Begüm Minkis

26 Aralık 2019’da İstanbul saatine göre 08:12’de Oğlak burcunda 4° halkalı bir Güneş tutulması meydana geliyor. Yılı uğurlamadan hemen önce yaşayacağımız bu tutulma olumlu açılarla bezeli. Jüpiteryen doğada, yani ekilen tohumların hızla yeşermesine müsait bir zeminde meydana geliyor. Uranüs’ün de üçgen açı ile destek verdiği bu tutulma şanslı ve bereketli olmakla birlikte doğru insan olmak anlamında sınanacağımız gelişmeleri kapımıza getirecektir. Sürdürülebilirlik anlamında zorlanmalar yaşasak da olumlu gelişmeler son derece hızlı şekilde bizleri bulabilir. Tüm konsantrasyonu ile hedefe kilitlenen ve azimle mücadele edenler emeklerinin meyvelerini toplayabilir. Oğlak tutulması gerekli ölçütler yerine getirilirse 2020 yılında yaşayacağımız ağır etkileşimler öncesinde bizim için gerçekten büyük bir motivasyon ve mutluluk kaynağı olma potansiyeline sahip. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Güneş tutulmaları son derece güçlü yeniaylardır. Tutulmaları takiben attığımız yeni adımlar kişisel gelişimimize destek olur ve önceden deneyimlemediğimiz olayları bizlere sunar. Tutulmalar kadersel ve kontrol dışı gelişmelere sebebiyet verdiğinden bazen ürkütücü de gelebilir. Fakat söylemeliyiz ki bu tutulma son yıllardaki en şanslı tutulmalardan biri olacaktır. Ay ve Güneş kavuşumuna Jüpiterin de eşlik etmesi şansı, bereketi ve mutluluk verici deneyimleri de beraberinde getirebilir. Tutulma Türkiyeden izlenmeyecek. Suudi Arabistan, Güney Hindistan, Singapur ve Filipinler’den gözlemlenecek. Dolayısı ile bu bölgeler gelecek dönemlerde dikkat çekici gelişmelere gebe olabilir.

Oğlak burcundaki Güneş Tutulması Kasım 2018’den beridir Yengeç ve Oğlak burçlarında transit düğümlerin meydana getirdiği son Güney yönlü tutulma özelliğini taşıyor. Yaklaşık bir senedir yaşadıklarımız ve aldığımız kararlar artık bu tutulma vesilesiyle daha net bir şekilde görünür olmaya aday olacaktır. Güney yönlü tutulmalar değişim, geçmişi bırakma, vazgeçme gibi enerjileri bünyesinde daha fazla barındırır. Bu durumda kararsız kaldığımız konuları da net bir çerçeveye oturtabileceğimizi söyleyebiliriz.

Tutulma anında 29° Yay burcu yükseliyor. İstanbul saatine göre anaretik derecenin yükseliyor olması da dolup taştığımız ve yeterince sabır gösterdiğimiz işlerimize dair büyük bir bitiş enerjisini çalıştırıyor. Esasında Yay burcu sorumluluk ve ciddiyetten oldukça uzaktır. Bu tutulma davranış kalıplarından ötürü kendi kendisini oyalayan ve adım atmayan insanlar için artık mecburi bir değişime işaret ediyor diyebiliriz. Medya, dış ilişkiler, kişisel gelişim çalışmaları, eğitim kurumları, seyahat acentaları, üst mahkemeler, göçmenler, din adamları, ibadet yerleri, gurular ve politika gelecek dönemlerde gündemimizde oldukça yer bulabilir. Bilhassa Oğlak burcu yüksek kademedeki otorite figürlerini, kurallar ve kıtlık bilincini temsil ettiğinden güçlü firmaların yönetimsel değişimlerini görebilir ve çeşitli yasakları deneyimleyebiliriz.

Parasal şartlarımız, ekonomi, borsa, inşaat sektörü ve toprak konuları gelecek süreçlerde herkes adına önemli olacaktır. Tutulma anında toprak elementi ve öncü nitelik vurgusu bulunuyor, Boğa burcundaki Uranüs üçgen açı desteği ve evrensel finans göstergesi Jüpiterin kavuşması da materyalist etkileri büyütüyor. Kendimizi güvenceye alma ihtiyacı, mal sahibi olmak, yeni iş kurmak ve sahip olduklarımızı korumak bu tutulmanın kilit temalarını işaret ediyor. Pek tabii bu anlamda bu bolluk enerjisi sorumluluklarımıza da vurgu yapacak zira Oğlak kıtlık bilinci ve sorumluluklarla ilgilidir. ‘’Varken yok gibi çalışmak’’ bu süreçte dünyevi gücü arttırabilir.

Venüs ve Uranüs karesi, Mars’ın Satürn ve Plüton kavuşumuna yaptığı altmışlık açılar tutulma anında vurgu yapıyor. Harekete geçmeyi engelleyecek pasif bir görünüm bulunmamakla birlikte özel ilişkilerde evlilik ve ayrılık kararları bolca görülebilir. Birlikteliklerde hızlı finansal kararlar ve fikirsel ayrılıklar söz konusu olabilir. Halledilmesi gereken onca iş ve belli bir geçim kaynağı varken havai bir tutumla parayı har vurup harman savurmak çok sert tepebilir. Tutulma temeli sağlam olmayan birlikteliklerde sorunları büyütücü bir görev görerek ayrılma kararı da aldırabilir. Esasında 2017 Aralık ayından beridir verilen emeklerin ve yapılan haksızlıkların karşılığını da görebiliriz. Zira Satürn bu süreçte Oğlak burcuna geçmişti ve o zamandan beridir haritalarımızın belli bölgeleri kısıtlama etkisi altında kalmıştı. Bu tutulma kördüğümleri gevşetici bir görevde üstleniyor.

Sağlık olarak eklemler, dişler, kemik ve iskelet sistemi, baş bölgesi, karaciğer daha dikkat edilmesi gerekli bölgeleri gösteriyor. Obezite ve fazla kilolarla mücadele açısından da atılan adımlar başarı getirebilir.

Tutulmayı 1 Ocak 2020’de Merkür, 11 Şubat 2020’de Venüs, 22 Şubat 2020’de Mars, 18 Mart 2020’de ise Ay Düğümleri tetikleyecek. Bu dönem yakınlarında gelişecek adımlar ve aldığımız kararlar hayatlarımızda dikkat çekici boyuta ulaşabilir. Bu tarihleri de not almakta fayda var.

Güneş tutulmasının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulmanın burcunuza kare açı yapıyor olması yeni adımların daha çok dış etkilerden gördüğünüz baskı ve mecburiyet hissi ile gerçekleşeceğini söylüyor. Aile büyükleriniz, patronlar ve kariyer hayatınız ile ilgili yeni adımlar söz konusu olabilir. Büyük sorumluluk alarak kendi işinizi de kurmak isteyebilirsiniz. Yurtdışı ile ilişkilerinizde sıklaşma görülebilir veya iş maksatlı bol seyahat edebilirsiniz. Toplum sizi ve hedeflerinizi daha iyi algılamaya başlayabilir bu dönemde. Sağlığa dikkat etmek önemli olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tutulma burcunuza üçgen açı ile destek verdiğinden hoş ve ani gelişmeler içerisinde olabilirsiniz. Eğitim, yurt dışı, medya ve seyahatler alanınızda yeni adımlar söz konusu olabilir. Bildiklerinizi artık herkesin görmesini istiyorsunuz. Fikirlerlerinizin onay alması bu dönemde sizin açınızdan daha da değerli olacaktır. Bilhassa mesleki projeler geliştirebilir ve dünyaya bakış açınızda da dönüşüm yaşayabilirsiniz. Doğru bildiklerinizin yanlış çıktığına şahit olarak vizyonunuz bambaşka bir çerçevede genişleyebilir. Sıradışı veya dikkat çekici bir imaja geçiş yapmak bu süreçte size şans getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulma burcunuza temel bir açı yapmadığından yaşam alanınızda kontrol dışı ve umulmadık değişimlere açık olabilirsiniz. Maddi konular ve bilhassa kendi kazancınız dışında edineceğiniz imkanlarla daha fazla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Miras, kredi borçları, yatırım, nafaka, sigorta ve tazminat gibi gelişmelerde ilerleme görülebilir. Toplu bir para beklentiniz var ise gelecek dönemlerde elinize geçebilir. Hayatınızda kriz olarak algıladığınız bir konu büyük bir ferahlamayı da beraberinde getirecektir. Ruhsal ve duygusal bir dönüşüm yaşamanız bu anlamda mümkün gözüküyor. Herhangi bir konuda cerrahi işlem söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulma burcunuza karşıt açıda meydana geldiğinden duygusal anlamda kendinizi daha hassas hissedebilirsiniz. Karşıt fikirlere adapte olmakta biraz zorlanma görülebilir, lakin azmederek başarıya ulaşabilirsiniz. Transit Kuzey Ay Düğümü halen sizin burcunuzda seyrini sürdürüyor. Gelişmeye ve büyümeye devam ediyorsunuz. İlişkiler yaşam sahnenizde önem arz edebilir. Ciddi bir beraberliğe adım atabilir, var olan birlikteliğinizi artık evliliğe taşıyabilirsiniz. Temeli sağlam olmayan ve size bir şey katmayan aşklar ve yakın dostluklara da veda etme zamanı artık gelmiş olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulma burcunuza doğrudan bir açı oluşturmamakla birlikte yaşam alanınızda kontrol dışı ve umulmadık değişimlere açık olabilirsiniz. Sağlık, iş ve sorumluluklar, evcil hayvanlar, hizmet alınan ve verilen yerler hayatınızda daha çok odak noktası haline gelebilir. İş arıyorsanız önemli ilerlemeler kat edeceksiniz lakin çok çalışmanız gerekebilir. Kendinizi tüm yeteneklerinizle sergilemek gelecek dönemlere dair elde edecekleriniz açısından ciddi bir yatırım olacaktır. Mevcut iş ortamınıza yeni çalışma arkadaşları ve müşteriler katılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulmanın en olumlu etkilenen burçlarından birisiniz. Gerçek şansın ne olduğunu daha iyi göreceğiniz ve önyargılarınızdan kurtulacağınız olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Uzak akrabalarınız ve yurt dışından gelecek sürpriz gelişmeler olabileceği gibi duygusal yaşamınızda da ani tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Flörtler ve tanışmalar bu süreçte sizin için yoğun olabilir. Çocuklarınız var ise yaşamına dair açılan yeni kapılar sizi de yüceltebilir. Parasal anlamda bütçenizde olumlu gelişmeler görülebilir. Hamile kalmak adına gelecek süreçlerde şanslı olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tutulmanın burcunuza kare açı yapıyor olması yeni adımların daha çok dış etkiler kaynaklı şekilleneceğini söylüyor. Aile ve ev hayatınız bu süreçte sizin için oldukça önemli olabilir. Gayrimenkul almak/satmak, taşınmak, aile ve akrabaların yaşamlarında olumlu gelişmeler görülebilir. Artık elinizi taşın altına koymanız beklenebilir. Ev ortamınızda yürüttüğünüz bir işe başlayabilirsiniz. Aile bireylerinizle aranızda görülen anlaşmazlıklara çözüm getirmek için şartlar doğabilir. Sağlığınıza da daha çok dikkat etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tutulma burcunuza altmışlık açı ile gerçekleştiğinden daha akıcı ve şanslı yenilikleri göğüsleyebilirsiniz. Yakın çevre, eğitim, kardeş ve kuzenler, kısa seyahatler, imza/evrak işleri, internet, tadilat/taşınma gibi konularda yeni olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. İletişim ağlarınız genişleyebilir ve kendinizi daha sosyal bir yaşamın içerisinde bulmanız olasıdır. Sürpriz bir birliktelik ve karşılaşmalar da Uranüs tesiriyle mümkün olabilir. Eğitim, ticari konular veya evlilik yoluyla yer değişimi ileriki süreçlerde görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulma burcunuza temel bir açı yapmasa da tutulma anında Yay burcunun yükseliyor olması sizi de oldukça etkileyerek hayatınızda yeni başlangıçlar yapmanıza vesile olacaktır. İmajınızda bir değişiklik gerçekleştirmek size iyi gelebilir. Parasal anlamda bolluk ve bereketi daha çok deneyimleyebilirsiniz. Yurt dışı ve medya temelli işleriniz var ise başarı oranınız yükselebilir. Yeni bir mal sahibi olmak adına da kolları sıvayabilirsiniz. Ödemek için çabaladığınız bir borç konunuz var ise daha kolay ilerleyebilir ve hatta büyük bir kısmını kapatabilirsiniz. Özgüveninizde artış görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulmanın pek tabii en çok etkilenen burçlarından biri siz olacaksınız. Hayatınızı kökten değiştirme gücüne sahip bir karar almanız diğer burçlara oranla daha yüksek gözüküyor. Yurt dışına yerleşmek, taşınmak, tanınmak, evlenmek/evlendirmek, ebeveynlerin hayatında dönüşümler, iş açmak/kapamak ve imajınızda büyük farklılıklar görülebilir. Kilo kontrolü konusunda ekstra dikkat gerekebilir. Sorumluluklarınız ve yaşama bakış açınız bu dönemde daha da ciddiyet kazanacaktır. Sağlık açısından kendinizle daha çok ilgilenmek isteyebilirsiniz. Hatta estetik operasyon ve benzeri uygulamalar gündeminize gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma burcunuza temel bir açıda bulunmamakla birlikte iyi haber şu ki tutulma anında Venüs sizin burcunuzda olacak. Bu da sevgi, kısa tatiller ve aile mutluluğu açısından hoş gelişmeleri yakalayabileceğinize işaret ediyor. Tutulma ise direkt bilinçaltınız, gizli olaylar, kontrol dışı gelişmeler, hastaneler ve kayıplar alanınızda gerçekleşiyor. Yaşamınızla ilgili küçük sürprizler ve içsel rahatlamalar deneyimleyebilirsiniz. Sağlık kontrolleri yaptırabilirsiniz. Ruhsal uğraşılar, ibadet etmek ve farkındalık kazanmak için oldukça iyi bir dönemde olacaksınız. Üzerinizde özel bir korunma hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuza altmışlık açıda meydana gelecek tutulma hayatınızı renklendirme konusunda katkı sağlayabilir. Toplumsal imajınız, iş ve özel sosyal çevreniz, büyük umutlarınız ve hedefleriniz adına mutluluk verici gelişmeler deneyimleyebilirsiniz. Güçlü insanlardan alacağınız yardımlar hayatınızda bambaşka kapıları açacaktır. Hayatınıza güzellik getirecek yeni dostlar edinebilirsiniz. Uzun zamandır istediğiniz bir dileğinize de artık kavuşmanız mümkün olabilir. Mesleki gelirlerinizde bilhassa serbest çalışıyorsanız artış görülecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis