Merve Çubuktepe

Bu ayın son önemli gökyüzü olayı 25 Eylül 2018’de saat 05:51’de 01°59’ Koç burcunda gerçekleşecek dolunay olacak. Dolunay en temelinde Güneş-Ay karşıtlığıdır. Ve bu karşıtlığa Satürn kare yaparak sistemi bir öncü T-Kare’ye çevirecek. Yani Satüryen etkisi yüksek bir dolunay deneyimi bizleri bekliyor. Dolunayın yöneticisi Merkür de Güneş ile kavuşumda ve bu T-Kare’ye dahil. Yani iletişim açısından da önemli sınavlar verebileceğimiz bir tesir söz konusu. Dolunayın etkisi önce ve sonrasında on gün daha devam edebilir. Burç yorumlarını yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Satürn’ün karesi altında kendinizi baskılıyor, söylemek istediklerinizi adeta yutkunarak tutmaya çalışıyor ve bir süredir kendinizden uzaklaşmış hissedebilirsiniz. Zira ilgi görmek, onaylanmak ve odakta kalabilmek adına kimi zaman herkes kendinden feragat eder. Ancak bu dolunay dengelerin bozulmaya başladığını gösteriyor. Bastırılmış duygular, benlikten uzaklaşmak giderek “Ya benim isteklerim ne olacak?”, “Gerçek mutluluk bu mu?”, “Hayatımı daha ne kadar başka insanların taleplerine göre yaşayacağım?” gibi soruları getirir. Bu durumda eğer kişi kendini dengeleyemezse yani aşırı hırçın, agresif ve tavizsiz ya da tamamen rotasız, başkasına tabi ve kimliksiz hissedebilir. (Koç ve Terazi burcunun gölge yönleri arasında dalgalanma)

Eğer bir süredir bu sarmalın içindeyseniz öncü T-Kare sistemi çok dengeli bir yapı olmasa da başlangıç enerjisi ve motivasyon getirebilir. Bu sürece kendinizi sorgulamak, bencilliğe kaçmadan ama öncelikle kendinizi düşünerek kararlar vererek başlayabilirsiniz. Kendi isteklerinizi ve doğanızı yadsımak eninde sonunda ruhsal bir buhran getirir. Bundan ötürü Latince “Ego sum qui sum”, yani “Neysem oyum” demeyi önemli buluyorum. İnsanlar, olaylar, düşünceler dahi size pranga oluyorsa yararı yoktur; sağlık bir çevre ve zihin oluşturmak adına ilk olarak kişinin kendi zihnini özgürleştirmesi gerekir.

Bu vesile ile çift standartlı; sadece bir kişinin hükmünün geçtiği insan ilişkileri yerine dengeli bir yapı oluşabilir. Uzun zamandır beklediğiniz ya da başlamamak için bahane ürettiğiniz esasen sizi besleyecek konularda harekete geçebilirsiniz.

Toplumsal düzlemde ise önemli şirketlerden iflaslar gelebilir; önemli hisse devirleri ve satın almalar yapılabilir. İnşaat sektörü ile ilgili olumsuz sürecin ivmesi artabilir, bu konularla alakalı sert demeçler gündemi kaplayabilir. Ekonomik dalgalanma, daha çok zam -özellikle gıda fiyatları, bankalar ve kredi sistemi ile ilgili zorlanmalar görülebilir.

Dolunayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: İpleri elinize alacağınız bir döneme giriş yapıyorsunuz. Çok daha girişken, iddialı ve özellikle de haksızlığa uğradıysanız hakkınızı almak üzere hazır durumdasınız. Sadece zaman zaman fazla sabırsız ve agresif olabilirsiniz, stres yönetimine dikkat. Susup beklemek ya da her şeyi içinizde yaşamak adına uygun bir dönem değil, kariyer konusunda niyetleriniz varsa planlarınızı üstlerinizle net ve gerçekçi bir şekilde paylaşın. Aile büyükleri ve hane içerisinde bunalmış ve baskı altında hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Stres katsayısı yüksek bir dolunay sizi bekliyor. Etki süresince içinizde bastırılmış öfke ve gerginlik oluşabilir. Özellikle de geçmişten birikip içinizde kalmış konularda patlayacak bir bomba gibi hissedebilirsiniz. Mümkün mertebe odağınızı dağıtıp, doğa ile bütünleşmeye çalışın. Arkanızdan iş çeviren, düşmanlık yapan ve ikiyüzlü kimselerin maskeleri tekrer teker düşebilir. Sağlığınıza ekstra özen göstermelisiniz, özellikle de migren, anksiyete ve tansiyon gibi rahatsızlığı olanlar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Dolunayın olumlu etkisi vesilesi ile görünürlük ve popülarite sizi bekliyor. İlgili çekici, neşeli ve keyifli insanlarla tanışabilirsiniz. Kendinizden yaşça küçük bir kişi ilginizi çekebilir, flört edebilirsiniz. Maddi anlamda ise kritik bir dolunay; beklenmedik masraflar oluşabileceğinden riskli yatırım ya da aşırı harcamayı kesinlikle tolere etmeyen bir etki mevcut. Sizi sürekli ketleyen bir dostunuz varsa artık net bir konuşma yapmanın vakti gelmiş durumda. Yeni bir projeye başlamak için ideal bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu dolunay sizin için gerilimli etkide. Bundan dolayı oluşum etkisi süresince daha gergin, sabırsız ve toleransı düşük hissedebilirsiniz. Taşınma, tayin, alım satım ve tadilat gibi konularda şartlar netleştiğinden çarklar dönmeye başlayabilir. Ancak aşırı harcamadan kaçınıp mütevazi olmanızda fayda var. Kariyerinizle ilgili iş değişimi ya da terfi fırsatı gündeme gelebilir. Ancak stratejik hareket önemli. Duygularla hareket, aşırı ısrarcılık ve hırs kesinlikle bu dönem yardımcı olmayacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Vizeler, evrak işleri, iş başvuruları gibi konularda hızlı ve dikkatli olmanız gerekecek. Hiçbir şeyi son ana bırakmamalı ve her şeyi iyice kontrol etmelisiniz. Yeni bir eğitime başlamak, bir okul ya da kursa kaydolmak adına uygun bir zaman. Bir hukuki mücadelenin sonu hayırla gelebilir. Sık seyahat etmeniz gerekebilir. Yurtdışı ya da yabancı firmalara iş başvuruları daha fazla şans getirebilir. Ruhsal ve felsefi konularda daha çok okumak, öğrenmek ve kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Genel etkiler zorlu olduğundan maddi anlamda kaygan bir zemindesiniz. Mümkün mertebe hiçbir riskli yatırıma girmeyip, alım satım gibi konularda da beklemede kalmanızda fayda var. Azdan çok yaratmak, tutumlu olmak ilerleyen zamanda size fayda olarak dönebilecektir. Duygusal konular açısından karşınızdaki kişiyi olduğu gibi görmek için uygun bir dönem, bazı şeyleri gözardı ediyor ya da bunlar sizden saklanıyorsa ayan beyan görüp gerçekçi bir şekilde nihai kararınızı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İlişkiler açısından önemli bir dönemeç. Eğer mutsuz ya da baskılandığınızı hissettiğiniz bir ilişkideyseniz önemli bir yüzleşme yaşanabilir ve hissettiklerinizi dile getirebilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun daha özgür ve kendiniz hissedebileceksiniz. Mantıklı olmak kaydıyla böylece ilişkinin sorunları da çözülebilir. Kalbi boş olanlar içinse beklenmedik, heyecanlı ve hızlı gelişen bir flört, akabinde ilişki süreci gündeme gelebilir. Aile üyelerine karşı daha sabırlı olmanız gerekebilir, biraz gerilim mevcut. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Spora başlamanın tam zamanı. Bedeninizi sağlıklı kılmak, daha fit hale getirmek adına çok uygun etkiler mevcut. Süreci iyi bir diyetisyen ile de destekleyebilirsiniz. Sağlık açısından vücut hassas göründüğünden bekleyen rutin kontrollerinizi kaçırmayıp, herhangi bir rahatsızlıkta üşenmeden hemen doktora gitmeniz önemlidir. Üzerinize bir anda bir çok sorumluluk ve angarya gelebilir ancak sabırla hepsini çözerek daha iyi bir düzleme çıkabileceğiniz hayırlı tesirler söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dolunayın aşka dair en güçlü tesiri size yönlenmiş durumda. Kalbi boş olanlar hiç beklenmedik bir anda çok yoğun, heyecanlı ve cinsel tansiyonu da yüksek bir hikayenin içerisinde kendilerini bulabilirler. Çocuk sahibi olmak adına son derece verimli bir etkidir. Popülerleşmek ve odak noktası olmak için de dolunay destekleyici. Varolan bir ilişkide tekrar aşk tazelemek, birlikte eğlenmek ve hayattan keyif almak mümkün. Yeni bir hobi edinmek için kesinlikle çok uygun bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sabırlı olmanın önem kazanacağı bir dolunay sizleri bekliyor. Kariyer ve özel hayat dengesini kurmanız zorlaşabilir. Ancak ev ya da aileden gelen gerginliği iş yerinde yansıtmamalısınız, zira süreç iş hayatınızı etkileyebilir. Koşullar beklenenden yavaş ya da başka şekilde gelişebilir, burada öfkeye yenilmeden mantıkla ve yeni akışa göre kendinizi uyumlamanız önem taşıyor. İş değişimi için şimdi başvurup 9 Ekim 2018 Terazi yeniayından sonra somut bir sonuç beklemekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Önemli anlaşmalar yapmak, yeni müşteriler bulmak; işinizi sosyal medyada tanıtmak ve bir web sitesi açmak gibi konularda destekleyici etkilere sahipsiniz. Ticari ve hukuki konularda süreçler lehinize gelişebilir. Ancak yine de önemli işlerinizi ve hedeflerinizi çok da kimseyle paylaşmayın, zira süreci sabote etmeye çalışan art niyetli kişiler olabilir. Hayat düzeninize özen gösterin ve vücudunuzu fazla yormayın. İlişkiler, arkadaşlıklar ve ailevi sorunları mantıkla çözebilecek güce sahipsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kredi kartı mağduru olmamak adına kesinlikle gelirinizden fazla borcun altına girmemelisiniz. Maddiyat başta olmak üzere tüm hayatı konularda nişan almadan ateş etmemelisiniz, her şey planlı programlı olmalıdır. Kötü hissettiğiniz olaylarda sesinizi yükseltmelisiniz, aksi takdirde kurban psikolojisine girebilirsiniz. Kimse için isteklerinizden vazgeçmemelisiniz. Yardıma ihtiyacı olmayan, sahte acıklı sözlerle duygu sömürüsü yapmaya çalışan kim olursa olsun yüz vermemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ