Merve Çubuktepe

Ve sonunda beklenen an geldi çattı. Bir süredir Koç yeniayı, Terazi dolunayı ve Jüpiter-Neptün kavuşumu derken tutulmalar sürecine hazırlanıyorduk. Yorucu, yer yer sarsıcı olan bu süreç adeta biriken dev enerjinin dışarı çıkmasına vesile olacak. Her anlamda kartlar açılıyor, menfi ya da müspet belirsizlikler netleşiyor diyebiliriz. Haftanın yıldızı tabii ki 30 Nisan 2022’de Boğa burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması olacak.

Boğa Burcundaki Güneş Tutulması 30 Nisan 2022 saat 23.27’de 10 derecede gerçekleşecek. Tutulma anında Uranüs, Güneş ve Ay ile kavuşum yapıyor. Bu aslında şunu göstermekte, dört ay sonunda sıkışan, belirsiz olan her şey bir anda rayından çıkıyor. Ne oldu ne olacak diye düşünürken artık kontrol kimse de değil ve olaylar aslında herkesin kontrolü bilgisi ötesinde hızla şekillenmeye başlayacak. Bu durum kaotik görünse de aslında bir “netliğe” de işaret eder. Değişim kaçınılmaz olsa da gelecektir, kaçmanın ve saklanmanın anlamı yoktur. Tam tersi yeni bir döneme kucak açan, tohumları ekmek ve her şeye rağmen yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için de gökyüzü destekleyici tesirler sunacaktır.

Tutulmanın ana motifi büyük ve kontrolü imkânsız değişim olduğu için şunu da anlamamız son derece önemli. Değişim denen şey her zaman epik, sonu mutluluk gözyaşları ve mutlu sonlarla biten bir şey değil. En azından hemen o anda istediğimiz mutlu şekilde olmayabiliyor. Ancak kendimiz ve çevremiz için asıl doğru ve iyi olan şeyi, olayların nasıl değişmesi gerektiğini kendi kalıbımızla öngörüp istemeye çalışsak da makro düzlemde bu öyle olmayabilir. Taşların sandığımızdan çok daha farklı şekilde oynaması gerekebilir. Bu sebepten ötürü de tüm olasılıklara açık bir şekilde ilerlediğimiz takdirde tutulma da bizi tahmin etmediğimiz ancak ileride bize çok daha iyi gelebilecek bir yola sokabilir. Unutmamak lazım ki tutulmalar etkilerini genelde bir anda göstermez, tesirlerini üç ile altı ay arasına yayar.

Tutulmadan önce Plüton 28 Nisan 2022’de durağan konuma geçecek akabinde 30 Nisan 2022 itibariyle retrosuna başlayacak. 28-26 derece arasında gerileyecek olan Plüton 10 Ekim 2022’ye kadar retro hareketini sürdürecek. Tutulma anında da retro konumda olacak olan Plüton tutulmadaki dönüşüm tesirini çok daha içsel ve hale getirmekte. Yani zorlu olayları değerlendirirken dış dünyayı suçlamaya odaklanmak yerine kendimizi nasıl daha güçlü ve iyi hale getirebilir, bizim için faydalı olanı yapabiliriz diye düşünmek en verimlisi olacaktır.

Tutulma büyük bir tesir ancak bununla birlikte hafta boyunca Venüs ve Merkür son derece uyumlu açı kalıplarıyla gökyüzünde etkin olacaklar. Bu bağlamda tutulmanın getireceği kaotik görünen netlik bir yandan tahmin dahi edemediğimiz olumlu sonuçları beraberinde getirebilir.

Özellikle haftanın sonunda 1 Mayıs 2022’de Venüs-Jüpiter kavuşumu astrolojide en iyicil açılardan biridir. Haftanın en olumlu açısı olan bu kalıp özellikle de duygusal konulara taze bir rüzgâr getirmekte. Önemli olan karşımızdaki kişi(leri) taleplerle boğmamak. Aynı zamanda ufkumuzu aşacak insanlarla yollarımız kesişebilir. Bir yatırım yapılacaksa, alım satım ve imza işleri gibi konularda da avantaj getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.04.2022: Herkese iyi haftalar! Günün ilk saatlerinde haftanın en iyicil ve ruhsal enerjisi kuvvetli açılarından Merkür-Neptün altmışlığı 01.36’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Kova burcunda 02.33’te Satürn ile kavuşum açısı yapıyor. Ay saat 03.33’te Merkür ile kare açı yapıp boşluğa giriyor. Ay saat 03.34 ile 13.15 arasında boşlukta kalıp saat 13.16 itibariyle Balık burcuna geçiş yapacak. Bu aralığa çok önemli iş, ani karar, görüşme ve imza denk getirmemekte fayda var. Saat 23.08’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken Son-Dördün fazının en güçlü evresine giriyoruz. Özellikle kendimizi göstermek, bir konuyu çevremize ispat etmek gibi konularda etkili bir fazdır, sadece aşırı hırstan kaçınmak gerekir. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 26.04.2022: Ay Balık burcunda yolculuğunda devam ediyor ve saat 03.51’de Mars ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Aniden uyanma, gergin rüyalar, bir miktar soldan kalkma durumu görebiliriz. Neyse ki 06.38’de Venüs, Ay düğümleri ile olumlu konuma geçiyor ve tesiri gün boyunca devam edecek. Gün boyunca özellikle yapıcı ve diplomatik yaklaştığımız takdirde sorunları çok daha rahat çözebilir, kolay uzlaşma sağlayabiliriz. Küslüklerin sonlanması ve barışmalar adına ideal tesirler devrede olacak. Ay saat 14.39’da Uranüs ile olumlu altmışlık açı yapacak. Günün ikinci yarısında da oldukça yaratıcı olabilir, özellikle farklı yolları denediğimizde başarılı sonuçlar alabiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 27.04.2022: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve iyicil gezegenlerle harikulade açılar yapacak gün boyunca. Haftanın en iyi tesirlerine sahip günündeyiz. Saat 04.09’de Ay-Güneş 45’liği kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Güneş tutulmasından önceki Balzamik Ay olduğu için açık ara en güçlü Balzamik Ay enerjisi burada oluşuyor. Bir şeyleri bitirmek, bağ kesmek ve bırakmak adına en güçlü tesirlerden biri. Ay saat 07.49’da önce Venüs, saat 09.01’de Neptün ve 14.07’de Jüpiter ile şahane kavuşum açıları gerçekleştiriyor. Tüm gün enerji su gibi akıyor ancak en iyicil tesirler saat 16.07 ve öncesi diyebiliriz. Bu açıların içerisinde saat 08.11’de Jüpiter-Neptün altmışlığı da kesinleşmekte. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Her türlü duygusal, finansal ve kariyer odaklı işler için komple uygun bir gün. Bunun üzerine Ay durmuyor ve saat 14.34’te önce Merkür ile ve saat 16.36’da Plüton ile altmışlık olumlu açı yapmaya devam ediyor. Ay saat 16.36 itibariyle boşluğa girip 19.11’e kadar boşlukta kalacağı için bu aralığı pas geçebiliriz. Ve Ay saat 19.11 itibariyle boşluktan çıkıp Koç burcuna giriş yapıyor. Ve saat 22.11de yılın en romantik açı kalıplarından Venüs-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı koşulsuz sevgi, romantizm ve kendini adamakla doğrudan alakalıdır. Söz, nişan, evlilik tarihleri için çok uygundur. (27 Nisan-15 Mayıs 2022 aralığı özellikle değerlendirilebilir) Açı kalıbı yeni aşk ilişkileri veya mevcut bir ilişkinin ciddiyete binmesi gibi etkileri beraberinde getirebilir. Barışma ve affetmek adına da güçlü bir tesir söz konusudur. Ay Fazı: Balzamik Ay.
Perşembe – 28.04.2022: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün çok etliye sütlüye kavuşmayacak. Bir önceki günün olumlu açılarının yarattığı iyicil tesirler devam etmekte. Bugün mesela diyete başlamak, Güneş tutulmasından önce spor, hobi, bir aktivite için kayıt kararı almak, uygulamak gibi konular adına ideal olabilir. Daha enerjik, biraz sinirli ve üretken hissedebiliriz. Spor ve hareket bu enerjiyi dengelemek adına iyi gelecektir. Saat 15.04’te haftanın bir diğer iyicil açısı Merkür-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı etkili konuşmak, insanlar üzerinde güçlü intiba kurmak adına destekleyicidir. Önemli görüşme, toplantı, destek talebi ve başvuru gibi konularda değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 20.50’de Ay-Chiron kavuşumu kesinleşirken frene basmalıyız. Zira bu açı kalıbı agresyon, ani tepkiler ve kalp kırıklıkları oluşturabillir. Söz ve davranışlarımıza dikkat, ani kararlar alınmasını önermem. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 29.04.2022: Güneş tutulmasına bir gün kala, Balzamik Ay fazının en güçlü noktasındayız. Her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için tüm gün değerlendirilebilir. Ayrıca bağ kesmek, toksik bir konuyu sonlandırmak, bir şeyleri bırakmak adına olabilecek en güçlü etkilerden biri söz konusu. Ay Koç burcunda sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Bugünü daha içe dönerek, ruhsal yanımızla temas ederek geçirebiliriz. Özellikle içsel yüzleşme ve arınma adına uygun bir tesir. Ay iki ruhsal asteroit olan saat 11.26’de Vesta ve 15.18’de Ceres ile olumlu açı yaparak mevcut hayırlı ruhsal tesirleri daha da yükseltecek. Saat 16.15’te günün en verimli zamanına geliyoruz. Ay-Satürn almışlığı özellikle 14.15-18.15 arasında her türlü işe odaklanma, disipline olma, sıkıntılı bir konuyu çözme ve bir şeylere form verme konusunda destekleyici olacak. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 30.04.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ve yılın ilk Güneş tutulması, daha doğrusu ilk tutulmasına geldik. Ay Koç burcunda saat 00.39’da Plüton ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 00.38 ile 03.20 arasında kısa bir süre boşlukta kalacak. Bu saatler Plüton sert açısı ve Güneş tutulması hemen öncesi olması sebebiyle uykusuzluk, gergin rüyalar, sabah yorgun veya ters uyanma gibi etkiler yaratabilir ancak tutulma öncesinde bu tür etkiler çok normaldir. Ay saat 03.21’de tutulmanın gerçekleşeceği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca Ay Boğa burcunda özel bir açı yapmadan seyredecek. Boğa Burcundaki Güneş Tutulması 30 Nisan 2022 saat 23.27’de 10 derecede gerçekleşecek. Tutulma anında Uranüs, Güneş ve Ay ile kavuşum yapıyor. Bu aslında şunu göstermekte, dört ay sonunda sıkışan, belirsiz olan her şey bir anda rayından çıkıyor. Ne oldu ne olacak diye düşünürken artık kontrol kimse de değil ve olaylar aslında herkesin kontrolü bilgisi ötesinde hızla şekillenmeye başlayacak. Bu durum kaotik görünse de aslında bir “netliğe” de işaret eder. Değişim kaçınılmaz olsa da gelecektir, kaçmanın ve saklanmanın anlamı yoktur. Tam tersi yeni bir döneme kucak açan, tohumları ekmek ve her şeye rağmen yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için de gökyüzü destekleyici tesirler sunacaktır. Tutulmanın ana motifi büyük ve kontrolü imkânsız değişim olduğu için şunu da anlamamız son derece önemli. Değişim denen şey her zaman epik, sonu mutluluk gözyaşları ve mutlu sonlarla biten bir şey değil. En azından hemen o anda istediğimiz mutlu şekilde olmayabiliyor. Ancak kendimiz ve çevremiz için asıl doğru ve iyi olan şeyi, olayların nasıl değişmesi gerektiğini kendi kalıbımızla öngörüp istemeye çalışsak da makro düzlemde bu öyle olmayabilir. Taşların sandığımızdan çok daha farklı şekilde oynaması gerekebilir. Bu sebepten ötürü de tüm olasılıklara açık bir şekilde ilerlediğimiz takdirde tutulma da bizi tahmin etmediğimiz ancak ileride bize çok daha iyi gelebilecek bir yola sokabilir. Unutmamak lazım ki tutulmalar etkilerini genelde bir anda göstermez, tesirlerini üç ile altı ay arasına yayar. Ay Fazı: Yeniay (Güneş Tutulması).

Pazar – 01.05.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Güneş tutulmasından sonraki ilk gündeyiz. Tutulmanın etkileri bugün ve önümüzdeki on beş gün oldukça yoğun deneyimlenebilir. Saat 00.13’te astrolojinin en iyicil açılarından biri olan Venüs-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Haftanın en olumlu açısı olan bu kalıp özellikle de duygusal konulara taze bir rüzgâr getirmekte. Önemli olan karşımızdaki kişi(leri) taleplerle boğmamak. Aynı zamanda ufkumuzu aşacak insanlarla yollarımız kesişebilir. Bir yatırım yapılacaksa, alım satım ve imza işleri gibi konularda da avantaj getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 02.23’te Mars ile altmışlık olumlu açı yapıp saat 07.23’te Uranüs ile kavuşacağı için güne erken ve hızlı başlayabiliriz. Ayrıca saat 13.17’de Venüs-Plüton olumlu açısı da kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Haftanın açık ara en romantik günündeyiz. Saat 22.53’te Ay, hayırlı Kuzey Ay düğümü ile kavuşum yaparak bu iyicil tesiri daha da yükseltmekte. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe