Begüm Minkis

27 Ağustos 11:16’da Başak burcunun 4 derecesinde önemli bilgilere ve farkındalıklara erişeceğimiz bir yeniay gerçekleşecek. Mars kareli yeniay hayatımıza mükemmel bir dokunuş gerçekleştirerek bozuk düzenleri hızla toparlamaya başlayacaktır. Tecrübesizlik, çok bilmişlik ve acemiliğin büyük kayıplar yaşatması muhtemel. Karşı tarafı dinlemeden konuşma, düşünmeden harekete geçme ve bilmeden yargılama gibi huylar kötü şekilde ters tepebilir. Mars’ın sert açıları hırs ve kıskançlık sebebiyle dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan oldurarak zihinsel çöküş yaşatabilir. Dolayısıyla olgunluk ve tevazu bu süreçte bize fayda getirecektir. Başak yeniayıyla soru sormak, anlamaya çalışmak, bilgilendirmek ve her alanda detayları atlamadan hareket etmek gerekiyor. İletişim süreçlerini başarıyla tamamlayan kişilerin süreç sonunda üzerlerinden büyük bir yükü atarak ferahlama yaşadıklarına şahitlik edebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Başak yeniayları her yıl yaz aylarını geride bırakırken sonbaharın yaklaştığını haber verir. Bizleri bekleyen sorumluluk ve görevler kapıda olabilir. Bu sebeple yeniay takibindeki günlerde fiziksel olarak öyle olmasa dahi zihinsel düzlemde yavaş yavaş tatil modundan çıkacağımızı gösteriyor.

Başak burcu düzenleme, tertip, çıraklık, diyet, kişisel bakım, takıntı, sinir bozuklukları, detayları fark etmek, hizmet sektörü, eleştirmenlik ve ince işçilik gibi yaşam alanlarını temsil etmektedir. Elbette bu özellikleri kullanırken tam karşıtı bolca dağınıklık, bir türlü olmayan ve yürümeyen işler, hatalarla dolu koşullar, sağlıksız ve düzensiz yaşam, kafa karışıklığı ve işlere koyulmadan fazla oyalanmak gibi temaların da sıklıkla karşımıza geldiğini görebiliriz. Kendimizi çok da hırpalamadan tüm bunlarla ilgili hayatımıza gerekli dengeyi sağlayacak dokunuşlar yapmak gerekebilir.

Başak yeniayında Güneş ve Ay 10. evde kavuşuyor. Mars ise İkizler burcunda 8. evden kare açı içerisinde bulunarak stresli biçimde başlayan yenilikleri gösteriyor. Güneş 10.evde, Mars ise 8. evde güç kazanır ve performanslarını kuvvetli biçimde gösterirler. Dolayısıyla yeniayda eril enerji yükselirken erkeklerin de daha göz önünde olacağını söyleyebiliriz. Özellikle maddi konular sebebiyle baba-oğul, kardeşler ve patron-çalışanlar arasında yaşanabilecek fikir ayrılıklarında güçlü ve tecrübeli olanın kazanacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Mars ikizler burcunda 8. evde tecrübesiz, acemi ve genç eril savaşçı temsil eden ancak bir yandan da kendini olduğundan daha büyük görmekle ilgili Mirfak sabit yıldızıyla etkileşimde olduğunu görmekteyiz. Bu yıldız bir dönem mücadele sayesinde zafer kazanmış kişilerin hem büyüklenme hem de bilgisel yetersizlikten ötürü artık elindeki değerleri kaybetmeye yakın durduğunu göstermektedir.

Elde ettiğimiz değerleri büyük bir mücadele ederek kazanmış olsak da hırs ve takıntıya kapılmanın ne denli yara verici olduğunu gözlemleyeceğimiz bir yeniay süreci deneyimleyeceğiz. Agresyon çıkararak kaba davranışlarla asaletten ayrılan kişilerin tabiri caizse saraydan kovulacağını gösteriyor.

Yeniay’ı daha anlaşılır kılmak suretiyle hikayeleştirerek anlatmaya devam edersek eğer Ay’ın 10. evde Başak burcunda adeta hanedan üyesi kraliçeyi temsil ettiğini söylemek yanlış olmaz. Görünür pozisyonuna rağmen pasif, memnuniyetsiz ve dominant davranışlarla bezenmiş bir halde bulunuyor. Ay’ın derecesiyse dereyi görmeden paçayı sıvamak, erken hüküm vermek, çok bilmişlik, haddi olmadan karşı çıkmak gibi davranışlar nedeniyle eldeki değerlerin felaketler yoluyla yitirilmesini temsil eden Denebola sabit yıldızıyla paralel konumda bulunuyor. Bu etkiler kadınların mental olarak daha zorlanması, hayallerinin çıkmaması ve isteklerinin ataerkil tarafından engellenmesiyle ilişkili verileri sunmaktadır.

Dişil enerjin bir diğer temsilcisi Venüs’ün de yeniay anındaki açıları pek parlak sayılmaz. Venüs boşa ümitlenmek/ümitlendirmekle ilgili Sualocin sabit yıldızıyla kavuşumda bulunuyor olması, Venüs-Satürn karşıtlığı, Venüs-Uranüs karesi, Venüs-Ay Düğümleri kareleri kadınlar arasında yaşanacak hayal kırıklığını göstermektedir. Maalesef bu yeniayda erkekler ve kadınlar arasında yaşanacak güç mücadelesi öne çıkacak fakat kişilikli ve olgun olanların kazanacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Yeniay’da İstanbul’a göre 0 derece Akrep burcu yükselmektedir. Barışçıl, boyun eğen ve uyumlu doğadan çıkarak gereken dönüşümü başlatmakla ilgili yeni gelişmeler içerisine tam gaz girebiliriz. Akrep yıkım ve yeniden doğarak daha güçlü bir kimlik oluşturmakla ilgilidir. Akrep burcunun daha Akrep-Akrep versiyonunu deneyimleyebiliriz. Hırçın, sokan ve zehirleyici. Şunu unutmamak gerekiyor; yenilgiyi zerafetle kabullenmek kayıp değil bir asalet belirtisidir. Özellikle de zaten o zaferi hak etmiyorsak.

Başak yeniayıyla beraber ceo, müdür, lider statüsündeki kişiler ve onların aile hayatlarıyla ilgili önemli değişimler olabilir gözükmektedir. Finansal konular her alanda önem kazanacaktır. Bilhassa miras, paylaşımlı paralar, eş/partnerin parası, prim, nafaka, tazminat ve yatırım yoluyla elde edilen değerlerde yeni gerekli yapılandırmalar olabilir.

Yeniay haritasında dikkatimi çeken iki adet açı kalıbı bulunuyor. Bunlar; Yükselen-Jüpiter-Mars ve Plüton-Neptün-Venüs arasında tanrının parmağı adı verilen açı kalıplarının oluşması. Tanrının parmağı açı kalıbı altmışlık açıyla bağlanan iki gezegene üçüncü bir gezegenin diğer ikisine 150’lik açı yapmasıdır. Üçüncü bağlanan apexteki gezegen kör noktada gibidir, önceden tespit edilemeyeceği için kaçınılmaz olaylar silsilesine bizleri çekmektedir.

Bu apex noktalar Venüs gezegeni ve Yükselen derecesi olduğu için Venüsyen olaylarla ilgili hayatımızda kontrol edemeyeceğimiz fakat olması gereken yenilikler kendiliğinden organik biçimde sirayet edebilir. Sürpriz ilişki/evlilik kararları, ani sürpriz boşanmalar, iflas haberler, işten çıkarılma ve skandal olaylar yaşanabilir.

Türkiye haritasının 3. evinde ve Kuzey Ay Düğümü’nün üzerinde gerçekleşeceğinden sağlık alanında rahatlama, yeni işleyen sistemlerin kurulması, üretimin artmasıyla işçi açığının da artması, atama ve yüksek oranda iş alımları, tahıl ve tarım ürünleriyle ilgili bolluk yaşanabilir. Gıda ve eğitim sektöründe etkili kampanyalar olabilir.

Sağlık konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken bir yeniay süreci yaşayacağız. Trafik kazalarından ve solunum yetmezliğinden ötürü hastalanan ve ölen sayısı artabilir. Merkür ve Mars benzeri hastalıklara açıklık olabilir. Ateşli, kanla ilgili hastalıklar, ince bağırsak, akciğerler, astım, apandisit, diyafram hassasiyetleri olabileceği gibi ruhsal bozukluklar da gözlemlenebilir. Anksiyete, depresyon ve sinir bozuklukları tetiklenebilir. Bu sebeple rahatlatan insanlarla beraber vakit geçirmek, sakin ve güvenilir ortamlarda bulunmak, aşırı aksiyon ve adrenalin aramamak ruhsal ve bedensel dengemizi korumamıza bir nebze olanak tanıyabilir.

Başak Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Hayatınızı hızlandıracak ve sizi motive edecek haberler gelmeye başlıyor. İş başvurularınız, müşterilerle görüşmeleriniz, ticari faaliyetleriniz yoğunlaşabilir. Evrak imzaları ve anlaşmalar esnasında detaylara pür dikkat kesilebilirsiniz. İletişim süreçlerinizde kaba üslup kurmaz karşınızdaki kişiyle empati yaparsanız maddi ve manevi karlı çıkan taraf siz olabilirsiniz. Diyete ve spora başlamak için de verimli bir zaman olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aile üyelerinizle önemli konular hakkında konuşarak haklarınız ve değerleriniz üzerine mücadele verebilirsiniz. Sevgilinizle ortak eve çıkabilir veya ailenizle tanıştırabilirsiniz. Emlaktan gelen para ve yatırımlar sayesinde kazançlarınız artabilir. Bedensel olarak koşturmalı olarak sizde işlerin bir tarafından tutabilir gözüküyorsunuz. Ailevi koşullarınızı daha iyi aşamaya taşımak için büyük bir motivasyonla hareket edebilir ve paranızı gözden çıkarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile yaşamınızda önemli değişikliklerde başı siz çekebilirsiniz. Tadilat/tamirat, nakliye ve yolculuk süreçleriyle yakından ilgilenmeniz olası. İçinize attığınız düşünceleri dayanamayarak dışarıya vurarak aile üyelerinizle aranızı kolaylıkla açabilirsiniz. İlişkilerde karşı tarafı konuşmalarınızla kışkırtma eğiliminiz olabilir. Bu süreçte sizden zaten düşük seviyede olan düşmanlarınızla mücadele etmektense kendi başarılarınıza odaklanmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bolca seyahat etmek isteyeceğiniz bu süreçte içinize dönerek her şeyi sorgulayabilirsiniz. Zihinsel olarak her şeyi kafaya takmaya, alınmaya ve yanlış anlamaya meyilli olabilirsiniz. Araç/gereç, ulaşım, nakliye, taşınma ve eğitim malzemeleri sebebiyle yüksek miktarda harcamalarınız olabilir. Kayıp gibi gözüken bir detay aslında sizi büyük bir stres ve karışıklıktan kurtarıyor olabileceğini düşünerek hareket etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hem maddi kaynaklarınız hem statünüzde yükseliş gerçekleşebilir. İş kurmak, terfi etmek ve zam almak yolunda talepleriniz olumlu karşılanabilir. Bu süreçte işinize ve hedeflerinize yatırım yapmaktan çekinmeyeceksiniz. Serbest gösterdiğiniz çabalarda üstün bir başarı kazanabilirsiniz. İmajınız ve tarzınız çok dikkat toplayabilir. Aile büyükleriniz ve eşin ailesi size maddi desteklerde bulunabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyerinizde el işçiliğiniz, yaratıcı fikir ve projeleriniz sayesinde statünüzü yükseltebilirsiniz. Yeni imajınız toplum önünde oldukça karizmatik bulunabilir. İş hayatınızda erkek figürlerinden büyük destekler gelebilir. İlişkilerde dengeyi iyi tutturmalısınız. Eleştirel, mükemmeliyetçi ve detaycılık nedeniyle abartı davranışlarla fırsatları kaçırma riskine dikkat etmelisiniz. Aşktan ziyade mantık odaklı iş sebepli birlikteliklere daha açıksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Çalışma hayatınızda gizli düşmanlıkların, kayıplar ve fedakarlık gerektiren konuların görünür olmaya başlayacağı bir zamana giriyorsunuz. Kendinizi biraz yorgun hissedebilirsiniz. Bu sebeple sağlığınızla yakından ilgilenebilir, ruhsal çalışmalar yapabilir veyahut kafanızı dinlemek suretiyle uzun bir seyahat planlayabilirsiniz. Eğitim kayıtları, seminer, sosyal medya projeleri ve workshoplarla da yakından ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sürpriz gelişmeler sayesinde yüzünüzü güldürecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ailenize hedeflerinizden bahsedebilir ve destek bulabilirsiniz. Emlak, miras sebepli beklediğiniz yüklü miktar para hesabınıza yatabilir. Sosyal çevrenizde görüştüğünüz insanlar daha olgun, ciddi ve çalışkan insanlar olmaya başlayabilir. Kariyerinizden, ait olduğunuz gruplar ve bağlantılarınız sayesinde gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyere dair muhasebe ve hesap-kitap yaparak yatırımlarınızı nasıl yapmanız gerektiği üzerine detaylıca düşünebilirsiniz. Engelleri aşmak adına daha çok çalışmak, işten kaçmamak ve kendinizi yetiştirmeniz gerekebilir. Ortaklık, iş birliği ve evlilik kararı yönünde önünüz açık gözüküyor. Rakiplerinizi, muhalif kişileri kışkırtmamak iyi olabilir aksi takdirde yalnız ve desteksiz kalabilirsiniz. Yer değişimi ve taşınma adına destekleyici bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yurt dışı, medya, eğitim ve hak/hukuk konularının daha iyi bir boyuta elvermesi açısından şansınız açık olabilir. Yurt dışı bağlantılı biriyle evlenebilirsiniz hatta kimileriniz bu dönemde ilişkilerde ikinci baharını yaşayabilir. İş hayatınızda yaratıcı fikir ve projeleriniz başarılı bulunabilir. Çalışma ortamınız hareketlenebilir, yeni müşteriler, çalışma arkadaşları, ortaklık teklifleri veyahut sponsorluklar devreye girebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Eş/ortak ve yatırımlar vesilesiyle elde ettiğiniz kaynaklarda büyüme ve gelişme olabilir. Ev sahibi olmanız, borçlar varsa rahatlıkla ödemeniz konusunda sağlam destekler görüyorsunuz. Diğer yandan güçlü rakipleri alt etmek konusunda zorlanıyorsunuz fakat uzlaşma yoluna gider kaos yaratmaktansa bardağın dolu tarafını görürseniz birlik beraberlik sayesinde ciddi ölçekte ilerleme kat edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İlişki ve ortaklıklarda adaletin sağlanacağı biçimde düzen değişikliğine gidebilirsiniz. Eksiklikleriniz yüzünüze kolaylıkla vurulabilir fakat sizin de düşüncelerinize önem verileceği için iletişim süreçlerini başarıyla yönetebilirsiniz. Arzularınızın yerine geldiğini, taleplerinizin karşılandığını görmeniz mümkündür. Evlilik kararı alabilir veyahut evliyseniz de sürpriz biçimde hamile kalabilirsiniz. Tüm bu değişiklikler aile düzeninizde hareket ve heyecan yaratabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis