Merve Çubuktepe

Yılın son haftasına adım atıyoruz. Zorlu, iniş çıkışlarla dolu bir yılı geride bırakırken sırada daha da ilginç, biraz belirsiz ancak büyük dönüşüm ve değişimlere gebe bir yıl var. 2023 yılının huzur, mutluluk, bereket ve sağlık getirmesini dilerim. Yılın son haftasına Merkür retrosu ile gireceğimiz için nostaljik rüzgarlar esecek. Hayatımızdaki düzenleri ciddi bir şekilde sorgulayarak yeni yıl kararları alacağımız bir dönem bizleri bekliyor.

Merkür 28-30 Aralık 2022’de durağan konumda kalarak 30 Aralık 2022 saat 12:31’de retro hareketine başlayacak. Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı soğuk duygusuz olma veya her şeyi boş verme arasına gidip gelen ruh hallerine dikkat. Çok katı olmamak, herkesin farklı bir fikri olabileceğini kabul etmek önemli.

Merkür Oğlak burcunda retrodayken plan, organizasyon, resmi işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Aynı zamanda bu retro Mars retrosu ile de kesiştiği için 28 Aralık 2022-19 Ocak 2023 arasına çok önemli iş, başlangıç, proje ve hayati kararlarımızı denk getirmemekte fayda vardır. Merkür Retrosu 19 Ocak 2023 saat 16:21’de sona erecek.

Bu dönemde en kalıcı ve değişmez görünen düzenleri sorgulama hali söz konusudur. Mantık odağında, katı ve net düşünebiliriz. Statükonun oluşturduğu dogmalar yeni edinilen gerçeklikler eşliğinde sorgulanacaktır. Kimi kendi kurulu aksak da olsa alıştığı düzene daha da odaklanacak, kimi ise bambaşka ve farklı yollar çizecektir.

Merkür Retro takvimi detaylı inceleyelim:
Merkür Durağan Konumda: 28 Aralık 2022 12:30 – 30 Aralık 2022 12:30 (24 derece Oğlak)
Merkür Retro Dönemi: 30 Aralık 2022 12:31 – 17 Ocak 2023 16:19 (24-8 derece Oğlak)
Merkür Durağan Konumda: 17 Ocak 2023 16:20 – 19 Ocak 2023 16:20 (8 derece Oğlak)
Merkür İleri Harekette: 19 Ocak 2023 16:21 (24 Derece Başak)

Bu retro 14 Ocak 2023’e kadar Mars retrosu ile kesişeceği için oldukça yavaşlatıcı, çok da verimli olmayan bir yapıya sahip. Bu sebepten ötürü de çok önemli işlerimizi mümkünse Merkür durağan konumun başlayacağı 28 Aralık 2022’ye kadar tamamlayıp ilgili dönemde rutin işlerle ilgilenip yeni konular için beklemede kalmakta fayda var.

Yeni yıla yaklaşırken duygusal ve orta yolu bulmaya açık açılar devrede olacak. 28 Aralık 2022’de Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili

Hemen akabinde 29 Aralık 2022’de Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Yılın ilk gününde bir tane daha Venüs açımız var. 1 Ocak 2023’te Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Haftanın son günlerinde olumlu duygusal havanın yerini daha sahiplenici, kıskançlık ve çatışmalara açık bir hava alıyor. Bu açı kalıbı bir konuya tutkuyla odaklanma sonucunda çözüm ve başarı da getirebilir, ancak sınırları aşma riski de söz konusudur. Hırs ve ihtiraslarımızı kontrol altında tutmamız önemlidir. Her şeyi materyal dünya gerçeklerine göre değerlendirmek duyguları hiçe saymak hata yaptırabilir.

Son olarak yılbaşı gecesi çıplak gözle Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn yani tam beş gezegeni çıplak gözle izleyebilirsiniz. Hangi gezegenin nerede olduğunu anlamak için SkyView ve Sky Map gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Ayrıca teleskop ile Uranüs, Neptün ve Plüton da görünür halde olacak. Yani tüm gezegenler de adeta gökyüzünde belirerek yeni yılımızı kutluyorlar diyebiliriz. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 26.12.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda ve saat 02:34’te Mars saat 05:14’te Chiron ile olumlu açı yapacak. Gece geç saatler huzurlu ve keyifli tesirler içeriyor. Uyanık olanlar saat 04:14-06:14 arasını ruhsal çalışmalar ve ibadet için değerlendirebilir. Sabah özellikle günün ilk yarısında beklenmedik olay ve aksiliklere açık olduğumuz için B planımızın olmasında fayda var. Zira Ay-Uranüs karesi saat 10:34’te aktif olacak. Günün ikinci yarısı daha rahat ve akışkan tesirlere sahip olduğu için önemli işlerimizi öğleden sonrasına özellikle de 17:54’te başlayan Hilal Ay fazı sonrasına denk getirebiliriz. Ay saat 21:19’da Satürn ile kavuşarak boşluğa gireceği için frene basmalıyız. Ay saat 21:20 itibariyle boşluğa girecek ve günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Günün Sabian sembolü “Kızılderili kampında büyük bir savaş dansı başlıyor.” Bu sembol belirlenmiş bir amaç için tüm gücün seferber edilmesini simgeler. Artık bardağı taşıran ve susup sabrettiğimiz konularda hakkımızı arayabiliriz. Gerçekleri görmek adına şiddetli ve sarsıcı bir uyanma söz konusu olabilir. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 27.12.2022: Ay saat 10:33’e kadar uzun bir süre boşlukta kalacak. Boşluk evresi boyunca odaklanmak, uyumak bir konuda net olmakta zorlanabiliriz. Önemli konularımız varsa bu zaman dilimi sonrasında ele almakta fayda var. Ay saat 10:34’te boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiş yapacak. Sezgilerimiz ve ruhani enerjimiz güçlenebilir. Özellikle bugün ruhsal çalışmalar, hayır işleri ve yardımlaşma adına kıymetli. Günün en verimli zamanları Ay-Güneş altmışlığının kesinleştiği saat 20:23 ve sonrası. Hilal fazının en güçlü evresinde Merkür durağan ve retro konum başlamadan önce önemli işlerimizi bir sonraki gün saat 12:30’a kadar tamamlamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Karanlık bir ormanda duran on tane kütük.” Bu sembol bir şeyleri tamamlamadan veya ustalaşmak için yeterli sabır göstermeden son noktaya ulaşma isteğini gösterir. Detayları pas geçmek kişiyi hatalara itebilir. Uzmanı olmadığımız konularda aşırı iddialı olmaktan kaçınmalıyız. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 28.12.2022: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 02:53’te Mars ile kare sert açı gerçekleştirecek. Gece geç ve sabahın erken saatleri bir miktar gergin, fevri tepkilere açık olabilir. Saat 11:31’de haftanın en iyicil açılarından Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. . Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Hemen akabinde Ay-Uranüs altmışlığı saat 12:02’de kesinleşerek olumlu tesiri perçinliyor. Merkür saat 12:30 itibariyle durağan konuma geçecek ve 30 Aralık 2022’ye kadar bu şekilde kalacak. Durağan dönemler kritiktir, çok önemli kararlar alırken çok dikkatli olmak gerekir. Süreçlere alakalı donmalar, gecikme ve blokajlar gündeme gelebilir. Özellikle sistem arızaları, bürokratik problemler gibi konular söz konusu olabilir. Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Yüzü saklı aziz bir güç ritüelini yönetiyor.” Bu sembol bir grubun tek bir amaç ve güç için toplanmasına vurgu yapar. Kişisel potansiyellerin birleşerek en yüksek seviyede kullanılması söz konusudur, ancak aşırı hırs ve ihtiras körlük yapabilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 29.12.2022: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son evresinde, Merkür durağan konumdaki pozisyonunu koruyor. Özellikle günün ilk yarısında biraz daha dalgın, enerjisi düşük hissedebiliriz ve uyku hali görülebilir. Ay saat 09:20’de Plüton ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 09:21-13:35 arasında boşlukta kalacak. Ay saat 13:36’da Koç burcuna geçince enerjimiz bir tık daha yükselecektir. Saat 16:18’de haftanın güzel açılarından Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Merkür durağan olmasına karşın özellikle 14:18-18:18 arasında bugün yapılması gereken işler denk getirilebilir. Günün Sabian sembolü “Güneş ışığı alan büyük bir odada kanaryalar şarkı söylüyor.” Bu sembol kendine yetme ve mutlu olma halini simgeler. Üçüncü bir şahıs veya dış faktörlerden bağımsız kişi kendiyle zaman geçirerek ve ilgi alanlarıyla güzellikler yaratabilir. Bireysel ışığın daha rahat yansıması ve özgüven artışı söz konusudur. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 30.12.2022: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 04:20’de Ay-Güneş karesi kesinleşecek ve İlk Dördün Ay fazına geçeceğiz. Bu açı kalıbı gerilimlidir, eril-dişil dengesinde dalgalanmalar görülebilir. Aynı zamanda duygu-mantık çatışması, isteklerle gerçekler arasında gel-gitler söz konusu olabilir. Dürtülerimizi kontrol etmemiz bu süreçte önemlidir, ayrıca zaman zaman kendimize çok yüklenebiliriz. Aşırı ve yıkıcı kişisel eleştiriden uzak durmamızda fayda var. Saat 06:17’de Ay-Mars altmışlığı kesinleşiyor, özellikle günün erken saatlerinde egzersiz yapmak ve efor gerektiren işlere odaklanmak daha kolay olabilir. Saat 10:54’te Ay-Chiron kavuşumu kesinleştiği için 09:54-11:54 arasında dil yaralarına özellikle dikkat. Ve saat 12:30’da Merkür retrosu başlıyor. Retro döneminde hayatımızı düzenleyip bir denge kurmak adına mantıklı ve sistemli olma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı soğuk duygusuz olma veya her şeyi boş verme arasına gidip gelen ruh hallerine dikkat. Çok katı olmamak, herkesin farklı bir fikri olabileceğini kabul etmek önemli. Merkür Oğlak burcunda retrodayken plan, organizasyon, resmi işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Aynı zamanda bu retro Mars retrosu ile de kesiştiği için 28 Aralık 2022-19 Ocak 2023 arasına çok önemli iş, başlangıç, proje ve hayati kararlarımızı denk getirmemekte fayda vardır. Merkür Retrosu 19 Ocak 2023 saat 16:21’de sona erecek. Bu retro 14 Ocak 2023’e kadar Mars retrosu ile kesişeceği için oldukça yavaşlatıcı, çok da verimli olmayan bir yapıya sahip. Bu sebepten ötürü de çok önemli işlerimizi mümkünse Merkür durağan konumun başlayacağı 28 Aralık 2022’ye kadar tamamlayıp ilgili dönemde rutin işlerle ilgilenip yeni konular için beklemede kalmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Gökten inmiş arp taşıyan bir melek.” İlahi müdahaleye inanç önemlidir, en güçlü olan dahi ilahi gücün karşısında aciz kalabilir. Yılmadan kendi mutluluk ve gerçekliğine odaklanmak güzellikleri getirecektir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 31.12.2022: Yılın son gününe adım atıyoruz. Zorlu, iniş çıkışlarla dolu bir yılı geride bırakırken sırada daha da ilginç, belki belirsiz ancak büyük dönüşüm ve değişimlere gebe bir yıl var. 2023 yılının huzur, mutluluk, bereket ve sağlık getirmesini dilerim. Yılın son haftasına Merkür retrosu ile gireceğimiz için nostaljik rüzgarlar esecek. Hayatımızdaki düzenleri ciddi bir şekilde sorgulayarak yeni yıl kararları alacağımız bir dönem bizleri bekliyor. Ay Koç burcunda ve gün içerisinde sırasıyla 09:00’da Merkür, 13:58’de Venüs ve 15:43’te Plüton ile sert açı yapacağı için öğleden sonraya dek yeni yıl telaşı ve gerginliği gündeme gelebilir. Ay saat 15:44-20:08 arasında boşlukta. Ancak yeni yılın ilk saatleri yaklaşırken 20:09 itibariyle Ay yüceldiği Boğa burcuna geçiyor ve rahatlayıcı tesirler devreye giriyor. Günün Sabian sembolü “Denizcilerin beslediği evcil bir albatros.” Bu sembol sert ve yıkıcı bir iletişim tarzı yerine, nezaket ve diplomasinin zaferini simgeler. Manevi değerlere sahip çıkmak önemlidir. Ne kadar yıkıp yaksalar da zorbalar asla kalıcı olarak kazanamaz… Yılın son gününde bu sembol anlamlı oldu. Yeni yılınızın umut, sağlık ve bereket dolu geçmesini dilerim. Gönlünüzden geçenler gerçek olsun ve yapacaklarınız için kalbinize cesaret dolsun. Mutlu yıllar! Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 01.01.2023: Yeni yılın ilk günündeyiz. Herkese tekrar mutlu yıllar! Yılın ilk açısı olarak saat 08:24’te Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Haftanın son günlerinde olumlu duygusal havanın yerini bugün itibariyle daha sahiplenici, kıskançlık ve çatışmalara açık bir hava alıyor. Bu açı kalıbı bir konuya tutkuyla odaklanma sonucunda çözüm ve başarı da getirebilir, ancak sınırları aşma riski de söz konusudur. Hırs ve ihtiraslarımızı kontrol altında tutmamız önemlidir. Her şeyi materyal dünya gerçeklerine göre değerlendirmek duyguları hiçe saymak hata yaptırabilir. Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor ve neyse ki saat 16:41’de Güneş ile olumlu üçgen açı yaparak günün enerjisini yumuşatıyor. Saat 14:41-18:41 arası günün en iyicil saatleri, denge kurmak ve sorunları çözmek adına destekler devrede. Saat 18:24’te Ay-Kuzey Ay Düğümü de kavuşumda olacağı için özellikle saat 17:24-19:24 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun durumda. Bu evre kolektif işler için de değerlendirilebilir. Günün ve yeni yılın ilk Sabian sembolü “Çarpıcı renklerini sergileyen bir grup sülün.” Bu sembol seçici olmanın önemine vurgu yapar. Seçim yapmak, zor beğenmek bazen yalnızlığı da getirebilir ancak nihayetinde en iyisine ulaşmamızı sağlayan bir köprüdür. Doğru zamanlarda kendimizi geri çekmenin uzun vadeli faydaları da olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve umut yolu bir yıl dileğiyle,
Merve Çubuktepe