Merve Çubuktepe

Zorlu açılar ve zorlu bir dolunayın gerçekleşeceği bir hafta bizi bekliyor. 28 Haziran 2018’de Oğlak burcunda 07:51’de Satüryen bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay anında Satürn retro ve Ay ile kavuşumda; Ay-Kiron arasında gerilimli açı bulunuyor. Bu bağlamda hayaller, iç dünyaya çekilme gibi durumlara karşı net ve soğuk bir şekilde dünyevi gerçekler teması beliriyor. Sorumlulukları kabullenmek en önemli konu! Özellikle finansal konularda, hayati kararlarda bir süredir adım atmayan, ya da sorunlarla yüzleşmemeyi seçen, bir bahane bulan kişiler kaçınılmaz olarak bu konuları çözmek ve anlamak zorunda kalabilir.

Finansal açıdan da sert etkileri temsil eden dolunay tutulmalar dönemine girmeden önce de ekonomik dalgalanmanın daha fazla artması, alım gücünün düşüşü gibi konulara vurgu yapıyor. Son olarak karmik açıdan da kaderinizde varolan zorlu bir sınavdan geçmeniz mümkün. Burada duygusallıktan ziyade mantığın gücü zafer yolunu göstermekte.

25 Haziran 2018’de Venüs-Jüpiter karesi etkin. Duygusal konularda abartılı davranış ve istekleri temsil eden bu açı sınırları zorlamanın ters tepebileceğini gösteriyor. Aynı zamanda finansal açıdan riskli bir açıdır; zira insanı aşırı harcama, müsriflik gibi konulara itebilir. Ayrıca diyetleri bozmak için de tam üstüne geliyor, zira iştah açma bol bol yemek yeme isteğini de beraberinde getirebilir. Bu hafta diyetlerinizi bozmamak adına açının etkisini düşünüp canım çekti bir kerecik yesem ne olacak duygusu ile savaşmanızı öneririm.

27 Haziran 2018’de Mars retrosu başlayacak. Yaz aylarının en önemli astrolojik olaylarından birine tanık olacağız. 28 Ağustos 2018’e kadar sürecek bu retroya hafta içerisinde detaylı değineceğim. Ancak yavaş bir Mars, eylemlerin ve karar alma mekanizmasının yavaşlığına işaret eder. 27 Temmuz 2018’de Ay tutulmasının da başrolü olacak Mars Kova herkesin içindeki başkaldırı ve isyan duygusunu tetiklemekte. İnsan hakları, hayvan hakları, eşitlik ve adalet gibi konulara karşı hassasiyet; gerekirse toplu ses yükseltme artabilecektir. Olumsuz ifadesi ise hiçbir görüşe açık olmamak, çatışma durumunda hemen kaçıp olay yerini terk etmektir. Oysa ki Mars sahadan çekilmeme ve mücadeleye devam etme vurgusu yapar.
Aynı gün 27 Haziran 2018’de Güneş-Satürn karşıtlığı kesinleşiyor. Pek sevimli bir etkisi olmayan bu açı genel olarak dünyaya karşı soğuk ve katı bir duruşu temsil eder. Bu hafta insanlara karşı empatik ve anlayışlı olmak zor olabilir. İnsanlara hatta dünyaya karşı bir uzaklaşma ve soğukluk duygusu gündeme gelebilir. Dolunayın etkisi ile depresif bir hissiyat da yaratabilir ancak bu geçici bir durumdur.

29 Haziran 2018’de Merkür Aslan burcuna geçiş yapıyor. Merkür bu burçta iddialı, coşkulu ancak kibirli bir iletişim tarzı yaratır. Merkür bu geçiş sırasında aynı zamanda önümüzdeki ay retro yapacak, bir yandan da Mars ve Uranüs ile de sert açılar yapacak. Yani sivri dilli, iğnelemeli diyalogların olacağı günler bizi bekler. Pozitif ifadesi ise insanlara cesaret ve umut aşılamadır. (Filmlerde tam umutlar bitmişken güç veren konuşmayı yapan karakterleri gözünüzün önüne getirebilirsiniz)

Marsla birlikte gökyüzündeki retro sayısı beşe çıkıyor. Beş retro demek hayatın herhangi bir alanında farketmeksizin işlerin daha yavaş ilerlemesi ve sonuç almakta zorlanma anlamına gelebilir. Bundan dolayı daha sabırlı ve sakin olmamız önemlidir. Aynı zamanda çoklu retrolar iç dünyamıza dönmek, kendimizi anlamak adına büyük bir fırsattır.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 25.06.2018:
Ay saat 07:29’da boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor. Venüs-Jüpiter karesi kesinleşiyor; tam bir diyet katili açı… Aşırı iştah artışı görülebilir, gözünüzün önünden binbir yiyecek geçebilir. Açının etkisi deyip kendinizi tutun derim. Aynı zamanda duygusal konularda aşırı talepler, şımarıklık ve abartı görülebilir. Müsriflik ve riskli yatırımlardan da kaçının. En çok sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler dikkat. Akşam Ay-Mars arasındaki olumlu açı kesinleşerek enerjiyi yükseltiyor. Spor yapmak, üşendiğiniz konulara bir el atma adına harika bir etki. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, Kova, İkizler ve Teraziler için güzel bir tesir söz konusu.

Salı - 26.06.2018:
Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. Günün havası iyimser, enerjik ve güçlü. Özellikle öğlene kadar güçlü etkiler mevcut. Ancak öğleden sonra Ay-Neptün karesi kesinleşiyor ve yanılgılar, hatalar ve dalgınlıklara açık bir etki yaratıyor. Özellikle de değişken burçlar Balık, Başak, Yay ve İkizler dikkat. Nitekim 15:52 sonrasında Ay boşluğa giriyor ve tüm gün bu şekilde kalacak. Bundan ötürü önemli bir görüşme, iş ya da konuşma varsa öğleden öncesine denk getirmekte fayda var zira öğleden sonra sonuç almak zorlanabilir.

Çarşamba - 27.06.2018:
Ay saat 18:52’ye kadar boşlukta akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. Dolunaya hazırlanıyoruz, bundan ötürü sinirler biraz gergin olabilir; hassasiyet tavan yapabilir. Daha depresif ve karamsar hissedebilirsiniz ancak bu duygular geçici… Zira Güneş-Satürn karşıtlığı da etkin bu duyguları besliyor. Özellikle öncü grup Yengeç, Oğlak, Koç ve Teraziler dikkat. Bugün aile büyükleri, patronlar ve otorite figürleri ile çatışmalar yaşanabilir. Saygı en önemli kelime! Saygı sınırlarını aşanlara hızla hadleri bildirilebilir. Ay-Uranüs üçgeni olumlu açıya girerek bu zorlu günün havasını bir nebze dağıtıyor. Ve son olarak Mars retrosu başlıyor! Bu çok önemli ve uzun vadeli bir etki ayrıca bir yazıda değineceğim.

Perşembe - 28.06.2018:
Ay Oğlak burcunda, sabah 07:51’de dolunay gerçekleşecek. Satürn’ün sahnede olduğu soğuk ve dünyevi gerçekler odaklı bir dolunay deneyimleyeceğiz. İnkar yerine kabullenme, kaçış yerine çözüm bulmak düstur olmalı. Bu dolunay özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar için ruhsal hassasiyet getirebilir. Neyse ki akşama doğru Ay-Jüpiter olumlu açısı kesinleşerek bu puslu havayı biraz dağıtıyor. Daha yapıcı, güçlü ve çözüm odaklı hissedebilirsiniz. Varolan soruları çözmek, destek almak ve ruhsal çalışmalar için çok uygun bir görünüm. Bu açıdan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma - 29.06.2018:
Ay Oğlak burcunda önce Neptün ile olumlu açı, sonra Plüton ile kavuşum yapıyor. Finansal girişimler, iş görüşmeleri ve özel istekler açısından nezaket ve doğru ifade çok önemli. Doğru strateji kurmayan ya da zararlı risk alanlar için zorlu etkiler devrede. (Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar) Diğer yandan Ay 11:57’de boşluğa girdiği için tüm önemli görüşme ve mülakatları bu saat öncesinde almakta fayda var. Ay 11:57’den sonra tüm gün boşlukta kalacak. Son olarak Merkür Aslan burcuna geçiş yapıyor, Temmuz ayında retrosu da olacak. İletişimde iddialı, sivri dilli ve coşkulu dönemler bizleri bekler.
Cumartesi - 30.06.2018:
Ay saat 07:36’da boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapıyor. Ay, Merkür ve Uranüs ile gerilimli açı yapacağından iletişim açısından zorlu bir gün bizi bekliyor. Çatışmalar, aşırı inatçılık, patavatsızlık, son söyleyeceğini ilk söyleme gibi durumlar görülebilir. İletişim konusunda en çok sabit burçlar Boğa, Akrep, Kova ve Aslanlar dikkat. Ayrıca gün içerisinde beklenmedik haberler, şok şok şok diye geçen gelişmeler duyabiliriz. Özgürlüğünüzü kısıtlayan, baskıcı ya da at gözlüklü insanlara karşı sıfır tolerans olabilirsiniz.

Pazar - 01.07.2018:
Ay Kova burcunda; Mars ile kavuşumu kesinleşiyor. Hızlı parlama, agresyon gibi duygular görülebilir, kaza bela ve dikkatsizliğe açık bir etki; gece gece acile gitmek ya da çıkıkçı aramaya gerek olmasın. Üstüne de Ay-Jüpiter karesi etkinleşecek yani olayları daha da büyütüyor ve alevlendiriyor. Yani duygular çok abartılı yaşanabilir, o an hissettikleriniz anlık bir etki olabilir ve kalıcı olmayabilir. Bundan dolayı birine patlayacak ya da zehir zemberek bir mesaj atacaksınız yazıp hemen göndermeyin, bekleyip duygularınızın soğumasını bekleyin derim. Bu konuda özellikle sabit burçlar Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler dikkat. Sınırları zorlamak, aşırı diretmek ve baskı kurmak ters tepebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ