Merve Çubuktepe

Hepimiz gözlerimizi yeni yıla çevirmişken 2016’nın son haftalık yorumuna geldik. Bu hafta gökyüzünde dikkat etmemiz gereken yine çok önemli oluşumlar var. Öncelikle Jüpiter-Uranüs karşıtlığı 26 Aralık 2016’da kesinleşiyor. Ve bu açı kalıbı 7 Mart ve 27 Eylül 2017’de de en güçlü haliyle tekrar edecek. Kısaca etkilerini anlatmak gerekirse beklenmeyen her şeye hazırlıklı olmak önemli, çünkü Uranüs Jüpiter ile etkileşimi ile hep bizi her türlü sürprize açık hale getiriyor hem de tüm piyasaları etkiliyor. Yani bu hafta ve ilerleyen vakitte piyasalar epey hareketlenebilir, dalgalı hareketlere hazırlıklı olmalıyız. Ayrıca tabii ki büyük risklerden uzak durmaya dikkat.

29 Aralık 2017’de yılın son yeniayı Oğlak burcunda gerçekleşecek. Etkilerine ayrıca bir yazıda değineceğim ama yeniaylar da başlangıçlardan ziyade tetikte olunması ve önceden eksik kalan konuların tamamlanması için uygun zamanlardır. Zaten üstüne bir Merkür retromuz var; velhasıl özellikle iş hayatı, otoriteler, finansman gibi konularda gaza bassak bile bir ayağımız mutlaka frende olmalı. Bir de üstüne güney ay düğümü ile kavuşan ve etkisi daha sertleşen Mars’ımız var. Fevri davranıp duygusal tepkiler vermemeye dikkat etmeliyiz, sonra sinirimizi bozabilir!

Gelelim haftanın astrolojik etkilerine:

Pazartesi 26.12.2016: Ay Yay burcuna geçiş yapıyor ve gün içinde bahsettiğim Jüpiter-Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. Üzerine Mars-Güney Ay düğümü kavuşumunun netleşmesi de cabası. Ay’ın bu yapı ile de gergin bir kontağı olacak. Bilhassa değişken burçlar Yay, Balık, İkizler ve Başak başta olmak üzere bugün hava çok dalgalı ve gergin görünüyor. Kavga dövüşten, riskli işlerden kaçının derim. Kazalara ve aksiliklere açık bir gün. Ayrıca dolandırıcılık ve sahtekarlıklara dikkat, her söylenene balıklama atlamamalıyız!

Salı 27.12.2016: Güneş-Mars arasındaki altmışlık olumlu açı cesaretlendirici ve canlandırıcı bir etki yaratıyor. Özellikle su ve toprak burçları bu etkiden ayrıca olumlu faydalanabilirler. Ay’ın Jüpiter ve Uranüs ile olumlu etkisi de ayrıca canlandırıcı bir etki yaratıyor. Sadece Ay’ın Satürn ve Kiron ile etkisi özellikle geçmişe sarabileceğimiz, dertlenebileceğimiz bir duygusal ruh hali yaratabilir. Kabuğumuza çekilme isteği doğabilir.

Çarşamba 28.12.2016: Gün boyunca Ay Yay burcunda ve boşlukta. Yani hepimizin bildiği gibi bugün çok önemli işlere girişmek ya da kendimizi zorlamak için ideal bir gün değil. Güneş ile Merkür Oğlak burcunda tam kavuşumda olacak. Merkür Retro olsa da bu etkiyi geleceği planlamak ve özellikle yeni bir döneme girerken hayat planımızı gözden geçirmek adına etkin şekilde kullanabiliriz. Özellikle su ve toprak grupları bu etkiden olumlu faydalanabilir.

Perşembe 29.12.2016: Haftanın en hareketli günü geldi çattı. Öncelikle Oğlak burcunda Yeniay gerçekleşecek. Değişimlerin ve sürprizlerin tetikleyicisi Uranüs de ileri hareketine geçiyor. Üzerine bir de Merkür Mars ile olumlu açı yapacak. Bugün özellikle gündem çok dolu olabilir, piyasalar karışabilir. İçinizdeki risk almak isteyen ve büyük oynamak isteyen kişi uyanabilir. Karar sizin tabii, ama gene bu dönemde temkinlik iyidir diyeceğim. :) Özellikle değişken burçlar Yay, İkizler, Balık ve Başak dikkatli olmalı. Öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koçlar ise özellikle bu enerjiyle fazla sert çıkışlar ya da ani yol değişimlerine gitmek yerine en azından şu Merkür retrosunun bitimine kadar sabırlı olmalı.

Cuma 30.12.2016: 2016’nın son iş gününde Ay Oğlak burcunda bir yanında Plüton ile Jüpiter ve Uranüs arasında T-Kareyi tetikliyor. Yılın son gününü kazasız belasız geçirelim, umarım bu hafta işten çıkarılma ya da işyeri krizleri olmadan yılı bitiririz diye temenni ediyorum. Gün boyunca gökyüzü çok gergin, bir şeylere saplanıp sürekli kızmak yerine kendimizi haftasonuna odaklamamız daha faydalı olur.

Cumartesi 31.12.2016: Ay Kova burcuna geçiş yapıyor, Yılbaşını kutlama zamanı! Ne olursa olsun dostlarımızla birlikte olup şöyle bir belki de güzelce 2016’yi değerlendirip artık geride bırakma vakti. Bol bol sohbet etmek, birlikte kafa yürütmek ve en önemlisi biraz eğlenip rahatlamak lazım.

Pazar 1.1.2017: Ve geldik 2017’nin ilk gününe. Bitmez, bitmiyor dediğimiz 2016’nın bitmesi ile yeni bir yıla adım atıyoruz. Ay Kova burcunda gün içinde Uranüs, Jüpiter ve Satürn ile olumlu açılar yapacak. En iyisi yeni yılın ilk pazarını geçmişe, sorunlara odaklamak yerine geleceğimize, neleri nasıl farklı yapabileceğimize ve en önemlisi de hayallerimizden kaçmak ya da ertelemek yerine onları nasıl gerçekleştireceğimizi düşünerek sevdiklerimizle “birlikte” geçirelim.

Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

Şimdiden yeni yılınızı kutluyoruz, gerçek bir değişim ve geçiş yılı 2017’nin hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle!