Merve Çubuktepe

Bu hafta sahnede Merkür ve en önemlisi Mars var. Yengeç burcunda hareket eden bu iki gezegen bu haftanın ikinci yarısı itibariyle gerilimli açılar yapmaya başlayacak. Etkilerine detaylı olarak değineceğim, ancak en kısa açıklamasıyla her türlü çatışma, gerilim ve agresyona açık bir hafta bizleri bekliyor. Bundan ötürü de ikili iletişime dikkat, aynı zamanda kazaya açık ve tehlikeli her yerden ve eylemlerden uzak durmamız önem kazanıyor.

Haftanın ilk günlerinde aktif olan Mars ve Merkür’ün Neptünle yaptığı olumlu açılar, en azından kendimizi toplama, yaratıcılık ve ruhsal açıdan derinleşme açısından destekleyici. Bu etkiye ziyadesiyle ihtiyacımız olacak, ondan ötürü değerini bilmekte fayda var. Zira Merkür yerinde durduğu gibi durmayacak bu hafta! Önce Jüpiter ile gerilimli açı yaparak, olayları büyütmeye meyledecek, akabinde Mars ile kavuşarak iletişimde agresif ve duygusal bir etki oluşturacak. Sonrasında da Plüton ile karşıt açıya geçiyor… Yani bu hafta gerçekten sinirleriniz çok zorlanabilir, kimi zaman çok ciddi kavga ve sözlü/yazılı tartışmalar gündeme gelebilir, her daim mantığı yanınıza almaya özen göstermelisiniz. Kişisel boyut dışında özellikle haftanın ikinci yarısında oldukça sert demeçler gündemi kaplayabilir. Ve Merkür aynı zamanda trafikle de alakalı olduğu için, yolda dikkat… Lütfen aşırı hız, acelecilik ve uykusuzluktan kaçının.

Bir diğer yandan da belirttiğim gibi Mars var… Mars, Jüpiter ile kare açısını yapmıştı; şimdi ise Plüton ile karşıt açıya hazırlanıyor. Bu açı ülkemizin haritasında da önemli bir etkide. Bu bağlamda maalesef her türlü şiddet, terör ve çatışmaya açık yapılar söz konusu. Gerek siyasi gerek toplumsal gündemin tansiyonu çok artabilir. Umarım kötü bir olay olmadan bu zorlu açıyı atlatırız. Diğer yandan da zaten son derece hareketli gökyüzüne bu kadar aktif açılar yine bizi doğal afetler, deprem vb gibi konulara karşı da yine hassas hale getiriyor. Bu hafta evet zorlu, ancak gerilimli açıları da lehimize kullanabilmemiz mümkündür; uzun vadeli düşünmek, doğru zamanda doğru adımları atmak, acelecilikten kaçınarak içimizdeki gerilimi yaratıcılık ve verimlilik adına kullanırsak güzel adımlar atabilmemiz mümkündür.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 26.06.2017: Yeni haftayı Mars-Neptün arasındaki olumlu açıyla açıyoruz. Maneviyat, birlikte hareket etmek, uyumu yakalamak mümkün. Su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlak burçları bu iyicil etkiden yararlanıyor. Aynı zamanda Ay Aslan burcunda. Bu bağlamda hem yaratıcılık hem de enerjinin yoğun olduğu bir gün bizi bekliyor. Ay gün içerisinde Jüpiter ile olumlu açı yapacak; bu bağlamda keyifli zaman geçirme, paylaşma, yaratıcılık ve eğlence duygusunu güzelce deneyimlemek mümkün. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Terazi, Kova ve İkizler bu etkiden faydalanabilir.

Salı 27.06.2017: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor, ilk olarak Venüs ile gerilimli açı yapacak. Sonrasında Ay, Kuzey ay düğümü ile kavuşuma geçecek. Güçlü, kadersel ve yoğun etkiler mevcut. Aynı zamanda Merkür ile Jüpiter arasındaki kare gerilimli açı kesinleşiyor. Bu gün gerek sabit burçlar Kova, Aslan, Boğa ve Akrep, gerek öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar için özellikle duygusal konular başta olmak üzere her türlü iletişim konusunda dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor. Büyük lokma ye, büyük konuşma sözü günün adeta düsturu. Zira hem her türlü konu abartılabilir, ya da çok büyük laflar edilebilir, dikkat.

Çarşamba 28.06.2017: Ay, 00:13-03:42 arasında boşlukta kalacak; akabinde Başak burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın Güneş ile olumlu açısı devreye giriyor, bu bağlamda gerek ikili ilişkiler gerek kariyerle ilgili destekleyici etkiler mevcut. Bu durumdan en çok su ve toprak grubu burçları burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanıyor. Diğer yandan işte bugün itibariyle haftanın gerçek doğasını hissetmeye başlıyoruz. Merkür ile Mars kavuşumu kesinleşiyor. İletişim trafiği yoğunlaşacaktır, aynı zamanda düşünme ve konuşma hızımız da artabilir. Aynı zamanda gerilimli demeçler, ani kararlar ve tepkiler gündeme gelebilir. Anlık dürtülerle hareket etmekten kaçınmalısınız.

Perşembe 29.06.2017: Ay Başak burcunda yolculuğunu sürdürüyor. Ay ilk olarak Neptün ile karşıt açıda olduğu için her türlü dalgınlık, hata yapma ve odaklanma problemine dikkat. (Özellikle de değişken burçlar Balık, Başak, Yay ve İkizler için) Neyse ki Ay kısa süre sonra Mars ve Merkür ile olumlu açı yapıyor. Akabinde de Plüton ile olumlu açı durumu iyice güçlendiriyor. Yani odaklanıp, dikkatli hareket edip, özenle hareket ettiğimiz her konuda verim ve başarı kazanmak mümkün. Toprak ve su grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkiden en iyi faydalanabilir. Önemli bir işiniz varsa öğle saatlerinden önce halletmek önemli; zira Ay ile Satürn gerilimli açısı öğleden sonra aktif olacak. Neyse ki günün sonuna doğru Ay ile Venüs arasındaki olumlu açı havayı iyice yumuşatıyor, özellikle duygusal konularda da uyumlu bir etki yaratıyor. Ay, 23:35 itibariyle boşluğa giriyor.

Cuma 30.06.2017: Ay; saat 10:03’e kadar boşlukta, akabinde Terazi burcuna geçiş yapıyor. Bugün de Merkür ile Plüton arasındaki karşıt gerilimli açı kesinleşiyor, her türlü laf dalaşı ve sert konuşmaya açık bir etki var, aynı zamanda Ay ile Güneş de gerilimli açı yapacak. Bu bağlamda başta öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar ekstra dikkatli olmalı. Otorite figürleri, yaşça büyük kimseler ve aile bireyleri ile çatışmalar görülebilir, gündem çok hızlı ve yeni beklenmedik gelişmelere açık olabilir. Aşırı kişisel, ego odaklı hareketlerden kaçınmak; karşılıklı empati ve önce diplomasiyi odağa almakta ciddi fayda var.

Cumartesi 01.07.2017: Haftasonuna geldiğimizde Ay, Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Ay gün içerisinde Jüpiter ile kavuşum yapacak; ancak bir yandan Mars ile Plüton arasındaki gerilimli açıyı da tetikleyecek. Bugün her türlü abartma, olayları olduğundan yoğun hissetme görülebilir. Mümkün mertebe riskli hareketler ve tehlikeli ortamlardan uzak durulmalıdır. Özellikle bugün aşırı baskı, ya da despotik hareketler çok ters etkiler getirebilir, insanları istemedikleri şeylere zorlamaktan kaçınmalısınız. (Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar ekstra dikkat)

Pazar 02.07.2017: Haftanın son gününe geldiğimizde Mars ile Plüton arasındaki karşıt açı kesinleşiyor. Günün düsturu “Öfkeyle kalkan, zararla oturur” olmalı. Bu açının etkin olduğu dönemlerde güvensiz ortam ve kişilerde uzak durmakta fayda var. Neyse ki Ay, Satürn ile olumlu açısı havayı yumuşatıyor. Bugün özellikle güvendiğimiz ve saygı duyduğumuz kişilerden destek alabilir, onların fikirleri ile daha geniş düşünebiliriz. Diğer yandan Ay ile Uranüs de karşıt açıya geliyor. Yani bugün gündem karışık, her türlü beklenmedik gelişme ve sürpriz olaya açığız. Umuyorum ki özellikle deprem vb gibi olaylar olmaz. Ay; 16:17-20:00 arasında boşlukta olacak, akabinde Akrep burcuna geçiş yapacak. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ