Merve Çubuktepe

Bu hafta güçlü bir dolunay yaşayacağız. Tutulmalar dönemi öncesinde 29 Eylül 2023 saat 12:57’de Koç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bir süredir kırmızı ışıkta bekliyor gibi hissediyorsanız yeşil ışığın yandığı an bu dolunaydır diyebiliriz. Ancak dolunay anında Güneş’in konumu sebebiyle ilk başta yönümüzü bulmamız zor olabilir. Kritik kararların arifesinde olacağız ancak unutmayalım ki “talih cesurları ödüllendirir.” Rotamızı belirledikten sonra asıl yolculuk başlayacak ve gerisi çorap söküğü gibi gelecek. İlişkiler konusunda ise hem 29 Eylül 2023’teki Venüs-Juno kavuşumu yeni aşklar ve sağlam ilişkilere ödüller getirirken 30 Eylül 2023’te kesinleşecek olan Venüs-Uranüs karesi ise sallantıda olan ilişkilere son darbeyi indirebilir.

Haftanın en önemli etkisiyle başlamak gerekirse eğer 29 Eylül 2023 saat 12:57’de 6 derece Koç Burcunda bir dolunay meydana gelecek. Tutulmalar döneminden önceki son dolunay olduğu için oldukça önemli bir gökyüzü olayından bahsediyoruz. Dolunay Venüs-Merkür retrosu etkisi sebebiyle yazın tıkanmış ve hatta Arap saçına dönmüş ilişkiler ve iletişim hattına dinamizm sağlıyor. Bir süredir kırmızı ışıkta bekliyor gibi hissediyorsanız yeşil ışığın yandığı an bu dolunaydır diyebiliriz.

Dolunay anında Güneş açısız durumda. Bu yüzden yön bulmak ve odaklanmakta bir miktar zorlanabiliriz. En kötü karar kararsızlıktan iyidir düsturu bu süreçte bize yol gösterebilir. Dolunayın dispozitörü Mars, Rigel isimli iyicil bir yıldızla kavuşumda. Bu yıldız eğitim, kişisel gelişim ve rehberlikle ilgilidir. İlgilendiğimiz konularda uzmanlaşmanın, gerekiyorsa da bir bilene danışarak aksiyon almanın tam zamanıdır. Dolunay anında zaten retrosunu bitirmiş olan Merkür’ün Jüpiter ve Uranüs ile uyumlu açıları bekleyen girişimleri harekete geçirme, aksiyon planı oluşturma, bir zafere gidecek ilk adımları atma konusunda güzel bir destek oluşturmakta.

Bu gökyüzü olayının kilit noktalarından biri empati kurmak. Güneş dolunay anında açısız olduğundan farkındalığımız normalden az olabilir veya empatide zorlanabiliriz. Eğer her şeyi çok bireysel hatta bencil bir şekilde ele aldığımız takdirde dolunay bizi daha fazla köşeye sıkıştırabilir. Oysa karşımızdakileri de düşünerek, anlayarak ve soru sorarak ilerlediğimiz takdirde herkesi memnun edebilecek bir orta yol bulmamız mümkündür.

Dolunayın Sabian sembolü “Bir tarafı kırmızı ışıkla aydınlatılmış siyah bir kare.” Bu sembol iç huzursuzluğu ile ilgilidir, adeta fırtınadan önceki sessizlik ve büyük bir karar arifesindeki gerginlik gibi. Ancak burada çok önemli bir amaç vardır o da bireyselliği kazanmak ve kişisel hedeflere doğru yürümektir. Bir şeylere ani ve kontrolsüz bir ilgi duyabiliriz, bunun saman alevi olup olmadığını muhakeme etmek de faydalı olacaktır.

Neyse ki aynı gün iyicil bir açı kalıbı da kesinleşiyor. 25 Eylül 2023’te Merkür-Jüpiter üçgeni de kesinleşecek. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Bu açı bu ay iki kere tekrarlanacak, bu ikincisi. Nu esnada Merkür direkt harekette olacak. Önemli işlemler için tartışmasız en iyi zamanlardan biri. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın duygusal açıdan en güçlü ve her anlamda en iyicil açı kalıplarından biri olan Venüs-Juno kavuşumu 28 Eylül 2023’te kesinleşecek. Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Bu ay bu açı iki kere gerçekleşecek, bu da ikincisi. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Ancak ertesi gün kontrast bir açı kalıbı daha kesinleşecek. Venüs-Juno kavuşumu yeni aşklar ve sağlam ilişkilere ödüller getirirken 29 Eylül 2023’te kesinleşecek olan Venüs-Uranüs karesi ise sallantıda olan ilişkilere son darbeyi indirebilir.

29 Eylül 2023’te Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

Haftanın son günlerine geldiğimizde olumlu bir açı kalıbı bizleri beklemekte. 30 Eylül 2023’te Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Merkür’ün Uranüs ile yapmış olduğu üçgen açı, zihinsel aktivitelerde ve iletişimde beklenmedik ve yaratıcı bir yaklaşım getirir. Yeni fikirler üretebilir, teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanabilir ve ilginç konuşmalar yapabilirsiniz. Bu açı aynı zamanda imzalar, önemli görüşme, toplantı ve başvurular için de çok uygundur. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25 Eylül 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya 02:29’da Ay Kova geçişi ile başlıyoruz. Saat 05:26’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Bu açı içsel denge ve duygusal uyumu vurgularken kendinizi daha iyi hissetmenize ve olumlu bir ruh hali içinde olmanıza yardımcı olabilir. Kişisel hedeflerinize odaklanmak için enerjiniz yükselebilir. İletişim ve ilişkilerde daha açık ve anlayışlı olabilirsiniz. Günün en verimli zamanlarından biri saat 10:18-12:18 arası zira Ay-Pallas üçgeni devreye girecek. Bu açı zihinsel keskinliği vurgular. Bu etki altında, problemleri çözme yeteneğiniz artabilir ve stratejik düşünme becerileriniz gelişebilir. Mantıklı ve akılcı kararlar almak için uygun bir zaman olabilir. Ayrıca, yaratıcı düşünme yetenekleriniz de artabilir, bu da yeni fikirlerin ve çözümlerin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir. İnsan ilişkilerinde iletişimde olumlu bir şekilde kullanabileceğiniz bu zihinsel keskinlik, iş birliği ve grup çalışmalarında da size avantaj sağlayabilir. Ve haftanın en iyicil açı kalıplarından biri olan Merkür-Jüpiter üçgeni saat 15:09’da kesinleşecek. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Bu açı bu ay iki kere tekrarlanacak, bu ikincisi. Nu esnada Merkür direkt harekette olacak. Önemli işlemler için tartışmasız en iyi zamanlardan biri. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian Sembolü “Tamamen değişmiş dünyayı gösteren yeni bir gün başlıyor.” Bu sembol yeni bir doğum için sessizlik ve karanlık gerektiğini bize hatırlatır. Bazen doğruyu bulmak ve uygulamak adına öncesinde inzivaya çekilmek gereklidir. Kişi kozmik süreç ve yasalarla temasa geçmekten çekinmemelidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 26 Eylül 2023: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 02:48’de Ay-Jüpiter kare açısı kesinleşecek. Etkisi günün ilk saati itibariyle başlıyor. Bu açı genellikle aşırıya kaçma veya abartma eğilimini gösterir. Bu nedenle bu açı altında, duygusal tepkilerinizi abartma veya sorumlulukları göz ardı etme eğiliminde olabilirsiniz. Aşırı iyimserlik, gerçekleri görmemenize neden olabilir. Saat 07:43’te Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken olumlu ve yapıcı bir Ay fazı olan Büyüyen Ay evresine giriş yapıyoruz. Saat 07:32-09:32 arasında Ay-Chiron üçgeni devrede olacak. Bu açı geçmişteki duygusal yaraları onarmak ve kendinizi daha güçlü hissetmek için uygun bir zamandır. Kendinize şefkat göstermek ve içsel gücünüzü yeniden kazanmak için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Tüm ruhsal çalışmalar için çok uygun bir tesirdir. Saat 10:12’de Ay-Mars üçgeni kesinleşirken günün en dinamik saatlerine adım atıyoruz. Bu olumlu açı enerjimizin yüksek olduğu bir günü işaret eder. İsteklerinizi gerçekleştirmek için enerjik bir tutum sergileyebilirsiniz. Fiziksel aktivitelere veya proje başlatmaya uygun bir zamandır. Ancak saat 15:38’den sonra frene basma vakti zira Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Bu açı ani ve beklenmedik değişikliklere karşı dikkatli olmanız gerektiğini gösterir. Esnek olmak ve değişikliklere uyum sağlamak önemlidir, ayrıca riskli veya aceleci kararlardan kaçının. Ay günün geri kalanında boşlukta olacağı için önemli işlerimizi özellikle saat 12:12’den önce tamamlamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Hacılar sessiz bir birlik içerisinde kamp ateşi çevresinde toplanıyor.” Bu sembol hayata sakin, ego ve agresyondan katılımın önemine vurgu yapar. Gerçekliğin çetin yollarına ancak olgunlukla ulaşılabilir. Ruhsal bir ortak paydayı bulmak ve katılmak hayatımıza tahminlerimizin ötesinde bir mana getirebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 27 Eylül 2023: Ay saat 03:17’ye kadar boşlukta akabinde Balık Burcuna geçiş yapıyor. Boşluk evresi boyunca uykuya dalmakta güçlük veya tuhaf rüyalar görülebilir; uyku öncesi hazırlığını iyi yapmakta fayda var. Ay’ın Balık burcunda olması, duygusal olarak hassas ve empatik olma eğiliminde olduğunuzu gösterir. Bu evre başkalarının duygusal ihtiyaçlarına daha fazla duyarlılık gösterebileceğiniz ve içsel dünyanızda derin düşüncelere daldığınız bir zaman olabilir. Sabahın erken saatlerinde 06:00 itibariyle Ay-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ciddi ve sorumluluk sahibi olma eğilimini yansıtır. Deneyimlerinizi disiplin altına almak ve gelecekteki hedeflerinize yönelik adımlar atmak için ideal bir tesirdir. Kendinizi daha fazla sorumluluk altında hissedebilirsiniz, ancak bu, uzun vadeli başarı için önemlidir. Bunun üzerine saat 08:26’da Ay-Vesta üçgeni de devrede olacak. Bu açı da odaklanma ve derinlemesine çalışma yeteneğinizi artırabilir. İçsel huzurunuzu bulmanız ve projelerinize daha fazla konsantre olmanız için destekleyicidir. Odaklanma ve yaratıcılık artabilir. Haftanın en güzel ve olumlu açı kalıbı olan Venüs-Juno Kavuşumu saat 20:27’de kesinleşecek. Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Bu ay bu açı iki kere gerçekleşmiş oldu, bu da ikincisi ve çok daha güçlüsü zira artık Venüs ileri harekette. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “İlham içindeki müritler hocalarının sözünü dinliyor.” Bu sembol bilgi ve deneyimlerimizin er ya da geç sınanacağını bize hatırlatır. Bilgi ve birikime dair bazen güvensiz hissedebiliriz ki bunun bir ölçüde olması da kendimizi geliştirmek adına gereklidir. Zira öğrenmek, ders çalışmak ve uzmanlaşmak sonsuz bir döngüdür. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28 Eylül 2023: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 07:18-11:18 arasına dikkat zira Ay-Merkür karşıtı devrede olacak. Bu açı kalıbı duygusal ve zihinsel alanlar arasında bir çatışma veya dengesizlik hissi yaratabilir. Duygusal düşünceleriniz ve mantıklı düşünce arasında denge kurmak zor olabilir. İletişim konularında dikkatli olun, çünkü duygusal ifadeler yanlış anlaşılmaya daha açık olabilir. Neyse ki saat 15:35’te Ay-Uranüs altmışlığı devreye girerken enerjimiz tekrar yükseliyor. Açı kalıbı bağımsız olma ve rutinlerinizi değiştirme isteği yaratabilir. Sıra dışı deneyimlere ve değişikliklere açık olabilirsiniz. Aniden ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek için cesaretli olabilirsiniz. Ve saat 18:53-22:53 arasında günün en ruhani zamanlarındayız, Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı daha hassas ve sezgisel olma eğiliminde olduğunuzu gösterir. Hayal gücünüzün ve yaratıcılığınızın arttığı bir dönem olabilir. Ruhsal çalışmalar, şifa pratikleri, ibadet ve meditasyon için bu tesir çok uygundur. Saat 23:57’de günün son anlarında Ay-Plüton altmışlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek. Günün Sabian sembolü “Trans halindeki bir bilge ideallerinin son halini görür.” Bu sembol meditasyon ve ibadet yoluyla daha yüksek bir şuura ulaşmanın tezahürüdür. Kişi yapılanların somut sonuçlarıyla hayırlı bir şekilde yüzleşecek ve gönül rızası ile yeni bir dönemi başlatacaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 29 Eylül 2023: Ay saat 03:17’ye kadar boşlukta akabinde Koç Burcuna geçiş yapacak. Dolunay gününe geldik Boşluk evresinde malum uyku saatlerine denk geldiğinde uykuya dair zorluk veya rüyalarda gerilimler görülebiliyor; ancak bu çok doğal bir etki pek de üzerinde durmamak gerekir. Saat 09:07’de Ay-Vesta karesi devrede. İçsel olarak derinleşme ve odaklanma isteğiniz olabilir, ancak aynı zamanda duygusal olarak rahatsızlık hissedebilirsiniz. Odaklanma zorluğu görülebilir. Malum dolunaya da az kaldığı için sinir stres artabilir; ani tepkiler, fevri hareketler ve agresyondan kaçmak lazım. Olumlu veya olumsuz anlık gaza gelip alınan düşüncesiz kararlar sıkıntı yaratabilir. Saat 12:57’de 6 derece Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Tutulmalar döneminden önceki son dolunay olduğu için oldukça önemli bir gökyüzü olayından bahsediyoruz. Dolunay Venüs-Merkür retrosu etkisi sebebiyle yazın tıkanmış ve hatta Arap saçına dönmüş ilişkiler ve iletişim hattına dinamizm sağlıyor. Bir süredir kırmızı ışıkta bekliyor gibi hissediyorsanız yeşil ışığın yandığı an bu dolunaydır diyebiliriz. Dolunay anında Güneş açısız durumda. Bu yüzden yön bulmak ve odaklanmakta bir miktar zorlanabiliriz. En kötü karar kararsızlıktan iyidir düsturu bu süreçte bize yol gösterebilir. Dolunay anında zaten retrosunu bitirmiş olan Merkür’ün Jüpiter ve Uranüs ile uyumlu açıları bekleyen girişimleri harekete geçirme, aksiyon planı oluşturma, bir zafere gidecek ilk adımları atma konusunda güzel bir destek oluşturmakta. Ancak günün son açısı haftanın zorlu etkilerinden biri. Saat 20:52’de Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Cadı ehlileştirdiği şahininden korkan tavukları besliyor.” Bu sembol güçlüyü ehlileştirirken zayıfı güçlendirmenin önemine vurgu yapar. Yüksek zeka doğru kullanıldığında kişiyi daha güçlü bir konuma taşıyabilir ancak yükselmek için de önce hizmet etmek, öğrenmek ve zaman harcamak gerekir. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 30 Eylül 2023: Herkese iyi hafta sonları! Dolunaydan sonra ilk gündeyiz ve Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 08:44’te Ay-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Bu açı geçmiş travmaları ve yaraları keşfetme hatta iyileştirme isteğini vurgular. Bu, kişisel gelişim ve öz şifa çalışmaları için bir fırsat sunabilir. Duygusal olarak derinleşebilir ve kendinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Günün en iyicil zamanları saat 15:08-19:08 arası zira Ay-Venüs üçgeni kesinleşecek. Bu açı ilişkiler ve sosyal etkileşimler için olumlu bir etki getirir. İlişkilerde daha anlayışlı ve sevgi dolu olabilirsiniz. İletişim becerileriniz güçlenir ve insanlarla daha kolay uyum sağlarsınız. Ayrıca flört, çekim, ilişkilerde bir sorun varsa çözüm ve barışma gibi konular adına da son derece destekleyicidir. Son olarak haftanın en iyicil açı kalıplarından Merkür-Uranüs üçgeni saat 19:55’te kesinleşecek. Bu açızihinsel aktivitelerde ve iletişimde beklenmedik ve yaratıcı bir yaklaşım getirir. Yeni fikirler üretebilir, teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanabilir ve ilginç konuşmalar yapabilirsiniz. . Bu açı aynı zamanda imzalar, önemli görüşme, toplantı ve başvurular için de çok uygundur. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir çiftlik evinde gizemli bir şekilde yanan bir şömine.” Bu sembol ilahi takdiri unutmamız gerektiğine vurgu yapar. Unutmayalım ki her an görülmeyen ancak her an orada olan destekleyici güçler vardır. Ve bu ilhamla ilk adımı attığımızda gerisi gelecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 1 Ekim 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 00:49 itibariyle Ay-Plüton karesi kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor ve saat 00:50-04:17 arasında boşlukta. Akabinde Ay saat 04:18 itibariyle yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapacak. Bu transit duygusal olarak istikrarlı ve rahat bir atmosfer getirebilir. Bu dönemde fiziksel zevklere ve konfora daha fazla değer verebilirsiniz. Kendinizi beslemek ve keyif almak için zaman ayırın. Doğa ile temas etmek, bitkiler ve aromaterapi ile ilgilenmek, beş duyumuzu şımartarak hayattan tat almak adına harika bir zamandır. Saat 06:45’te Ay-Satürn altmışlığı kesinleşirken güne olumlu bir başlangıç yapıyoruz. Bu açı kalıbı sorumlulukları ve görevleri yerine getirme konusunda size yardımcı olur. Pratik ve disiplinli bir yaklaşım benimsemek için iyi bir etkidir. Aynı zamanda mental olarak istikrarlı olabilir, doğru kararlar verebilirsiniz. Günün en iyicil etkisi olan Güneş-Pallas kavuşumu ise saat 19:08’de devreye girecek. Bu açı zekayı ve stratejinin kusursuz birleşiminin sembolüdür. Yaratıcı düşünme becerilerinizi kullanabilir, sorunları analiz edebilir ve çözümler üretebilirsiniz. Planlarınızı akıllıca yapmak için bir fırsat sunar. Ayrıca hakkınız yeniyorsa kendinizi savunmak ve hak ettiğinizi almak adına uygun bir zamandır. Güçlü kadın figürlerinden destek de almak bu etkiyi daha da olumlu hale getirecektir. Günün Sabian sembolü “Üç eski usta bir sanat galerisinde zaman geçiriyor.” Bu sembol ruhun üç parçası olan zihin, duygu ve iç güdünün birbirine uyumlanmasını temsil eder. Bilge davranışlar hayırlı sonuçlar getirecektir. Ancak bu yolculukta ustalardan feyz almak ve tavsiyelerini dinlemek önemlidir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe