Begüm Minkis

26 Eylül İstanbul’a göre 00:54’te 2 derece Terazi burcunda dengeleyici bir yeniay gerçekleşecek. Sosyal ve özel ilişkilerde empati ve hoşgörü bayrakları yükseliyor. Merkür’ün geri seyrinin yeniayda vurgulanıyor olması ilişkilerde ufak tefek hesaplara odaklanırken bütünü gözden kaçırmamak gerektiğini ifade etmektedir. Yeniay ile karşımıza gelen sorular “Karşımızdaki kişilerin ne istediğini gerçekten yeterince anlayıp ve anlaşılarak mı hareket ediyoruz? Yoksa sanrılarla bize ait olmayan durumları fazla mı sahipleniyoruz?” şeklinde olacak. Terazi yeniayı problemlere karşı efor sarf etmeden rehavete kaçarak aşırılıklarla sınandığımızı gösteriyor olabilir. Fazlalıkları kesip atarak, gerekli konularak nokta koyarak içsel huzur ve dengemizi sağlamak için ideal zamanlara giriyoruz. Haddini bilmeyen, gasp ve hırsızlık yaparak düzeni bozan kişiler için de adaletin terazisi devreye giriyor. Limitini bilerek doğru insanlara yatırım yapan kişilerin değerlerine değer katacağı bir süreç başlıyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Sonbahar ekinoksu takibinde gerçekleşecek Terazi yeniayı kılı kırk yarmak sebebiyle memnuniyetsizlikle boğuşan ilişkileri dengeye oturtmamıza yardımcı olabilir. Hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa anlaşırlar. Hava elementinin yeniayda baskın olması sebebiyle eşitlik, birlik, hak hukuk, adalet, huzur, barış, diplomasi, anlaşma, sözleşme, toplantı, plan ve projelerin çokça aktif olmasını bekleyebiliriz. İnsanlara dair meseleler artarken anlama ve anlaşılmak isteyebiliriz.

İletişim derken dikkat etmemiz gereken bir detay bulunuyor. Zihinsel faaliyetlerden sorumlu Merkür gezegeni 2 Ekim’e kadar retro hareketini sürdürüyor olacak. Dolayısıyla yeniay anında retro Merkür halen aktif ve üstelik Başak burcundaki Venüs ile kavuşumda bulunuyor. Geçmişe dair aşk, ilişki, ortaklıklarda uzun süredir konuşulmayan ve görülmeyen soru işaretleri yaratan noktalara odaklanırsak eğer farkındalık kazanmamıza yardımcı olacak detaylar netleşebilir.

Yeniay anında ölümlü ikizlerden Castor sabit yıldızı üzerinde Yengeç burcunun yükseliyor olması derin devlet, mafya, hazineler, emlak ve altın piyasaları ekseninde ufak çaplı hareketleri tetikleyebilir. Yaptıklarımız ve söylediklerimizle insanlar üzerinde kalıcı iz bırakabiliriz. İyi veya kötü biçimde ani şöhret kazanan kişiler olabilir. Göğüsler, böbrek, üriner sistem, üreme organları, mide, rahim ve yumurtalıklarda hassasiyet artabilir. Hazımsızlık, gastrit ve reflü gibi sorunlar yaşanabilir.

Diğer yandan Yengeç’in sahiplenici, besleyici ve koruyucu yönleriyle Terazi’nin barışçıl ve anlayışlı yönlerini öne çıkararak kaba ve yıkıcı hareketlerden sakınabiliriz. Sevimli yönlerimizi açığa çıkarmamız başarılı ilişkilerin kurulması yönünde iyi bir zemin hazırlayabilir. Bazı fırsatların iyi niyetli ve paylaşımcı insanlar tarafından altın tepsiyle sunulduğuna şahitlik edebiliriz. İsteklerimizde abartıya kaçmadan ölçülü, erdemli ve adil davranmalı, kimseyi suistimal etmemeliyiz. Zaten bu süreçte ölçülü olduğumuz takdirde en ulaşılmaz görünen mendebur insanı bile dize getirecek güçte göksel etkiler mevcut olacaktır.

Mars İkizler burcunda gölge günlerine girmişken yeniay anında da görülmeyen 12. evde dikkat çekici biçimde yerleşimde gözükmektedir. Görünürde olmasa da kapılar ardında yapılan dedikodu ve gizli anlaşmalara işaret etmektedir. Olumsuz gelişmeler yaşansa bile soruna neden olan suçlu ve yanlışın tespit edilmesi zorlaşabilir.

Başak burcu ve toprak elementi vurgusu ise yeniay anında öne çıkarak somut değerler görmek isteyeceğimizi ifade edebilir. Güzellik, uyum ve estetiğe çok önem verebiliriz. Görsellik uğruna büyük masraflar göze alınabilir. Dekorasyon, mobilya, mimari, el sanatları, sahne işleri, danışmanlık, arabuluculuk, hukuk ve moda sektörlerinin iyi maddi kazançlar etmesi mümkün.

Ünlü, sosyetik ve siyasi camiadaki kişiler daha çok göz önüne gelerek anlaşmaları, ortaklıkları, evliliklerinden söz ettirebilir. Müşterek paralar, aile şirketleri ve miraslarla ilgili konuların net ve kalıcı biçimde çözüme kavuşması söz konusu olabilir. Aşk ilişkilerinde skandallar açığa çıkabilir. Kara kediler iş başına geçebilir. Kalp yaraları açılabilir. Medeni biçimde boşanma ve ayrılıklar gündeme gelebilir. Pasif agresiflik, içe atma veya bastırma eğilimi olabilir.

Yeniay Türkiye haritasının 4. Evinde Terazi Mars’ın üzerinde gerçekleşecek. Yer altı kaynaklarının zenginleşerek barajların dolması mümkün olabilir. Kazılarda yeni tarihi kalıntılar ve doğal zenginlikler ortaya çıkabilir. Geri kalmış kasabalarda binaların yıkılması, kentsel dönüşümün hızlanması mümkün. İktidar ve muhalefet yanlıları arasında çekişmelerin artacağı bir sürece girebiliriz. Mafyalarla ilgili haberler, infazlar, aşiretlerde krizler infaz, silahlı çatışmalar olabilir.

Terazi Yeniayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Evlilik ve ortaklık ilişkilerinizde anlaşmazlıkların çözülmesiyle dengenizi tekrardan bulabilirsiniz. Size değer veren hoşgörülü insanların motivasyonunuzu yükseltmesi sayesinde kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz. Sosyal ilişkilerde neşe ve bolluk temasını daha yakından deneyimlemeniz mümkün olabilir. Temeli sağlam beraberliğiniz varsa eğer evlilik kararı alabilirsiniz. Yer değişimi ve taşınma yaşamanız da mümkün gözükmektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İş ve sorumluluklarınızı daha keyifli hale getirmek, yaratıcı çözümler bulmak isteyebilirsiniz. İhmal ettiğiniz hobileriniz ve ilişkileriniz varsa eğer şimdi tüm karışıklık ve belirsizlikleri bitirmek isteyebilirsiniz. İşe başlamak, yanınıza yardımcı almak için de çok uygun gözükmektedir. Sağlıklı yaşam için beslenme ve uyku düzeniniz, çalışma saatleriniz ve bedensel aktivitelerinizi gözden geçirerek düzene sokabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aşkla bağlandığınız hobileriniz, yaratıcı çalışmalarınız ve çocuklarınızla artık daha yakından ilgilenme fırsatı bulabilirsiniz. Hali hazırda devam eden romantik birlikteliklerde evlilik gündemi meydana gelebilir. Ticari faaliyetlerde ve kişisel alışverişlerinizde beklentinin dozunu kaçırmamaya dikkat etmeniz önemli gözüküyor. Kimileriniz için kısa seyahatler gündeme gelebilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aile başta olmak üzere özel yaşamınızı ilgilendiren konularda önemli karar ve başlangıçları hayata geçirebilirsiniz. Taşınma işlemleri, miras hakları, evlilik kararı gibi duygusal durumunuzu ilgilendiren yeni başlangıçlar sizi keyifli hissettirebilir. Yakınlarınızla var olan bağlarınız güçlenebilir, küslükler bitebilir. Evinize dekore edebilir, aile şirketinizde size daha fazla söz hakkı alabilir veya ebeveynlerinize dair sorumluluklarla yakından ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İletişim trafiğiniz, haber akışları, plan ve programlar hızlanmaya başlıyor. Kısa seyahat, taşınma ve nakliye işlerinizi halletmek için zihinsel motivasyonunuz yükselebilir. Kardeş, komşu ve kuzenlerinizle uyumlu ilerleyebilir, anlaşmazlıklar varsa eğer çözebilirsiniz. İş hayatınızda iletişim becerileriniz sayesinde ilerleme gerçekleştirebilirsiniz. Ticari faaliyetlerde cömertliğin dozunu fazla kaçırmadan dengeyi sağlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kolay adapte olarak seveceğiniz bir işe başlayabilirsiniz. Uzun zamandır emek veriyorsanız gösterdiğiniz başarılar size zam, prim artışı ve ikramiye olarak geri dönebilir. Maddi konularda iyimserliğin dozunu kaçırmaya eğilim gösterebilirsiniz. Değerinizi gözünüzde aşırı abartarak gereksiz masraf, borç ve dolandırıcılıklara zemin hazırlayabilirsiniz. Karar almadan önce başkalarından fikir almanız iyi olabilir. Hukuksal sorunlar sayesinde haklarınızı alabilir, uzun süreli seyahate çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Diplomatik, uyumlu ve hoşgörülü yönlerinizle ön plana çıkarak adınızdan çokça söz ettirebilirsiniz. Dış görüntünüz ve sağlığınıza fazla odaklanmanız küçük sorunları abartmanıza neden olabilir. Güzelliğiniz, endamınız ve üslubunuzla kolaylıkla dikkat toplayarak insanlara cezbedici görünebilirsiniz. Potansiyel ruh eşinizle karşılaşmak, ortaklık başlatmak ve evlilik yönünde kararlar almak için de koşullar uygun hale gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Her türlü ilişkinizde yapılan veya sizin yaptığınız haksızlık ve ihmalkarlık üzerine yoğunlaşarak dengeyi sağlamak isteyebilirsiniz. Hastane ve yardım işleriyle ilgilenebilirsiniz. Gizli anlaşmalar devreye girebilir. Şüphelendiğiniz bir hastalığınız varsa eğer belirtiler artabilir. Affetmeniz gereken kişileri affederek, gurur yaptığınız durumları geri plana çekmek isteyebilirsiniz. Manevi ve yaratıcı yönlerinizle adınızdan söz ettirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yönünüzü geleceğe çevirerek kimi, neyi, ne kadar istediğiniz ve uyumlu olduğunuz yönde değerlendirme yaparak sosyal çevrenizde ayıklamalar yapabilirsiniz. Grup toplantıları, projeler ve organizasyonlarda bulunabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan evlilik ve ilişki haberi alabilirsiniz. Amaçlarınız ortaklık ve iş birliği sayesinde gerçekleşebilir. Kariyerinizde destek alarak ve vererek birlik bilinciyle krizleri yapıcı biçimde çözümleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Evlilik, ortaklık veya davalar yoluyla toplumsal statünüzü ilgilendiren değişimler meydana gelebilir. Dengeli ve uyumlu yönleriniz sayesinde terfi almanız kolaylaşabilir. Sorumluluklarınızın farkında olmanız önemli zira tüm yaptığınız veya yapmadıklarınız çevreniz tarafından açıkça görülebilir. Bu sebeple eleştirilere ve övgülere açık olmanız gerekiyor. Otorite figürleri ve değer verdiğiniz aile üyeleri kafanızı karıştıran sorular varsa size yardımcı olmaya çalışabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İlişkiler üzerine derinlemesine düşünerek psikolojik ve sosyolojik düzeyde değerlendirme yapacağınız bir sürece giriyorsunuz. Çevrenizde olan bitenlere yoğunlaşarak hayata bakış açınızın değişeceği, vizyonunuz artacağı bir zaman olacaktır. İş sebebiyle yurt dışında görevlendirilebilirsiniz. Yüksek öğrenim, akademik kariyer, hukuksal konularda arzularınız yerine gelebilir. Uzak seyahat, sosyal medya ve eğitimlerde aşık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddi yönden doyuma ulaşacağınız fakat aşırı harcamalar nedeniyle kolaylıkla zarara uğrayabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Seyahat, taşınma veya hukuki meseleler nedeniyle yüksek miktarda para giriş çıkışları yaşayabilirsiniz. Miras, eşin parası ve yatırımlar vesilesiyle kaynaklarınız çoğalabilir. İlişkilerde fazla eleştiricilik, abartılar, sağlık sorunları ve sorumluluklar sebebiyle uzun süredir uyumsuzluk yaşanıyorsa dengeyi sağlayabilirsiniz. Finansal krizleri ek para girişleri, borçları bitirmeniz sayesinde aşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis