Merve Çubuktepe

Yaz tutulmaları dönemine giriş yapıyoruz. 26 Mayıs 2021’de Yay Burcunda tam Ay tutulması ve akabinde 10 Haziran 2021 İkizler burcunda Halkalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Zamanın ne kadar hızlı aktığına tanıklık edeceğimiz bir dönemde gerçekleşecek iki tutulma önümüzdeki üç ayı şekillendirecek.

Ay tutulmaları son derece güçlü dolunaylardır ve bir dönemin kapanışını simgeler. Yay burcunda Tutulması 26 Mayıs 2021 saat 14:13’te gerçekleşecek. Tutulmanın gerçekleşeceği Yay burcunu Jüpiter yönetir ve optimizmin, geniş bakış açısının sembolüdür. Biz de kış ve ilkbaharın belirsiz, hapseden doğasını arkamızda bırakarak yaz mevsiminin güç ve umudunu taşımaya başlıyoruz. Tutulma; Avustralya, batı ABD’nin bazı bölgeleri, Batı Güney Amerika ve Güneydoğu Asya’da izlenebilecek. Maalesef Türkiye’de bu ana tanık olamayacağız.

Tutulma Kanlı Ay diye adlandırılan yapıda, ancak bu kötü bir anlam taşımıyor. Tamamen konumu ve o esnadaki kırmızımsısı rengi ile alakalı.

Astrolojik olarak tutulmayı incelersek eğer tutulma anında Güneş iyicil karmik yapı Kuzey Ay Düğümüyle, Ay da dönüştürücü karmik yapı Güney Ay Düğümü ile kavuşumda. Ayrıca kraliyet yıldızları da sahnede. Kuzey Düğüm ile iyicil Aldebaran, Güney düğüm ile sert doğalı Antares kavuşum yapıyor. Ayrıca Ay ve Güneş’e sert açıdan Jüpiter eşlik edecek. Bu durumda tutulmanın en önemli motiflerinden birisinin abartı olduğunu söyleyebiliriz.

Hayatımıza neyi abartıyoruz? İkizler-Yay aksı sebebiyle bilgimizi mi? Tavırlarımızı? Saygınlık, güç? Ya da duygularımız ve tepkilerimizi mi? Konu ne olursa olsun abartılı her şeyden uzak durmamız gereken bir tutulma ile karşı karşıyayız. Zenginliği, mutluluğu, huzuru yaşamak güzeldir, ancak bunu kimsenin gözüne sokmak, hele hele övünüp nispet yapmaya hiç gereken yok. Bu tür davranışlar içerisindeki kişiler Kraliyet yıldızları sebebiyle çok ciddi karmik ve ruhsal yüzleşme deneyimleri yaşayabilir. Hiç beklemediğimiz insanların, önceki eylemlerinin bir sonucu olarak tepe taklak oluşları ve sırların ifşalarını gözlemleyebiliriz.

Diğer bir konu bilmek ve ifade etmek. Az bilgiyle çok ahkam kesmekten, bir işte kestirme yollar ile hızla yükselmeye çalışmaktan veya ustalık taslamaktan kaçınmalıyız. Her şeyi sindire sindire öğrenmemiz gereken bu süreç bizi daha uzun ama kalıcı sonuç verecek yollardan ilerlememiz için teşvik etmekte. Tutulma anının yükseleninin Başak olması da bize mütevazılık vurgunu yapmakta. Gerçek bilge vakurdur ve bilgiyi her yere saçmaz. Merak eden, hak edene iletir.

Tutulma anında Ay’ın dispozitörü olan Jüpiter’in Balık burcunda ve haritanın sağlık evinde olması sevindirici bir etki. En azından sıhhat adına durumun iyileşmesi ve nefes alabilmemiz adına bu tesir sevindirici görünüyor. Ancak yine de hatırlatayım ki Jüpiter asıl güçlü hareketine 29 Aralık 2021’de başlayacak tesiri de Mart 2022’de maksimuma çıkıyor. Yıl sonu itibariyle asıl iyileşme evresi başlıyor diyebiliriz.

Tutulma anının yükseleni İkizler burcunda ve yöneticisi Merkür henüz retro hareketinde değil. Üstelik aynı zamanda iyicil Venüs ile kavuşumda. Duyguların dile gelmesi, aşk itirafları söz konusu olabilir. Ancak Venüs tutulma anında Neptün ile kare sert açı olduğu için her gelişmenin peri masalıyla sonuçlanması mümkün değil. Bir nevi “giden gider kalan sağlar bizimdir” durumu söz konusu. Kalanlar, samimi ve güçlü bir şekilde hayatımızdaki yerini koruma eğiliminde olacaktır.

3/9 yani bilgi akslarının haritada son derece yoğun olması öğrenme, öğretme, daha üst bilgiye ulaşma, ustalık gibi konulara vurgu yapıyor. Aynı durum sınavlar için de geçerli. Bilgiye yatırım yapmak, eksiklerimizi kapamak adına harika bir süreç. Tutulmada tepe noktası MC’de Capella ve Phact yıldızının bulunması da konfor alanımızdan çıkıp yeni şeyleri keşfetmemiz konusunda destekleyici.

Yay Burcundaki Ay Tutulmasının Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulma, iyicil etkisi ile birlikte ufkunuzu ciddi şekilde genişletmekte. Hayatın manası farklılaşabilir ve daha derin anlamlar arayabilirsiniz. Sonuç beklediğiniz ticari, hukuki ve eğitim ile alakalı konularda netlik sağlanabilir. Tutulma, yüzünüze gülüp sizi çekiştiren veya gizlice yolunuza taş koymak isteyenleri gün yüzüne çıkarmakta. Bu tür konularda sabırlı olup doğru anı beklemek çok önemli. Ruhsal modunuzda geçici olarak dalgalanma, uyku zorluluğu görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tutulma özellikle yatırımlar, ortak gelirler ve kazanç konusunda sizi desteklemekte. Beklediğiniz bir mal paylaşımı, miras, nafakayla alakalı konular varsa sonunda haber alabilirsiniz. Miadı dolan ortak maddi ilişkilerde sona gelmeniz mümkün. Arkadaşlıklar çok güzel, ancak sizinle mesafeyi koruyamayan; sürekli aşırı taleplerle karşınıza çıkan kişilere karşı set çekmeniz bu dönemde zaruri görünüyor. (İş arkadaşları dahil) Aksi durumda iyi niyetiniz suiistimal edilebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulma ilişkiler hattınıza büyük hareketlilik getirmekte. Uzatmaları oynayan ilişkilerde tutulma-dolunay enerjisi sebebiyle kalıcı yol ayrımları gündeme gelebilir. Aynı durum iş ortaklıkları için de geçerli. İnsan ilişkilerinde çeri çöpü, gereksiz olanı temizlediğiniz bir süreçtesiniz. Diğer yandan sınavı geçen ve güven hissettiren ilişkilerde daha da kenetleme ve boyut atlama görülebilir. Sonunda açık açık düşmanlarınızla yüzleşebilirsiniz, sadece güçlerini ve iddialarını abartmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulma sizin için özellikle sağlık konusunda etkili durumda. Bir sağlık sorununu iyi bir tedavi ve özenle geride bırakmanız mümkün. Ancak tutulma sebebiyle bacaklar, kalça ve siyatik bölgeniz özellikle hassas olabilecektir. Dikkatli hareket etmeli, ağır kaldırmamalı ve vücudunuzu çok zorlamamalısınız. Kör düğüm olmuş bürokratik konular ve devlet işleriniz varsa şayet son aşamaya geçebilirsiniz. Çalıştığınız yerde ekip değiştirebilir veya çok ciddi bir reorganizasyon sürecine girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulma iyicil tesirleri ile özellikle aşk hayatınızı ve yaşam coşkunuzu etkilemekte. Süregelen bir çekim ve flört evresinde kartlar açılabilir, bir ilişki başlayabilir. Ancak altı boş olan duygular varsa şayet gerçeği görmeniz ve defteri kapatmanız da mümkün. Tam anlamıyla bir sağlamlık sınavı içerisindesiniz. Bir hobinizi daha merkeze alıp ustalaşma sürecine geçebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konular ise yatırımlar ve ortak işler. Büyük riskler büyük kayıplar getirebilir, dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma hane ve aile hattında etkili olduğu için yaşam tarzınız, aile ilişkilerinizde kalıcı değişim yaratabilir. Mesela birileriyle yaşıyorsanız ayrı eve çıkabilir, hatta şehir dahi değiştirebilirsiniz. Özgürlük ihtiyacınız olacağı için insanlarla çok yakın ilişkilerde bulunmak istemeyebilir, daha ziyade bireysel zaman geçirme eğiliminde olabilirsiniz. Bu süreçte aile ve ilişkiniz arasında kalmanız mümkün. Tutulma ön plana ailenizi almanız gerektiğine işaret ediyor. Partneriniz de bazı konuları çok abartıyor olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tutulma size fazladan hareket alanı sunmakta. Eğitim ve öğretim konusunda ziyadesiyle destekleyici olan bu tesir, bir konuda yüksek öğrenime geçmek ve ustalaşmak adına avantajlıdır. Kardeş ve akrabalık ilişkilerinde miadını dolduran ve size sıkıntı yaşayan kişilerle aranıza kalıcı bir set koyabilirsiniz. Öğrenme ve öğretme süreçleri çok güzel geçebilir. Öte yandan bir konuya tam hakim değilseniz çok iddialı demeçlerden uzak durmalı, en önemlisi ustalık taslamamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tutulma finansal anlamda hayatınıza hareketlilik getirmekte. Ancak bu iki uçlu bir durum. Tasarruf etmeyip hatalı yatırım kararları verdiyseniz bunun sonuçlarıyla yüzleşebilirsiniz. Aksinde doğru adım attıysanız işte bu dönem meyveleri toplama zamanıdır. Yabancı paralar ve hisselerden kar elde etmeniz mümkün olabilir. Kendinizi özgürleştirebileceğiniz bu evrede mahalle baskısı, elalem ne der gibi kalıplardan sıyrılıp tamamen kendiniz olduğunuz bir ruh haline ulaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma tabii ki en çok sizleri etkilemekte. Adeta bir maçın ikinci devre düdüğünün çalması gibi yılın ikinci yarısına başlıyorsunuz. Her şey adeta size yeni gibi gelebilir. Özellikle 18-19 yıl önce yaşadığınız iyi kötü olaylar size yol gösterebilir. Bu süreçte maddi veya mental bağımsızlığınızı kazanmak, istediklerinizi keşfetmek ve öğrenmek adına tüm destekler sizinle olacak. Daha spontan ve özgür hareket etmek istediğiniz için aile fertlerinizle aranız bir miktar gerilebilir. Estetik, kozmetik bedensel değişimler ve spora başlangıç için harika bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulma ruhsal anlamda sizi bir miktar zorlayabilir, zaman zaman iniş çıkışlar yaşayabilirsiniz. Bu evrede özellikle iç dünyanıza yönelmek, ibadet, meditasyon, yoga ve inancınıza uygun metinler okumak sizi çok rahatlatacaktır. Depresif hissettiğinizde vücudu hareketlendirmek ve spor yapmak da size çok iyi gelecektir. Her sözü ve yazıyı ciddiye almamalı, gerektiğinde bu kişileri yok saymalısınız. Kardeş, yakın çevre ve akrabalarla konuşmalarda ufak meseleler geçici olarak büyüyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma sizi daha çok sosyalleştirirken görünür olmanızı da sağlayacaktır. İş, ilişki gibi konulardan bir miktar sıyrılıp hayat amacınıza, hep yapmak istediğiniz şeylere odaklandığınızda cevapları daha rahat bulabilirsiniz. İş ortamında bir projeyi bitirebilir, sunup takdir toplayabilirsiniz. Miadı dolmuş ve size zarar veren arkadaşlık ilişkilerinde kalıcı sonlanmalar görülebilir. Harcamaları abartmamak çok önemli. Bu süreçte beklenmedik masraflar gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyer hattınıza önemli gelişmeler gündeme gelebilir. İş/görev değişimi, istifa, tayin, ekip değişimi gibi konular baskın motifler. İş kurmak için Güneş tutulması sonrasını bekleyebilirsiniz. Yabancılarla veya yabancı firmalarla çalışmak daha fazla başarı getirebilir. Ebeveynlerinizle kuşak ve bilgi farkı üzerine polemiğe girmek yerine onları anlamaya çalışmalısınız. Sıhhatiniz bir miktar zorlanabilir. Özellikle ayaklar, ayak bilekleri, üst bacaklar, siyatik ve kalça bölgesi hassas olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe