Merve Çubuktepe

Oldukça zorlayıcı etkilere sahip Akrep dolunayından sonra daha olumlu etkilere sahip bir yeniay bizi bekliyor. Genelde süperay deyimi dolunay ile bağdaştırılıyor, oysa ki bu Ay’ın dünyaya en yakın konuma gelmesi ile alakalı. Bu yeniay da benzer tabiatta olduğu için etkisi normal bir yeniaydan çok daha güçlü olacak ve en az on beş gün boyunca yankılarını hissedeceğiz. Önce yeniayın özellikleri ile başlayalım, yazının ikinci bölümünde tüm burçlarla ilgili yorumları bulabilirsiniz.

Öncelikle iyi haberlerle başlayalım; yeniay açılarına baktığımızda Ay geniş toleransla olsa da en sevdiğimiz iyiciller olan Jüpiter ve Venüs ile olumlu açılarda. Temamız İkizler olduğu için iletişim trafiğinde “Ver coşkuyu” etkisi söz konusu. Eteklerdeki taşlar dökülebilir, bir sürü yüzleşmeler, barışmalar ya da kalıcı sonlar görülebilir. Bu hafta Venüs-Plüton karesi de etkili olduğu için kıskançlıklar, tutkular oldukça yoğun olabilir. İlişkiler adına “tamam mı devam mı” konuşmaları da yeniay teması içerisinde.

İyicil gezegenlerle yeniayın irtibatı genel olarak görüşmeler, yazılı ve sözlü işler, ticaret gibi konularda yeni adımlar atmanın; artık bir yerden bir şeylere başlamanın işaretini vermekte. Yeniaydan en az bir gün sonra bu tür işlere girişmek her zaman daha olumlu kabul edilir. Burada en önemli mesaj tabii ki bilgi toplamak, soru sormak ve karşılıklı paylaşım içerisinde olmak. Yani yarım yamalak bilgi ile yapılan, ya da kafamıza göre hareket edip “Nasılsa bir şey olmaz” dediğimiz işler Mars-Satürn arasındaki gergin açı sebebiyle ciddi şekilde olumsuz sonuçlanabilir. Bu bağlamda neye odaklandıysak o konuda kendimizi en donanımlı şekilde hazırlamamız ve bir meseleyle ilgili kim varsa (özellikle otorite figürleri) onları da dahil ederek hareket etmemiz oldukça mühim. Çünkü Yeniay’ın yöneticisi Satürn; yanında tam bu temalarla alakalı Aculeus sabit yıldızı var ve bu açı da konumu gereği oldukça etkili olacak.

Son olarak toplumsal etkilerine baktığımızda skandal düzeyinde haberler gündeme gelebilir (bilgi kirliliğine dikkat), medya ve basınla ilgili konular daha da güçlü vurgulanabilir; ayrıca ülkeler arasında çok ciddi demeçler ve diplomatik krizler ya da doğru kullanılırsa anlaşmalara da tanık olabiliriz.

Gelelim yeniayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Yeniay sizleri olumlu etkiliyor, hatta zorlayıcı Satürn-Mars karşıtlığı bile. Hiç beklemediğiniz anda krizler sizin için fırsata dönüşebilir, inisiyatif aldığınız bir konuda bir anda odak noktası olup yıldızınızı parlatabilirsiniz. Ancak bu durum saplantıya dönüşmemeli zira Venüs-Plüton gergin açısı da sizi oldukça hassas, eleştiriye kapalı hale getiriyor. Bir şeyleri yaparken tamamen başınıza buyruk hareket etmemeniz çok önemli. Aynı zamanda seyahat ve iletişim trafiğiniz artabilir, aynı anda bir sürü işi koordine etmeniz gerekebilir. Kardeşler ya da yakın çevrenizden bol bol yakınma ya da yeni haberler duyabilirsiniz, sizi ilgilendirmeyen konularda nötr kalmakta fayda var. Vazifeniz varsa gerçekleştirin tabii ki ama odağınız da çok dağılmamalı. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddi konularla ilgili epeydir beklediğiniz ama bir türlü gerçekleştiremediğiniz etkileri hayata geçirmek adına faydalı bir etki mevcut. Eğer doğru kullanılırsa beklenmedik kazançlar sağlayabilir, bütçenizi rahatlatabilirsiniz. Ancak kesinlikle üşenmemeniz gerekiyor. Sadece hareket edin, konuşun; paylaşın ve lütfen mağaranızda saklanmayın. Yeniay etkisi hızlı ve güçlü olduğu için para geldiği gibi gidebilir, bütçelere dikkat. Hemen bir kazanım elde edip bunu ortalığa saçmaya gerek yok. Aynı zamanda yeniay bir süredir on ikinci evinizde “ben neyim, değerim nedir” gibi varoluşsal sorular ve buhranlardan çıkmanıza destek olacak. Kendinize güveniniz artabilir, daha canlı ve motive hissedebilirsiniz. Sadece ilk adımı atın yeter! (Bir de duygusal konuları kafanıza kurup kurup büyütmeyin, biraz vitesi boşa almak gerçekten iyi gelecek) Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yeniay tabii ki en çok sizleri etkileyecek. Özellikle de 0-9 derecede İkizler burcunda Yükselen, Güneş ve diğer kişisel gezegenleri bulunanlar ise odak noktasında. Hayatınıza dair ikilemler varsa artık harekete geçmek ve net bir karar vermekle alakalı güçlü bir etki oluşuyor. İlişkilerle ilgili büyük bir sınav söz konusu olabilir, basit meseleler varsa çok büyütebilirsiniz dikkat. (Mars İkizler etkisi zaten sizi hem güçlü hem de kimi zaman agresif yapabilir) Eğer hayati anlamda sizi yoran bir durum söz konusu değilse şimdilik odağınızı duygusal meselelerden çekmeniz iyi olabilir, daha çok kendinizle ve yapacaklarınızla ilgilenin derim. Aynı zamanda yeniaydan en az bir gün sonraya denk getirerek imaj değişikliğine gidilebilir; yeni bir diyet ve egzersiz programına başlayabilirsiniz. Sağlıkla ilgili aksattığınız ya da geciktirdiğiniz kontroller vb varsa yaptırmanın tam zamanı. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Zihniniz bu dönemde aşırı dolu olacak; sayısız konu, havada uçuşan düşünceler ve bir türlü neyi nasıl yapacağına karar verememek. Bu hafta Venüs-Plüton açısı da sizi zorlu etkileyeceği için en altını çizeceğim cümle “Öfkeyle kalkan zararla oturur” olacak. Özellikle iç dünyanız ve duygusal hayatla ilgili stresleri iş ortamına yansıtmamanız mühim. Zira insanlar sizin yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi bilemeyeceği için sadece neden bu kadar agresif davrandığınıza anlam veremeyebilir ve onlardan da negatif geri bildirim alabilirsiniz. Bu dönemde yargıya vardığınız bazı meselelerin gerçek iç yüzünü görebilir ve kararlarınızı sorgulayabilirsiniz. Rüyalarınız ve iç güdüleriniz size çok şey anlatabilir. 24 Haziran 2017’de gerçekleşecek yeniaya bir hazırlık gibi bu dönemi düşünebilirsiniz. Gözlemleyin, planlayın ve biraz bekleyerek akışına bırakın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Özellikle bir süredir hayatım çok rutin, içim sıkılıyor, hiç yeni bir şey olmuyor diyorsanız bu yeniay size çok iyi gelecek. Zira yerleşimi sebebiyle sizi yepyeni insanlarla tanıştırma ve yeni çevrelere dahil olabilmeye doğru yönlendirecek bir etki söz konusu. Aynı zamanda hem yeniay hem de Mars’ın olumlu etkisi sebebiyle özellikle kariyerle ilgili yeni adımlar atmak, kafa kafaya verip projeler oluşturmak adına da güzel destekleyici etkiler sizi bekliyor. Sadece özellikle yeni bir ilişkisi olan Aslanlar için dikkat, bu ilişkinin kalıcı olup olmayacağına dair bir sorgulama durumu yaşanabilir; aşırı gurur yapmaktan ve ego savaşlarından uzak durmalısınız. Çocuğu olan Aslanlar bu dönemde daha fazla toleranslı ve anlayışlı olursa faydalı olabilir, zira belki de çocuğunuzun size gerçekten anlatmaya çalıştığı şeyi fark etmiyor olabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyerinizle ilgili kontrolünüz dışında çok önemli konular gündeme gelebilir, bu dönemde çok dinleyip az konuşmak en doğrusu. Çünkü büyük bir dedikodu trafiği var ve nereye uzanacağı, neyin de ne olacağı en azından 9 Temmuz 2017 Yay dolunayı kadar belli değil. Kariyer ile ilgili üzerinde durduğunuz zemin şu anda oldukça oynak durumda olabilir, bundan ötürü hemen bir adım atmayıp tüm gelişmeleri gözlemlemenizde fayda var. Bu dönemde aşırı işkolik hissedebilir; kariyer ve evle ilgili dengeyi tutturmakta zorlanabilirsiniz. Ancak bunu abartmamak önemli zira iş yerinde yüklendiğiniz stres eve yansıyabilir ve bu durum can sıkıcı olabilir. Bu dönemde tadilat, gayrimenkul ve taşınmaz mallarınızla ilgili uğraşmanız gereken sorumluluklar gündeme gelebilir. Her şey sırayla cümlesi bu süreçte düsturunuz olmalı, lütfen kendinizi her şeye yetişeceğim derken yıpratmayın. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kariyer ve uzun vadeli planlarınızla ilgili güzel etkilere sahip bir yeniay sizi bekliyor. Aynı zamanda hukuki meseleleri olan Teraziler konu tıkanıp kalmışsa yeniay sonrası kendi lehlerine olacak şekilde haberler almaya başlayabilirler. Ayrıca bir konuda eğitime başlamanın tam zamanı! Bu dönemde beklenmedik uzun yollar görünebilir, ya da sürekli dışarıda olmak zorunda kalabilirsiniz. Çok abartıya kaçmamak koşuluyla bu tür fırsatlar varsa değerlendirmekte fayda var, zira hayatınızdaki idealleri gerçekleştirmek adına önemli adımlar atmanız mümkün. Venüs-Plüton gergin açısı bu dönemde özellikle aileniz ve sevdiğiniz kişi arasında gerilimlere vesile olabilir dikkat. Taraf seçmek zorunda değilsiniz, aynı şekilde sizin de rest çekmemeniz önemli. Bu tür olaylar yaşıyorsanız daha çok kendi ideal ve planlarınıza odaklanmanız fayda getirecektir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Beklediğiniz bir alacak ya da miras varsa haritanız da destekliyorsa çözüm adına güzel haberler gelmeye başlayabilir. Aynı zamanda nafaka gibi konularda sorunlar varsa çözüme dair adımlar atılabilir. Yeniay vesilesi ile aynı zamanda maddi bir destek görebilir, finansal açıdan kendinizi daha iyi hissettirecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak aşırı riskli hareketlerden ya da komple hareketsiz kalmaktan kesinlikle kaçınmalısınız, zira maddiyat geldiği gibi gidebilir. Arada bir denge olması ve her şeyi kontrolde tutmak oldukça önemli. Bu süreçte zihninizde daha fazla depresif ve melankolik konular olabilir, aynı zamanda metafizik ve okült konularla ilgili sürekli bir şeyler okumak, araştırmak isteyebilirsiniz. Bunu dozunda tuttuğunuz sürece problem yok, ancak lütfen kendinizi gerçekten dünyadan soyutlamayın. İyicil kullanımında uzun süredir çözemediğiniz içsel bir çözümleme yaşayabilir ve huzur hissine kavuşabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Zıt burcunuzda gerçekleşeceği için tabii ki bu yeniayın en çok etkilenecek ikinci burcu da siz olacaksınız. Özellikle de 0-9 derecede Yay burcunda Yükselen, Güneş ve diğer kişisel gezegenleri bulunanlar ise odak noktasında. Yazının başında belirttiğim ilişkilerdeki karar süreci en çok sizi etkiliyor olacak. Yani filizlenen bir ilişki iyiye gidiyorsa boyut atlayabilir, eğer kangren durumda ya da size uygun değilse aynı hızla bitebilir. Bu aralar bol bol köprü atma, yakma ya da iyicil etkisi ile köprü inşaatları sizi bekliyor. :) Yani ikili ilişkilerde çok güçlü bir yenilenme ve yapılanma dönemindesiniz. İlişkisi olmayan Yaylar içinse beklenmedik sürprizler gündeme gelebilir, önemli bir tanışma yaşayabilirsiniz. Ya da kariyere dair bir ortaklık kurma girişiminiz varsa ilk olumlu sinyaller gelebilir. Aynı zamanda ortağınız ya da partnerinizle hayati kararlar almak adına önemli adımlar atılabilir, bunun ilk meyvelerini 9 Haziran 2017 Yay dolunayında almaya başlayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu yeniayda en önemli konu sağlık. Sağlık ve hayat tarzınızla ilgili değişim gerekiyorsa yeniaydan sonraki dönemi değerlendirebilirsiniz. Bekleyen bir sağlık kontrolü varsa üşenmeden yaptırmak lazım. Diğer yandan bu dönemde kendinizi yorgun ve her şey üstüste geliyormuş gibi hissedebilirsiniz, iş ortamında sürekli uğraşmanız gereken konular olabilir. Aynı zamanda bu süreçte belki sizi ilk başta üzse de ileri vadede sizi koruyacak sırlar açığa çıkabilir ve bu bilgiler vesilesi ile özellikle işinizle ilgili daha doğru adımlar atabilirsiniz. Kangren olan bir bürokratik konunuz varsa çözümü adına ilk olumlı haberler gelebilir. Duygusal konulara da aynı zamanda dikkat, sırf yalnız kalmamak adına yanlış insanlara çekilmemeli; haklarında iyice bilgi toplayıp araştırma yapmalısınız. Size anlatılanlarla gerçekte olanlar arasında farklar olabilir, bunları mutlaka mantık süzgecinden geçirmek ve en önemlisi güvendiğiniz kişilere danışmak faydalı olacaktır. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeniay doğrudan aşk teması üzerine odaklı. Bir çekim, platonik bir etkileşim oluşabilir ve kendinizi hülyalı bir alemde bulabilirsiniz. Ancak böyle bir durum yaşıyorsanız özellikle arkadaşlarınızı ihmal etmemenizde fayda var, zira alınabilirler ve arkadaşlar her zaman yanınızdadır. Bu dönemde duyguları çok yoğun yaşayabileceğiniz için bir anda “hayatımın aşkını buldum” gibi hissiyatlar yaşanabilir, bunun doğru olup olmadığını görmek adına biraz zaman ve gözleme ihtiyacınız var. Ve tabii ki diğer kişilerin de görüşlerine. Zira şu anda taktığınız pembe gözlüklerle dış dünyadan görünen biraz farklı olabilir. Hayatınızın her alanında ego savaşlarına dikkat, siz de aşırı gururlu ve eleştirel olabilirsiniz zaman zaman. Ama objektif bakmak çok önemli. Çocuk sahibi olmayı düşünen Kovalar için oldukça şanslı bir etki de mevcut. Son olarak çok abartmamak koşuluyla şans oyunları deneyebilir ve ufak da olsa güzel kazanımlar sağlayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bir süredir taşınma, tadilat ya da gayrimenkul alma planlarınız varsa; bütçenizi ve uzun vadeli etkilerini de doğru ayarlayarak bu konuya dair ilk adımları atabilirsiniz. Ancak yeniayın ve gökyüzündeki Mars-Satürn açısının gergin etkisini de unutmamak lazım. Bu bağlamda anlık değil uzun vadeli düşünülecek kararlar almak çok mühim, Merkür Boğa geçişi de sizi bu anlamda oldukça desteklemekte. Hane ya da ailenizle ilgili çözmeniz gereken konular gündeme gelebilir, özellikle bir süredir konuşmaktan kaçındığınız konular varsa artık bir şekilde kartlar açılacak diyebiliriz. Doğru iletişimle bunun faydası yüksek zira içinizdeki huzursuzluktan kurtulmanızı sağlayabilir. Yaşadığınız gerilimi kariyer ortamına yansıtmamak ve pek de kimseye anlatmamakta fayda görülüyor. Bunun yerine iş dışından yakın çevreniz ve kardeşlerinizle konuşmak, onlardan akıl almak daha iyi bir fikir olabilir. Bu dönem restleşmeler yerine şapkanızı önünüze koyup sorunları çözüp geride bırakma zamanı. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.