Merve Çubuktepe

Merkür 26 Eylül-19 Ekim 2021 aralığında durağan ve retro konumlarını gerçekleştirecek; 24-15 dereceler arasında Terazi burcunda hareket edecek. Bu yılın son Merkür retrosu ve takvimi bu şekilde:
Merkür Durağan Konumda: 26 Eylül 2021 08:09 – 27 Eylül 2021 08:09 (25 derece)
Merkür Retro Dönemi: 27 Eylül 2021 08:10 – 17 Ekim 2021 18:16 (25-10 derece)
Merkür Durağan Konumda: 17 Ekim 2021 18:16 – 19 Ekim 2021 18:15 (10 derece)
Merkür İleri Harekette: 19 Ekim 2021 18:16 (10 derece)

Merkür Terazi burcunda olduğu için ilişkiler, barışmalar, bir şans daha vermek adına en etkili Retrolardan birindeyiz diyebiliriz. Özellikle Merkür ilişki göstergelerinizden geçiyor, olumlu açı yaparak retro yapıyorsa bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz yüksektir. Veya kalbimiz boşsa bir anda geçmişten tanıdığımız bir kişi ile yollarımız kesişebilir.

Retroda gelen retroda gider diye bir kaide kesinlikle yok, ancak yine de ilişkiler adına nihai kararlar vermek ve önümüzü görmek adına retro sonrası dönemde esas adımları atmak çok daha sağlıklı olacaktır.

Ancak kabul edelim ki en fazla eski sevgili şenlikleri yapabilecek Retrolardan birindeyiz. Veya eskiden tanıyıp da bir türlü yolunuzun kesişemediği bir kişiyle bir anda daha fazla yakınlık kurmanız da mümkündür.

Adalet ve yargı sistemlerinde aksaklıklar, yanlış uygulamalar; sahte barışçıl açıklamalar, sevimli görünerek kandırmak, riyakarlık gibi kavramlar özellikle gündeme gelebilir. Her Merkür retrosunda olduğu gibi iletişim, haberleşme, ulaşım kanallarında aksaklıklar; dolandırıcılık ve verilerin çalınması gibi konular gündeme gelebilir. Ortaklık kurmak, evlenmek gibi kavramlar adına pek ideal bir dönem değildir.

Terazi burcu anlaşmaları, orta yolu ve uzlaşmayı temsil eder. Esasen bu evre geçmişteki sorunları tespit edip çözüm bulmak adına olumludur, ancak unutmayalım ki retro sebebiyle süreçler normalden daha uzun sürebilir

Merkür retro dönemleri nostaljiktir. Eskiden sevdiğimiz müzikler; gençlik, çocukluk dönemleri, anılar daha ön planda olabilir. Özellikle giyim kuşam ve imaj konusunda da daha retro seçimler cazip gelebilir. Merkür Retrolar tıbbi işlemleri doğrudan etkilemez.

Bu retroda tam olarak ilişkilerdeki denge noktasını arayacağız. Kimi mevcut ilişkisini, kimi işini masaya yatıracak. Kimi ise uzun süre sonra bir şans verdiği kişi ile yeni dönemin nasıl olduğunu görecek. Ancak her halükarda Terazi burcu iki tarafın da adım atması ve bir orta yol bulması demektir. Bu sebeple konu ne olursa olsun mutlaka katılımcı olmak, eli taşın altına koymak aradığınız çözümü bulmak adına faydalı olabilecektir.

Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen gösterin.

Üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda beş işe odaklanmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir.

Merkür retrosu burç yorumları: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Retro vesilesi ile ilişkiler konusunda en çok etkilenecek olanlar sizlersiniz. Eski sevgililer geri dönebilir veya siz o kişiye yakınlaşabilirsiniz. Çevrenizde daha nostaljik bir ortam oluşacaktır. Küslükler biterken orta yolu bulup yeniden denemeyi düşünebilirsiniz. Aynı durum eski ortaklarla bir araya gelmek için de geçerli. Düşmancıl duruşu olan kişilerle kılıçlar çekilebilir; net, kararlı ve imadan uzak tavırlarınızı korumayı unutmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Retro sağlık ve sorumluluklar alanınızda etkili. Eski hastalıklar nüksedebilir, bünyeniz normalden hassas olabilir. Bu sebeple rutin sağlık kontrollerinizi aksatmamanızı ve bir sıkıntı gördüğünüzde bir uzmana başvurmanızı öneririm. Özellikle bel ve böbrekler daha hassas olabilir. İşlerinizi son ana bırakmamalı ve bir ajandaya bağlı olarak çalışmalısınız. Belirsiz ve bir süredir devam eden bürokratik konular veya kariyer beklentileriyle alakalı haber alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Retro aşk ve flört alanında etkin. Bu sebeple önceden kopmuş duygusal çekimlerde canlanma görülebilir. İki insan arasında kararsızlık da yaşayabilir, mantık ve duygu arasında kalabilirsiniz. Çocuk sahibi olma konusunda tamamen emin ve hazır olup olmadığınıza kanaat getirmenizde fayda var. Yeni bir hobiye başlamanın hevesi kısa sürebilir, ancak önceden yapıp ara verdiğiniz bir hobiye odaklanmanın tam zamanıdır diyebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Retro hane ve aile hattında etkin olacak. Aile içerisinde konuşulmayan veya askıya alınan sorunlar dile gelebilir ve yüzleşmeler yaşanabilir. Bu süreçleri çözmek başta zor görünebilir ama karşılıklı özveriyle bir şeylerin değişmesi de mümkün. Sallantıda olan ilişkilerde sonlanma kararı gündeme gelebilir. Genç veya yetişkin ayrı eve çıkabilirsiniz. Zorunlu olmadıkça tadilat, dekorasyon gibi konular bu süreçte önerilmez. Mülk alım satım konusuna da dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Retro vesilesiyle uzun süredir arayı açtığınız akrabalar ve yakın çevreden kişilerle tekrar bağ kurabilir, kaybettiğiniz zamanı telafi edebilirsiniz. Bu hat imzalarla da alakalı olduğu için çok acil olmadığı sürece önemli imza, başvuru ve seyahat gibi konuları retro sonrasına ertelemekte fayda var. İletişim hattınız etkilendiği için retro boyunca her şeyin yazılı ve kanıtlı olmasına dikkat etmeli, her zaman kelimelerinizi özenle seçerek dedikodudan uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Retro finansal konular ve özdeğer hattında etkili olacak. Beklediğiniz bir para varsa bu dönemde haber alarak parayı temin edebilirsiniz. Ancak yeni yatırımlar adına pek de avantajlı bir dönemde olduğunuz söylenemez. Çok acil olmadıkça her türlü önemli yatırım, alım satım ve harcamayı retro sonrasında gerçekleştirmekte fayda var. Özdeğerinizde dalgalanmalar zaman zaman olabilir, başkasından onay almayı beklemeye hiç gerek yok; kendinize güvenin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Retro burcunuzda gerçekleşeceğinden en çok sizleri etkileyecektir. Tam anlamıyla kendinizi, hayat amacınızı, imajınızı hatta düşüncelerinizi dahi sorgulayacağınız bir döneme adım atmaktasınız. Bu dönemde yanlış anlaşılmaya açık olabilir, ne kadar iyi niyetle olursa olsun kendinizi doğru ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Bu sebeple herkesle açık, tane tane ve çocukla konuşur gibi basit bir ifade dili kullanmak faydalı olacaktır. Geçmişten gelen sorunları çözmenin tam zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Retro sırlar, kontrol dışındaki konular ve bilinçaltı bölgesinde etkili olacak. Uzun süredir aklınıza gelmeyen anılar, bazen de travmatik deneyimler aklınıza gelebilir. Esasen bu tür konuları gerek ruhsal gerek psikolojik destek alarak kalıcı olarak çözmenin de tam zamanındasınız. Ruhsal enerjiniz yükselebilir ve çalışmalar yaparak güçlenebilirsiniz. Gizli ilişkiler, ortaklıklar ve anlaşmalar gündeme gelebilir bu süreçte. Karda yürüyüp izinizi belli etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Retro sosyal çevre, arkadaşlar ve projeler hattında etkin olacak. Uzun zamandır görmediğiniz kişilerle tekrar bir araya gelebilir, arayı kapatıp keyifli zaman geçirebilirsiniz. Diğer yandan mevcut çevrenizde iletişim kopuklukları ve ufak meselelerden küslükler görülebilir, dikkat. Size hak ettiğiniz değeri vermeyen kişilerle yollarınızı ayırabilirsiniz bu süreçte. Projelerde gecikmeler, aksaklıklar olabileceği için hiçbir şeyi son ana bırakmayın zaman çizelgelerine uyun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Retro kariyer ve yaşam amacı hattınızda etkin olacak. Bu dönemde ben neden bu işi yapıyorum, asıl isteklerim nedir, nasıl bir yaşam beni mutlu eder gibi soruları kendinize sorabilirsiniz. Üstlerinizle retro boyunca anlaşmak daha zor olabilir, bu sebeple net ifadeler kullanmalı ve imalardan uzak durmalısınız. İş değişimi, iş kurma gibi ve imzalarla ilgili konularda çok hayati olmadığı sürece retro sonrasında ele almanızda fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Retro ticaret, hukuk, eğitim ve seyahatler alanında etkili durumda. Bu süreçte özellikle seyahatlerinizi iyi planlamalısınız zira gecikmeler gündeme gelebilir. Eğitimle alakalı konularda günü gününe çalışarak takibinizi iyi yapmalısınız. Eğer yeni bir eğitime katılacaksınız faydasını ve heves boyutunuzu iyi değerlendirmelisiniz. Daha soyut konulara odaklanabilir, insan davranışlarını daha detaylı bir şekilde anlamak isteyebilirsiniz bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Retro ortak finansal alanda etkili durumda. Kredi, miras, nafaka, burs, mal paylaşımı gibi konularda süreç yeniyse gecikmeler ve pürüzler gündeme gelebilir. Tüm bu konular yeni olacaksaq mümkünse retro sonrası dönemde ele almakta fayda var. Ancak eskiden beri süregelen bir konuysa tam tersi haber almanız mümkündür. Partner veya ortağınızın maddi konulardaki yargıları puslu olabilir ve müdahale etmeniz gerekebilir. Okült konularla daha çok ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe