Merve Çubuktepe

Bu hafta doğası olarak uyumlu açıların baskın olduğu, iyimser ve retro sonrası dönemin gerçekten bittiğini hissettirecek etkilere sahip. Özellikle 26 Kasım 2019 saat 18:05’te gerçekleşecek Yay Yeniayı, retroda tüm iç muhasebesi ve planlarını yapanları harekete geçirmek ve ruhen de taze bir enerji ile doldurmak adına bizleri bekliyor.

Merkür Akrep retrosunda hem kendimizin hem de çevremizin en karanlık dehlizlerine inmiş olabiliriz. Bu deneyimi olumsuz olarak nitelemek yerine “Neler öğrendim?” perspektifi ile değerlendirmek size çok şey katabilir. Yaşadığınız aydınlanmalar, yüzleşemeler Yay dönemine girerken altın değerinde olacak zira artık içe dönüşü tamamladık, kazanlarımlarımızı dışarı yayarken istikametimizi tam yol ileri, yani geleceğe doğru çevireceğiz.

26 Kasım 2019 Yay burcunda yeniay iyimser, canlandırıcı ve bizi sıkıştığımız yerden çıkaracak genişletici bir güce sahip. Merkür de 24 Kasım 2019 saat 22:14 itibariyle ana gölge fazdan çıkıyor. Bu bağlamda yeni bir şeylere başlamak, harekete geçmek adına oldukça elverişli gökyüzü koşullarına sahibiz. Bir süredir içiniz karardıysa eğer yeniayın gücü tekrar içinizdeki umut ve hevesi yeşertebilir. Hayallerinize sınır koymayın, “Keşke…”, “Acaba…” veya “Ama…” gibi kelimelerin bireysel isteklerinize ket vurmasına veya geciktirmesine izin vermeyin. Şimdi tekrar dörtnala tutulma dönemine gitmek üzere harekete geçiyoruz ve kendine inanlar için tekrar şafak söküyor.

Hafta içerisinde 28 Kasım 2019’da Merkür-Neptün Üçgeni, 30 Kasım 2019’da Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu iki açı kalıbı da ayrı ayrı direkt konumdaki bir Merkür ile gerçekleştiğinden çok daha akıcı ve keyifli bir iletişim tarzı oluşturuyor. Gerek retroda beklettiğiniz işleri halletmek, gerek içinizdeki solan ilham ve heyecanı canlandırmak adına harika açılar. Bu hafta ayrıca önemli görüşmeler, mülakat, imza ve başvurular için değerlendirilebilir. (Özellikle mümkünse 24 Kasım 2019 saat 22:14 itibariyle)

26 Kasım 2019’da Venüs Oğlak Burcuna geçiş yapıyor. Venüs’ün en cool, en sakin ve en ağır duygusal muhabbetlerden uzak formu. Bu iyi bir şey zira, Merkür retrosunda puslanan görüşler, tekrar atan şüpheci kalpler tekrar gerçek dünyaya dönüyor. Sevdiğiniz kişi veya konularda son derece gerçekçi bakış açıları geliştirebilir, önününüzdeki his veya durumun gerçek ya da illüzyon mu olduğuna dair net bir yorum yapabilirsiniz.

28 Kasım 2019’da Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Venüs’ün Oğlak burcuna geçtikten sonra ilk açısı Uranüs ile olumlu doğada. İki toprak elementi arasında gerçekleşecek bu dinamik açı elle tutulur, biraz beklenmedik, ancak keyifli ve temelleri sağlam ilişkiler inşa edebilir veya hali hazırda öyle olanları güçlendirebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.11.2019: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya muhteşem Ay açıları ile başlıyoruz. Saat 01:53’te Akrep burcundaki Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu pozisyonda olacak. Harika ve anlamlı rüyalar görülebilirsiniz, uyumayanlar için ruhsal çalışmalar adına uygun bir etki. Saat 06:49’da Ay-Merkür kavuşumu kesinleşiyor, pazartesi sendromsuz tam odaklı hızla başlayabilirsiniz yeni güne. En ince detayları görüp en doğru hamleleri yapmanız mümkün. Başları telefonlara eğmeyelim çevremize bakalım. :) Saat 11:37’de Neptün, 13:59’da Satürn ile olumlu açıya geçen Ay ışığı bu iki gezegen arasında güzel bir şekilde taşıyacak. Günün içerisinde olumsuz etkide saat yok ancak bu açıların güçlü olduğu öğlen saatleri 11:00-14:30 arası gibi günün verimliliği en yüksek anları diyebiliriz. Balzamik ayın son bölümünde olduğumunuzdan özellikle kapatılacak, sonlandırılan meseleler adına tesir en güçlü durumda. Saat 20:29’da Ay-Plüton altmışlığı kesinleşiyor ve Ay günün geri kalanında boşlukta. Bu sebeple önemli iş güç, destek talebi ve konuşmaları Ay boşluğa girmeden tamamlamakta fayda var. Bir gün önceden Venüs-Jüpiter kavuşumunun şanslı etkisi sürmekle beraber Mars-Uranüs karşıtının da aktif olduğunu unutmayalım. Yani şansı, sınırları çok zorlamadan; şükrederek ve eliminizdekilerin kıymetini bilerek hareket etmek çok önemli. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 26.11.2019: Saat 03:28’de Venüs burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Venüs’ün en cool, en sakin ve en ağır duygusal muhabbetlerden uzak formu. Bu iyi bir şey zira, Merkür retrosunda puslanan görüşler, tekrar atan şüpheci kalpler tekrar gerçek dünyaya dönüyor. Sevdiğiniz kişi veya konularda son derece gerçekçi bakış açıları geliştirebilir, önününüzdeki his veya durumun gerçek ya da illüzyon mu olduğuna dair net bir yorum yapabilirsiniz. Venüs bu burçta 20 Aralık 2019’a kadar yolculuğunu sürdürecek. Ay saat 11:12’de boşluktan çıkıyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Yani günün ilk yarısında çok maceralı, karmaşık ve riskli atraksiyonlara girmeye gerek yok. Sakin kalıp hali hazırda bekleyen işlerimize odaklanmalıyız, zira Ay Yay’a geçtikten sonra oluşturduğu tesir sebebiyle bu tür bekleyen işler sıkıcı gelebilir ve üşenme hissi oluşturabilir. 13:50’de Ay-Kiron üçgeni şifa, iyimserlik ve canlanma adına çok güzel bir tesir oluşturacak. Bol bol hareket etmek, gün ışığına bakmak, en azından bir yürüyüş yapmak çok iyi gelecektir. Ve saat 18:05’te Güneş-Ay kavuşumu yani Yay burcunda yeniay gerçekleşiyor. Bu yeniay iyimser, canlandırıcı ve bizi sıkıştığımız yerden çıkaracak genişletici bir güce sahip. Merkür de 24 Kasım 2019 saat 22:14 itibariyle ana gölge fazdan çıktı. Bu bağlamda yeni bir şeylere başlamak, harekete geçmek adına oldukça elverişli gökyüzü koşullarına sahibiz. Bir süredir içiniz karardıysa eğer yeniayın gücü tekrar içinizdeki umut ve hevesi yeşertebilir. Hayallerinize sınır koymayın, “Keşke…”, “Acaba…” veya “Ama…” gibi kelimelerin bireysel isteklerinize ket vurmasına veya geciktirmesine izin vermeyin. Şimdi tekrar dörtnala tutulma dönemine gitmek üzere harekete geçiyoruz ve kendine inanlar için tekrar şafak söküyor. İlk adımları atmak, bir şeye başlamak, imzalamak, harekete geçmek adına yeniaydan sonraki ilk gün her daim hayırlı kabul edilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Çarşamba – 27.11.2019: Ay Yay burcunda 00:42’de Juno ile olumlu açı yapıyor. Gece saatlerinde hafif ancak yoğun duygusal bir atmosfer oluşabilir. Ayrıca insanlara karşı şefkat ve koruma enerjiniz de yükselebilir. Yine de Ay’ın gelecek açıları sert olduğundan herkesin hatasız bir melaike olarak görmemek, kişi olumlu olumsuz tüm yaptıkları ile değerlendirmek faydalı olacaktır. Venüs-Kiron karesi 09:27’de kesinleşirken özellikle gündüz saatlerinde olayları çok kişisel alma, aşırı hassasiyet ve duygusal yaralanmalara açık olabiliriz. Üzerine de 14:37’de Ay-Neptün karesi de herkesin muhakeme yeteneğini zayıflatıyor. Yani olaylar hiç de düşündüğümüz gibi olmayabilir veya size çok doğru gibi gösterilen bir bilgi aslında çarpıtılmış çıkabilir. Açıkçası bugün duygusal konularda çok risk alınmasını, bir kişi üzerine çok baskı kurulmasını önermem; düş kırıklığı oluşabilir. Gözlemci ve sakin kalmak, en önemlisi ne olursa olsun empatiyi elden bırakmamak faydalı olacaktır. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Perşembe – 28.11.2019: Haftanın en güzel günlerinden birindeyiz. Dopdolu ve olumlu açılarla dolu bir gün bizleri bekliyor. Saat 12:50’de Merkür-Neptün üçgeni kesinleşiyor ki en ilham dolu açılardan biridir. Saat 13:49’da güzel bir Ay-Jüpiter kavuşumu da devreye girdiğinden bugünün bereket etkisi oldukça yüksek; akabinde Ay boşluğa giriyor. Sadece ilişkiler değil finansal konular adına da pozitif bir tablo söz konusu. Ve Saat 15:52’de Ay boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın boşluktan çıkışı ve Merkür-Neptün üçgeninin ittifakı gönüllere seslenecek çok etki konuşmalar, yazışmalar ve ayrıca işlerinizle alakalı da insanları etkileyebilecek her türlü yaratıcılığı tetikleyebilir. Gün içerisinde gerek müzik gerek görsellikle ruhunuzu sanatla beslemeyi unutmayın. Tüm bu konular için 13:50-15:51 Ay boşluk evresi harici bir zamanı kullanabilirsiniz. Saat 21:27’de Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Haftanın en dinamik ve pozitif açılarından biri. İki toprak elementi arasında gerçekleşecek bu dinamik açı elle tutulur, biraz beklenmedik, ancak keyifli ve temelleri sağlam ilişkiler inşa edebilir veya hali hazırda öyle olanları güçlendirebilir. Beklenmedik hayırlı maddi haberler gelebilir. Ay; bu güzel açı kalıbını 21:41’de Uranüs, 21:42’de Venüs ile tetikleyecek, yani “ışığı taşıyacak”. Herkese güzellikler getirsin! Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 29.11.2019: Ay Oğlak burcunda saat 03:05’te Mars ile olumlu açı yapacak. Uykuda olanlar için çok güçlü bir tesiri yok, ancak gece yarısından sonra enerjisi artıp çalışanlar için tam bir doping açısı. Saat 07:11’de Ay-Juno karesi, 09:38’de Ay-Güney Ay Düğümü kesinleşeceğinden özellikle sabah saatlerinde kesinlikle duygusal konularda olay çıkarmıyoruz, bir şeyleri çok tutturmuyoruz, neden günaydın mesajı gelmesi diye kendimizi de harap etmiyoruz. Biraz akışta kalmak lazım bu saatlerde, zira Venüs Oğlak ve Ay Oğlak yani abartılı tepkiler ufak bir olay olsa da ters tepebilir; öyle bir zamandayız. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki akşam saatleri oldukça güzel durumda Ay; saat 20:39’da Neptün’e, 23:29’da Merkür’e olumlu açı yapıyor ve Merkür-Neptün üçgeni tekrar canlandırıyor. Özellikle bu saatler itibariyle gerek romantik gerek kafa açıcı harika konuşmalar yapabilirsiniz, soğukkanlı ve mantıklı adımlar atarak küslükleri sonlandırma ve her türlü insan ilişkisinde orta yolu ve çözümü bulma şansı olabilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 30.11.2019: Herkese iyi haftasonları! Ay Oğlak burcunda 00:16’da Satürn ile sonrasında 06:56’da Plüton ile kavuşum yapıyor. Az kaldı Satürn-Plüton kavuşumu da geliyor, ona da ayrıca yazacağım. Bu açı kalıpları sebebiyle güne çok ciddi hatta biraz alman mürebbiye ruh hali ile başlayabilirsiniz. Enerji bulup orayı burayı düzeltme, evde bir yerleşim sistemi kurma gibi konular adına iyi fikir, sadece aşırı yargılayıcı ve soğuk davranmamaya özen göstermek lazım. Bir de gereksiz konulardan “en çok ben bilirim” yapmamak. Nitekim saat 09:12 itibariyle Merkür-Satürn altmışlığı ile hava toparlanıyor. Haftanın iletişim adına en güzel açılarından biri. Yani sabahın erken saatlerini sıkıntısız atlattığınız takdirde sorun yok. Bu açı kalıbı ciddi, önemli ve gerçekten anlam ifade eden konuşmaları tetikleyebilir. Yeniay sonrasında da olduğumuzda bir konuda kendimizi anlatmak istiyorsak bu açı kalıbından da yararlanabiliriz. Ayrıca bir sonraki haftanın işlerini de planlamak için çok uygundur. Sadece 06:58-23:13 arasında boşlukta olduğundan sıfırdan hiç başlanmamış işlere girişmeye gerek yok derim. Saat 23:14’te Ay Kova burcuna giriş yapıyor; uyanık olanlar için uzaylı belgeseli izlemek ya da pek de aşina olmadığınız bir yerde doya doya eğlenmek için harika bir zaman.

Pazar – 01.12.2019: Haftanın en son gününe geldiğimizde Ay Kova burcunda 02:06’da Kiron ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Ayakta olanlar adına harika bir ruhsal çalışma zaman dilimi. Uyuyanlar için de bilinçaltı odaklı ve çok anlamlı rüyalar ortaya çıkabilir. Özellikle isyan ettiğiniz veya söyleyemediğiniz ancak bastırdığınız konularda. Saat 05:37’de Ay-Uranüs karesi güne biraz gergin başlatabilir. Beklenmedik olaylar, gelen alakasız bir haber, üst komşunun su borusu patlamış gibi konular gündem olabilir. Ruhsal olarak da tepkilerimizi dikkatli ayarlamamızda fayda var. Zira bu açı üzerine saat 14:43’te Ay-Mars karesi de kesinleşiyor. Yani Ay, Uranüs-Mars karşıtını tekrar tetikliyor; üstelik T-Kare açı kalıbı ile. Bu bağlamda öğleden sonraya kadar hava oldukça gerilimli diyebilirim. Sebebi belirsiz agresyon hissi oluşabilir, çevrenizdeki insanlar kavgaya daha meyilli olabilir. Hakkınızı kesinlikle savunun, ancak mümkün mertebe bu tip insanları muhattap almamak enerjinizi düşürmemenizi sağlar. Sağınıza solunuza dikkat edin, uykunuzu iyi alın ve kesinlikle vücudunuzu haddinden fazla zorlamayın. Spor kazalarına da açıklık olduğundan fiziki limitleri zorlamaya bugün gerek yok açıkçası. Tüm bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 16:43 itibariyle hava değişiyor ve Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. İşte aslında günün tüm önemli işleri ve konuşmalarını bu saatlere denk getirmekte fayda var. İkili ilişkiler, uzlaşma, anlaşma ile de doğrudan alakalı olan bu açı kalıbı sadece gönül meseleleri değil ebeveynler ve otorite figürleri ile de sorunları çözme konusunda destekçi olabilir. Saat 17:21’de kesinleşecek Ay-Juno üçgeni gergin başlayan günü güzel bitiriyor, Ay-Güneş üçgeni üzerine romantik ve anlayışlı bir enerji oluşturacak. Sabahki etkilerden gol yemeyenler akşam saatleri itibariyle duygusal açıdan çok keyifli zaman geçirebilir. Bu iyicil tesirlerden ise ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe