Merve Çubuktepe

Malumunuz Merkür retrosu başladı, bu hafta retroya aynı zamanda 31 Mart 2018 Cumartesi gecesi Terazi Burcunda bir dolunay eşlik edecek. Çatır çatır gerilimli açıların sahnede olduğu bu güçlü dolunaya hafta içerisinde ayrıca değineceğiz. Detaylarını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. :) Tek diyeceğim etkisi yüksek ve bizi bir şeyleri dışavurmaya iten; içimizdeki her şeyi akıllıca idare eden diplomat ile gerçekleri çığlık atarak söyleyen vahşi tarafımız karşı karşıya gelecek. Buna ek olarak 29 Mart 2018 Perşembe günü Venüs-Uranüs kavuşumu da herkesin içindeki duygu ve tepkileri dışa vurmasını sağlıyor. Maskelerin çıktığı, herkesin içinden geleni söylediği; hatta kimi zaman ölçüsünü kaçırıp işleri berbat ettiği bir hafta bizi bekliyor.

Yine 29 Mart 2018 Perşembe gününde Güneş-Satürn arasındaki gerilimli kare açı da kesinleşiyor. Bu da yine otorite figürleri ile çatışma, büyük mücadeleler ve güç savaşlarını gösterir. Aynı gün duyguları da patlatan yoğun etkiler olduğu için özellikle öncü burçlar** Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar** olmak üzere herkesin iş ortamında eline diline hakim olması önemli. Özellikle patronlarla çatışma ve laf dalaşlarına dikkat.

Venüs Koç burcunda son demlerini yaşarken Uranüs ile kavuşuma geçecek. Bu açı kişiyi aşkta tabiri caizse uçurabilir, aşk adına büyük riskleri alabilir ve her türlü çılgınlığa girişebilirsiniz. Aynı zamanda beklenmedik büyük aşk kıvılcımlarına da vesile olabilir. Tabii unutmamak lazım ki Merkür de retro olduğu için aşk adına büyük hatalara da açık bir etki var. Aynı zamanda bir anda parlayıp sönen ilişkiler görülebilir.

Gelelim haftanın en iyi haberine… Cumartesi, yani 31 Mart 2018’de Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak. Venüs’ün yönettiği Boğa burcuna geçmesi çift retrolu bu dönemde adeta bir ilaç gibi. Gerek ilişkiler gerek maddiyat açısından bereketli, huzur ve mutlu etkileri getiren bu güzel transit 24 Nisan 2018’e kadar sürecek.

Haftanın etkilerine geçersek eğer: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

Pazartesi 26.03.2018:
Yeni haftaya Ay Yengeç burcunda ve yolculuğunun son demlerinde başlıyoruz. Sabah saatlerinde Ay, son açısını Uranüs ile gerilimli şekilde gerçekleştiriyor. Her şey bir anda çok hızlı gelişebilir, ayak uydurmakta zorlanabilirsiniz. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bundan sonra Ay 09:57-14:44 arasında boşlukta kalacak ve pazartesi sendromu konusunda bizleri zorlamayacak. Aheste ve sakin hareket etmek, yeni bir işe girişmeden yarım kalan konularla ilgilenmekte fayda var. Sonrasında Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor ve tekrar tempo yükseliyor. Efor gerektiren spotların altında olacağınız konuları bu geçiş sonrasına denk getirmeniz işin başarısını da arttıracaktır.

Salı 27.03.2018:
Ay Aslan burcunda; canlı, enerjik ve temposu yüksek bir gün bizleri bekliyor. Bugün daha rekabetçi hissedebilir ve aynı zamanda mizah duygunuzu daha fazla yansıtabilirsiniz. Öğleden sonra Ay, Merkür ile olumlu açı yapacak ve her türlü iletişim faaliyeti ve mülakatlar açısından destekleyici olacak. Merkür retro olduğu için özellikle irtibatınızın koptuğu kişilerle tekrar görüşmek, kaçan iş fırsatlarını değerlendirmek açısından güzel etkiler alacaksınız. Özellikle de ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanacak.

Çarşamba 28.03.2018:
Ay Aslan burcunda son derecelerine doğru ilerliyor. Ay-Venüs ve Ay-Uranüs arasındaki olumlu açıların kesinleştiği; pozitif ve duygusal açıdan canlandırıcı etkilere sahip bir sabah bekliyor bizleri. Birilerini etkilemek ve başını döndürmek açısından da güçlü bir akış var. Aynı zamanda tatlı sürprizlere de açığız. Kendinizi canlı ve özgün bir şekilde ifade edebilirsiniz. Bu güzel açılardan ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar özellikle yararlanabilecek. Bundan sonra da Ay saat 12:54-17:30 arasında boşlukta kalıp akabinde Başak burcuna geçiş yapacak.

Perşembe 29.03.2018:
Ay Başak burcunda ve sabah saatlerinde Mars ve Satürn ile olumlu açı yapacak. Ciddi, sorumluluk sahibi ve aynı zamanda verimli olabileceğimiz saatler bizleri bekliyor. Bir şeylere odaklanmak ve bu konuda adım adım başarıya ilerlemek mümkün. Konsantrasyon isteyen işlerinizi özellikle sabah saatlerine denk getirebilirsiniz. Bu etkileşimden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilecek. Öğleden sonra ise biraz frene basmak gerekiyor zira Ay-Neptün arasındaki karşıt gerilimli açı kesinleşiyor. Dalgınlık, konsantrasyon bozukluğu ve yanılgılara açıklık görülebilir, her şey göründüğü gibi olmayabilir. Özellikle Başak, Balık, Yay ve İkizler dikkat. Ve gün içerisinde kesinleşecek Venüs-Uranüs kavuşumunu da unutmamak lazım. Yıldırım aşkları, beklenmedik büyük çekimler görülebilir, aşk için çok gözükara olabilirsiniz. Bu açıdan da en çok ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

Cuma 30.03.2018:
Yeni güne Ay-Jüpiter arasındaki olumlu açısının gücü ile başlıyoruz. İşleyen demir ışıldar derler ya tam da öyle bir gün. Başarı ve bereket sağlamak adına tüm destekler sizinle olacak. En çok da su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkiden yararlanabilecek. Bu açı sonrasında Ay saat 07:58-20:51 arasında yani uzun bir süre boşlukta kalacak. Doğası gereği güzel bir gün, ancak boşluk evresinin de uzun süreceğini unutmayalım. 20:52 itibariyle Ay Terazi burcuna geçiş yapacak. Dolunaya hazırlanıyoruz!

Cumartesi 31.03.2018:
Haftanın en olaylı gününe geldik! Ay Terazi burcunda, sabah saatlerinde Mars ve Satürn ile gerilimli kare açı yapacak. Hava çok elektrikli, her türlü çatışma ve kavgaya açık bir sabah bizi bekliyor. Sözleri dikkatli seçmekte ve tepkileri kontrol etmekte ciddi fayda var. Saat 15:36’da ise Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor; yani dolunay gerçekleşiyor. Dolunaydan sonra da Ay-Merkür arasındaki kare açı da kesinleşiyor. Bugün kare açılar havada uçuyor! Bu dolunay çok güçlü ve sert açılara sahip, önemli ve hayati kararlar almak için dolunaydan bir kaç gün sonrasını beklemeniz faydalı olacaktır. Özellikle de Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları dikkat. Ve son olarak Venüs yönettiği Boğa burcuna geçiş yaparak önümüzdeki günlerde bereket, huzur ve bolluk hissini yeşertecek.

Pazar 01.04.2018:
Ay Terazi burcunda sabah saatlerinde ilk açısını Plüton ile kare açıdan gerçekleştirecek. Dolunayın gerilimli etkisi de sürüyor. Sabah saatlerinde güç çekişmeleri ve bir şeyler konusunda karşı tarafı zorlama duygusu etkin. İsteklerinizi hiç söylemeyip içinize atmak ile hiç durmadan bunları haykırmak arasında gidip gelebilirsiniz. Ve öğleden sonra Ay, Uranüs ile bu sefer karşıt konuma geçecek. Sınırların zorlanabileceği, kontrolünüz dışında olayların gerçekleşebileceği karışık etkiler devrede. Bundan ötürü akşam saatleri itibariyle her durumda ölçülü davranmak çok önemli olacak. Bu açılara özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat etmeli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ