Merve Çubuktepe

Sonunda iyi bir hafta yüzü mü görüyoruz yoksa? :) Evet 28 Ocak 2021’de Aslan burcunda sert etkili bir dolunay olsa da malzemenin geri kalanı fena değil bu sefer. Merkür Retrolarına alışığız zaten, yılda en az 3 tane oluyor. Bu sebeple bence “yeni normal” olarak görüp çok da paniğe girmemeliyiz.

Merkür retro takvimi:
Merkür Durağan Konumda: 29 Ocak 2021 18:52 – 31 Ocak 2021 18:51
Merkür Retro Konumda: 31 Ocak 2021 18:52 – 20 Şubat 2021 03:52
Merkür Durağan Konumda: 20 Şubat 2021 03:53 – 22 Şubat 2021 03:52

Yılın ilk Merkür retrosu 26-11 derece arasında Kova burcunda gerçekleşecek. Haftasonu durağan konuma giriyor, akabinde haftanın son gününde retroya geçiş yapıyoruz. Zaten gölge dönemin içindeyiz ve ufak ufak retro etkilerini hissediyoruz.

Kova burcu elektronik eşyalar, online hizmetlerle doğrudan alakalı. Veri kayıplarına en açık olan Merkür Retrolarından biri. Bu sebeple verileri yedeklemek, şifreleri güncellemek, ani voltaj değişimlerine karşı önlem almak faydalı olacaktır. Önemli uygulamalar ve programlarda global çöküş veya veri ifşası gündeme gelebilir. Elektrik kesintileri gibi konular da gündeme gelirse şaşırtıcı olmaz.

Bireysel anlamda özgürlük isteminin tonunun hırçınlığa dönüşmesi söz konusu olabilir. “Benim dediğim doğru, geri kalan yanlış.” Üzerine “O zaman sen de benim gibi düşünmelisin ya da umurumda değilsin.” Bu tarz uç eğilimler görebiliriz. Veya düşünsel olarak pratikte uygulanması imkansız noktalara kaçmak, işler istediğimiz gibi gittiğinde hemen basıp gitme isteği veya sürekli her şeye gereksiz muhalefet etme isteği görülebilir.

Bu retro önceden öğrendiğimiz şeylerin, soyut kavramların üzerinden geçmek ve onları gerçekten algılamak adına büyük bir fırsat olabilir. Bu süreçte özgürlüğün çevremizde değil, bilakis içimizde filizlendiğine şahit olabiliriz.

Haftanın diğer önemli olayı olan dolunaya geçelim. 28 Ocak 2021 saat 22:16’da Aslan burcunda 9 derecede dolunay gerçekleşecek. Dolunay oldukça güçlü. Zira Güneş’e kavuşum açısıyla Jüpiter ve Satürn eşlik etmekte. Mars-Uranüs kavuşumu ise dolunaya kare açı yaparak T-Kare formu oluşturacak. Beklenmedik olayları getireceği beklemedik sonuçlara şahitlik edebiliriz bu hafta. Bireysel anlamda; tuttuğunu koparan, cesur ve kararlı olanların zaferi kucaklayacağı bir yapı söz konusu. Ancak kabul etmek gerekir ki bu tesir doğal afetlerle alakalı bir zorlanma da içeriyor. Öncesinde 20 Ocak 2021’de Mars-Uranüs kavuşumu da devrede olacak ve akabinde Mars, Satürn ve Jüpiter’i zorlayacak. Bu sebeple Ocak ayının özellikle son 10 günü deprem, heyelan, patlama gibi olaylara açıklık getirebilir. Bu açı kalıbı global, dünya üzerinde de yankıları görülebilir. Neyse ki açıları sert olsa da ülke üzerindeki iz düşümleri zayıf. Umuyorum ki kazasız belasız bu açıyı da atlatırız. Çevre ülkelerde sorunlar yaşansa da 20 Ocaktaki kavuşumu atlattık mesela, bunun da öyle olmasını umuyorum. Dolunay kibir, şımarma, gücü kötüye kullanma gibi konularda adeta bir tokat etkisi içermekte.

26 Ocak 2021’de Güneş-Uranüs Karesi kesinleşecek. Patronlar, ebeveynler (baba), eril figürlerle çatışma; beklenmedik kopukluk ve restleşmeler gündeme gelebilir. Eğer bir konuda isyan edeceksek eğer temelini iyi sorgulamayı ve çocukça hareketlerden kaçınmalıyız. Bu açı ani köprüleri yakma ve abuk şeyler yapma isteği getirebilir. Aman dikkat.

28 Ocak 2021’de Venüs-Plüton Kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize edebilir. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir. Ancak bu yine bir Venüs-Plüton kavuşumu ve bu sebeple platonik bastırılan duyguların ortaya çıkışı, yoğun duygular, hırsla verilen duygusal kararlar ve tabii ki aşırı saplantı hali de getirebilir. Aşk, ama neye olan aşk? Aşkın kendisine mi? Bir insana mı? Bir hedefe veya kendimize mi?

Ve haftanın en iyicil etkisi: 29 Ocak 2021’de Güneş-Jüpiter Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. Bireysel anlamda da iyimserliğe yönelme, hoşgörü, iyimser ve sevecen bir etki taşır. Daha fazla öğrenmek, ufuk açmak veya maddi değerlerimizi büyütmek isteyebiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.01.2021: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00:35’te Neptün ile kare açı yapacak. Bu saatlerde dalgınlık, sakarlık ve bir şeyleri çok abartırsak düş kırıklığı görülebilir. Saat 10:17’de Ay-Merkür üçgeni kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Bu sebeple de günün erken saatleri saat 10:17’ye kadar her türlü önemli işimizi yapmak daha verimli olabilir. Özellikle işler, güçler, imzalar, toplantı ve öğrenme odaklı konularda. Diğer yandan saat 13:28’de Güneş-Chiron altmışlığı kesinleşecek. Bu iyicil açı kalıbı ruhsal şifa ve dinginlik adına pozitiftir. Esasen gün boyunca etkili olsa da 11:28-15:28 aralığı ruhsal çalışmalar için en ideal zaman dilimi. Ve saat 21:52’de Ay boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Saat 21:54’te Ay-Güneş BiQuintile iyicil açısı da etkin. Günün diğer bir güzel zamanı da Ay boşluk sonrasında kalan evre. Bu saatlerde sakinleşmenye, huzura, sevdiğiniz şeylere odaklanarak rahatlamanın tam zamanı. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 26.01:2021: Ay Yengeç burcunda hisliyiz, nostaljikiz zaten retro arifesindeyiz bu yüzden daha da geçmişe odaklı olabiliriz. Küçüklüğümüzden kalan müzikleri dinlemek, resimlere bakmak, anıları yad etmek sıkça yaşanabilir. Hatta geçmişteki bir olayın günümüzle bağlantılandığını görebiliriz. Saat 09:08’de Merkür-Uranüs Quintile iyicil açısı kesinleşiyor. Üzerine de 10:49’da Ay-Uranüs altmışlığı devrede. Günün ilk yarısı her türlü görüşme, yazışma, mülakat, iş başvurusu ve önemli resmi işlemler için uygun durumda. Saat 15:48’de ise Güneş-Uranüs karesi kesinleşiyor. Patronlar, ebeveynler (baba), eril figürlerle çatışma; beklenmedik kopukluk ve restleşmeler gündeme gelebilir. Eğer bir konuda isyan edeceksek temelini iyi sorgulamalı ve çocukça hareketlerden kaçınmalıyız. Bu açı ani köprüleri yakma ve abuk şeyler yapma isteği getirebilir. Aman dikkat. Açının etkisi üç gün sürecek. Son olarak saat 16:17’de Ay-Mars altmışlığı devrede ve özellikle öğleden sonra itibariyle spor, efor gerektiren işler konusunda avantaj sağlıyor. Geç saatlerde saat 22:45’te Ay-Jüpiter TriSeptile gergin açısı devrede yeme atakları ve alışveriş krizlerine dikkat. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 27.01.2021: Ay Yengeç burcunda 09:20’de Uranüs ile Quintile olumlu açı yapıyor. 08:20-10:20 arası yaratıcılık, öğrenme ve olumlu sürprizlere açık. Hemen akabinde 09:57’de Ay-Neptün üçgeni devrede. Bu açı ruhsal çalışmalar ve ibadet adına ideal bir etkileşimdir. Özellikle de saat 08:57-10:57 arasında. Sezgilerimiz güçlü olabilir ve hayal gücümüz de bize yaratıcılık getirebilir. Ve saat 18:36 itibariyle frene basmaya başlıyoruz, Ay-Venüs karşıtı kesinleşiyor. Akabinde gelecek açılar da hep sert olduğu için her konudaki önemli işleri bu saatten önce tamamlamakta fayda var. Ay-Venüs karşıtı duygusal konularda çatışma, tripleşme ve dişil figürlerle anlaşma zorluğu getirebilir. Ve saat 20:55’te Ay, Plüton ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta olacak. Gece saatlerinde oldukça alıngan, basit mevzulara sinirlenen ve güç çatışması içinde bir ruh halinde olabiliriz. Sürekli haklılığımızı ispat etmeye çalışmak ve ya kendimizi sürekli anlatmak gibi. Biraz daha içe çekilip sakin kalmak bu durumu nispeten dengeleyecektir. Dolunaya hazırlanıyoruz doğal olarak havada gerilim de mevcut. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Perşembe – 28.01.2021: Dolunay günündeyiz. Ay saat 05:55’e kadar Yengeç burcunda boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapacak. Saat 07:06’da Jüpiter-Neptün Novile açısı devrede. Bu etkileşim gün boyunca tesirini sürdürüyor. Gerçekle hayali karıştırmamak önemli. Her şeyi bir manaya oturmak yerine bazen de olayların rastgele gerçekleşebileceğini kabul etmek gerekli. Her şeyden bir işaret çıkarmak veya her şeyi tek bir motife bağlamaya çalışmak zihinsel berraklığı bozabilir. Bu da doğal olarak hatalı kararlar getirebilir. 09:57’de kesinleşecek Mars-Neptün Septile açısı da bu durumun etkisini güçlendirmekte. Neyse ki Ay-Chiron üçgeni 16:20’de bu yoğun enerjiyi bir miktar dengeliyor. Ve saat 19:18’de Venüs-Plüton kavuşumu devrede. Açı kalıbı doğası gereği yoğun ve tutkulu olsa da Oğlak burcunda gerçekleştiği için duygusaldan çok materyal dünyayla alakalı tutkuları sembolize edebilir. Çok istenen bir şeyi almak, hayatı daha lüks kılmak, sosyal statüyü yükseltmek, mantık ve maddiyat odaklı ilişkilere yönelim isteği artabilir. Ancak bu yine bir Venüs-Plüton kavuşumu ve bu sebeple platonik, bastırılan duyguların ortaya çıkışı, yoğun duygular, hırsla verilen duygusal kararlar ve tabii ki aşırı saplantı hali de getirebilir. Aşk, ama neye olan aşk? Aşkın kendisine mi? Bir insana mı? Bir hedefe veya kendimize mi? Açı beş gün boyunca etkili. Ve saat 22:16’da Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor, dolunay fazına geçiyoruz. Dolunay 9 derece Aslan burcunda gerçekleşecek. Bireysel anlamda tuttuğunu koparmanın, beklenmedik olayları getireceği beklemedik sonuçların, ancak cesur ve kararlı olanların zaferi kucaklayacağı bir yapı söz konusu. Sarsıcı ancak bazen gerçek bir zafer için önce bu gerekiyor. Zaferleri olanlarınsa kibirlerine dikkat etmeleri ve en büyük zaferler dahil hiçbir şeyin kalıcı olmadığı gerçeğini kabul etmeleri de. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 29.01.2021: Dolunaydan sonra ilk gün. Ay saat 01:32’de Mars ile kare sert açı yapacak. Ani gerilimler, saman alevi öfkeler görülebilir, ani hareket ve sakarlıklara dikkat. Ve saat 04:59’da haftanın en iyicil açı kalıplarından Güneş-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. Bireysel anlamda da iyimserliğe yönelme, hoşgörü, iyimser ve sevecen bir etki taşır. Daha fazla öğrenmek, ufuk açmak veya maddi değerlerimizi büyütmek isteyebiliriz. Açı kalıbı üç gün boyunca etkili. Günün geri kalanı daha sakin bir ruh halinde geçebilir, Ay’ın temel bir açısı bulunmuyor. Diğer yandan saat 18:52’de Merkür durağan konuma geçecek. 24-11 dereceler arasında gerçekleşecek Merkür Kova retrosuna hazırlanıyoruz. Merkür 31 Ocak saat 03:52’ye kadar durağan konumda. Durağan konumlar bazen çok hayati karar ve rota değişimleri getirebilir. Ancak bir çeşit Merkür retrosu girişi olduğunu da unutmayalım, bu sebeple de Kova burcunun bize işaret ettiği mantıksal, analitik ve çoğulcu düşünce süzgecini kullanmaya özen göstermeliyiz. Akşam geç saatlerde Ay saat 21:24’te önce Venüs, saat 23:41’de Neptün ile TriSeptile açı yapacak. Yani bu saatlerde duygusal ve finansal konularda uçlara savrulmamak, çelişkili bir ruh halindeysek kararı ertelemekte fayda var. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 30.01.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 04:53’te Merkür ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 04:53-11:02 arasında boşlukta. Üstelik Merkür de durağan konumda. Bu sebeple özellikle bu saatler arasında her şey suya yazılan yazı gibi olabilir. Olayları büyütmek, ısrar veya kavga işin sadece daha da arap saçı olmasını sağlayabilir. Saat 11:03 itibariyle Ay boşluktan çıkıyor ve Başak burcuna geçiş yapıyor. Şimdi daha net ve dengeli düşünme şansımız mevcut. Olayları mantıklı ve faydamıza olacak şekilde ele alabiliriz. Bugünü daha çok kişisel bakım, temizlik, eşyaları düzenleme, bilgisayar, telefon hafızasını ayıklama gibi işler için değerlendirebiliriz. Ve saat 22:51’de Ay-Uranüs üçgeni devrede. Gece geç saatler günün en yaratıcı ve yüksek potansiyelli etkisini içermekte. Ufkumuzu açacak konuşmalar yapabiliriz, bir şeyler izleyebilir veya okuyabiliriz. Ay Fazı Dolunay.

Pazar – 31.01.2021: Haftanın son gününde Ay Başak burcunda ve saat 07:56’da Mars ile olumlu üçgen açı yapacak. Spor, diyet, sağlıklı beslenme –özellikle de spor- için çok güzel bir etkileşim. Saat 14:27’de Ay-Jüpiter ve 17:54’te Ay-Güneş Quintil iyicil açıları da bizi desteklemekte. Haftanın en sakin, yapıcı ve güzel günlerinden birindeyiz. Finansal konular, bireysel meseleler, kendimizi şımartmak gibi konularda da günü harika bir şekilde değerlendirebiliriz. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe