Berrak Nilhan Karaca

Değişim bazen bizim onu beklemediğimiz zaman ve uyarmaksızın gelir. Fakat bazen bir şeylerin bizi sarsması ve uyanma çağrısı yapması gereklidir. Değişim bittiğinde ve sular durulduğunda kendimiz için en hayırlısını yaşadığımızı gördüğümüz çok olmuştur. İşte bu haftaki açılar genel olarak bu hissiyatı uyandırmakta.

Bu haftanın ilk önemli görünümü 25 Eylül 2017 Pazartesi tarihinde kesinleşecek olan Merkür-Satürn karesi. İnandığımız değerler konusunda kendimizi ifade etmekte zorlanabiliriz. Düşüncelerimizi aşırı derecede organize etmeye çalışıp, eğer düşündüğümüz ve inandığımız şeyler konusunda kendimize yeterince güvenmiyorsak iletişimden kaçınma ihtimalimiz de mevcut. Detaylara aşırı takılmamız, kusur bulmamız ve bir aksaklıktan ötürü birçok şeyden soğumamız söz konusu olabilir. Merkür’ün Başak burcunda olmasının getirdiği mükemmelleştirme isteği, burada aşırı derecede vurgulanabilir. Aynı zamanda karamsarlığa kapılma ve fazla endişelenme de bu açının getirebileceği etkiler arasındadır.

Bu haftanın en önemli açı kalıbı kuşkusuz, 28 Eylül 2017 Perşembe günü kesinleşecek olan Jüpiter-Uranüs karşıtlığı. Bu karşıtlık inançlarla alakalı konularda ani ve şok edici gelişmelere ve söylemlere sebep olabilir. Ya da inançlarda değişimler yaşanabilir. Bu açının diğer bir etkisi özgürlük ihtiyacının aşırı derecede artması ve biran önce zincirleri kırma isteğidir.

Son olarak 30 Eylül 2017 Cumartesi tarihinde Venüs-Neptün karşıtlığı kesinleşecek. Aşkta hayal kırıklıkları yaşamak bu açı ile alakalıdır. Eğer yaşadığımız ilişki konusunda yeterince gerçekçi olmadıysak ve hayallere kapıldıysak sevdiğimiz ve değer verdiğimiz şeylerin, ilişkilerin gerçekler karşısında çözüldüğüne şahit olabiliriz. Gizli ilişkilere kapılmak ve ilişkilerde taahhüt sorunları bu dönemde gündeme gelebilir.

Haftanın önemli etkilerini gün bazında incelersek:

Pazartesi - 25 Eylül 2017
Saat 7:00 itibariyle Ay, Yay burcunda seyrine başlayacak. Ay, Yay burcundayken özgür olmak ve ve bizi heveslendiren şeylerle ilgilenmek isteriz. Bununla birlikte bugünün diğer majör açıları ne istediğimizi bilmek ve kendimizi ifade edebilmek konusunda problem yaratabilir. Tüm bunlara rağmen eğer yetkin konumdaki kişilerle konuşmalar yapmanız gerekiyorsa veya ikili ilişkilerde konuşmak istediğiniz şeyler varsa 10:00 – 12:00 arası değerlendirilebilir. Bu saatler biraz daha kendi içimizdeki dengeyi bulmak açısından kolaylaştırıcı etkiler sağlamaktadır. Bu etkilerden hava ve ateş elementinden burçlar olan İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay faydalanabilir.

Saat 20:54’te gökyüzünde Ay-Venüs karesi aktif hale gelecek. İlişkilerde pireyi deve yapmamak, alınganlıklardan kaçınmak ve karşımızdaki kişiye karşı aşırı eleştirel olmamak daha yerinde olabilir. Venüs, Başak burcundan geçiş yaptığı için ilişkilerde fazla mükemmeliyetçi olma ihtimali söz konusu. Ay’ın bu etkiyi tetikleyeceği akşam saatlerde karşımızdaki kişiyi değiştirme çabaları sonuçsuz kalabilir ve aşırı beklentilere girmemek daha yerinde olabilir. Bu durumdan değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık daha fazla etkilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı - 26 Eylül 2017
Ay, Yay burcundaki seyrine devam ediyor. Bu geçişi sırasında, sabah saatlerinde, Mars-Neptün arasındaki karşıt açıyı aktifleştirilecek. Sabah saatlerinde isteklerimizin peşinden gerçekçi bir şekilde gitmek ile büyük ideallerimiz arasında salınım yaşayabiliriz. Bu iki öge birbirini tutmuyor gibidir. Veya tam olarak ne istediğimizi bilemek, kafa karışıklıkları gibi etkilere açık saatlerde olabiliriz. Tüm bunlar bizim ruh halimiz üzerinde bir baskı yapabilir. Burada yapılması gereken düşüncelerimizi biraz daha organize etmeye çalışmak, bunun için gerekirse plan ve program yapmak ve gerçekçi düşünmek faydalı olabilir. Bu durumdan değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık daha fazla etkilenebilir.

Çarşamba - 27 Eylül 2017
Bugün 14:06’ya kadar Ay, Yay burcunda seyrine devam edecek. 14:06-19:23 arasında boşlukta ilerleyecek ve 19:23 sonrasında oğlak burcunda seyrine devam edecek. Gece saat 3:15’te Ay-Satürn kavuşumu gerçekleşeceği için sabah uyandığımızda kendimizi biraz depresif ve yorgun hissedebiliriz. Soğuk algınlığına dikkat etmemiz gereken saatlerdeyiz. Güne çok neşeli başlamak mümkün olmayabilir. Saat 9:10’da Ay, Merkür ile karşıt açısını kesinleştirecek. Dolayısıyla ruh halimizdeki bu durum insanlarla ilişkilerimizde alınganlıklara ve yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Sözcüklerimizi daha yapıcı şekilde seçmemizde fayda var. Bu durumdan değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık daha fazla etkilenebilir.

Ay saat 13:46’da Jüpiter, 14:08’de Uranüs ile pozitif açı yapacak. Bu durum üzerimizdeki ölü toprağını atmamıza ve harekete geçmemize olanak sağlayacaktır. Hem Yay burcu hem Jüpiter hem de Uranüs özgürlüklerle alakalıdır. Dolayısıyla bu saatlerde kendimizi özgür hissetmemiz ve heveslendiren şeylerin peşinden gitmemiz söz konusu olabilir. Bu etkilerden İkizler, Kova, Aslan ve Yay faydalanabilir.

Saat 19:23’e kadar Ay boşlukta ilerleyeceği için önemli iş ve görüşmelerimizi, önemli başlangıçları ve yeni girişimleri bu saatlere bırakmamakta fayda var. Başladığımız şeyin sonunu getiremeyebiliriz. 19:23 itibariyle Ay, Oğlak burcuna geçtiği zaman biraz daha ayaklarımız yere sağlam basmaya başlıyor ve biraz daha gerçeklere dönmeye başlıyoruz. Toprak ve su elementinden burçlar olan Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık burçlarını daha fazla etkileyen bir sürece giriyoruz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 28 Eylül 2017
Sabah 05:53’te Ay-Güneş karesi gerçekleşecek. Güne biraz gergin bir ruh haliyle başlıyoruz. Ebeveynlerle ilişkilerde ve ikili ilişkilerde ego çatışmalarına müsaade etmemekte fayda var. Özel ilişkilerimiz ve hayattaki amaçlarımız arasında bir çatışma olabilir. Sözgelimi bugün çok çalışmamız gerekirse ve eşinize vakit ayıramazsınız bununla alakalı kendi içinizde de gerginlik yaşayabilirsiniz. Bu noktada önemli olan sadece gerçeklerden, amaçlarımızdan ve kariyerinizden yana olmamak ve dengeyi tutturabilmektir. Veya işyerinde sadece sorumluluklar ve işin yapılmasından ziyade insan ilişkilerine de değer vermek gerekebilir. Öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak bu durumdan daha fazla etkilenebilir.

Saat 16:28’de Ay-Venüs pozitif açısı kesinleşiyor. Bu açı ilişkilerde çok daha pozitif bir hava yaratacaktır. Bize güven veren, sağlamlık vadeden ve emek verilerek inşa edilmiş ilişkilere çekilmemiz söz konusu olabilir. Duygularımızı ve sevgimizi kolaylıkla ifade edebiliriz. Akşam saatlerinde kesinleşecek olan Ay-Neptün pozitif açısı nedeniyle sevdiğimiz kişiler için fedakârlıklar yapmamız ve bu kişilerin eksik, hatalı gördüğümüz yönleri konusunda daha affedici olmamız mümkün olabilir. Toprak ve su elementinden burçlar olan Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık burçları bu güzel etkilerden daha fazla faydalanabilir.

Cuma - 29 Eylül 2017
Ay, Oğlak burcundaki seyrine devam ediyor. Ay, Oğlak burcundayken hedeflerimiz, amaçlarımız, başarılı ve saygın olmak bizim için daha önemli hale gelir. Başarmak ve bir konuda otorite olmak isteriz. Çok daha disiplinli ve gerçekçi olduğumuz bir zaman dilimdir. Ay gece saatlerinde Mars ile pozitif açısını gerçekleştirecek ve sabah 5:26’da Plüton ile kavuşum yapacak. Dolayısıyla başarma dürtüsü sabah saatlerinden itibaren çok daha kuvvetli hissedilebilir. Hırslarımız ön plandadır. Ne istediğimizin daha farkındayızdır ve bunun peşinden sistematik olarak gidebiliriz. Toprak ve su elementinden burçlar olan Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık burçları bu etkilerden daha fazla etkilenebilir.

Cumartesi - 30 Eylül 2017
Günün ilk saatlerinde Ay, Uranüs-Jüpiter karşıtlığını zorlayıcı olarak tetikleyecek. Aynı zamanda Venüs-Neptün karşıtlığı da etkin olacak. Dolayısıyla ilişkiler anlamında hayli zorlayıcı bir gece olacağı görülmekte. İlişkilerde çözülmeler, gemileri yakma isteği ve özgürlük ihtiyacı çok artabilir. Bu nedenle ani ve fevri kararlardan ziyade sakin olmaya çalışmak çok daha doğru sonuç verebilir. Öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak bu durumdan daha fazla etkilenebilir.

Sabah 7:40’ta Ay, Kova burcuna geçiş yapıyor ve sabah saatlerinde Merkür ile pozitif açısını kesinleştiriyor. Gece saat 23:05’te de Ay-Güneş açısı kesinleşecek. Yani kendimizi daha kolay ifade etmek ve ilişkilerde dengeyi kurmak, karşı tarafla anlaşmayı sağlamak adına güzel etkiler devrede olacak. Dolayısıyla gece saatlerinde çok fevri davranışlar göstermemek suretiyle Cumartesi tüm gün boyunca ilişkilerde pozitif gelişmeler yaşanabilir. Bu etkilerden hava ve ateş elementinden burçlar olan İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay faydalanabilir.

Pazar - 1 Ekim 2017
Tüm gün boyunca Ay Kova burcundaki geçişini devam ettirecek. Bugün arkadaşlarınızla bir araya gelmek, grup aktivitelerine katılmak, etrafınızdaki kişilerle veya evinizde entelektüel çalışmalar yapmak açısından gayet güzel bir gün. Ay’ın bariz bir açısı yok. Dolayısıyla gün boyunca Pazar tatilimizin tadını rahat rahat çıkarabiliriz. Bu etkilerden hava ve ateş elementinden burçlar olan İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dilerim,

Berrak Nilhan Karaca