Merve Çubuktepe

Bu hafta detaycılığı ile meşhur Başak burcu etkisine doyuyoruz arkadaşlar. En önemli konumuz tabii ki 30 Ağustos 2019 saat 13:37’de gerçekleşecek yeniay. Yeniay anında Ay-Güneş kavuşumuna Mars-Venüs-Merkür üçlüsü eşlik ediyor. Ancak yeniaya en yakın olan gezegen Mars olduğundan asıl aktör kendisi. Mars eylemleri ve mücadeleleri sembolize eder. Bu işi Başak burcunda gerçekleştirdiğinden her şeyi didik didik etme, en ufak detayları bile önemseme eğilimi artar. Eleştirel yaklaşım yükselebilir hatta abartılabilir. Toprak elementi çok güçlü vurgulandığından özellikle kariyer ve iş ortamında zaman zaman bunaltıcı diyaloglar yaşanabilir.

İlişkiler konusunda da dırdıra açık bir yeniay. En ufak detaylardan başlayarak “sen böyle demiştin”, “sen bana bunu yapmıştın” gibi cümleler artabilir. Ya da birisine gıcık oluyorsanız en ufak davranışı bile batabilir. İlişkinizin iyi gitmesini can-ı gönülden diliyorsanız bu konularda kendinizi biraz frenlemenizi öneririm.

Amazonlar yanıyor, İzmir’de ciğerimiz yandı. Bu yeniay da hala yangın riski vermekte. Yeniayda tek bir sabit yıldız ön planda o da biraz sert bir tabiatı olan Thuban. Umarım daha fazla üzüntü olmaz, dünyanın akciğerlerine daha fazla zarar gelmez.

Bireysel anlamda bir konuda son derece titiz, dikkatli hatta çok pimpirikli olmamız mümkün. Sürekli “acaba bu iş düzgün olacak mı” hissi artabilir. Aşırı pimpirikli ruh hali de sürekli hata yapma korkusunu beraberinde getirir. Burada detayları görmek, mantıklı doğru adımlar atmak, aşırı hırs ve ihtirastan arınarak yol almak sonuç getirecektir. Bir şeyi aşırı tutturmak veya her şey bir anda istediğiniz gibi olsun arzusuna kapılmak ters tepmeye açıktır. Giriş-Gelişme-Sonuç üçlüsünün akışına müdahale etmemek gerek.

26 Ağustos 2019’da Venüs-Uranüs üçgeni, 28 Ağustos 2019’da Mars-Uranüs üçgeni ve 30 Ağustos 2019’da Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Uranüs bu hafta vızır vızır, gezegenlere olumlu açılarını göndererek dinamik etkiler oluşturuyor. Bu hafta Ay’ın da konumları imaj yenileme, saç baş yaptırma, tarz değişimi, bakım ve estetik müdahaleler için çok çok uygun. Duygusal anlamda beklenmedik güzel sürprizler gündeme gelebilir Venüs-Uranüs üçgeni etkisiyle.

Ayrıca Mars-Uranüs ve Güneş-Uranüs üçgenlerinin etkileri ile çok emek verdiğimiz bir konuda hiç gündemde olmayan bir kişiden destek görebilirsiniz. Motivasyon ve kararlılığı arttıran etkilerdir. Yeniay sebebiyle aşırı detaycı ve pimpirikli ruh hali dışında bu hafta oldukça özgür bir dokuya sahip. Yani içinizdeki farklılığı ve yaratıcı gücü ortaya çıkarabilir, bu şekilde fark yaratabilirsiniz. Ön planda olmaktan korkmaya gerek yok.

Ve 29 Ağustos 2019’da Merkür yüceldiği Başak burcuna geçiş yapıyor. Yaz boyunca duygusal kararlar, türbülanslar çok daha güçlüydü. Şimdi şapkamızı bir köşeye koyup mantıkla işleri ele alma zamanına giriyoruz. Strateji kurmak, doğru hamleleri yapmak ve en iyi sonuca ulaşmak adına harika bir transittir. İş konusunda emeğinizi gösterme, mülakat gibi konularda da pozitiftir. Ani dürtüsel kararlar azalacağından hata yapma riski düşer.

1 Eylül 2019’da Venüs-Satürn üçgeni kesinleşecek. Sinastri çalışmalarında da uzun vadeli etki ve kalıcılık adına en olumlu gördüğümüz açılardan biridir. Güzel giden ve zamanı gelen ilişkilerde evlilik kararı alınabilir, nispeten daha yeni bir ilişkiyse işler ciddiye binebilir. Ve unutmadan kalbi boş olanlar da yeniay etkisini arkasına alarak gerçekten ilişkilere ciddi bakan bir kişi ile tanışabilirler.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 26.08.2019: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Yengeç burcunda başlıyoruz. Pazartesi sendromsuz şahane bir gün bekliyor hepimizi. 04:32’de Ay-Güneş altmışlığı devreye girerken 08:58’de de Mars ile altmışlık yapacak. Bitmedi 10:44’te Venüs ile de altmışlığa geçiyor. Bu çiçek gibi etkiler özellikle günün ilk yarısında gerek kariyer ve finans gerek duygusal konular adına son derece destekleyici etkilere sahip. 11:26’da Ay-Uranüs altmışlığa da bu etkilere ayrıca yaratıcılık ve beklenmedik sürprizler katmakta. Ve 18:38’de haftanın en güzel açılarından biri olan Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı imaj yenileme, saç baş yaptırma, tarz değişimi, bakım ve estetik müdahaleler için çok çok uygun. Duygusal anlamda beklenmedik güzel sürprizler gündeme gelebilir. Güzel haberler almak mümkün! Tüm bu iyicil etkilerden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak, Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 27.08.2019: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. 00:45’te Ay-Satürn karşıtlığı kesinleşecek. Gecenin bu saatlerinde gerilim ve huysuzluklara açık enerjiler var; yatıp uyumak en doğrusu. :) 04:48’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu bu saatlerde uyanmış olanlar için ibadet ve ruhsal çalışmalar için çok uygun bir tesir oluşturmakta. 06:27’de Ay-Neptün altmışlığı güne huzurlu ve uyumlu başlamamızı sağlıyor. Hakikaten günün ruhsal enerjisi oldukça yüksek. Saat 11:55’te Ay-Plüton karşıtlığı tetiklenecek ve akabinde Ay tüm gün boşlukta. Güç savaşlarına gerek yok! Boşluk evresinden dolayı da günün ilk yarısını değerlendirip ikinci yarısında rölantide kalmakta fayda var. Boşluk evresinde normalden daha fazla duygusal his ve geçmişe özlem oluşabilir. Gün boyunca öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha hassas olabilir.

Çarşamba – 28.08.2019: Ay 02:53’e kadar Yengeç burcunda ve boşlukta. Akabinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. 10:55’te Ay-Kiron üçgeni şifalı bir etki oluşturuyor. Bu evreyi her türlü ruhsal çalışma için kullanabilirsiniz, özellikle de özgüven ve özsaygıyı yükseltmek için. 13:29’da Ay-Uranüs karesinin devreye girişi ile öğlen saatlerinde beklenmedik olaylar ve tepkilere açıklık söz konusu. Aşırı gurur ve kibirden kaçınmak önemli, bu tür tipler varsa da mesafeli durmak en iyisi. 13:52’de neyse ki birkaç gün etkili olacak haftanın en güzel diğer bir açısı olan Mars-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Çok emek verdiğimiz bir konuda hiç gündemde olmayan bir kişiden destek görebilirsiniz. Motivasyon ve kararlılığı arttıran etkilerdir. Günün iyicil etkilerden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak, Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 29.08.2019: Ay Aslan burcunda Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapıyor ve 03:06 itibariyle boşluğa giriyor. Ay tüm gün boşlukta olduğundan bu gün açıkçası önemli görüşme, girişim ve işler için çok da uygun değil. Yarın kalan veya üşendiğiniz daha basit konulara odaklanmak için daha uygun tesirler söz konusu. Ve 10:47’de Merkür yüceldiği Başak burcuna geçiş yapıyor. Yaz boyunca duygusal kararlar, türbülanslar çok daha güçlüydü. Şimdi şapkamızı bir köşeye koyup mantıkla işleri ele alma zamanına giriyoruz. Strateji kurmak, doğru hamleleri yapmak ve en iyi sonuca ulaşmak adına harika bir transittir. İş konusunda emeğinizi gösterme, mülakat gibi konularda da pozitiftir. Ani dürtüsel kararlar azalacağından hata yapma riski düşer. Günün iyicil etkilerinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar etkilenebilir.

Cuma – 30.08.2019: 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! Ay 02:57’de boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiş yapıyor. Üzerine 05:22’de Ay-Merkür Başak kavuşumu etkin. Yani bugün zihinsel olarak inanılmaz üretken ve verimli olabilirsiniz. Detaylardan bir çok şeyi anlayabilir ve bir gizem/sorun varsa çözebilirsiniz de… Sadece bu kavuşum aşırı pimpirikli ruh hali, şüphecilik ve eleştirel tutum getirebilir. Rejim, detoks, spor gibi konulara başlamak adına on numara zamandır. 06:14’te Ay-Uranüs üçgeninin harekete geçiren etkisi, 13:37’de Ay-Güneş kavuşumu ile iyice güçleniyor. Bugün ikili ilişkiler ve duygusal meseleleri çözmek adına da iyi bir gün, sadece ayağınız yere bassın sakin ve mantıklı olun derim. 15:14’te Ay-Mars, 21:12’de Ay-Venüs kavuşumları gün boyunca ilişkiler adına hareketliliğin devamına işaret ediyor. Sadece kaş yaparken göz çıkarmak yok, bir şeyleri aşırı didiklemek yerine olumlu duygulara odaklanmanın zamanı. Günün iyicil etkilerden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak, Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 31.08.2019: Ay Başak burcunda 01:14’te Satürn ile olumlu üçgen açı yapacak, sonrasında 02:38’de Jüpiter ile karesi var. Gece yarısından sonraki açılar olduğundan zaten uyuyorsanız büyük bir tesiri yok. Ancak ayaktaysanız meseleleri olduğundan çok fazla abartabilirsiniz. Bir şeyleri takıntı yapmamalısınız. Mesela gecenin çok geç bir saati umutsuz bir vakaya seri halde mesaj yollamak gibi. 06:34’te Ay-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Sabah açılmakta zorlanabilirsiniz, dalgınlık ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Tuhaf rüyalar da görebilirsiniz ayrıca. 11:46’da Ay-Plüton üçgeni durumu toparlıyor ve akabinde Ay tüm gün boşlukta kalacak. Bugün değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar takıntı ve dalgınlık konusunda dikkatli olmalı. Günün kalanında boşluk evresinde dolap düzenleme, epilasyon, evden gereksiz eşyaları atma gibi eylemleri keyifle yapabilirsiniz. Ve tabii ki temizlik!

Pazar – 01.09.2019: Ay saat 02:07’de boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapıyor. Ay gün boyunca aheste aheste ilerleyecek hiçbir zorlayıcı etkisi söz konusu değil. Yani Pazar günü oldukça keyifli ve rahatlamaya açık. Güzel müzikler dinlemek, güzel elbiseler giymek, süslenmek, kokular, tatlar ne ararsanız… 17:10’da Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşirken yaratıcılık ve üretkenlik adına harika bir etkileşim oluşturuyor. Pazartesiye iş yetiştirmeyi düşünüyorsanız güzel bir iş çıkarmak adına süper bir etkidir. Ve 21:48’de Venüs-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Sinastri çalışmalarında da uzun vadeli etki ve kalıcılık adına en olumlu gördüğümüz açılardan biridir. Güzel giden ve zamanı gelen ilişkilerde evlilik kararı alınabilir, nispeten daha yeni bir ilişkiyse işler ciddiye binebilir. Ve unutmadan kalbi boş olanlar da yeniay etkisini arkasına alarak gerçekten ilişkilere ciddi bakan bir kişi ile tanışabilirler. Etkisi 3-5 gün arasıdır. Günün iyicil etkilerden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak, Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe