Begüm Minkis

Takvim yaprakları 26 Kasım 2019’u gösterdiğinde İstanbul saatine göre 18:04’de 4°’de bir yeniay meydana gelecek. İçerisinde her türlü aksiyonun, yaratıcılığın ve eğlencenin olacağı rengarenk bir süreç geçireceğiz. Değişimden tat alanlar uçuşa geçerken korkularında boğulanlar süreci daha çok değişken koşullara adapte olma çabasıyla geçirebilir. Yeniay, ruhsal anlamda üzerimizde büyük gazlayıcı bir görev görebilir ve harekete geçirilmeyi bekleyen kişiler için büyük bir ilham kaynağı olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yay vurgusunun yoğun olduğu bu süreç oldukça büyütücü, geliştirici ve önemli hayat dersleri çıkarmamızı sağlayacak türden olacaktır. Yeniay anında 12° İkizler burcu yükseliyor. İkizler – Yay aksının bu denli çalışması artık geçmişi bırakarak gelecek için çabalamayı gerektirecek bir döneme girmemiz adına uyarıyor. Yeni hayat projeleri üzerinde çalışıyor ve kendimizi geliştiriyor olabiliriz. Pek tabii iletişim trafiğinin, haberleşmenin, fikir alışverişlerinin arttığı bu süreç sürpriz durumları da beraberinde getirebilir. Şunu da bir uyarı mahiyetinde verirsek dikkat çekmek amacıyla ortaya atılan yalan söylentiler de havada uçuşabilir.

Ay ile Uranüs 150’lik açısı Uranüs’ün bu yeniayda da kendini hatırlatacağını ifade ediyor. Öte yandan Mars – Uranüs karşıtlığı da yeniayı özelleştiren bir diğer etki. Henüz bizim bilmediğimiz birtakım durumlarla ilgili arka planda dönen işler olabilir. Gündelik yaşamda aksilik ve çatışmalara açık bir doğada olabiliriz. Zihin savaşları ve manipülasyonlar gerçekleşebilir. Duygusal anlamda zorla bir yere çekildiğinizi hissettiğinizde oradan hızlı bir şekilde uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Özgürlüğünüzü kısıtlayan ve isteklerinize sürekli bir bahane ile karşılık veren insanlara şiddetle karşı çıkmak isteyebilirsiniz.

Oysa bu yeniay içeride birikmiş büyük bir potansiyelin varlığını işaret ediyor. Yeniay anında Merkür’ün ana gölge fazdan çıkmış olması, Venüs’ün 0 derecede olması, üstelik Jüpiter ile kavuşması; maddi fırsatları, faydalı insanlarla bir araya gelmeyi ve duygusal anlamda tazelenerek yüklerden arınmayı temsil ediyor. Saplantılı ve inatçı tutumlara kucak açan kişileri ters yüz edecek bir dönem görebiliriz. İnsan gelişimi için yeni deneyim sahaları önem arz eder. Sürekli aynı yerde olmak ruhsal körelmeyi de beraberinde getirecektir. Dış dünyaya açılmak bu dönemin ana unsuru olacaktır.

Yeniay anında Neptün’ün durağan (S) konumda olması sınırsız hayal gücü ile kurulan uçuk hayallere karşı daha realist bir bakış açısı geliştirilmesi gerektiğini söylemektedir. Hayalden kastımız oturduğumuz yerden bir şeylerin olmasını beklemek de olabilir. Belki de uzun zamandır istediğimiz o şey hayat yolunuzda pek de mantıklı değil ve tamamen fantastik ögeler barındırıyor. Öte yandan durağan etkilerde gezegen çok güçlü olduğundan rüyalar, sezgiler ve öngörü anlamında çalışmalar yapılabileceğini, hayatın akışından elde edeceğiniz mesajların varlığını göstermektedir. Neptün ve Merkür’ün üçgen açısı yaratıcı zihin, geleceği doğru şekillendirme ve ruhsal gelişim adına iyi bir dönemde olacağımızı tekrar ve tekrar hatırlatmaktadır.

Yay yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kendinize ve yapabileceklerinize dair oldukça destekleyici bir dönemin içerisine giriyorsunuz. İmzalar, mülakatlar, anlaşmalar, sınavlar ve eğitim gibi iletişim dilinizi aktif bir biçimde yönetebileceğiniz gelişmeler olabilir. Uzak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Mesleki anlamda da yeni projeler ve müşteriler gelişiminize güç katacaktır. Taşınma ve tadilat gibi yenilikler adına da iyi bir süreçte olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddi anlamda yeni bir sürece giriyorsunuz. Gelirleriniz haricinde ek fırsatlar gelebilir. Miras, eş parası, sigortalar ve vergiler gibi gelir ve giderlerinizde beklenmedik canlanmalar olabilir. Araba sahibi olabilir veya satabilirsiniz. Kendinizi ruhsal anlamda eskisi gibi olmadığınız düşünceler içerisinde bulabilirsiniz. Öte yandan aşkta daha maceracı davranarak partnerinizi şaşırtabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yeniayın yükseleni sizde olduğu için kişisel durumlarınız ön plana çıkacaktır. İş ve özel hayatınıza yeni yüzler katabilirsiniz. Sosyal enerjinizin iki kat artmasıyla neredeyse eve hiç girmek istemeyeceksiniz. Öte yandan imajınızda dikkat çekici bir değişim gerçekleştirebilirsiniz. Plandan ziyade spontan kararlar almaya daha yatkın olabilirsiniz. Ciddi bir ilişki içerisindeyseniz evlilik hazırlıkları başlatabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş, görev ve sorumluluklarınız öne çıkıyor. Yeni müşteriler hayatınızda olabileceği gibi iş seyahati de gerçekleştirebilirsiniz. Yeni bir iş başlangıcı yapmak ve başvurular adına da iyi bir dönem olacaktır. Sağlığınıza dair yeni alışkanlıklar katmak isteyebilirsiniz. Takıntı yaptığınız bir durumu artık eyleme dökmek isteyebilirsiniz. Yeni bir evcil hayvan edinmek ve günlük alışkanlıklarınızı düzenli forma sokmak gibi yenilikler hayatınızda mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Duygusal beklentilerinizin artması ile bol cömert bir döneme girebilirsiniz. Partnerinizle birlikte gelecek hedefleri gerçekleştirmek adına oldukça iyi bir süreçte olacaksınız. Belki de sıfırdan bir ilişki başlatacaksınız. Kültür turları, mesleki eğitimler, yaratıcılık faaliyetleri adına destekleyici etkileriniz olacaktır. Çocuk yapma kararı alabilirsiniz. Çocuklarınız var ise onlarla ilgili yeni bir gelişme yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile ve ev konularına odak noktanızı çevireceğiniz gelişmeler olabilir. Yeni bir yaşam yerine geçmek, dekor, tadilat veya tamamen mal alımı/satımı gibi gündemleriniz olabilir. Öte yandan mesleki anlamda bir girişiminiz sizi yükseltebilir. Güçlü insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Hedefleriniz artık çevrenize karşı dile gelebilir. Aileniz genişleyebilir. Ev ortamıza iş getirebilir ve sevdiğiniz dostlarınızı ağırlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yakın çevrenizle gelecek adına önemli bir fikir alışverişinde olabilirsiniz. Taşınma kararınız olabilir. Sosyal medya, başvurular, satış, halkla ilişkiler ve seyahatler gibi temalar önem kazanabilir. Kişisel gelişim adına bir eğitim başlangıcı da yapmak isteyebilirsiniz. Hatta mesleki anlamda bir anlaşmanız olabilir gözükmektedir. Alacağınız sürpriz bir haber de sizi oldukça farklı bir bakış açısına sürükleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Maddi konularınızın önem kazanacağı bir dönem geçireceksiniz. Yeni deneyimler mesleki anlamda söz konusu olabilir. Maaşınıza zam alabilirsiniz. Değerli bir eşya satın alma ihtiyacı doğabilir. Maddi anlamda bir krize daha çözümler bulabilirsiniz. Öte yandan miras, nafakalar, eşin parası, ameliyatlar konusunda adımlar olabilir. Hayata karşı bakış açınızda büyük bir değişim yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sıfırdan bir başlangıç yapacağınız anlamına geliyor. Hayatınıza iz bırakacak bir girişim gerçekleştirebilirsiniz. Evlenmek, ilişki başlatmak, işe girmek, yurt dışı seyahatleriniz olabilir. Öte yandan sağlık anlamında da kendinize daha fazla ehemmiyet gösterebilirsiniz. Keyfi istekler kilo almanızı kolaylaştıracağından dikkat etmelisiniz. Gezmek, sosyalleşmek ve maddi şans anlamında değerli zamanlar geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Takıntılarınızı bir kenara bırakarak hayata daha özgürce bir yaklaşım sergilemeye başlayabilirsiniz. Gizlenmiş bir konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dualar, terapiler ve ruhsal çalışmalar adına güzel bir dönemde olacaksınız. Sezgilerinizde yoğun bir artış yaşayarak gelecek adına iyi öngörülerde bulunabilirsiniz. Öte yandan iş ortamınızda da yeni gündemler ve sorumluluklar ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Şansınız ve popülerliğinizin artacağı bir döneme girebilirsiniz. İçinizdeki yaratıcı potansiyeli sosyal çevreye sunabilirsiniz. Çocuklar ve aşk konuları da önemli bir kararınızı oluşturabilir. Kalabalık bir grupla seyahate çıkabilirsiniz. İş çevrenizde adınız daha fazla geçebilir, yeni arkadaşlıklar da cabası. Umutlarınızın somut karşılığını alabileceğiniz bereketli bir süreç geçireceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yükselmenizle ve hedeflerinizle ilgili güzel başlangıçlar yapabileceğiniz bir dönem geçireceksiniz. Önemli bir insan hayallerinize ulaşmanızda yardımı dokunabilir. Referanslarınızın gücü daha etkili olacağından başvurular için ideal zamanlarınız olacaktır. Öte yandan ev içerisinde yeni bir gündeminiz olabilir. Kariyer ve aile sebebiyle seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis