Merve Çubuktepe

Bu haftanın gözdesi tabii ki Jüpiter. Jüpiter deyince hemen içimizde güzel bir his oluşuyor; aklımıza şans, bereket ve bolluk geliyor. Yönettiği burçta seyreden Jüpiter bu hafta iki önemli kavuşum açısı gerçekleştirecek. 26 Kasım 2018’de Güneş-Jüpiter, 28 Kasım 2018’de Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Bu etkileri en iyi şekilde değerlendirmek adına iki açının da anlamını çok iyi anlamalıyız.

Bu açılar oluşurken Merkür retro konumda yolculuğuna devam edecek. Bundan ötürü umudunu kestiğimiz bir olay, kaçan bir fırsat, nihayetini göremediğiniz konularda çok daha etkili olacaktır. Yani şans kapıyı tekrar çalabilir ve bu önceden beri süregelen bir konu hakkında olur. Merkür retrosu doğası gereği harita özellikle desteklemedikçe zaten yeni bir işe kalkışmak önerilmez. Ve açının sembolizmi gereği kişi aradığı zenginliği, bereketi, refah ya da mutluluğu “içe dönerek” bulması gerekir. Retronun temel anlamı budur zaten, kişinin içine bakması ve aradığı şeyi çok uzaklarda aramak yerine en yakınında bulması. Yani bu açı esnasında yapılacak en hatalı şey başkalarına imrenmek, kıyaslamak ya da çok imkânsız/abartılı hedefler koymak olacaktır.

Vazgeçilmesi gereken şans ya da mutluluk için illa dışsal bir koşul olmasıdır. Bir insan, bir mevki, bir obje… Oysa ki bu güzel açıların en temelinde kendine inanç ve şükür duygusu yatar. Gözlerimizi dünyaya açmamız ve yetiştirilme konusunda ana babamıza borcumuz ödenemez doğru, ancak birey olarak sahip olduğumuz değer, yetenek ve güç üçüncü bir şahısın varlığı ya da yokluğuna bağlı değildir. Bir başkasının varlığı ya da ilgisi değildir sizi var eden, içinizde taşıdığınız hazinelerdir. Bundan ötürü de bu hafta sahip olduklarımızın kıymetini bilmek, onlarla elimizden gelenin en iyisi yapma kavramı son derece önemli. 27 Kasım 2018’de kesinleşecek Mars-Satürn altmışlığı da bu konularda harika bir desteğe sahip.

Öze dönüş kabullenmeyi getirir. Bu kabullenme “kaderim buymuş” diye boyun eğmek değil kişinin kendi yolunu çizebilecek gücü olduğu gerçeğini idrak edişidir. Bu gücün farkındalığına ulaşınca akabinde inanç ve kendine güven de oluşacak; en nihayetinde kişisel yolculuğunuzda sizi hedefe götürecek zincirleme reaksiyonu başlatabilecektir.

Bu hafta tüm güzelliklerin yanında en dikkat edilmesi gereken konu abartmak. Jüpiter büyüme ve aşırılığı da temsil ettiğinden olayları ve duyguları çok yüksek perdeden yaşamak mümkün. 1 Aralık 2018’de Venüs-Uranüs karşıtlığı kesinleştiğinden her türlü ikili ilişkide siz ya da karşı taraftan beklenmedik reaksiyonlar görülebilir. İyicil anlamıyla bu beklenmedik bir aşk ya da coşkulu bir durumu temsil edebilir, ancak gölge yönüyle ani kopuş ya da küslük getirebilir. Bundan dolayı her şeyin bir dozu olduğunu unutmamak önemli.

Bu hafta özellikle de ilk iki günü her türlü meditasyon, niyet ve ruhsal çalışmalar için çok uygun olacak. Haftanın analizi bölümünde zamanları belirteceğim. Son olarak 2 Aralık 2018’de Venüs Akrep burcuna ileri harekette tekrar giriş yapıyor, bu sefer daha direkt ve akıcı etkiler devrede olacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 26.11.2018: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Güneş-Jüpiter kavuşumunun şahane etkisi ile başlıyoruz. 09:45’te kesinleşen bu açı etkisini hafta boyunca sürdürecek. Özellikle meditasyon ve niyet çalışmaları için 09:00-11:00 arası değerlendirilebilir. Bu harika tesir beklenmedik şanslı olaylar, umudunuzu kestiğiniz bir konuda müjdeli haber getirebilir. Sahip olduklarımıza şükretme, kendimize olan inancımızı tazeleme zamanı. Başkalarının gözünde değerinizi aramayın, çünkü o değer zaten yanı başınızda, ruhunuzun içinde. Bu yoğun etkiden özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. (Özellikle 0-5 dereceler) Yalnız Merkür-Mars karesi de etkin olduğundan değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar kışkırtmaya gelmeyin lütfen. Ay Yengeç burcunda akşam saatlerine kadar günün ruhsal etkisini destekliyor. Ancak 18:06 itibariyle Ay-Plüton karşıtlığı kesinleştiğinden dikkatli olmak gerekli. Zira Güneş-Jüpiter kavuşumunun gölge yönü olan abartma, aşırı iddiacı olma ve hakimiyet isteği devreye girebilir. Önemli konuşmaları bu saatten sonra gerçekleştirmemekte fayda var. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Salı – 27.11.2018: Ay saat 10:21-11:34 arasında boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapacak. Önemli işleri ve yeni adımları boşluk evresine denk getirmemekte fayda var. Ay açısızken ışık taşıma görevini yapmaz ve bundan ötürü belirsizlikler, sonuca ulaşmayan durumlara açıklık oluşturur. Bugün Mars-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı her daim kararlı, bir işte ciddi olan ve doğruyu yapanı ödüllendiren durumdadır. Özellikle önceden başlamış işler adına çok iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Hayal gücü ile azmi birleştirenler kazanabilir. Bu güzel açıdan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Sadece bir uyarı olarak 10:21’de Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor, bu malum sert ve beklenmedik etkilere açık bir açı. Üstelik Ay’ın boşluk evresine denk geliyor. Yani ne yapmayı düşünüyorsanız şu açı ve boşluk evresi geçsin öyle harekete geçin. (Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak özellikle sabah saatleri dikkat) Ve akşam saatlerine gelirken gökyüzünde adeta bir şölen var. Ay; 18:41’de Jüpiter, 19:22’de Merkür ve 20:38’de Güneş ile üçgen açılar yapacak. Bu sıralı muhteşem açılar harika bir akşam ve ertesi gün vaat ediyor. Beklenmedik güzel olaylar, iyi bir haber almak, hoş bir sürpriz; kimbilir… Şans sizinle olsun! :) Ve tabii Merkür retrosunda sıkıntılı bir meseleyi çözeyim diyorsanız bu saatlerden iyisi zor bulunur. Bu harika tesirlerden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Gece yarısından sonra Merkür-Jüpiter kavuşum açısı kesinleşeceğinden ruhsal çalışmalar için harika bir zaman.

Çarşamba – 28.11.2018: Merkür-Jüpiter kavuşum açısı 01:22’de kesinleşecek. Bu kavuşumda Merkür’ün retro olması aynı zamanda geçmişi şifalandırma, eskiden olan zorlu bir olayın travmasından sıyrılma ve tamir sürecini temsil ediyor. Süregelen bir davayla ilgili olumlu bir sonuç gelebilir, ümidi kestiğiniz bir iş yerinden geri dönüş alabilirsiniz. Şans ve fırsatlar için çok uzaklara değil yakınlara bakılması gereken bir açı olduğunu unutmayalım, aranan şans aslında yanı başınızda durmuş sizi bekliyor olabilir. Bu güzel etkileşimden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Yeni işlere balıklama atlanması yerine eskiden süreci başlamış bir konuya eğilmekte fayda var. Aynı zamanda Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ederken iddialı ve görünür olma isteği de artacak. Azim harika bir şey, ancak “Ben tekim” tarzı yaklaşımlar, gereksiz risk ve her konuyu bildiğini iddia etme durumu bu açı etkinken sıkıntı çıkarabilir. Zaten gerçekten parlayan görülecek, zoraki olanlar da imitasyon ziynet eşyası gibi belli olacaktır. :) Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 29.11.2018: Venüs-Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. Bu karşıtlık daha önce belirttiğim gibi ilişkilerdeki en belirsiz etki getiren açı kalıplarından biri. İlk görüşte aşk da getirir, nişan da attırır, zengin de eder, para da batırtır. Özetle sağı solu belli olmayan bir yapı. Haritasında öncü burç Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak (özellikle de 25-29 derecelerde) olanlar için bugün sığınaklara diyoruz. Gerek duygusal gerek maddi hiçbir konuda ani karar vermemeli ve fevri davranmamalısınız. Ay Aslan burcunda 11:36’da Venüs ile 12:46’da Uranüs ile olumlu açılar yapacak. Bu güzel etkiler doğru yönetilirse maddi manevi güzel sonuçlar getirebilir. Özellikle de Aslan, Yay, İkizler ve Kovalar için. Saat 12:47-14:07 arasında Ay boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapacak. Ay; 18:47’de Merkürle, 22:11’de Jüpiter ile kare açı yapacak. Yani akşam saatleri itibariyle herkesin sağı solu ayrı oynayabilir. Bir sürü belirsizlik, karar değiştirme, farklı farklı laflar gündeme gelebilir. Önemli bir kararı açıklamak, önemli bir yazışma ya da konuşma için akşam saatleri itibariyle pas geçmenizde fayda var. En çok da değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar.

Cuma – 30.11.2018: Ay Başak burcunda ve saat 13:34’te Neptün ile karşıt açı yapacak. Ben buna soğuk duş etkisi diyorum ancak hemen zihninizde olumsuz şeyler canlanmasın. Havale geçiren birinin de ateşi soğuk duş altında düşer ve iyileşir. Gökyüzünde değişken burçlar hakimiyet kurmuşken çözülemeyen, özellikle de kaçındığınız ya da olumlamaya çalıştığınız aslında size zarar veren konularla alakalı bir uyanış yaşayabilir ve gerçekleri görebilirsiniz. Size aslında “havale” geçirten ancak bunu fark etmediğiniz kişi ya da olayları fark ederek hayatınızda önemli kararlar almanız mümkün. Ay Başak teması sebebiyle hayatınızdan “ayrık otlarını” temizleyebilirsiniz. Bu etkileşim özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar için önemli. Gece saatlerinde Ay-Plüton üçgeni de kesinleştiğinden kendinizi çok daha güçlü ve kararlı hissedebilir, aynı zamanda size iyi gelecek maddi manevi destekler görebilirsiniz. Bu açıdan en çok Boğa, Oğlak, Yengeç ve Akrepler faydalanabilir.

Cumartesi – 01.02.2018: Ay Başak burcunda yolculuğunun son demlerinde ve yılın son ayına giriş yapıyoruz. Sakin bir gün, hafta içi zaten açılarından ötürü tenis maçı gibiydi. :) Bugün vites düşürme zamanı. 17:34’te Ay-Merkür olumlu açısı kesinleşecek; yani önemli her türlü konuşma ve yazışma adına öğleden sonrayı kullanmanızda fayda var. Yarım kalmış meselelere menfi ya da müspet bir nokta koymak adına su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar destek altındalar. Ay 17:34-17:48 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalacak akabinde Terazi burcuna geçecek. Geçiş sonrasında aheste, huzurlu ve dingin bir atmosfer var. Özellikle de sanat, estetik, moda gibi konularla ilgilenme ve ruhu besleme zamanı. Flört ve ilişkide sorun çözme adına da destekleyici etkiler mevcut. Bu etkiden en çok İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Pazar – 02.02.2018: Ay Terazi burcunda 07:44’te Satürn ile kare açı yapıyor. Yani sabah saatleri ikili ilişkiler adına mıymıy ve biraz da huysuz. Sadece ilişkiler değil pazar sabahı tadilat yapmaya çalışan uyuz komşu da bu duruma dahil. Hepimizim biraz alman mürebbiye gibi hissedeceği bu saatlerde her şeyin biletini biraz hızlı kesebiliriz; ya da her şeye gıcık olabiliriz mesela. Bu kareden en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar etkilenebilir. 11:30’da neyse ki bu bayık etkiler dağılıyor ve Ay-Güneş olumlu açısı kesinleşiyor. İşte bu açı günün geri kalanında ilişkiler adına çok güzel bir etkiye sahip. Barışma, bir ilişkinin adı konması, yeni bir insanla dost olmak gibi güzel etkiler gündeme gelebilir. Önemli işi gücü olanlar bu saat itibariyle çok iyi konsantre olup başarılı işler ortaya koyabilirler. Bu açıdan en çok ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ