Merve Çubuktepe

Bu hafta önemli açı kalıbı sayısı az. Ancak bu etkisi düşük anlamına gelmiyor. Sade ancak son derece net tesirler taşıyan bir haftaya gireceğiz. 27 Nisan 2021’de gerçekleşecek Akrep burcunda dolunay haftanın en önemli gökyüzü olayı olarak karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak iletişim, anlaşma, öğrenme ve aklın gezegeni Merkür hafta boyunca birçok gezegenle iyicil irtibatlar yapacak. Zihinsel anlamda çok aktif, biraz yorucu ancak önemli keşiflere açık bir hafta bizleri beklemekte.

Haftanın en önemli gökyüzü olayı 27 Nisan 2021 saat 06:31’de 7 derece Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay. Boğa-Akrep aksı materyal ile tinsel olan arasında bir bağ kurar. İçsel ve dışsal güvenlik duygusuyla doğrudan alakalıdır. Bu dolunay özellikle materyal dünyayla alakalı daha fazla motif ve sınav içeriyor.

Ruhsal ve bireysel düzlemde herkes kabullenmekte zorlanabileceği gerçekler ve kendi gölgeleri ile yüzleşebilir. Akrep burcu en bastırılan, en derinde olan duygulara işaret eder. Kin, öfke, intikam duygusu, kendimize bile söyleyemediklerimiz giderek yüzeye çıkmak ister. Bunları bastırdıkça daha güçlü hissetmeye başlarız, bir süre sonra da yadsımak imkânsız hale gelir. Bunu reddetmek yerine dönüşüm sürecini ruhsal çalışmalar ve psikoloji odağıyla çok daha verimli bir hale getirebiliriz.

İlişkiler konusunda ise Venüs-Uranüs kavuşumu dolunay ile karşıt konumda, üstelik bu sisteme Satürn kare açı yapıyor. Aniden başlayan ve hızla biten ilişkiler gündeme gelebilir. Bu dönemde bir şeylere başlarken kalıcılık ve kesin kararlar beklentileri yerine bekleyip görme fikri daha mantıklı olacaktır. Sert açı alan haritalar ve sorunlu giden ilişkilerde ani ayrılık ve kopuşlar gündeme gelebilir.

Makro etkilerde finansal açıdan Uranüs’ün de etkisiyle oldukça çalkantılı tesirler gündemde. Nitekim etkileri şimdiden hissediliyor. Dolunay anında Satürn Kovadan (dijital, bilişim) gelen sert kare açının etkisi ile kripto para piyasaları çalkalandı. Ülkemizde ise bir dijital yatırım platformu sahibinin yaptığı büyük yolsuzluk haberleri ise gündemi işgal etmekte. Salt kripto paralar değil, borsa, konut ve döviz gibi yatırım kalemlerinde çalkantılar; zamlar gündemi işgal etmeye devam edecektir. Buna ek olarak dolunay 6/12 aksında etkili üstelik Akrep burcunda. Bu da kirli sırların daha çok ortaya çıkması demek. Dezenfektanlar ortaya saçılırken, maskeler tek tek düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Zira ülkemiz 3 derece Akrep burcu ve dolunay da ülkemiz haritasını doğrudan etkilemekte tüm bu konularda.

Sismik hareketlilik riski olan bir dolunay. İzdüşümlerinde Marmara Bölgesi hareketli. Büyük Deprem getirmese dahi bir hareketlilik oluşturabilir, zira Türkiye haritası da etki alanı altında. Globalde Çin’in güneybatı bölgesi, Japonya’nın batısı, Arjantin’in kuzeyi güçlü risk altında.

Merkür-Venüs kavuşumu 26 Nisan 2021’de kesinleşecek. Hafta boyunca Neptün ve Plüton ile ayrıca olumlu irtibat kuracak olan Merkür hafta boyunca her türlü iletişim faaliyeti, önemli görüşme, konuşma, başvuru, mülakat, ticari işlemler gibi konularda destekleyici pozisyonda. Bu açı vesilesi ile özellikle barışçıl, empatik ve yapıcı bir iletişim modeli sayesinde her konuda iyicil sonuçlar almamız mümkün. Duyguları dile getirmek adına da ideal bir açıdır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Merkür-Neptün altmışlığı 30 Nisan 2021’de kesinleşecek. Bu açı kalıbı ilham ve hayal gücü ile doğrudan ilişkilidir. Bir şeylere üşenmek yerine ilk adımı atar ve çaba gösterirsek aradığımız güç ve ilham da bizi bulacaktır. Aynı zamanda bu açı kalıbı ruhsal konulara odaklanmak, okumak ve bilgi kazanmak adına da idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Merkür-Plüton üçgeni 2 Mayıs 2021’de kesinleşecek. Bu açı kalıbı da özellikle güçlü ve olumlu intiba bırakmak, fikirlerimizi kabul ettirmek, güçlü ittifaklar kurmak adına idealdir. Önemli konuşmalar, pazarlık ve anlaşmalar adına uygun bir açı kalıbıdır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Dolunay anında etkisi başlayan Güneş-Uranüs kavuşumu 30 Nisan 2021’de kesinleşecek. Bu açı kalıbı spontane, kestirilmesi zor ve güçlüdür. Enerjimiz yükselebilir, hatta biraz da kontrolsüz hale gelebilir. Tarım, gıda, toprak gibi konularda beklenmedik gelişmeler zamlar görülebilir. Diğer taraftan tıkalı olan yaratıcılığı açmak, kalıpların dışında düşünmek ve çözüm bulmak adına da destekleyici bir açıdır. +-5 gün boyunca etkili olacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 26.04.2021 Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya 01:19’da iyicil Merkür-Venüs kavuşumu ile başlıyoruz. Hafta boyunca Neptün ve Plüton ile ayrıca olumlu irtibat kuracak olan Merkür hafta boyunca her türlü iletişim faaliyeti, önemli görüşme, konuşma, başvuru, mülakat, ticari işlemler gibi konularda destekleyici pozisyonda. Bu açı vesilesi ile özellikle barışçıl, empatik ve yapıcı bir iletişim modeli sayesinde her konuda iyicil sonuçlar almamız mümkün. Duyguları dile getirmek adına da ideal bir açıdır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Terazi burcunda saat 14:14’te Plüton ile kare sert açı yaparken atmosfer bir miktar gerginleşebilir. Ay saat 15:39’da Jüpiter ile olumlu üçgen açı yapıp havayı yumuşatarak boşluğa giriyor. Ay saat 15:40-19:18 arasında boşlukta kalacağından önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmememizde fayda var. Saat 22:29’da Ay-Mars üçgeninin güçlü tesiri ile enerji toplamaya başlıyor ve yarınki Akrep dolunayına hazırlanıyoruz. Geç saatler üşendiğimiz veya efor gerektiren işler için ideal. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 27.04.2021 Dolunay gününe geldik. Saat 06:31’de günün erken saatlerinde 7 derece Akrep burcunda dolunay gerçekleşiyor. Detayları analizleri ve burç yorumlarını yayınlamıştık. Boğa-Akrep aksı materyal ile tinsel olan arasında bir bağ kurar. İçsel ve dışsal güvenlik duygusuyla doğrudan alakalıdır. Bu dolunay özellikle materyal dünyayla alakalı daha fazla motif ve sınav içeriyor. İlişkiler konusunda ani bitişler gündeme gelebilir, başlangıçlar için de temkinli olunmalı. Makro etkilerde finansal açıdan Uranüs’ün de etkisiyle çalkantılı tesirler devam edebilir. Piyasalardaki dalgalanmalar, spekülatif hareketler artabilir. Akrep dolunayı kirli çamaşırları ortaya çıkardığı için daha fazla gündemi değiştirecek skandallar ve sırların açığa çıkışına tanık olabiliriz. Bugün oldukça gerilimli tesirler içermekte, kontrol kaybı, aşırı stres ve baş ağrısı yaşayabiliriz. Zira Ay tüm gün sert açılı bir seyir izliyor. Ay sırasıyla saat 11:51’de Uranüs ile karşıt, 15:46’da Satürn ile kare, 20:35’te Venüs ile karşıt ve 23:26’da Merkür ile karşıt açı yapıyor. Bugün açıkçası her türlü çatışma ve ahenksizliğe açık etkiler devrede olduğu için hiçbir konuyu zorlamamak, önemli konuları da en azından bir sonraki güne ertelemekte fayda var. Duygusal konulardan ticari meselelere kadar her yerde sert tesirler çok baskın, bekleyip gözlemleyip hareket etmek çok daha fazla avantaj getirebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 28.04.2021 Ay Akrep burcunda dolunay gerginliğinin bir kısmını geride bırakmaya başlıyoruz. Saat 06:30’da Ay-Neptün üçgeni özellikle +-2 saat boyunca ruhsal çalışmalar ve ibadet için ziyadesiyle uygun bir atmosfer oluşturmakta. Anlamlı ve iyi hissettiren rüyalar da görebilirsiniz. Saat 13:38’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleşirken günün en verimli zamanlarından birine giriş yapıyoruz. Özellikle saat 11:38-14:31 arası her türlü önemli iş, girişim ve konuşma adına en ideal zamanlar. Ay saat 15:31’de Jüpiter ile kare sert açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 18:42’ye kadar boşlukta kalacak. Bu saatlerde ufak şeyleri dahi abartma, aşırı yeme ve harcama isteği görülebilir; kendimizi kontrol etmeliyiz. Saat 18:43’te Ay boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapacak. Olaylara takılmak yerine daha sakin, geniş bakış açılı ve iyimser bir ruh haline geçiyoruz. Ay Fazı: Dolunay.

Perşembe – 29.04.2021 Pek sakin, bir gün bizleri bekliyor. Ay tüm gün Yay burcunda seyredecek. Bir şeyleri okumaya, anlamaya, büyük resmi görmeye daha hevesli olabiliriz. Aynı zamanda rehavet de çökebilir, buna karşılık olarak hareketle cevap verirsek enerjimizi yükseltmiş oluruz. Ay Yay dönemleri egzersiz yapmak, özellikle koşmak, bisiklete binmek gibi faaliyetler için idealdir. Saat 12:17’de Ay, transit Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. Gün boyunca ilginç tesadüfler, önemli beklenmedik karşılaşmalar gündeme gelebilir. Bir şeyleri sonlandırmak adına çok güçlü bir tesirdir. Diyete başlamak, zararlı alışkanlık bırakmak için de ayrıca öneririm. Saat 15:35’te Ay-Satürn altmışlığı kesinleşirken odak ve ciddiyetimizi toplamaya başlıyoruz. Önemli işleriniz varsa özellikle bu saat sonrasına denk getirebilirsiniz. Ciddi ve saygın bir intiba bırakmak, bir işi layıkıyla tamamlayıp geride bırakmak adına destekler devrede olacak. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 30.04.2021 Yeni Güne saat 05:26’da kesinleşecek Merkür-Neptün altmışlığı ile başlıyoruz. Bu açı kalıbı ilham ve hayal gücü ile doğrudan ilişkilidir. Bir şeylere üşenmek yerine ilk adımı atar ve çaba gösterirsek aradığımız güç ve ilham da bizi bulacaktır. Aynı zamanda bu açı kalıbı ruhsal konulara odaklanmak, okumak ve bilgi kazanmak adına da idealdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Yay burcunda saat 06:42’de Neptün ile kare açı yaparken tuhaf rüyalar, uyanmakta zorluk ve dalgınlık oluşabilir. Saat 11:22’de Ay ve Güneş arasında 135’lik açı oluşuyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu ay fazı toplumsal olaylar ve bilgi aktarımı ile alakalıdır. Bir eğitime başlamak, sunum yapmak, fikirleri yaymak adına çok uygun zamanlardır. Ay saat 16:26’da Jüpiter ile altmışlık açı yaptıktan sonra boşluğa girecek. Ay saat 16:27-19:16 arasında boşlukta olduğu için önemli işlerimizi bu evreye denk getirmemeye özen göstermeliyiz. Saat 19:17 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçerken ciddiyet, odak ve netlik kazanıyoruz. Daha analitik, mantık ve fayda odaklı düşünebiliriz. Saat 22:53’te haftanın önemli açılarından Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı spontane, kestirilmesi zor ve güçlüdür. Enerjimiz yükselebilir, hatta biraz da kontrolsüz hale gelebilir. Tarım, gıda, toprak gibi konularda beklenmedik gelişmeler zamlar görülebilir. Diğer taraftan tıkalı olan yaratıcılığı açmak, kalıpların dışında düşünmek ve çözüm bulmak adına da destekleyici bir açıdır. +-5 gün boyunca etkili olacak. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 01.05.2021 Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcunda saat 02:50’da Mars ile karşıt sert açı yapacak. Bu saatlerde uykudan ani uyanma, bir konuya sinirlenme görülebilir. Uyanıksanız şayet bir meseleyi ele almak yerine dinlenmek daha doğru olacaktır. Gece uyanıp su içmeye tuvalete giderken dikkatli yürümekte fayda var. Ay saat 13:12’de Uranüs ile üçgen olumlu açı yaparken günü canlandırmaya başlayacak. Yaratıcı, enerjik ve keyifli hissedebilir, günlük rutinlerinizin dışına çıkmak isteyebilirsiniz. Saat 14:11’de Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken günün enerji ve ahengi daha da yükseliyor. Bu açı kalıbı ikili ilişkiler, eril figürler, yaş ve konum olarak büyük kişilerle diyalog kurmak, uyum yaratmak ve uzlaşmak adına pozitiftir. Ayrıca bir konuyu sakin kafayla düşünüp mantıklı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 02.05.2021 Haftanın son günü açısal anlamda en güzel gün olarak karşımıza çıkıyor. Ay Oğlak burcunda ve saat 07:41’de Venüs ile üçgen, 09:15’te Neptün ile altmışlık olumlu açılar yapıyor. Sabah saatlerinde son derece keyifli ve ahenkli bir enerji akışı söz konusu. Gerek duygusal gerek ruhsal anlamda güçlü hissedebiliriz. Sevdiklerimizle güzel zaman geçirmek ve ruhsal çalışmalar için günün ilk yarısı harika durumda. Saat 12:18’de Merkür-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı da özellikle güçlü ve olumlu intiba bırakmak, fikirlerimizi kabul ettirmek, güçlü ittifaklar kurmak adına idealdir. Önemli konuşmalar, pazarlık ve anlaşmalar adına uygun bir açı kalıbıdır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 16:53’te Plüton ile kavuşup 17:37’de Merkür ile üçgen yaparak açı kalıbını tekrar tetikledikten sonra boşluğa girecek. Ay saat 17:38-22:31 arasında uzun bir süre boşlukta kalacağı için tüm önemli işlerimizi bu zaman dilimi öncesinde bitirip kalanında daha rutin konularla ilgilenebiliriz. Saat 22:32’de Ay boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapacak ve kişisel alanımız, toplumsal duyarlılığımız ön plana çıkmaya başlayacak. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe