Merve Çubuktepe

Yılın en önemli dönemlerinden birine adım atıyoruz. 25 Ekim 2022 saat 13:48’de 2 derece Akrep burcuna Güneş tutulması meydana gelecek. Tutulma ülkemiz de dahil olmak üzere Avrupa, Urallar, Batı Sibirya, Orta Asya, Batı Asya ve Afrika’nın kuzey doğusundan izlenebilecek. Ancak biz tutulma alanının ana merkezinde olmadığımız ve bu tutulma da parçalı bir yapıda olduğu için büyük bir görselliğe şahitlik etmeyeceğiz. Öte yandan bu durum tutulmanın gücünden bir şey kaybettirmiyor. Bir nevi kara delik etkisi deneyimleyeceğimiz bir süreçten söz edebiliriz. Ölçümlenemeyecek düzeyde çekim gücüne sahip kara deliklerde ışığın dahi kaçamayacağı zahiri sınıra “olay ufku” adı verilmektedir. Olay ufkuna giren bir nesne ise artık kaçınılmaz bir şekilde kara deliğe doğru sürüklenir. Bu anlamda aynı olay ufkuna girmişiz gibi hem bireysel hem küresel ölçekte bazı konuların artık dönüşü olmayan bir noktaya ulaştığını ve kaçınılmaz bir şekilde ilerlediğini gözlemleyebiliriz. Dolayısıyla zamanın ruhu ile kavga etmek yerine değişimi özümsemenin bize fayda sağlayacağı bir sürece giriyoruz.

Tutulma anında Venüs Akrep burcunda oldukça etkili, Ay ve Güneş’e tam kavuşum halinde. Ancak tutulma anında Satürn-Uranüs karesi devrede olacak. Dünya genelinde uluslararası ilişkiler, inanç ve hukuk sistemlerinde önemli reformist değişimler gündeme gelebilir. Ülkemiz haritasında ise bu tutulma çok kritik zira ülkemizin Güneş’ine çok yakın bir derecede oluşacak. Belki tünelin en karanlık yerindeyiz gibi görünse de aslında ülkemizin aydınlığa çıkması adına ilk işareti veren tutulma bu diyebiliriz. Bunu en uzun gece olan 21 Aralık gününe benzetebiliriz. O an fark etmesek de aslında o günden sonra günler uzamaya başlar. Ama bir şeylerin iyi olması için maalesef bazen önce bir dip görmek gerekiyor… Ki ülkemizin haritası da tam olarak bu temaya sahip.

Diğer yandan kabul etmek lazım ki tutulma anında ülkemizin finansal durumu yöneten Güneş’i de tetiklendiği için ekonomik açıdan çok dalgalı bir tutulma bizleri bekliyor ve bu durum halktan gizli yapılan finansal manipülasyonlara, Türk lirasının değer kaybedişi, enflasyonun daha da artması ve konut, gıda fiyatlarının daha da yükselmesine işaret edebilir.

Zira geçmişe bakarsak eğer 1994 yılında Tansu Çiller krizi diye bilinen büyük devalüasyon döneminden hemen sonra (dolar kuru 19.000 liradan 38.000 liraya çıkmıştı, faizler düşürülmüş ancak sonra çok ciddi şekilde yükselmişti) 10 Mayıs 1994’te Boğa burcunda bir Güneş tutulması, 3 Kasım 1994’te de Akrep burcunda bir Güneş tutulması meydana gelmişti. Ve bu dönem de 25 Ekim 2022 Güneş tutulması ve 8 Kasım 2022 Boğa burcundaki Ay tutulması da yakın konumlarda ve yapılarda meydana gelecek. Özellikle Kasım 1994’teki tutulmanın bazı hatları şu andaki tutulmaya benzediği için paranın değer kaybının artacağı, faizlerin daha da düşeceği ihtimali masada görülmekte. Özellikle 31 Ekim 2022-14 Ocak 2023 arası Mars Retrosu etkisiyle de bu açıdan çok kritik.

Daha da geçmişe gidersek eğer 29 Nisan 1957’de Boğa burcunda Güneş tutulması ve 7 Kasım 1957 Boğa Ay Tutulması da 1957 krizinin tetikleyicisi olmuşlardır. Adnan Menderes’in başbakan olduğu bu dönemde Türkiye moratoryum ilan etmiş ve borçlarını ödemeyeceği için ertelemeye gitmiştir. Bu durum illaki aynı şeyler olacak anlamına gelmez, ancak hizalanmaların yapısı da oldukça dikkat çekici. Boğa-Akrep tutulmaları hali hazırda Akrep burcu olan ülkemizde ciddi zorlayıcı tetiklenmeler yaratabiliyor. Bu yüzden kendi bireysel planlamalarımızı da iyi yapmalıyız, Boğa burcu her zaman tasarruf vurgusu yapar.

Ekonomik anlamda 5 Kasım 2022 Boğa burcunda da düşünülünce yıl sonuna doğru gerek ülkemiz gerek makro anlamda daha da derinleşen ekonomik krizin ayak seslerini duyacağız desek yanlış olmaz. Bildiğiniz gibi dünya da enerji ve çip krizi başta olmak üzere ciddi bir kaos içerisinde. Tutulma döneminden sonra muhalefet en sonunda adayını açıklayabilir. Hemen tutulma sonrasında da Mars retrosu başlayacağı için çok sert bir düello bizleri bekliyor diyebiliriz. Zira hükümet de Venüs’ün etkisiyle kendi reform ve desteklerini açıklayacağı için iki tarafın da kozlarını giderek artan bir ivmeyle ortaya sürmesi gerekecek. Muhalefeti temsil eden dördüncü ev yöneticisi Venüs, transit Uranüs’ten karşıt, Satürn’den kare sert açı alıyor. Yani adayı çıkarmadıkları her an onların hanesine eksi yazmakta. İronik bir şekilde iktidarı temsil eden Neptün de çok sert açılar içerisinde. İşin sonu ne derseniz, her halükârda filler tepişirken çimenler (biz, yani halk) eziliyor…

Bir yandan tutulma anında Plüton Türkiye’nin tam alçalanında durduğu ve alçalan düşman ve müttefikleri simgelediği için Yunanistan başta olmak üzere dış politikada iplerin daha da gerileceğini söyleyebiliriz.

Bireysel düzlemde tutulma anında Güneş ve Ay ikilisi ile Venüs Akrep yerleşiminin partil çok güçlü kavuşumu bir yandan çok tutkulu bir tesire işaret ediyor. Büyük aşklar, büyük tutkular ve istekler ön plana çıkabilir bu süreçte. “Bir şeyi çok istiyorsan sınırları ne kadar zorlayabilirsin” sorusu da cevap bulacaktır bu süreçte. Tutulma anında Plüton’un Ay ve Güneş ikilisine kare açı yapması büyük kumar oynayanlar arasında büyük kazanan ve aynı büyüklükte kaybedenlerin olacağını göstermekte. Ay, Spica yıldızı ile kavuşum yaptığı için bir şeylere gerçekten gönül veren ve uğruna her türlü emek, fedakarlığı gösterenler bolluk, bereket ve ünle ödüllendirilebilir.

Bu tutulmalar güvenli alan, ezberlerimizi sorgulatırken krizlerle mücadele ve dönüşüm becerilerimizi geliştirecek. Akrep burcu doğrudan tutkular, bağ ve hatta bağımlılıklarla ilgilidir. Bu sebepten ötürü de ilişkilerimizde bağlılık ve bağımlılık temalarını sorgulayacağız. Bazı bağları ölüm dahi ayıramaz, bu sebeple gerçekten güçlü olanlar krizlerden daha da güçlenerek çıkabilecektir. Tam tersi bu evrede – özellikle yıl sonuna kadar- hayatımızdan uğurladığımız insan ve temalar varsa şayet de direnmek veya engellemek yerine kabule geçmek bizi yepyeni bir döneme ve olasılıklara hazırlayabilir.

Akrep Burcunda Güneş Tutulmasının Burçlar Üzerinde Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Güneş tutulması hayatınızda bastırdığınız veya tabu olarak gördüğünüz konularla yüzleşmenize vesile olabilir. Bu dönem fobiler, bastırılmış duygularla alakalı çözümlemeler yaşayabilirsiniz. Cinsellikle ilgili temalar daha fazla gündeme gelebilir. Diğer yandan bir yatırım kararı almak, kar edecek bir ortak finansal girişime adım atmak da fırsatları beraberinde getirebilir. Tutulma anında Jüpiter bereket yaratma ve maddi refah konusunda destekleyici. Sadece aşırı harcamalardan kaçının. Son olarak kilo almaya meyil olabileceğinden beslenmeyi dengelemekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Zıt burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ilişkiler hattında tüm denklemleri baştan yazabilir. Eğer duygusal konulara dair umutsuzluk içerisindeyseniz tutulma sonrasında hayatınıza beklenmedik yeni bir aşk ve tutku adım atabilir. Bu süreçte ezberlerinizi bozmanız ve aynı kısır döngülere saplanmamanız çok önemli. Mevcut toksik ilişkilerde son noktayı koyabilecek gücü kendinizde bulabilirsiniz. Özellikle kadın rakipler, kıskançlık ve çatışmalara karşı dikkatli olmalısınız. Zihninizi bulandıran olayları içeride tutmak yerine doğrudan ifade edip rahatlamanızda fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Güneş tutulması özellikle hayat düzeninizi ve rutinlerinizi doğrudan etkilemekte. Yeni başlangıçlar yapmak için uygun bir zaman. Özellikle detoks yapmak, sağlıklı bir beslenme ve yaşam rutinine geçmek için uygun bir dönemdesiniz. Zararlı alışkanlıkları bırakmak için de doğru bir zaman. İş ortamınızda, ait olduğunuz organizasyonda krizler ve büyük değişimler gündeme gelebilir. Daha çok izlemek, gözlemci olmak ve dinlemek; doğru anda gerekirse bekleyerek stratejik adımlar atmak size zaferi getirecektir. Sivri demeçler ve laf dalaşlarından kaçınmanız bu süreçte çok önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Güneş tutulması size olumlu tesirleri beraberinde getiriyor. Özellikle de yaratıcılık ve hayatın keyifli yönlerini keşfetmek adına iyicil tesirler devrede. Hayatınızda tutkunun boyutu artabilir, yeni bir aşk ve çekim kapınızı çalabilir bu süreçte. İlişkilerde çekim ve tensel uyum daha ön plana çıkacaktır. Bir ilişkiniz varsa eğer aranızdaki duygu ve çekim daha da yoğunlaşabilir. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız harikulade bir dönem. Eğer çocuğunuz varsa onun bakımına, hayat planına ve gelişimine odaklanmak; pürüzlü konuları çözmek adına ideal bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Güneş tutulması hayat planınızı ve ailevi hayatınızı doğrudan etkileyebilir. Mesela ailenizle yaşıyorsanız eğer ayrı eve çıkarak bir hayat kurmayı düşünebilirsiniz. Tayin, şehir veya ülke değişikliği beklentiniz varsa eğer iyi haberler gelebilir. Aile ve hane içerisinde zaman zaman krizler ve güç savaşlarıyla sınanmanız gerekebilir, burada empati kurmaya ve ego odaklı tepkiler vermemeye çalışmalısınız. Mülk alım, satım, tadilat ve dekorasyon adına uygun bir zaman. Ebeveynler ve atalar kökenli travmalara odaklanmak, bu travmalarla yüzleşip geride bırakmak adına uygun bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İletişim hattınız Güneş tutulması vesilesi ile oldukça hareketli. Bu evrede bir şeyler yayınlamak, sunum yapmak, kendinizi göstermek istiyorsanız eğer doğru dönemdesiniz. Çözmeniz gereken krizler varsa şayet soğukkanlı ve cesur bir şekilde yaklaşırsanız eğer muzaffer olabilirsiniz. Yakın çevreniz, özellikle de varsa kadın kardeş ve akrabalarla zaman zaman pürüzler ve iletişim problemleri gündeme gelebilir. Koşullar uygunsa eğer ülke içerisinde çok uzak olmayan bir mesafede sizi ruhen çeken bir yerlere gidip o diyarları keşfetmenin tam zamanı diyebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Güneş tutulması vesilesiyle finansal hattınız oldukça hareketli olacak. İlk olarak bu yıl içerisinde attığınız finansal adımların menfi ya da müspet karşılığını görebilirsiniz. İkinci olarak bu dönem doğru adımlar atarak yatırım gerçekleştirdiğimiz takdirde avantaj kazanacağımızı gösterir. Sadece israftan kaçınmalı ve tutumlu olmaya dikkat etmelisiniz. Kendi değerinizi belirlemeyi insanlara yüklediğiniz takdirde bu tutulma biraz yorucu geçebilir, tam tersi kendi değer ve öneminizi kendiniz belirleyerek karar mercisi olduğunuz takdirde hızlı ve güçlü bir kişisel dönüşüm yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Güneş tutulmasının haliyle en önemli figürü Akrepler olacak. Burcunuzda gerçekleşecek olan tutulma tabiri caizse hayatınızdaki tüm ezberleri bozmak adına geliyor. Bu süreçte artık daha fazla direnmeden ve ertelemeden hayatınıza dair istek ve planlarınızı hayata geçirmenin tam zamanı. Kimsenin sizi caydırmasına izin vermemeli, olumsuz yorumları da dikkate almamalısınız. Bağımlı olduğunuz tüm temalardan özgürleşebilir ve üzerinizdeki yüklerin kalktığını hissedebilirsiniz, yeter ki buna izin verin. İmaj değişimi, spora başlangıç ve popülarite artışı gibi konularda destekler sizinle. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ruhsal dünyanızda büyük bir değişim dalgası Güneş tutulması vesilesi ile gündeme gelebilir. Başta daha derinlere inerek karanlık sorgulamalar yapabilirsiniz. Yüzleşmeler oldukça faydalıdır ancak kendinizi de ruhen yıpratmaktan kaçınmalısınız. Bu evrede sürekli sosyalleşmek ve insanlarla olmak yerine biraz kendi iç sesinizi dinlemek ve inzivada kalmak aradığınız cevapları bulmanızı sağlayabilir. Bir travmayı çözümlemek, karmik bir yükten arınmak, ruhsal ve psikolojik destek almak adına çok doğru bir dönemdesiniz. Sürekli neşeli ve enerjik görünmek zorunda olmadığınızı unutmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Güneş tutulmasının iyicil etkisiyle birlikte yaptığınız işler, projeler ve ortak çalışmalarda hızlı yol olabilir; aynı zamanda takdir toplayabilirsiniz. Bu dönem yapacağınız işlere dair cesur olup gerektiğinde tabuları yıkmakta fayda var. Diğer yandan sosyal çevrenizde bir kış temizliği gündeme gelebilir. Sizi yoran, toksik bir bağ kuran veya sizi aşağıya çektiğini hissettiğiniz kişiler varsa araya bir mesafe koymak oldukça hayırlı olabilir. Hayata dair umut ve isteklerinizi bu evrede gözden geçirebilirsiniz, lütfen cesur olun ve ezber kalıplardan kaçının. Yenilik mutluluğu getirecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayat yolu hattınız Güneş tutulmasından doğrudan etkilenmekte. Bu dönemde sıkça “Ben kimim?”, “Ne yapmak istiyorum?”, “Benim için en doğru meslek ve hayat planı nedir?” gibi soruları kendinize sorabilirsiniz. Bu sorular başta bazen bunaltıcı bir his getirebilir ancak sormaya devam etmelisiniz. Zira ezberden çıkıp kendi isteklerinizi kucakladığınız zaman istediğiniz yeni yol planını hayata geçirmeniz mümkün. Bu dönem iş kurmak, iş değiştirmek, iş bulmak, terfi ve tayin gibi konuları da gündeme getirebilir; hakkınız olanı aramaktan kaçınmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Güneş tutulması burcunuzu olumlu bir şekilde etkilemekte. Özellikle bu evrede hayat felsefenize dair kendiniz ve çevrenizle çok anlamlı diyaloglar içerisinde girebilir, önemli çözümlemeler yapabilirsiniz. Bu süreçte eğer koşullar uygunsa ertelemeden çok istediğiniz bir eğitimi almaya başlamak veya hali hazırda eğitim aldığınız bir konuda ustalaşmakta fayda var. Ayrıca hukuki ve ticari konularda adımlar atabilir, hayırlı sonuçlar alabilirsiniz. Koşullar uygunsa şayet sizi ruhen çeken yerleri keşfetmenin, kültürleriyle haşır neşir olmanın tam zamanı. Yurtdışı beklentiniz varsa hayata geçebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe