Begüm Minkis

Aşk ve keyifli zamanların gezegeni Venüs Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Gerçekten yapabileceklerinizi görmeye hazır mısınız? Madde, disiplin ve çalışkanlığın önemini bir kez daha anlayacağımız günlere giriyoruz. Geleceği daha keskin bir şekilde algılamaya başlayabiliriz. Yükseliş için gerekli olan istikrarı, uyumu ve sakin doğayı yakalamak konusunda zorlanmayacağız. Doğrudan başarı vaad eden bu süreçte yaklaşan tutulmanın da etkisini hissetmeye başlayacağımızdan yeni bir düzen içerisine girebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs Oğlak doğası bakmak ve görmek arasındaki farkı algılamakla ilgilidir. Satürn’ün yönetimindeki Oğlak burcu sebebiyle ilişkilerinizi bu süreçte kariyer gibi görebilirsiniz. Karşı tarafla ilgili sorumluluk almak ve vermek başarı adına en çok gerçekleştirmek istediğiniz şey olabilir. Hatta gölge yanıyla fazla donuk, öğretici ve baskıcı tavırlarla ilişkilerde uzaklaşmalar meydana gelebilir. Her ne kadar korkunç bir şey gibi görünse de bardağın dolu tarafından bakmak gerekmektedir. Boşa harcanan her dakika ömrümüzden bir kayıp… Ciddi, dayanıklı ve işe yarayan formda olmayan insanlar yüklerin altında ezilerek pes ederken yola kiminle devam etmeniz gerektiğine dair önemli bir aydınlanma yaşayabilirsiniz.

Kalıcı ve planlı olmasını istediğiniz işlerinizi bu dönemde başlatabilirsiniz. Yeni ilişkilerde partneriniz size karşı sorumluluk duygusu ile yaklaşabilir, ağır ama güçlü ilerleyen ilişkilere sahip olabilirsiniz hatta evlilik kararları bu dönemde pek fazla görülebilir. Öte yandan geleceğinize yön verecek güçlü insanlarla da bir araya gelebilirsiniz. Azim, kararlılık ve çalışkanlık göstererek geliştiğiniz bir işte başarı kazanabilirsiniz.

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Bu süreçte yapılması gereken en son şey oturarak fırsatların ayağa gelmesini beklemek olacaktır. Yengeç ve Oğlak burcunda meydana gelecek tutulma serisine de yaklaşmışken hedefleri artık belirlemek gerekebilir. Venüs transiti bu bağlamda yardımcı unsur olarak hayatlarımıza dokunacaktır. Dolayısıyla haritası doğrudan etki alan kişilerin hayatlarında kalıcı değişimler görülebilir.

Venüs Oğlak burcu transitinde ağır gezegenlerle önemli temaslar kuracağından toplumsal temalar da ağırlık kazanarak zihnimizi meşgul edebilir. Bunlardan ilki 3 – 4 Aralık günlerinde yaşayacağımız Güney Ay Düğümü – Venüs kavuşumu. Ruh eşi karşılaşmaları yaşanabilir. Eski aşklar ise tekrar ortaya çıkabilir. Vadesi dolmuş ilişkiler ise kalıcı bir şekilde tarihe karışacaktır. Önemli kadın figürleri ile ilgili gelişmeler medyada olabileceği gibi çevrede de kadınlardan alınacak haberler bizi şaşırtabilir.

11 Aralık’ta meydana gelecek Venüs – Satürn kavuşumuna Oğlak burcundaki Plüton da eşlik ediyor. Oldukça yoğun bir tesire sahip, dönüştürücü durumları ifade ediyor. +- 5 gün kadar etkisini hissedeceğimiz bu süreçte hayatımız yeniden yapılanmaya başlayacaktır. Devlet yöneticileri ve otorite figürleri arasında zorlayıcı, kontrolü ele geçirmeye yönelik bir ilişki biçimi görülebilir. Oğlak burcu güç ve otorite ile yakından ilgilidir. Maddi anlamda kısıtlı gitmeye yönelik yaptırımlar olabilir.

Kişisel anlamdaysa gönül verdiğimiz işlerde kendimizi hiç olmadığı kadar kararlı hissedebiliriz. Oğlak toprak grubunu temsil ettiği için maddi konular açısından da istikrarla yol alacağımız durumlar söz konusu. Yılmadan işiminize gücümüze bakabiliriz. Finansal anlamda kazanç getirecek yatırımlar, yeni iş girişimleri adına destek verebilir. Sorunları ise daha gerçekçi bir yaklaşım ile kontrol edebiliriz.

Sağlık anlamında dişler, kemikler, iskelet sistemi, kaslar daha hassas olabilir. Düzenli egzersiz yaparak vücudu canlı tutmak daha iyi olabilir.

Venüs Oğlak transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Toplumsal görünüşünüz için gerekli sorumluluklara olumlu bakacağınız bir dönem olabilir. İş çevrenizde güçlü bir insandan fayda görebilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, iş başvuruları ve saygınlık adına verimli bir dönemde olacaksınız. Verdiğiniz emeklerin bir meyvesi misali terfi ve tanınma daha kolay olabilir. Ebeveynleriniz ve aile üyeleri ile daha fazla ilgilenmeniz gereken durumlar oluşabilir. Mal alımı veya satımı gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeteneklerinizin daha fazla takdir görebileceği verimli bir döneme giriyorsunuz. Hayatın yeni deneyimlerine karşı sorumluluk alma ihtiyacınız artabilir. İnsan ilişkilerinde zihinsel uyumu daha kolay yakalayabilirsiniz. Eğitim, seyahat, yurt dışı, medya ve internet konuları adına yeni girişimleriniz olabilir gözüküyor. Kendinizi adadığınız ilgi alanlarından doğacak fırsatlarınız olabilir. Hayatınız adına daha bilinçli bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Finansal anlamda fırsatları kendinize daha kolay çekebileceğiniz gelişmeleriniz olacaktır. Kredi, eşin parası, miras, sigorta ve vergi gibi ödeme ve alacaklarınızda şanslı olabilirsiniz. Beklenen bir iş gelebilir. İyi planlanmış bir proje veya iş girişiminiz söz konusu olabilir. Değerli ve kalıcı eşyalar satın alabilirsiniz. Maddi anlamda sorumluluk almanız gereken durumlar da olabilir. Sağlık ve psikolojiniz çerçevesinde yeniliklere açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Partnerinizle gelecek odaklı ve ciddi bir boyuta geçiş yapabilirsiniz. Hayatınızda biri yok ise kalıcı olabilecek özel bir insan ile tanışabilirsiniz. Yakın ilişkilerinizi sorguya çekecekebilirsiniz bu dönemde ve faydasız insanları eleme yoluna gitmeniz olası. Güçlü bir insandan destek alabilirsiniz. Size de yardım etmiş ve özlediğiniz geçmişteki insanlarla yeniden iletişime geçme arzunuz yükselebilir. Çevreye karşı daha etkili olacağınız bir süreç geçireceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sorumluluklar ve koşturmalı işlerin önem kazandığı bir döneme giriyorsunuz. Yeni bir iş başlangıcı yapabilir veya bulunduğunuz yerlerde görev değişimleri söz konusu olabilir. Sağlık problemleriniz var ise ilgilenmek isteyebilirsiniz. Kendinize verdiğiniz hassasiyette artış olabilir. Bir hobiniz konusunda profesyonelleşerek mesleğe dönüştürme konusunda adımlar atabilirsiniz. Evcil hayvanlarınız ile iligli konular gündeminizde yer bulabilir. Spor ve diyete başlamak, angarya işlerinizi halletmek daha pratik ve kolayca ilerleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yaşamınıza güzellik katmak adına çabalarınızda bir artış gözlemlenebilir. Ciddi ve geleceğinize yön verecek bir aşk ilişkisi başlatabilirsiniz. Yetenekleriniz ve kılık kıyafetinizle adınızdan söz ettirebilirsiniz. İçinize dönerek potansiyelinizi keşfetmek daha kolay olacaktır. Kısa tatil, sosyal organizasyonlar, hobiler ve eğlence ortamları enerjinizi yükseltebilir. Çocuklarla ilgili konuları daha ciddiyetle ele alarak sorumluluk alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile ve yaşam konularınızla ilgili çözülmesi gereken konuları daha uyumlu ve barışçıl bir şekilde sonuca ulaştırabilirsiniz. Ev almak, taşınmak, ebeveyn olmak, aileye yeni bir insan katılması, sorumluluk almak gibi önemli bir gündem yaşanabilir. Kişisel anlamda da masraflara açık olabilirsiniz. Ev ortamınızda kalabalık bir misafir grubu ile vakit geçirebilirsiniz. Kariyer hayatınızda da iyi ilişkiler keyfinizi yerine getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İletişim, yazarlık, medya, kısa seyahatler ile ilgili alanlarınız öne çıkıyor. İmza ve yazım gerektiren bir göreviniz olabilir. Yeni bir eğitim kararı alabilir, seminerlere katılabilirsiniz. Mesleki nedenlerden ötürü taşınma veya seyahat durumları olabilir. Öte yandan daha tatlı dilli ve uyumlu davranışlarınız yakın çevrenizle ilişkilerinizi iyileştirebilir. Kardeş, kuzen, komşular ile ilişkiler samimi ilerleyebilir. Evraklarla ilgileneceğiniz resmi işleriniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Finansal anlamda gelirlerin artabileceği bereketli bir sürece giriş yapıyorsunuz. Yeni bir iş anlaşması, iş başlangıcınız olabilir. Alacaklarınızı temin edebilirsiniz. Maddi anlamda sorumluluklarınızın da artması israftan kaçınmanız gerektiğini ifade ediyor. Kendinize verdiğiniz değerde artış yaşayabilirsiniz. Mal alımı/satımı, yatırımlar, kredi ve borçlarınızla ilgili verimli gelişmeler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda ilerleyecek Venüs daha popüler bir hale gelmenize yardımcı olabilir. Daha başarılı, çekici ve istenilen kişi olabilirsiniz. Fiziksel olarak kendinizi iyi hissedeceğiniz bir değişiklik yapabilirsiniz. Evlilik ve yakın ilişkilerinizde ileriye dönük hamleler gerçekleştirerek sorumluluk alabilirsiniz. Eşiniz size karşı daha ilgili davranabilir. İşe başlamak, ebeveyn olmak, evlenmek gibi hayatınızda önemli bir girişim de görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ruhsal yeteneklerinizle ileriye yön verebileceğiniz gelişmeleriniz olabilir. Yoga, meditasyon, ibadet, terapiler gibi çalışmalarınız olabilir. Fiziksel anlamda kabuğunuza çekilerek sorunlardan kaçmak isteyebilirsiniz fakat sorumluluklar orada yine de bekliyor olacaktır. İş konularına da daha titiz bir yaklaşım sergilemelisiniz. Sağlık kontrolleri yaptırabilirsiniz. Arkanızdan dönen işler sıkıntı doğurmadan ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İş çevresi, arkadaş grupları ve gelecek hedefleriniz adına keyifli fakat sorumluluk almanız gereken durumlar olabilir. Sosyal medyada daha fazla paylaşım yapabilirsiniz. Terfi veya zam beklentiniz var ise bu süreç lehinize çalışabilir. Pozisyon değişimleri sorumlulukları da beraberinde getirecektir. Bir arkadaşınızın hayatındaki önemli bir yenilik sizin de bakış açınızı etkileyebilir. Kalıcı dostluklar ve gelecek adımları için destekleneceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis