Merve Çubuktepe

Müjdemi isterim, bir retro bitişi haberiyle daha karşı karşıyayız. :) 27 Ağustos 2018’de Mars retrosu bitiyor. Merkür retrosunu zaten geride bırakmıştık, ancak yazın başından beri gerek retrosu, gerek Uranüsle irtibatı ve Ay tutulmasındaki rolüyle Mars bu yazı zorlu ve mücadeleci kılan en önemli aktördü. Ve sonunda o da ileri gitmeye başlıyor, haftanın son günlerinde tam hızına yaklaşacak Merkür ile çözümsüz konular, sonuçsuz çabalar ve efor gerektiren konularda tekrar hareket kabiliyeti kazanabileceğiz. Mars hızlandıkça etkisi de yükselecektir. (Şimdiden yazayım önümüzdeki hafta da Satürn retrosu bitiyor) Ve Mars ileri harekete geçtikten sonra estetik ya da tıbbi operasyonlar açısından daha elverişli bir ortam oluşur.

Bu hafta yapısı gereği açısal irtibatlar açısından oldukça sade durumda. Sadece bir önceki haftadan 26 Ağustos 2018 Venüs-Plüton karesinin yankıları haftanın ilk yarısında devam edecek. Yani ilişkilerde özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar adına biraz yıpratıcı, kıskançlık ve takıntıya açık etkiler var. Bu karenin etkisini bilerek ilişkilerde adım atmak da sorunlarla karşılaşmayı engelleyebilir.

Hafta içerisinde gezegenler arasında başka özel bir açısal irtibat oluşmayacağından ötürü bu hafta Ay’ın yapacağı açılar her zamankinden önemli olacaktır. Yani günlük yorumlardaki etkiler bu haftanın doğası ve yaşanacaklar açısından belirleyici olabilir.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 27.08.2018
Mars retrosu bitiyor! Bu yazın kötü karakteri, kah Ay tutulması kah Uranüs açısı ile adeta bir Erol Taş gibi her yerden çıkan Mars sonunda ileri harekete geçiyor. Mars hızlandıkça yani her geçen gün biraz daha etkisi güçleneceğinden; çözümsüz kördüğüm konular, sonuçsuz çabalar ve her türlü efor gerektiren iş konusunda müttefikimiz olmaya başlayacaktır. Eğer bir süredir büyük ve belirsiz bir bekleyiş içerisindeyseniz, artık her şey belirginleşmeye başlayabilir. Ay yeni haftaya girerken Balık burcunda ve dolunayın yoğun etkisini hissederek başlıyoruz. Bugün üstelik 15:03’te Ay-Neptün kavuşumu da var. Ruhsallık, dinginlik, akışla hareket hepsi mümkün. Her türlü hayır işi, dua ve ruhsal çalışma için de faydalı. Ve 17:25’te Ay-Jüpiter üçgeni de kesinleşiyor. Şanslı bir gündeyiz gerçekten. Gerek finansal, gerek duygusal konular açısından beklenmedik güzel sürprizler gelebilir. Ve son olarak 22:13’te Ay-Plüton olumlu açısı da kesinleşerek bu şahane günü sonlandırıyor. Bu güzel açılardan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı - 28.08.2018
Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde. Günün ilk yarısı biraz hülyalı, hayallere dalarak leyla durumda geçebilir. Dikkatsizlik ve odak kaybına dikkat. 16:53’te Ay, Mars ile olumlu açıya girecek ve akabinde saat 19:35’e kadar boşlukta. Yani öğlen ve boşluk öncesi süreci önemli işleriniz için kullanabilirsiniz. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar. Boşluk evresinden sonra 19:39’da Ay Koç burcuna geçiş yapacak. Dolunayın etkisinden sıyrılmaya başlıyoruz, tekrar enerji yükseliyor ve tabii biraz da gerilim.

Çarşamba - 29.08.2018
Ay Koç burcunda ve 00:36’da Satürn ile kare sert açı yapıyor. Günün dokusunu belirleyen bu açı sebebiyle hem çok enerjik, hem de biraz sabırsız hissedebilirsiniz. İnsanların engelleyici tavırları, olumsuz sözleri ve kısıtlayıcı bakış açıları sizi gerebilir. Biraz her şey üstüme üstüme geliyor günü yaşayacağız. Bu kesinlikle bir şeyler için aşırı ısrar etmek, zorlamak ve çözüm denemeleri için uygun değil. Yani çarşamba günü her zamanki haline döndü, haftanın en “Haydi sığınaklara” günlerinden birisi. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Perşembe - 30.08.2018
Ay Koç burcunda yolculuğunda devam ediyor, 07:53’te Plüton ile kare sert açıda. Sabah saatleri biraz gergin geçebilir. Kolay sinirlenebilir, kolay çatışabilirsiniz. Bugün herkes aşırı dediğim dedik olabilir, saman alevi öfkeler görülebilir. Neyse ki 08:02’de Ay-Merkür arasındaki olumlu açı kesinleşiyor işte bu bizim dikkate almamız gereken açı kalıbı. Bu açı kalıbı her şeye bir anda agresyon yapmak yerine mantıklı ve zekice çözümler bulabileceğimizi göstermekte. Bu açı kalıbından özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Ancak… Saat 13:56’da Ay-Venüs karşıtı kesinleşiyor. Tam bir ilişkilerde kavga, küslük ve tripleşme açısı. Bugün barışma ya da ilişkiyi kurcalama açısından uygun bir gün değil, bırakın dağınık kalsın. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma - 31.08.2018
Ay 02:03-08:49 arasında boşlukta akabinde Boğa burcuna geçiş yapacak. 08:50’de Ay ve Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Sürprizlerle dolu bir gün, hem de iyi yönde. Çünkü 09:16’da Ay-Satürn üçgeni de kesinleşiyor. Tam anlamıyla işleyen demir ışıldar etkisi diyebiliriz buna. Bir konuda çok emek verdiyseniz karşılığını alabilirsiniz. Aynı zamanda kariyer odağı başta olmak üzere bir konuya mantıklı ve rasyonel yaklaştıysanız çözüm bulabileceğiniz etkiler de cabası. Bugün biraz daha mantığının sesini dinleyenler kazanabilir. Ve üstüne de 19:41’de Ay-Güneş üçgeni de kesinleşiyor. Yani gündüz iş güç derken gece de aşkta şans var. Gelecek odaklı ve güçlü ilişkiler, varolan ilişkinin boyut atlaması gibi konular açısından son derece destekleyici. Bu güzel açılardan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi - 01.09.2018
Yazı bitirdik, Eylül ayına başlıyoruz! Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 08:32’de Neptün ile olumlu açı yapıyor. Güzel bir haftasonu etkisi; merhamet, duygusallık ve anlayış getirmekte. Yani günün ilk yarısı barışmalar, hisleri dile dökme gibi durumlar açısından son derece olumlu. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için. Ancak 12:06’da Ay-Jüpiter karşıtı kesinleşiyor. Bir de zaten Ay Boğada bu açı tam anlamıyla bir mide fesadı açısı. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Yediğinize içtiğinize dikkat edin, bol bol maden suyu için. :) Bu diyet katili günde diyetini koruyanları ayrıca tebrik ediyorum. Neyse ki 13:15’te Ay-Plüton olumlu açısı nispeten bu duruma denge getirse de gün boyunca her türlü abartılı davranış, yeme içme ve harcamaya açığız. Günün sonuna gelirken 22:07’de Ay-Merkür karesi kesinleştiğinden her türlü dırdır ve laf dalaşına açık bir ortam oluşuyor, gece saati konuşmalarına dikkat.

Pazar - 02.09.2018
Ay Boğa burcunun son demlerinde 08:56’da Mars ile olumlu açı yapacak akabinde 08:57-11:01 arasında boşlukta kalacak. 11:02’de Ay İkizler burcuna geçiyor. Yani sabah saatleri Mars’ın etkisi ile sabah sporu yapmak, spora başlamak gibi konular için oldukça iyi durumda. Bir türlü cesaretinizi toplayamadığınız bir konu varsa harekete geçmek isteyebilirsiniz, ancak boşluk evresinin dışında bir zaman tercih edin ederim. Bu etkiler özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için faydalı. Ay İkizler burcuna geçtikten sonra bu sportif havanın yerini bol bol gıybet alıyor. :) Bugün kah dost meclisinde kah sosyal medyada sürekli iletişim içerisinde olabilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz kişilerle toplanıp arayı kapatmak adına harika bir gün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ