Merve Çubuktepe

Genel gidişata baktığımızda olumlu açı kalıplarının baskın olduğu bir hafta bizi bekliyor. Yani bu hafta derin bir oh deyip, iyi hissedebileceğiz. 2 Mart 2018’de Başak burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Başrolününde Neptün’ün olduğu bu dolunayda içinizdeki hayalgücü ve keyifli hissiyatı deneyimleyebilirsiniz, ancak bu sistemin karşısında Başak burcunda Ay duruyor. Gerçeklerden kopmadan bir ayağınızın mutlaka yerde olması önemli. Zira aşırı rehavet ve pembe gözlüklerle dünyaya bakma haline çok çekilebilirsiniz. Dengeyi tutturmak önemli görülüyor. Hafta içerisinde dolunay ve burç bazlı etkilerinden detaylı bahsedeceğiz.

Hafta genelinde bir çok olumlu açı göze çarpıyor. Öncelikle 27 Şubat 2018’de Venüs-Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşecek. İlişkiler açısından tutku ve çekimi arttıran bu etkiyi 26-28 Şubat 2018 aralığında özellikle hissedebilirsiniz. Bu etkileşimden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanacaklar.

1 Mart 2018’de ise iki tane Merkür açısı dikkat çekiyor. Biri gerilimli, biri olumlu… İlk kesinleşecek olan Merkür-Mars kare gergin açısı. Agresif konuşmalar, bir anda alevlenen ortamlar ve nereye gideceği belli olmayan sözler… Bu açı gerek ikili ilişkiler gerek ticari açıdan riskler içeriyor. 27 Şubat-2 Mart 2018 aralığında özellikle değişken burçlar Balık, Başak, Yay ve İkizler dikkat! Diğer yandan Merkür-Plüton olumlu açısı da kesinleşiyor, bu açı yapısal olarak iş görüşmeleri yapmak ve her türlü girişim için olumludur. Eğer su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Boğa ve Oğlak iseniz bu etkiden iyicil şekilde yararlanabilirsiniz.

Ve aynı gün adeta bir açı bolluğu yaşanıyor ve en sevdiğimiz açılardan Venüs-Jüpiter üçgeni de sahnede. Aşk ve her türlü duygusal konu açısından son derece destekleyici ve romantik bir etki söz konusu. Yine su ve toprak grupları için bu açı maksimum güçte. Bol şans getirmesini diliyorum. :)

2 Mart 2018’de belirttiğim gibi Başak burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Aynı gün içerisinde Merkür-Jüpiter arasındaki üçgen olumlu açı da kesinleşiyor. Ticaret ve her türlü iletişim faaliyeti açısından şanslı bir etki. Doğru şekilde değerlendirilirse kazanç ve başarıyı da beraberinde getirebilir. Bu açıdan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar olumlu etkileniyor. Son olarak 4 Mart 2018’de Güneş-Neptün ve Merkür-Venüs arasında kavuşum gerçekleşiyor. Bu da gerek ruhsallık, gerek de manevi duyguları arttıran pozitif bir etki. Empati ve şefkat duygusunu çok daha yoğun deneyimleyebilirsiniz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Pazartesi 26.02.2018
Yeni haftaya Ay Yengeç burcunda başlıyoruz. Duygusal, su enerjisi baskın ve olumlu bir gün bizleri bekliyor. Daha korumacı olabilir, daha kolay hislenebilirsiniz. Sabahleyin Ay, ilk açılarını Merkür ve Neptün ile olumlu şekilde gerçekleştiriyor. İçinizdeki yaratıcı sesi dinleyin ve ilhamınızı yayın derim. Sözler ve yazılar çok etkili, tabiri caizse insanı kalbinden vuran cinsten olabilir. Sonrasında da Ay-Venüs arasında olumlu irtibat gerçekleşiyor. Artık gerek iş gerek ilişkiler açısından peluş peluş yumuşak etkiler ile çevreleneceğiz. İçinizdekileri dökerek rahatlayabilirsiniz. Tüm bu açılardan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Öğleden sonra Ay, Plüton ile kısa bir süre karşıt gerilimli açıda olacağından stres yönetine ve çatışmalara dikkat. (En çok da öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar) Ancak bu etkiden sonra Ay, bir de üzerine Jüpiter ile olumlu açı yapıyor ve hava tekrar yumuşuyor.

Salı 27.02.2018:
Ay saat 00:50-07:41 arasında boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Kendinizi göstermek, dikkat çekmek ve farkedilmek adına uygun bir gün. İçinizdeki rekabet duygusu biraz daha artabilir, herkesten sıyrılmak isteyebilirsiniz. Olumlu yönüyle de insanları motive ederek coşku uyandırmanız mümkündür. Özellikle de ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar bu gücü en iyi şekilde kullanabilir. Sunum yapmak, patronlarla konuşmak gibi konuları gerçekleştirebilirsiniz. Venüs-Plüton kavuşumu da ilgili günde kesinleşiyor. Tutku ve çekimin artacağı, duygusal açıdan duyguların yükseldiği bir etki mevcut. Adı konulmamış şeyler açığa çıkabilir. Bu açıdan en çok toprak ve su grubu burçları Oğlak, Başak, Boğa, Balık, Akrep ve Yengeçler faydalanabilir.

Çarşamba 28.02.2018:
Şubat ayının son gününde Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor. Güne enerjik ve kararlı başlayabilirsiniz. Her türlü risk içeren ya da zorlayıcı konuları akşam saatlerinden önce tamamlamanızda fayda var. Zira akşam itibariyle Ay, Jüpiter ile kare gerilimli açı yapacak. Bu da her türlü abartılı, bir şeylerin haddinden fazla büyümesi gibi etkiler yaratabilir. Ufak bir konu bile büyük bir olaya dönüşebilir. Bundan ötürü bugün çok da iddialı sözler vermek, sonradan bağlayıcı demeçlerde bulunmamakta fayda var. Özellikle de sabit burçlar Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler dikkat. Neyse ki geceye geldiğimizde Ay, Uranüs ile olumlu açı yapıyor ve bu sert etkiler dağılıyor. Tekrar yaşam sevinci ve coşkuyu hissedebilirsiniz.

Perşembe 01.03.2018
Ay saat 02:13-08:57 arasında boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapacak. Dolunaya geri sayımdayız. :) Günün en güzel haberi ise Venüs ve Jüpiter arasındaki üçgen açının kesinleşmesi. Duygusal açıdan çok yoğun, şanslı ve güçlü etkiler devrede. Bir ilişkinin başlaması, küslüklerin bitmesi adına destekler söz konusu. Aynı zamanda finansal konular ve kariyer girişimleri için de şanslar var. Merkür-Plüton arasındaki olumlu açının kesinleşmesi de bu etkiyi iyice güçlendiriyor, eylemlerin daha etkili ve sonuca odaklanır bir şekilde olmasını sağlıyor. Bu iki güzel açıdan en çok Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Gün içerisinde etkili olacak Merkür-Mars karesinin sert etkisini de tabii unutmamak lazım. İkili diyaloglarda tüm gün boyunca bu açıdan etkilenecek değişken burçlar Yay, Balık, Başak ve İkizler daha dikkatli ve hassas olmalı.

Cuma 02.02.2018
Saat 03:51’de sabaha karşı Başak burcunda dolunay gerçekleşecek. Herkese şans getirmesi dileğiyle… Dolunay etkisi vesilesi ile kiminiz çok odaklı ve azimli, en ufak bir hatayı bile kabul etmeyen Başak tarafına, kiminiz de sakin, akışa kendini birakan, biraz da hayallere dalan Balık tarafına doğru çekebilir. Merkür ve Jüpiter arasındaki açının kesinleşmesi hedefine odaklanan, emek veren ve sebat edenlerin başarı kazanabileceğini gösteriyor. Hukuki ve ticari sorunlar varsa çözülebilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, Plüton ve Jüpiter ile olumlu açı yapacak. Tüm bu etkileşimler özellikle Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici durumda. Sadece akşam saatlerinde kesinleşen Ay-Mars kare gergin açısı sebebiyle sakarlık ve kazalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Özellikle de öncü burçlar Yengeç, Koç, Oğlak ve Teraziler dikkat.

Cumartesi 03.03.2018
Ay saat 02:50-11:20 arasında boşlukta akabinde Terazi burcuna geçiş yapıyor. Huzurlu bir cumartesi günü sizleri beklemekte. Uyum yakalamak, anlayışlı ve güzel bir atmosferi deneyimlemek mümkün. Ruhunuza iyi gelecek şeyleri yapabilir, özellikle de uzun süredir görmediğiniz dostlarınızla görüşebilirsiniz. Akşama geldiğimizde ise Ay, Satürn ile kare gerilimli açı yapacak. Burada akış biraz yavaşlayabilir, kendinizi engelleniyormuş gibi hissedebilirsiniz. Enerjinizi düşürmeden, enerji vampirlerinden kaçmanın tam vakti. En çok öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat.

Pazar 04.03.2018
Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Güneş-Neptün ve Merkür-Venüs arasındaki kavuşum açıları da kesinleşiyor. Her türlü insan ilişkisi ve duygusal konular açısından son derece huzurlu, anlayışlı, şefkat ve merhamet dolu etkiler güne yayılıyor. İçinizden uzun süredir bir kişi ile konuşmak, soğukluk varsa bitirmek geliyorsa bugünü değerlendirebilirsiniz. Ruhsal açıdan da yoğun, tesirleri yüksek, spritüel gücünüzü kullanabileceğiniz bir etki devrede. Bu açılar özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ