Begüm Minkis

28 Temmuz’da gerçekleşecek Aslan yeniayı, Jüpiter retrosu ve Uranüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu gibi önemli gökyüzü olaylarının devreye gireceği bu hafta iletişimden sorumlu Merkür’ün açıları da çok aktif olacak. Zihinde bir anda şimşek gibi çakan fikirlerle gelen farkındalıklar tam da geri kalan kaderimizin belirleneceği önemli bir ana işaret edebilir. Bu hafta beyin kimyamız değişime uğrayabilir ve alışılmadık bir yola girebiliriz. 28-29 Temmuz günlerinde Jüpiter durağan pozisyonundayken din, inançlar, siyaset, hukuksal alanlarla ilgili gelişmeler yoğunlaşabilir. En doğru bilgiye sahip olduğumuzu sanarken aslında düşüncelerimizin yalnızca bir önyargıdan ibaret olduğunu fark edebiliriz. Bin düşünüp bir söylemek koruyucu etki yaratabilir. Zira gökyüzünde ateş elementinin hüküm kazanması insan ilişkilerinde küstahlık doğurabilir. Cesaret ve özgüven gerektiren konularda üstün bir başarı sergilerken diğer yandan insanları ezmemeye özen göstermeliyiz.

Hafta içinde gökyüzü çok hareketli. Neredeyse her gün önemli etkileşimler hakim. 25 Temmuz tarihinde Venüs-Jüpiter karesi gerçekleşecek. +- 5 gün daha etkili olacak bu açı her şeyin ölçüsünü ayarlamanın önemli olduğunu gösterecek. İlk etapta büyüleyici güzel gelişmeler yaşanmış olsa da hızlı tüketim riskine dikkat etmek gerekiyor. Aşırı ilgi, harcama, yeme içme, rehavet ve iyimserlik nedeniyle farkında olmadan bir sorunu büyütüyor olabiliriz. Açı kalıbıyla doğru zamanda doğru yerde doğru eylemleri gerçekleştirmemizin önemli olduğunu düşünerek hareket etmek iyi olabilir.

26 Temmuz Merkür-Mars karesi gerçekleşecek. Açı kalıbı gelecek 3 gün boyunca etkili olmaya devam edecek. Cesur sözler ve istekleri, bazen de kaba ve kırıcı üsluba işaret etmektedir. Öfke dolu bir zihne sahipsek çevrede konuşulan, yazılan ve çizilenleri yanlış anlayarak tehdit olarak algılayabiliriz. Yürek gerektiren konuşmalar için verimli olabilir. Yine de kaş yaparken göz çıkarmamak iyi olabilir.

28 Temmuz 20:55’te Ay-Güneş kavuşarak 5 derece Aslan burcunda yeniayı meydana getirecek. Büyük cesaret veren ve tüm koşulları bir anda değiştirebilecek güçteki yeniay kimseye zarar vermeden, oyalamadan veya ezmeden kendi yolumuzu çizmek gerekliliğini gösteriyor. Yeniay anında Satürn gezegeninin yükselmesi nedeniyle tüm yenilikler uğruna bazı gerçeklerle yüzleşerek fedakarlıklar yapılması gerekliliğini göstermektedir. Yeniay anında Jüpiter olumlu açıda ve durağan konumda. Bu nedenle yaşamımızda kalıcı fırsatları barındırıyor ancak bunun bazı bedellerini hissedebiliriz. Aslan yeniayıyla ilgili daha detaylı yazımıza site üzerinden ulaşabilirsiniz.

28-29 Temmuz günlerinde Jüpiter durağan pozisyonundayken din, inançlar, siyaset, hukuksal alanlarla ilgili gelişmeler yoğunlaşabilir. En doğru bilgiye sahip olduğumuzu sanarken aslında düşüncelerimizin yalnızca bir önyargıdan ibaret olduğunu fark edebiliriz. 29 Temmuz 23:38’de Jüpiter Koç burcunda geri harekete başlayacak. 24 Kasım’a kadar devam edecek süreçte kendi içimizde ben/sen dengesine dair adaleti sağlamayı öğrenmemiz gerekecektir. Geçmiş fırsatlar, rehavet nedeniyle değerlendirilemeyenler veya karmik şanslar gündeme gelebilir. Hafta içinde retroyla ilgili yazıyı sizinle paylaşıyor olacağız.

Jüpiter retro takvimi:
27 Temmuz 23:37 - 29 Temmuz 23:37 Jüpiter Durağan Konumda (8 derece Koç)
29 Temmuz 23:38 – 28 Ekim 08:09 Jüpiter Koç Burcunda Retro harekette (8-0 derece Koç)
28 Ekim 08:10 Jüpiter Balık Burcunda (29 derece Balık)
28 Ekim 08:10 – 23 Kasım 02:01 Jüpiter Balık Burcunda Retro harekette (29-28 derece Balık)
23 Kasım 02:02 – 24 Kasım 02:02 Jüpiter Durağan Konumda (28 derece Balık)
24 Kasım 02:03 Jüpiter İleri harekette (28 derece Balık)

29 Temmuz’da gerçekleşecek Merkür-Uranüs karesiyse +- 3 gün etkili olacak. Haftasonuna doğru beklenmedik telefonlar, plan değişiklikleri, ani organizasyon ve gözlerimizi pür dikkat açmamızı sağlayacak skandalvari durumlar yaşanabilir.

31 Temmuz haftanın son gününde üç önemli gökyüzü etkileşimi var. İlki Merkür-Satürn karşıtı. +- 3 gün etkili olacağı için gelecek hafta da etkisini hissediyor olacağız. Ciddi, karamsar ve yıkıcı düşüncelere işaret ediyor. Kişisel istekleri sabote etmek, teklifler karşısında olumsuz cevap vermek, kişisel istekler karşısında otoriteden yeterli desteği bulamamak, resmi engeller ve sorunlara işaret etmektedir. Bu açı kalıbı yeniayla beraber de aktif olduğu için kendimizi yeni başlangıçlar için hazır, yaratıcı ve önemli bulsak bile yanımızda değil karşımızda duran insanların varlığına işaret ediyor. Ağır yüzleşme ve baskılar olabilir.

Yine aynı gün Venüs-Kiron karesi gerçekleşecek. +- 5 gün etkili açı gelecek hafta da etkili oluyor olacak. Sevgide ve maddiyatta isteklerimize kavuşmak için mücadele vermemiz gerektiğini ve bu esnada kolaylıkla yara alabileceğimizi gösteriyor. Aşırı duygusallıktan da komplekse girebiliriz.

31 Temmuz’daki son etkileşimse 18 derece Boğa burcunda Uranüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu olacak. Majör açı geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 30 Nisan ve 16 Mayıs tutulmalarını aynı anda tetikleyerek yılın geri kalanında kendini gösterecek büyük bir değişim rüzgarını başlatabilir. Tutulmaların vaad ettiği değişimler Ağustos’a girişimizle beraber aktifleşebilir. Bu değişime kapıdan eşlik eden 28 Temmuz’daki Aslan burcu yeniayı ise 15 günlük kısa bir etki gibi gözükse de esasen gelecek dönem ve tutulmalara dair yaşayacaklarımıza dair köprü görevi görüyor.

Uranüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumuyla hayatımızın etkilendiği alanda şimşek hızıyla yeni bir düzen gelebilir. İş ve işçi sınıfına dair önemli yeniliker gündeme gelebilir. Yeni meslek gruplarının ortaya çıkması söz konusu olabilir. Bitkisel homeopati tedavileri konusunda insanlar bilinçlenmeye başlayabilir. Hatta bazı ilaç ve tıbbi ürünlerin eski yeterliliği olmadığını konuşabiliriz. Covid-19 vakaları artışa geçtiği için piyasaya yeni ilaç, korunma yöntemleri, aşılarla ilgili durumlar olabilir. Çocuklar ve gençlerde görülen veya bulaşma riski taşıyan hastalıklara dikkat etmek gerekebilir.

Öte yandan maddi ve manevi koşullarımızda bizleri huzursuz eden durumlara dair kendi çapımızda çok sıra dışı yöntemler bulabiliriz. Teknolojik cihazlar, dijital paralar, internet üzerinden para kazanç alanları, nft satışları gibi konularda hızla değerlenme gözlemlenebilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.07.2022: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda haftaya başlıyoruz. Zihinsel odaklı faaliyetlerin yoğunlaştığı çok yönlü davranacağımız bir gün bizleri bekliyor. 07:26’da Ay-Satürn üçgen açısı kesinleşecek. +- 2 saat başvuru, mülakat, sınav, toplantı ve eğitim konularında etkili iletişim, kolay anlama ve pratik zekayla sorunları aşma açısından destek getirebilir. 09:13’te Venüs-Jüpiter kare açısı gerçekleşecek. Gelecek 5 gün daha etkili olacak bu açı her şeyin ölçüsünü ayarlamanın önemli olduğunu gösterecek. İlk etapta büyüleyici güzel gelişmeler yaşanmış olsa da hızlı tüketim riskine dikkat etmek gerekiyor. Aşırı ilgi, harcama, yeme içme, rehavet ve iyimserlik nedeniyle farkında olmadan bir sorunu büyütüyor olabiliriz. Ve ileride karşımıza büyük riski olarak çıkabilir. Açı kalıbıyla doğru zamanda doğru yerde doğru eylemleri gerçekleştirmemizin önemli olduğunu düşünmemiz yanlış olmayacaktır. 11:14’te Ay-Neptün kare açısı gerçekleşerek ay boşluğa girerek 11:14-20:53 arasında boşlukta olacak. Bu esnada kararsızlık, kandırılma, hızlı duygudurum değişiklikleri, odak sorunu ve ikilemde kalmak gibi sorunlar yaşanabileceğinden çok önemli bir başlangıç yapılması veya iş halledilmesi uygun olmayabilir. 20:54 itibariyle Ay kendi yöneticiliğinde olan Yengeç burcuna geçiş yapacak. Akşam saatlerinde ev ortamımızı çeşitli aktivitelerle keyiflendirebiliriz. Ebeveynlerimiz, eşimiz, çocuğumuzla sıcak samimi vakit geçirerek duygusal paylaşımlar yapabiliriz. Geçmişe dair özlem ve arzumuz artabilir. Uzun zamandır görüşmediğimiz kişilerle iletişim kurmak isteyebiliriz. Ay Fazı: Balzamik.

Salı – 26.07.2022: Ay tüm gün Yengeç burcunda hareket ediyor olacak. Haftanın en ehlikeyf günündeyiz. Ailemiz ve evimizin ihtiyaçları birinci derece önem arz edebilir. 14:35’te Ay-Jüpiter karesi gerçekleşecek. +- 2 saat toplum içerisinde alıngan, mızmız ve küslükler nedeniyle sorun yaşanabilir. Abartı davranışlar, uç noktalarda sevgi veya öfke duygusu arasında gidip gelme gibi davranışlar sorun yaratabilir. Dolayısıyla çevremizdekilerle empati yapmak, koruyup kollamak ve beslemek gibi davranışlar da önem kazanabilir. 17:54’te Ay-Venüs kavuşumu gerçekleşecek. +- 2 saat bereket, keyif, aşk ve evlilik gibi konularda hayırlı adımlar atılabilir. Balzamik fazın etkisiyle meditatif çalışmalar, sanat, yoga ve ibadet gibi ruhani faaliyetler çok iyi gelebilir. Diğer yandan akşam saatlerinde aşk itirafları, hamilelik haberleri ve miras hak edişlerine dair sürpriz haberler gelebilir. 22:13’te Merkür-Mars kare açısı kesinleşecek. Açı kalıbı en yoğun tesirini bugün verse de gelecek 3 gün boyunca etkili olmaya devam edecek. Bu açı kalıbı cesur sözler ve istekleri, bazen de kaba ve kırıcı üsluba işaret etmektedir. Öfke dolu bir zihin bazı şeyleri yanlış anlayarak çevredeki konuşulanları da tehdit olarak algılayabilir. Aynı oranda da çevreye öfke saçacaktır. Bu nedenle kaş yaparken göz çıkarmamak, vur dediysek öldürmemek gibi deyimleri hatırlayarak hareket etmemiz iyi olabilir. Ay Fazı: Balzamik.

Çarşamba – 27.07.2022: Yeni başlangıçlara dair son hazırlıkların yapıldığı, fazlalıkların atılacağı Balzamik fazın son evresindeyiz. Ay tüm gün Yengeç burcunda hareket etmeye devam edecek. 02:57’de Ay-Mars altmışlık açısı kesinleşecek. Gece saatlerinde derin uykuya dalmakta güçlük çekebiliriz. 06:11’de Ay-Kiron kare açısı kesinleşecek. +- 2 saat duygusal ve bizleri yaralarımızı hatırlatan rüyalar görebiliriz. Sabah saatleri biraz keyifsiz olsa da 10:36’da Ay-Uranüs altmışlık açısıyla enerjimiz ve keyfimiz yerine gelebilir. Önceden deneyimlenmeyen ilklerin önem kazandığı marjinal şeylere çekilebiliriz. Ani seyahat veya eğitim kararı, bir telefonla tüm günün planını değiştiren spontane gelişmelere açık olmak gerekiyor. 12:39’da Ay-Kuzey Ay Düğümü altmışlık açısı kesinleşecek. Geçmişle geleceği bütünleştirerek doğru hayırlı adımlar atmayı destekleyebilir. 19:55’te Merkür-Kiron üçgen açısı kesinleşecek. Gelecek 3 gün etkili olmaya devam edecek bu açı kalıbında özür dileme, hataları telafi etme, yanlış anlaşılmaları düzeltme, esin kaynağı olma ve sözlerle şifalandırma gibi tesirler taşımaktadır. Gün bitmeden hemen önce 23:58’de Ay-Neptün üçgen açısıyla akşam saatlerindeki ruhani enerji çok yükselerek sezgilerimiz de kuvvetlenecek gözüküyor. Dinlenmeye çekilerek sakin biçimde vakit geçirebiliriz. Ay Fazı: Balzamik. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28.07.2022: Aslan yeniay’ı gününe geldik. Güne başladığımızda henüz Ay Yengeç burcunda olarak 03:54’te Ay-Plüton karşıt açısı kesinleşerek boşluğa girecek. 03:54-09:35 arasında Ay boşlukta ilerleyecek. Sabah yeni hayatımızın ilk günü modunda uyanabiliriz. Tam da bu esnada ruhsal ve fiziksel kalıcı bitişler olabilir ancak en önemlisi bize hiçbir yararı dokunmayan egomuzu ehlileştirebiliriz. Yanlış beslenme ve bağımlılıklardan kurtulma, ruhsal sorunların kökenine inerek yüzleşme, terapi ve danışmanlıklar adına uygun bir gün geçirebiliriz. 09:36 itibariyle Ay Aslan burcuna geçiş yapacak. Yeniayın etkileri böylece yoğunlaşacak ancak yeniay akşam saatlerinde gerçekleşeceği için gün içinde halen Balzamik fazın etkin olduğunu gözlemliyoruz. Hatalı bir ilişkiyi, yatırımı ve kişisel hedefi sonlandırmak için desteklerken taze başlangıçlar için eyleme geçmeden niyet etme, planlama safhasında olabiliriz. 20:55’te Ay-Güneş kavuşarak 5 derece Aslan burcunda yeniayı meydana getirecek. Büyük cesaret veren ve tüm koşulları değiştirebilecek güçteki yeniayla beraber kimseye zarar vermeden, oyalamadan veya ezmeden kendi yolumuzu çizmek gerekliliğini gösteriyor. Yeniay anında Satürn gezegeninin yükselmesi nedeniyle tüm yenilikler uğruna bazı gerçeklerle yüzleşerek fedakarlıklar yapılması gerekliliğini göstermektedir. Yeniay Jüpiter etkili ve içinde bazı fırsatları barındırıyor ancak bunun bazı bedelleri olabilir. Aslan yeniayıyla ilgili daha detaylı bir yazı hazırladım. Site üzerinde ulaşabilirsiniz. Ay Fazı: Balzamik.

Cuma – 29.07.2022: Hem avantaj hem dezavantaj etkiler barındıran orta karardaki bugün Ay tüm gün Aslan burcunda hareketini sürdürecek. Bol ateş elementi etkisindeki yeniaydan çıkmamız dolayısıyla heyecanlı, tezcanlı, motivasyonu ve yaratıcılığı yüksek bir gün olabilir. Mutlu ve sevinçli hissetmemizi sağlayacak sürpriz haberler almamız olası gözüküyor. Yeniayın heyecanlı 00:15’de Merkür-Uranüs karesi gerçekleşecek. +- 2 saat beklenmedik telefonlar, plan değişiklikleri, ani organizasyon ve gözlerimizi pür dikkat açmamızı sağlayacak skandal vari durumlar yaşanabilir. 03:03’te Ay-Jüpiter üçgeni gerçekleşecek. Haftanın son iş gününü maddi manevi açıdan doyurucu kapatabiliriz. Zam veya terfi almak, iş kabulü veya ilişki başlatmak gibi gelişmeler yaşanabilir gözüküyor. 07:58’de Merkür-Ay Düğümleri kare açısı gerçekleşecek. Gün boyunca ufak gibi gözüken bir olayın, alınan haberin gelecek için önemli kadersel sonuçlar vermesini bekleyebiliriz. İyi veya kötü hiçbir şeyin küçümsenmemesi, ciddiye alınması gereken bir süreç başlayabilir. 18:38’de Ay-Mars kare açısıyla akşam saatlerinde gerilim artıyor. Ego savaşları, kibir ve bencillik tuzağına düşmeden karşı tarafı anlamaya çalışmak önemli gözüküyor. 22:48’de Ay-Uranüs ve 23:39’da Ay-Ay Düğümleri kare açısı da kesinleşecek. +- 2 saat ani kopuş, kavga, boyumuzdan büyük sözler söylemek, karar almak gibi ileride pişmanlık yaratan kahramanlık gösterilerine dikkat etmek gerekiyor. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 30.07.2022: Herkese iyi haftasonları! Tatil günü olsa dahi sorumluluk ve görevlerimizle yüzleştiren bir gün geçirebiliriz. 02:48’de Ay-Merkür kavuşumu gerçekleşecek. Gece saatlerinde fazla düşünmekten uyku tutmayabilir. Proje, sınav ve görüşmelere hazırlık yapılabilir. Dileyen kişiler için yaratıcı çalışmalardan da olumlu sonuçlar alabilir. 07:29’da Ay-Satürn karşıtlığı kesinleşerek Ay boşluğa girecek. 07:29-21:10 arası neredeyse tüm gün ve en önemli saatlerde Ay boşlukta olacağından elimizdeki işler patlamaması için dikkatli olmak gerekebilir. Boşluk evresinde tıkandığımız noktada otoriteden ve aile büyüklerinden destek almak isteyebilirsiniz. Bazı ret ve negatif yanıtlar alınarak egoyu zedeleyen durumlarla da karşılaşabiliriz. Geleneksel ve geçmişle bağlantılı konular gündeme gelerek artık çözüme ilerlemesi gerekebilir. 21:10’da Ay boşluktan çıkacak ve Başak burcuna geçecek. Akşam saatlerinde koşullar ve duygu durumumuz daha değişken bir hal alabilir gözüküyor. Etrafı düzenlemek, temizlik yapmak, fazlalıkları ayıklamak için değerlendirebilirsiniz. Ticari olarak orijinal ve yaratıcı fikirler havada uçuşması mümkün olacağından not almak ve hesap yapmak için kenarınızda bir kalem ve not defteri bulundurmanız iyi olabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 31.07.2022: Hem haftanın ve hem Ayın son gününde Ay tüm gün toprak elementine mensup Başak burcunda hareket ediyor olacak. Bu haftasonu yeterince tatil yapamadığınızı ve sizi yoğun bir hafta beklediğini düşünüyor olabilirsiniz. Gün içerisinde hizmet almak/vermek, görev arkadaşlarından haber almak, iş başvuruları adına uygun gözüküyor. 09:05’te Merkür-Satürn karşıt açısı kesinleşecek. Ciddi, karamsar ve yıkıcı düşüncelere işaret ediyor. Kişisel istekleri sabote etmek, teklifler karşısında olumsuz cevap vermek, kişisel istekler karşısında otoriteden yeterli desteği bulamamak, resmi engeller ve sorunlara işaret etmektedir. Bu açı kalıbı yeniayla beraber de aktif olduğu için kendimizi yeni başlangıçlar için hazır, yaratıcı ve önemli bulsak bile yanımızda değil karşımızda duran insanların varlığına işaret ediyor. Ağır yüzleşme ve baskılar olabilir. 17:04’te Venüs-Kiron kare açısı kesinleşecek. Sevgide ve maddiyatta isteklerimize kavuşmak için mücadele vermemiz gerektiğini, eylemsellik bir yandan kolaylıkla yara alabileceğimizi gösteriyor. Aşırı duygusallıktan da komplekse girebiliriz. 23:05’te ise sadece haftaya değil yılın geri kalanını şekil verecek önemli bir açı kalıbı devreye girecek. 18 derece Boğa burcunda Uranüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. Uranüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumuyla hayatımızın etkilendiği alanda şimşek hızıyla yeni bir düzen gelebilir. İş ve işçi sınıfına dair önemli yenilikler gündeme gelebilir. Yeni meslek gruplarının ortaya çıkması söz konusu olabilir. Bitkisel homeopati tedavileri konusunda insanlar bilinçlenmeye başlayabilir. Hatta bazı ilaç ve tıbbi ürünlerin eski yeterliliği olmadığını konuşabiliriz. Covid-19 vakaları artışa geçtiği için piyasaya yeni ilaç, korunma yöntemleri, aşılar çıkabilir. Sıklıkla çocuklar ve gençlerde görülen, bulaşma riski taşıyan hastalıklara dikkat etmek gerekebilir. Öte yandan maddi ve manevi koşullarımızda bizleri huzursuz eden durumlara dair kendi çapımızda çok sıra dışı yöntemler bulabiliriz. Teknolojik cihazlar, dijital paralar, internet üzerinden para kazanç alanları hızla değerlenebilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis