Merve Çubuktepe

haftanın en önemli olayı merkür’ün 25 ocak itibariyle ileri hareketine başlaması. ancak hemen frenleri gevşetmeyin çünkü merkür asıl hızlı hareketine 5 şubattan sonra başlayacak. bu süre zarfında temkini elden bırakmamak faydalı olur. gene de zorlayıcı etkisinin azalacağı ve venüs’ün de oğlak burcuna geçişiyle özellikle doğum haritanızda oğlak burcu nereye düşüyorsa o konularla ilgili yeni haberler ve gelişmelere açık bir döneme giriyoruz.

haftaya 24 ocak pazar günü aslan burcunda gerçekleşen dolunay’ın etkisi ile başlıyoruz. bu etki bir hafta kadar sürecek. aslan-kova aksında gerçekleştiği için daha iddiacı ve isteklerimiz konusunda baskıcı bir tavır sergileyebiliriz. bu anlamda kova’nın olumlu özelliklerine doğru yönelmek yardımcı olabilir. bir şeyi ne kadar çok isterseniz isteyin herkese saygılı olmak, aşırı talepkar davranmamak ya da istediğimiz bir şey olmadığında gemileri yakan dramatik bir tavır takınmamak kritik bu konuda. özellikle ateş grubu burçları ani bir enerji ile dolabilirler. enerji iyidir ama vitesi sürekli beşte tutmamak koşuluyla. :) aslan burcunun temsil ettiği konular olan çocuklar, spekülatif para işlemleri, eğlence ve flört, liderlik gerektiren organizasyonlarla ilgili meseleler gündeme gelebilir, inisiyafi almak zaruri olabilir. bunun dışında venüs oğlak burcuna geçiş yaptı yani sevgiyi daha maddesel ve görünür halde anlamak isteyeceğiz. ilişkilerde daha mantıklı ve seviyorsan ispatla diyebileceğimiz bir döneme giriyoruz. boş laflara karnımız tok. :)

haftanın önemli astrolojik olayları:
25 ocak 2016 - merkür ileri harekete geçiyor
yazının başında belirttiğim gibi zorlu merkür retrosu bitiyor. sürüncemede kalan konular, gelmeyen haberlerle ilgili yavaş yavaş hareket başlıyor. merkür durağan harekete geçtiği için hala enerjisi aktif değil, bundan ötürü asıl hareket 29 ocaktan sonra başlayacak ve 6 şubattan sonra merkür olağan hızına dönecek. özellikle su ve toprak burçları venüs’ün de oğlak burcunda olmasından ötürü oldukça güzel haberler alabilirler. sadece merkür’ün yanında plüton’u unutmamak gerekiyor. ava giderken avlanmamak, pire için yorgan yakmamak önemli.

26 ocak 2016 - ay başak burcunda
salı günü sabaha karşı ay boşluktan çıkarak başak burcuna geçiyor ve merkür, venüs ve mars ile olumlu açılar yapıyor. son derece güzel bir etkileşim var, kendimizi işlevsel ve verimli hissedebiliriz. özellikle çözülmesi gereken bir mesele, bozulmuş bir aleti onarmak, üşenip de yapmadığınız bir işi bitirmek için ideal bir gün. ay-satürn ile karşıt açıda olduğu için otorite figürleri ve baba, amca gibi kişilerle tartışmamakta fayda var.

27 ocak 2016
çarşamba günü sabah saatleri tansiyonlu görünüyor, öğleden sonraya kadar önemli bir işe girişmemek ve risk almamak kritik. sizi zorlayan konuları kulak arkasına atıp ilgilenmemekte fayda var. merkür hala durağan harekette ve iletişim akışı halen tam olarak düzgün değil. çok önemli bir görüşmeniz varsa şayet öğleden sonra ay’ın merkür ve plüton ile olumlu açılar yapacağı saatleri bekleyebilirsiniz. dikte edici olmamak koşuluyla istediğinizi kazanabilirsiniz.

28 ocak 2016 - ay jüpiter ve kuzey düğümü kavuşum açısı
perşembe günü ay bir süredir kuzey ay düğümü ile olumlu seyahatini sürdüren jüpiter ile birleşiyor. özellikle maneviyata yönelme konusunda harika bir etki. ay yaralı şifacı olarak bilinen kiron ile karşıt açıda. kiron bizi hem yaralayan hem de zamanla güçlendiren temaları sembolize eder. deneyimlediğimiz üzücü olaylar bizi geliştirken aynı zamanda bir şifacı gibi benzer sorunları yaşamış başka insanlara yol göstermemizi sağlar. bugün özellikle geçmişten gelen üzüntüler ve yaralanmaları geride bırakacak ruhsal egzersizler için ideal bir gün. toplu bir meditasyon grubuna katılabilir ya da kendiniz çalışmalar yapabilirsiniz. özellikle toprak ve su grubu burçları bu etkiden çok olumlu faydalanıp geçmiş yüklerinden kurtulabilirler.

29 ocak 2016 - ay terazi burcunda
cuma günü ay terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve venüs ile kare açı yapıyor. özellikle maddi istekler ile ilgili talepkar ve biraz da alıngan olabiliriz! ay ve güneş arasındaki üçgen açıyı olumlu kullanarak kendimize biraz daha güvenmek, eleştiri ve olumsuzluklar karşısında güçlü durmak faydalı olacak. çünkü sizi kızdıracak şey aslında karşınızdaki insanın dediği şey değil geçmişten gelen bir yaranın bir anda acıyor olması. çarşamba günü bahsettiğim ay-jüpiter etkileşimini düşünerek artık hükmü olmayan bir konunun tortusunu içinizde taşımak yerine kendinize güvenli bir şekilde yürümek sizin elinizde. ayrıca terazi burcunun etkisinden ötürü diplomatik ve uyumlu olan kazanır diyebiliriz bugün için.

30 ocak 2016 - venüs neptün altmışlık açısı / ay uranüs plüton t-kare açısı
cumartesi sabah saatlerine kritik bir açı ile başlıyoruz. daha çok makro düzlemde etkili olacak olan uranüs-plüton karesine ay eşlik ediyor ve gergin enerjiyi tetikliyor. özellikle bireysel haklar ve otorite baskısına karşı önemli olaylar olabilir. insanlar kişisel alanınıza saygı göstermiyor gibi hissedebilirsiniz. bu anlamda sınırı aşan kişilere herkesin birbirine saygı göstermesi gerektiğini hatırlatmak gerekli diye düşünüyorum. akşam saatlerinden sonra ise venüs ile neptün balık-oğlak burçları arasında olumlu bir açı gerçekleştirecekler. ayrışmak yerine bütünleşmek, baskı ve dikte yerine ilhamı kullanmak, affedici olmak ve sevgiyi göstermek çok önemli. özellikle su ve toprak grupları için ruhani anlamda doyurucu bir ilişki başlangıcına da vesile olabilir bu açı. :)

31 ocak 2016 - ay akrep burcunda
haftanın son gününe ayın akrep burcunda yolculuğu ile başlıyoruz. venüs ile etkileşime geçmiş neptün’e üçgen açı yapacak olan ay son derece derin, sezgisel ve duygusal bir ruh hali yaratıyor. özellikle sevdiğiniz ve güvendiğiniz kişilerle derin ve önemli konuşmalar yapabilir, ruhen de kendinizi doyurabilirsiniz. geçmişten gelen takıntı ve hatıralara odaklanmak yerine sevdikleriniz ve sahip olduklarınıza yoğunlaşmak için çok güzel bir etki. perşembe günü gibi bu gün de ruhsal çalışmalar yapmak için son derece ideal.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…