Merve Çubuktepe

6 Mart 2019’da Merkür retrosu başlamadan önceki son haftaya giriyoruz. Hafta boyunca iki tane önemli açı kalıbı etkin olacak, ancak genel olarak çok zorlayıcı etkileri görmeyeceğiz. Bu sebeple de özellikle 28 Şubat 2019’da kesinleşecek Güneş-Mars altmışlık açısının olumlu etkisi sebebiyle Merkür retrosu başlamadan işlerimizi yoluna koymak, son imzaları atmak, önemli kararları vermek ve dilerseniz de biraz kafa dinlemek adına destekleyici etkiler altındayız. Önemli bir not olarak Merkür 2 Mart 2019’da tam gölge fazına geçiş yapacak. Bundan ötürü tüm önemli konuları esasen bu hafta 1 Mart 2019 ve öncesinde tamamlamakta fayda var.

Bu hafta güzel ve özel bir burç değişimimiz var. 1 Mart 2019’da Venüs Kova burcuna geçiş yapacak. Son derede geleneksel ve soğukkanlı bir form olan Oğlak burcundan Venüs; en özgürlükçü, sıradışı ve renkli formlarından biri olan Kova burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta 26 Mart 2019’a kadar kalacak. Bu esnada ilişkilerde kişisel alan, özgürlük ve bireysel haklar ziyadesiyle önemli olacaktır. Zaten Merkür retronun da yaklaştığı şu günlerde bir ilişkiyi çok zorlamak, karşı taraf gönüllü değilse gelecek planlarına odaklamaya çalışmak sıkıntı oluşturabilir. Zira Venüs Oğlak etkisinin tam tersine Venüs Kova farklı olanı denemek, özgürlüğünü korumak ve biraz da ilişkilerde kayıtsızlıktır. An, düşünceler ve o zamanki etkiler daha fazla ön plana çıkar.

Kalbi boş olanlar için tüm zihindeki kuralları yıkacak farklı insanlarla dostluklar veya bir aşk gündeme gelebilir. Entelektüel kapasite, zeka ve birikim kişi adına hüküm verirken oldukça belirleyici olur. Venüs Kova demek ayrıca ruhu da özgür kılmaktır. Bu sebeple içinizden gelen bir yere gitmek, saçınızı hep istediğiniz renge boyatmak, farklı bir giyim tarzı denemek yani ruhunuzun sizi çağırdığı eyleme yönelmek bu hafta çok iyi gelebilir.

28 Şubat 2019’da Güneş-Mars altmışlık açısı kesinleşecek. Bu dinamik ve pozitif etkiye sahip açı kafamıza koyduğumuz bir konuda kararlı ve kalıcı adımlar atmak adına harika bir etki oluşturuyor. Dediğim gibi Merkür retrosuna kalmadan bu hafta işlerimizi tamamlamak adına bu açı bu hafta en büyük müttefikimiz olarak bizimle olacak. Finans ve kariyer odağı başta olmak üzere mantık ile yaratıcılığı mükemmel bir şekilde birleştirebilirsiniz.

1 Mart 2019’da Venüs-Uranüs kare açısı kesinleşecek. Venüs burç değiştirmeden önce son açısını Uranüs ile gerçekleştirecek. Bu açı 29 derece, yani anaretik son derecede olduğundan dikkate alınması gereken bir yapı. Merkür retrosu arifesinde ilişkilerde –eğer özellikle haritalar etki alıyorsa- hiç beklenmedik olayları (iyisi ve kötüsüyle) oluşturabilir. Kare açı olduğundan zorlayıcı tesirler oluşturma olasılığı daha fazla; ancak bunu tek yönlü ele almamak lazım.

Bu hafta özellikle açının etkin olacağı +- 3 gün boyunca her türlü insan ilişkisinde minik bir olay aniden büyüyüp çok başka bir yere gidebileceğinden ötürü atmosferi alevlendirmemek adına herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Bu etkiler altında hiç beklenmedik bir anda büyük tutkular ve çekim de açığa çıkabilir, illa kopuş olması gerekmiyor onu da belirteyim. Ancak açının doğası gereği bu etkilerin sonuçlarını tahmin etmek hele de Retro dönemi başlarken zor olabilir. Bundan dolayı bu konulara biraz dikkat.

Önümüzde hafta itibariyle Merkür retrosunu bol bol konuşmaya başlayacağız. Öncesinde ise Güneş-Mars altmışlığı bize gerçekten güzel bir destek veriyor; bunu iyi bir şekilde kullanırsak özellikle haftanın ilk ve son günlerinde harika şeyler başarabiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 25.02.2019: Herkese iyi haftalar! Haftanın ilk günü haftanın en güzel günlerinden biri olduğu için pazartesi sendromunu minimuma indirecek güzel etkiler bizleri bekliyor. Ay Akrep burcunda, 01:20’de Satürn ile olumlu açı yaparak güzel açı zincirini başlatacak. Sabah saatlerinde saat 10:17’de Plüton, 14:14’te ise Merkür bu olumlu açı şölenine katılıyor. :) Tüm bu güzel ve ciddi tesirlerin etkisinde bugün özellikle iş başvuruları, imzalar, mülakat ve süreçleri gibi konular için harika durumda. Tüm bu saatleri harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bir kişi üzerine iyi intiba bırakmak, işle ilgili talepleri de dile getirmek adına uygun etkiler. Saat 15:13’te ise Ay-Venüs olumlu açısı kesinleşerek bu sefer bu güzel güne duygusal anlamda yoğunluk da ekliyor. Ay bu açıdan sonra 15:14 itibariyle tüm gün boşlukta. Diğer yandan 16:55’te Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu açıya girerek Venüs’ün başlattığı yumuşak ve duygusal enerjiyi daha da güçlü, herkese ulaşabilir hale getiriyor. Bu etkiler de özellikle öğleden sonra duygusal konularda daha fazla şans, güzel konuşmalar ve hissiyatın artışına dair güzel bir atmosfer oluşturmakta. Sorunları konuşmak ve bir çözüm bulmak adına güzel bir destek. (Ancak yine de önemli konuşmaları boşluk evresi öncesine denk getirmenizde fayda var) Tüm bu iyicil etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 26.02.2019: Ay saat 00:19’da boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın ilk açısı 01:04’te Kiron ile olumlu. Ruhsal açıdan güçlü, canlandırıcı etkiler ile gece saatlerine başlıyoruz. Ve 09:53’te Venüs-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Karmik açıdan son derece güçlü bu tesir ilişkiler adına kadersel etkiler oluşturabilir. Güney düğümün anlamı gereği sallantıda olan ilişkilerin çok dikkat etmesi gerekiyor, bir hata ile bir anda her şey değişebilir, dikkat. Diğer yandan bu etkileşim yoğun ama söylenemeyen duyguların dile gelmesi adına da güçlü. 14:27’de Ay-Güneş kare açısı da kesinleştiğinden duygusal konular başta olmak üzere tüm ikili ilişkilerde daha tedbirli ve sakin olmamızda fayda var. Bu konular özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Gece saatlerinde 22:10’da Merkür, Ay düğümleri ile olumlu açıya geçecek. Bu sebeple bugün bol bol okumak, araştırmak ve ilginizi çeken konularda derinleşmek en iyisi olur diyebilirim. Özellikle Yengeç, Akrep, Boğa ve Oğlaklar için bu etki güçlü durumda.

Çarşamba – 27.02.2019: Ay Yay burcunda saat 06:15’te Ay-Neptün karesi kesinleşecek. Yani günün yarısında dalgınlık, hülyalara dalma ve unutkanlık görülebilir. Bundan ötürü erken kalkanlar, işe gidenler küçükken büyüklerin söylediği bir sözü unutmamalı: “Çantanı akşamdan hazırla” :) Bu konuda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Bugün sabahın ilk saatlerinde işe ve sorumluluklara odaklanmak bir miktar zor gelebilir. Ancak bu etki geçici, ayrıca açı hayalgücü ve yaratıcılığı da tetikliyor. Ve saat 17:52’de ayrıca şahane bir Ay-Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Bu güzel açı günün geri kalanına çok iyimser, güçlü ve keyifli bir enerji veriyor. Bu etkileşim finansal planlar yapmak, mutlu ve iyi haberler almak, sevdiklerinizle bir kutlama yapmak ve keyifli zaman geçirmek adına harika. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar bu etkiden faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 28.02.2019: Güneş-Mars altmışlık açısı 05:32’de kesinleşiyor. Haftanın en güçlü ve olumlu etkisi olan bu güzel açı kalıbı bir konuda harekete geçmek, istediklerinizi başarmak ve sonuçlandırmak adına mükemmel bir etkiye sahip. Bir konuda harekete geçmek adına özellikle 09:17, Ay-Uranüs üçgeni kesinleşene kadar günün ilk saatlerini harika şekilde kullanabilirsiniz. Sonrasında Ay 09:18-09:48 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalacak, akabinde Oğlak burcuna geçecek. 10:52’de Ay-Kiron karesi kesinleştiğinden bugün kimsenin damarına basmaya gerek yok. İletişimde karşı tarafı anlamak ve empati yapmak çok önemli. Günün geri kalanında Ay Oğlak burcunda sakin bir şekilde yolculuğunu sürdürecek, asıl bugün ve birkaç güne damgasını vuran etki ise Güneş-Mars olumlu açısı. Hiçbir şeyi ertelemeden, sadece boşluğa denk düşürmemek kaydıyla bugün o işe başlayın, varsa bir yükten kurtulun ve ferahlayın. Bu güzel tesirden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 01.03.2019: Günler göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Ve ilk iki ayı geride bıraktık, Mart ayına geldik. Yeni ayın ilk gününde Ay Oğlak burcunda 05:25’te Mars ile olumlu açı yapacak. Üzerine de 06:09’da Ay-Güneş arasındaki olumlu açı kesinleşecek. Sabahın ilk saatlerine oldukça dinamik ve pozitif etkiler altında başlıyoruz. Öğlen saatleri günün ilk yarısında bu güzel tesirler altında gerek istediklerinizi başarmak, önemli konuşmalar yapmak, özellikle patron ve otorite figürleri ile bir sorun varsa çözmek adına çok güzel etkiler devrede olacak. En çok da Boğa, Başak, Akrep ve Balıklar için. Ve saat 15:31’de Venüs-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu açı duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerde sürprizlere açık ve biraz kaotik bir etki. Gün boyunca her türlü beklenmedik olaya açığız, iyi yönde kötü yönde ucu açık bir denklem bu. Ancak zorlanan, sıkıntılı ilişkilerde koşulları çok zorlamak ipleri kopartabilir. Bundan dolayı gün boyunca fevri hareket ve ani duygusal tepkilerden kaçınmak önemli. 21:22’de Ay-Satürn kavuşumu da kesinleşeceğinden bu işin şakası yok. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Saat 19:45’te Venüs burç değiştiriyor, Kova burcuna geçiyor. 26 Mart 2019’a kadar burada kalacak. Venüs’ün en özgür, uçarı ve kendi alanına düşkün formu olan bu etkide; yine ilişkilerde kişisel alan, çok üste gitmeme ve geçmişe saplanmama motifi önem kazanıyor. Venüs Kova aynı zamanda imaj değişimi, saç rengi ve kesiminde farklılaşma, güzellik temalarında değişik olanı deneme isteği de oluşturur. Neden olmasın? :)

Cumartesi – 02.03.2019: Ay Oğlak burcunda saat 06:48’de Plüton ile kavuşum yapacak. Bir önceki günün yoğun ve sürprizlere açık enerjisi devam ediyor. Saat 08:55’te Venüs-Kiron altmışlık olumlu açısının kesinleşmesi güzel haber. Bu da duygusal konulara dair tamir, buzların erimesi ve barışma adına elverişli bir etki oluşturmakta. Özellikle de Aslan, Yay, İkizler ve Kovalar için. Ancak Venüs-Uranüs karesi etkisi hala sürdüğünden sırf hava yumuşadı diye hata yapmamak lazım. Saat 14:02’de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Akabinde asıl önemlisi 19:54’te Ay-Merkür olumlu açısı kesinleşerek fikir alışverişleri, bir sunum hazırlama, bir işi pratik zeka ile yaratıcılığı birleştirme adına destekleyici etkiler oluşturuyor. Gün boyunca özellikle öğleden sonra bugün çok önemli, hatta haritanız etki altındaysa hayatınızı etkileyecek önemde konuşmalar yapabilirsiniz. Bu etkileşim de Boğa, Başak, Akrep ve Balıklar için pozitif durumda. Saat 21:47’de Ay-Uranüs karesi kesinleştikten sonra 21:48-22:07 çok çok kısa bir süre Ay boşlukta kalıp Kova burcuna geçiyor. Ay’nın ilk açısı 23:29’da Kiron ile olumlu açı aldığından ruhsal açıdan yoğun ve maneviyatı yüksek bir enerji etkin. Ruhsal çalışmalar yapmak, dua etmek ve bu konularda okuyup araştırmak adına çok uygun bir tesir.

Pazar – 03.03.2019: Haftanın son günü, bu haftanın en keyifli günlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. :) Ay Kova burcunda, gün boyunca arkadaşlarla olmak, ekip çalışmaları yapmak ve çok kişi beraber güzel şeyleri paylaşma adına harika bir enerji var. Bugün tek başınıza olmayın, mutlaka sevdikleriniz, arkadaş, partner kim varsa onlarla zaman geçirmeye gayret edin. Saat 01:02’de Ay-Venüs kavuşumunun sevgi dolu ve aynı zamanda dinamik enerjisi de bu güzel tesiri desteklemekte. Bugün zihninizi özgür bırakmak ve kafa denginiz kişilerle fikir alışverişi yapmanın tam zamanı. Hayal kurabilir, projeler geliştirebilirsiniz. Saat 14:03’te Ay-Juno üçgeni de günün güzel etkisini daha da yükseltiyor. Özellikle öğlen saatleri duygusal konular adına harika anları beraberinde getirebilir. Bu etkileşim bir ilişkinin güçlenmesi, bağın kuvvetlenmesi adına oldukça pozitiftir. Tüm bu güzel etkilerden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Ve son olarak saat 21:53’te Ay-Mars kare açısı kesinleştiğinden bu an itibariyle karşılıklı inatlaşma ve ego çatışmasından uzak durmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ