Merve Çubuktepe

Merkür retrosu tüm gücüyle sürerken bu hafta 31 Ekim 2020 saat 17:49’da Boğa burcunda dolunay gerçekleşecek.

Dolunay çok güçlü bir tesire sahip. Uzun zamandır etkili yapılardan biri. Dolunay anında partil (kesin) Güneş-Ay/Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Bu güçlü kombinasyonların ayak seslerini şimdiden duyuyor olabilirsiniz. Dolunay ani, hiç beklenmeyen çarpıcı olayları simgeliyor. Açıkçası pek keyifli diyemeyiz, şok edici demek daha doğru.Dolunay; insanı havaleden çıkaran soğuk bir duş gibi, tam anlamıyla ayıltıcı bir etki taşıyor.

Gaflet uykularında olanların uyanacağı, gözlerini sıkı sıkı kapalu tutmak isteyenlerin epey zorlanacağı bir dolunay bizi bekliyor. Diğer yandan hayatında değişimin vaktinin geldiğini hisseden, bunun için her türlü adımı atmaya hazır olanların güç alabileceği bir yapı söz konusu.

Dolunay anında Jüpiter-Satürn-Plüton üçlüsü direkt harekette ve çok güçlü olduğundan dolunay Kasım 2020 ortası itibariyle Mars retrosu da bittiğinde kariyer ve hayat yolu planları adına ciddi bir değiştirici güç oluşturacak. Dolunay 7-10 gün boyunca etkili.

Diğer yandan altını çizmeliyim ki bu dolunayın ülke haritasındaki konumu sebebiyle Covid vakaların asıl durumunun toplumca görünür hale gelmesi, sayının daha da artması; bu sebeple de sıkı tedbirlerin hayata geçmesi, özellikle yeme-içme yerleri/sektörü gibi alanlarda önlemleri daha vurgulu hale getirebilir. Gıda başta olmak üzere fiyat artışları gündeme gelebilir. Dolunay’ın karakteristiği ekonomik açıdan sarsıcı tesirler taşıdığı için kurlarda yine oynama bekleyebiliriz. Özellikle de kredi-borçlanma konuları, geri ödemeler, tahsilat gibi konularda sıkıntılar; iflas haberleri söz konusu olabilir. Mars retrosu devam ederken Ermenistan’ın Azerbaycan’a yine insanlık dışı bazı girişimlerini tekrarladığına şahit olabiliriz. Ki Nijerya’da da şu anda büyük bir insanlık dramı yaşanmakta.

Diğer önemli bir konu ise Merkür’ün retro konumda burç değiştirmesi. 28 Ekim 2020 saat 04:33’te Merkür retro konumda Terazi burcuna geçiş yapacak. 2 Kasım 2020 saat 20:50’de durağan konuma geçerken, 4 Kasım 2020 saat 20:50’de ileri hareket başlıyor. Yani Merkür retrosunun aslında son aşamasına geldik, önümüzdeki hafta bitiyor.

Merkür artık Terazi burcunda geri gideceği için Akrep burcundaki derin, nüfuz eden ve en karanlık dehlizleri aydınlatan enerji form değiştiriyor. Bu sefer ilişkilerde denge tutturmak, Ben-Sen, Biz-Siz dengesini ayarlamak için düşüncelere dalıyoruz. Terazi burcu vurgusu sebebiyle ilişkilerde geçmişe dönük pek çok karşılaşma, yüzleşme ve barışma gündeme gelebilir. Ancak Boğa dolunayının etkisini unutmayalım. Bu tür gelişmelerin gerçek akıbetini asıl yıl sonu görebileceğiz.

28 Ekim 2020’de Venüs Terazi burcuna geçiş yapıyor. Venüs yönettiği burca geçerken estetik, güzellik gibi değerler daha ön plana çıkacak. Gerek kendimizi gerek çevremizi daha güzel ve zarif bir hale getirmek isteyebiliriz. İlişkilerde beğeni kriteri olarak fiziksel görüntü, giyim tarzı ve imaj daha fazla önem kazanır. İlişkilerde yıkmak yerine huzur ve denge arayışı baskın çıkar. Transit 21 Kasım 2020’ye kadar sürecek.

31 Ekim 2020’de Güneş-Uranüs karşıtlığı kesinleşecek. Bu açı dolunayın baş oyuncusu. Açı kalıbı beklenmeyen ve baş döndürücü olayları temsil eder. İyi veya kötü sürprizlere hazırlıklı olmak gerekir. Olaylar beklediğimiz gibi gelişince pes etmemeli ve kontrolü kaybetmemeliyiz. Ani isyan ve basıp gitme duygusu oluşabilir. Bu hafta birçok kopuş, barışma; ani evlilik ve ayrılık gibi haberleri sıkça duyabiliriz. Açı kalıbı yukarıda saydığım ekonomik zorluk tetiklemelerinin yanı sıra facia boyutunda olmamakla birlikte sismik aktiviteyi de tetikleyebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 26.10.2020: Herkese iyi haftalar! Ay saat 00:18’de Balık burcuna geçiş yapıyor. Saat 04:42’de Venüs-Mars QNoville açısı kesinleşecek. İçimizdeki dişil ve eril enerjiyi dengelemek adına harika bir etkidir. Bunun üzerine 04:48’de Ay-Merkür üçgeni, 06:30’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşmekte. Bu bağlamda güne son derece yapıcı, yaratıcı, ilham veren ve güçlü tesirler altında başlıyoruz. Sabah mahmurluğunu çabuk atlatıp günün ilk yarısında harika işler başarabilir, sırtımızda yük varsa kurtulabiliriz. Önemli iş görüşmeleri, mülakatlar ve anlaşmalar için de günün ilk yarısı oldukça iyi durumda. Saat 17:43’te Ay-Uranüs altmışlığı günün iyicil enerjisini bir tık daha yükseltiyor. Daha yaratıcı zinde ve hareketli hissedebiliriz. Üşengeçliğin yerini hareket aldığından bugün birçok sorunu başarıyla çözmemiz mümkün. Saat 17:43 itibariyle Merkür-Chiron TriSeptile açısı devreye girerken akşam saatleri ibadet ve ruhsal çalışmalar için ideal durumda. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 27.10.2020: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 00:08’de Ay-Juno üçgeni kesinleşecek. Özellikle beraberliği veya evliliği olanlar için +-2 saat sorunları çözmek ve uzlaşmak adına iyicil etkiler devrede. Saat 12:39’da Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. +-2 saat boyunca günün ruhsal enerjisi en üst noktada olacak. Fırsatı olanlar için ibadet ve ruhsal çalışmalar adına haftanın en iyi zamanlarından biri. Suyla temas etmek, yıkanmak, hava yağmurluysa dışarı çıkıp yağmur damlalarını hissetmek de çok iyi gelebilir. Ve saat 15:40’ta haftanın önemli açılarından biri olan Satürn-Uranüs BiSeptile açısı kesinleşiyor. BiSeptile tali açılardan biridir, 102 derecedir. İki büyük gezegenin bu açı kalıbında buluşması adeta Dolunay’ın fragmanı gibi. Hayatımızda bizim bilinç ve kontrolümüz dışında ani, ancak hayatımızı yapılandıracak ve eğer sınır ihlallerimiz varsa veya bizim sınırlarımız ihlal edildiyse tekrar bu hatların düzenlenmesine dair büyük bir güç oluşuyor. Değişime direnmemek ve bunu saygıyla kabullenmek önemli. Saat 16:37’de Ay-Jüpiter altmışlığı özellikle finansal konularda Merkür retrosuna rağmen atılım ve önemli işlemler için fırsat oluşturmakta. Saat 20:58’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu sebepler kariyer ve maddiyat adına 14:37-20:58 arası günün en iyicil zamanları olarak karşımıza çıkmakta. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 28.10.2020: Haftanın en hareketli günündeyiz. Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde 03:45’te Satürn, 04:43’de Venüs ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor. Diğer yandan haftanın en önemli gökyüzü olaylarından biri saat 04:33’te Merkür retro konumda Terazi burcuna geçişi ile yaşanacak. Merkür retrosu 4 Kasım 2020 saat 20:50’de sona erecek. Yani Merkür retrosunun aslında son aşamasına geldik, önümüzdeki hafta bitiyor. Merkür artık Terazi burcunda geri gideceği için Akrep burcundaki derin, nüfuz eden ve en karanlık dehlizleri aydınlatan enerji form değiştiriyor. Bu sefer ilişkilerde denge tutturmak, Ben-Sen, Biz-Siz dengesini ayarlamak için düşüncelere dalıyoruz. Terazi burcu vurgusu sebebiyle ilişkilerde geçmişe dönük pek çok karşılaşma, yüzleşme ve barışma gündeme gelebilir. Ancak Boğa dolunayının etkisini unutmayalım. Bu tür gelişmelerin gerçek akıbetini asıl yıl sonu görebileceğiz. Bugün çok hareketli zira çok kısa bir süre sonra 04:40’ta Venüs yönettiği Terazi burcuna geçiş yapıyor. Venüs yönettiği burca geçerken estetik, güzellik gibi değerler daha ön plana çıkacak. Gerek kendimizi gerek çevremizi daha güzel ve zarif bir hale getirmek isteyebiliriz. İlişkilerde beğeni kriteri olarak fiziksel görüntü, giyim tarzı ve imaj daha fazla önem kazanır. İlişkilerde yıkmak yerine huzur ve denge arayışı baskın çıkar. Transit 21 Kasım 2020’ye kadar sürecek. Ay saat 04:43-11:44 arasında boşlukta olduğundan önemli işlerimizi bu zaman diliminin dışına almakta fayda var. 11:45’te Ay boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiş yapıyor. 12:32’de tekrar Ay-Venüs karşıtı devrede. Bugün açıkçası tam da Merkür burç değiştirirken sıkıntılı duygusal meselelerini ve insan ilişkilerini kurcalamak adına pek ideal bir gün değil. Saat 23:38’de Ay-Chiron karşıtlığı da kesinleşeceğinden gün ruhsal yaralanmalara da açık. Sonunu bile bile umutsuz veya yıkıcı konuların peşinden koşmamalıyız. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 29.10.2020: Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Cumhuriyetimiz 97 yaşında. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir ülkenin en karanlık zamanda küllerinden yeniden doğmasına vesile oldu. Akrep burcu, yükselen-Plüton kavuşumlu haritamız ülkemizin en büyük zorluklarda bile nasıl tekrar ayağa kalktığının göstergesidir. Bu bayram hepimize aittir. Bu ülkenin kurulmasına katkısı olmuş her kişinin ruhu şad olsun. Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır, kimsenin gücü bunu değiştirmeye yetmez. Tüm gün Ay Koç burcunda seyredecek. Dolunay öncesinde daha sabırsız, hareketli, hatta biraz da sinirli hissedebiliriz. Yavaşlığa ve işlerin istediğimiz gibi gitmemesine tahammülümüz oldukça düşük olabilir. Saat 21:12’de Güneş-Mars QNoville açısı kesinleşirken bu ruh halini +-2 saat daha faydalı kullanabileceğiz. Özellikle spor yapmak, bedensel güç gerektiren işleri halletmek, üşengeçlikten sıyrılıp bir işi hızla tamamlanmak adına iyicil bir etki. Dolunaya az kala bir türlü ilk adımı atamadığınız bir konuda inisiyatif almak adına güç bulabilirsiniz. Saat 21:33’te Ay-Mars kavuşumu da devrede olacak. Öfke kontrolü ve ani patlamalara lütfen dikkat. Ayrıca sakarlık ve kazalara açıklık görülebileceğinden vücudu çok zorlamamakta fayda var. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 30.10.2020: Ay Koç burcunda ve 05:38’de Jüpiter, 09:25’te Plüton ve 16:30’da Satürn ile kare sert açı gerçekleştirecek. Dolunay öncesi haftanın en gergin günündeyiz. Zorunda olmadıkça bir konuyu başlatmak, kavgaya girmek, koşulları zorlamaya gerek yok. Başarı şansı pek yüksek olmayan etkiler mevcut. Bu sebeple rölantide kalmak ve mevcut eliminizdeki rutin konularla ilgilenmek daha faydalı olabilir. Yavaşlık ve engellere açık tesirler ikna kapasitesini de daraltılıyor. Saat 19:13’ye Ay-Merkür karşıtlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor ve tüm gün bu şekilde kalacak. Bu sebeple özellikle de akşam saatlerinde gereksiz tartışma, laf dalaşı, ısrar gibi konulardan kaçınmak önemli. Zira konu hem ani parlayıp çok uzayabilir hem de ne kadar konuşulsa konuşulsun bir arpa boyu yol alınamayabilir. Bir sonraki gün dolunay günü olacak, hazırlanıyoruz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 31.10.2020: Herkese iyi hafta sonları! Dolunay gününe geldik. Saat 00:18’de Ay boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçecek. Ay dolunaydan önce 11:29’da Plüton ile BiSeptile açı yapacak. Bu sebeple dolunaydan önceki saatlerde hayatımızda ani bir gelişme, bir sonlanma, başlangıç veya bitiş olduysa eğer bunun önemli bir işaret olduğunu bilmeliyiz. Bir şeyler değişiyorsa eğer yeni bir faza geçiş amacıyla değişmekte. Saat 17:49’da Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor yani Dolunay gerçekleşiyor. Boğa burcunda 8 derecede gerçekleşecek bu dolunay çok güçlü bir tesire sahip. Uzun zamandır etkili yapılardan biri. Dolunay anında partil (kesin) Güneş-Ay/Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Ayak seslerini şimdiden duyuyor olabilirsiniz. Dolunay ani, hiç beklenmeyen çarpıcı olayları simgeliyor. Açıkçası pek keyifli diyemeyiz, şok edici demek daha doğru. İnsanı havaleden çıkaran soğuk bir duş gibi, dolunay da tam anlamıyla insanı ayıltan bir etki taşıyor.Gaflet uykularında olanların uyanacağı, uyanmak istemediği rüyadan kalkmamak için çabalayanların epey zorlanacağı bir dolunay bizi bekliyor. Diğer yandan hayatında değişimin vaktinin geldiğini hisseden, bunun için her türlü adımı atmaya hazır olanların güç alabileceği bir yapı söz konusu. Dolunay’ın karakteristiği ekonomik açıdan sarsıcı tesirler taşıdığı için kurlarda yine oynama bekleyebiliriz. Özellikle de kredi-borçlanma konuları, geri ödemeler, tahsilat gibi konularda sıkıntılar; iflas haberleri söz konusu olabilir. Dolunaydan hemen sonra 17:54’te Ay-Uranüs karşıtı, 18:53’te Güneş-Uranüs karşıtı kesinleşecek. Bu açı dolunayın baş oyuncusu. Açı kalıbı beklenmeyen ve baş döndürücü olayları temsil eder. İyi veya kötü sürprizlere hazırlıklı olmak gerekir. Olaylar beklediğimiz gibi gelişince pes etmemeli ve kontrolü kaybetmemeliyiz. Ani isyan ve basıp gitme duygusu oluşabilir. Bu hafta birçok kopuş, barışma; ani evlilik ve ayrılık gibi haberleri sıkça duyabiliriz. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 01.11.2020: Ve Kasım ayı başlıyor. Bir rüya çok uzun gelir ancak bir yandan da o kadar da kısa sürer. 2020 de aynen böyle bir yıl. Hem çok uzun hem de çok kısa. Yılın on birinci ayına giriyoruz ve bu ay bize hem Retrolar döneminin sonunu, hem de tutulmalar döneminin başlangıcını haber veriyor. Ay Boğa burcunda saat 08:18’de Kiron ile Noville, 09:41’de Merkür ile QNoville ve 13:31’de Ay-Neptün altmışlığı gerçekleştirecek. Bu olumlu açı kalıpları günün özellikle ilk yarısının dolunaydan sonra düşünsel açıdan son derece sağlıklı ve yapıcı çalıştığına işaret etmekte. Özellikle öğlen saatlerini ruhsal çalışmalar ve ibadet için değerlendirebilirsiniz. Saat 19:06’da Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşmekte. Özellikle her türlü önemli işimizi 13:31-19:06 arasında denk getirmemiz daha fazla verim almamızı sağlayabilir. Akşam saatlerinde frene basıyoruz, zira saat 22:05’te Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı fikir ayrılıkları, soğuk ve katı düşünce tarzına ve iletişimde mesafelere işaret eder. Merkür retro etkisi ile yanlış anlaşmazlıkları da tetikleyebilir. Mesela taraflar birbirine küsmüştür ancak kimse bir şey söylemiyordur bir süre sonra birbirlerine niye küstüklerini bile unutabilirler. Bu yüzden eğer içinizde yanlış anlaşıldığınıza dair şüphe varsa bunu açıkça dile getirmeniz çok önemli bugün. Saat 22:14’te Ay-Plüton üçgeni kesinleşirken, saat 22:55’te Venüs-Chiron karşıtı da devrede. Yukarıda saydığım iletişim problemlerine ek olarak bu açı duygusal konularda ekstra hassas olmamız gerektiğini bir kere daha vurgulamakta. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe