Merve Çubuktepe

2021 güçlü tutulmalar, retrolar ve majör açılarla dolu son derece dönüştürücü adeta lunapark hızlı treni gibi bir yıldı. Zorluydu, bazen çok zorluydu. 2022’de de çok önemli ve keskin tutulmalar olmakla birlikte olumlu majör açı sayısı geçtiğimiz yıla göre daha yüksek. Umuyorum ki 2022 önceki yılın zorlukların hafiflediği, çok daha keyifli ve huzurlu bir yıl olur.

Bu haftanın en önemli konusu şans, bolluk bereket gezegeni Jüpiter’in Kova burcundaki uzun yolculuğunu tamamlayarak yönettiği Balık burcuna geçecek olması. Yönettiği yerde bulunan bir Jüpiter iyileştirici ve güçlendirici tesirini daha iyi yansıtabilecektir.

Büyük iyicil Jüpiter’in yönettiği Balık burcuna gerçekten geçişi ve uzun sürecek yolculuğu bu zorlu dönemlerde biraz nefes de alabileceğimizin işareti. Yeni yılda bolca hissedeceğiz. Haritamızda Jüpiter’in dokunduğu yerde iyileşme, temizlik ve olumlu anlamda bir gelişim görmemiz mümkün. Sırtımızdaki yükler hafifleyebilir tıkalı olan konularda hızlanma ve çözülmeler görebiliriz. Jüpiter 2022’de kısa bir süre Koç burcuna geçecek ama 20 Aralık 2022’ye kadar çoğunlukla bu burçta kalacak.

Jüpiter bu formda var materyal ve ruhani düzlemde bütünleşme ve zenginleşme isteği yaratır. Merhamet, şükran ve yardım duygularının bolluğu artar, yardım etme duygumuz yükselir. Paylaştıkça, yardım ettikçe çoğalırız. Bu sürecin bize öğrettiği asıl motif merhamet etmeyi bilmektir.

Klasik ve alternatif tıp, teoloji, şifa, spiritüalizm, yardım dernekleri kanallarında eğitim alarak ustalaşma ve kazanç şansı söz konusudur. Gölge yönüyle kişinin bireyselliğini kaybetme riski vardır. Her şeyi akışa bırakıp sorumluluk almaktan kaçınabilir, dalgalı denizdeki bir kayık gibi sürekli savrulabilir. Diğer bir gölge ise aşırı kabullenme ve biat halidir. Olur olmaz her şeye abartılı bir şekilde şükretmek, kötü olaylar yaşasa dahi şikayetçi olmama hali görülebilir.

Jüpiter Balık dönemleri şansın daha rahat aktığı, huzur etkisinin yükseldiği zamanlardır. Maneviyat ve iç dünyayla buluşmayı kolaylaştırır, bu durum bize hem iç sesimizi duymayı öğretirken yolumuzu aydınlatır. Genel etki itibariyle sıhhat adına koruyucu ve iyileştirici bir tesir oluştursa da sert açı alan haritalarda ayak bileği ve ayaklarda sıkıntı, su toplaması, ödem ve hormon düzensizlikleri oluşturabilir.

Bu dönemler ödemi engelleyen bir beslenme tarzına geçmekte fayda vardır, aynı zamanda kilo almak kolaylaşabilir. Ancak aşikar ki bu tesirin iyicil özellikleri zorlayıcı taraflarına göre çok daha güçlüdür. Bu sebeple Jüpiter Balık yoluyla ilerlersek eğer alacağımız verim de mutluluk da beklediğimizden fazla çoğalabilecektir.

Jüpiter 2022 takvimi şu şekilde:
Jüpiter Balık burcunda: 29 Aralık 2022 07:09 (0 derece)
Jüpiter Koç burcunda: 11 Mayıs 2022 02:21 (0 derece)
Jüpiter Koç Burcunda Durağan: 27 Temmuz 23:37 (8 derece)
Jüpiter Koç Burcunda Retro: 29 Temmuz 23:37 (8 derece)
Jüpiter Balık Burcunda Retro: 28 Ekim 2022 08:09 (29 derece)
Jüpiter Balık Burcunda Durağan: 23 Kasım 2022 17:10 (28 derece)
Jüpiter Balık burcunda İleri Hareket: 25 Kasım 2022 17:19 (28 derece)
Jüpiter Koç burcunda: 20 Aralık 2022 17:32 (0 derece)

Bu hafta Jüpiter Balık geçişi dışında Merkür pek çok gezegenler irtibat kuracağı için mental anlamda oldukça yoğun bir hafta bizleri bekliyor diyebiliriz. 2021 yılını değerlendirip, hesapları kapatarak yeni hedeflerimizi oluşturmak ve 2022’ye taze bir başlangıç yapmak adına ideal tesirler bizimle olacak. Bu açıları günlük yorumlarda belirteceğim. 30 Aralık 2021’de kesinleşecek Mars-Satürn altmışlığı da kararlı olanların zaferine vurgu yapmakta.

2 Ocak 2022 saat 21:33’te yılın ilk yeniayını yaşayacağız. Oğlak burcunda 12 derece gerçekleşecek bu yeniayda Uranüs sisteme destek veriyor. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına destekler devrede olacak. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır. Yeniay +-7 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.12.2021: Yılın son haftasından herkese merhabalar! Saat 00:28’de haftanın iyicil ve önemli açılarından Merkür-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Saat 05:23’te Ay-Güneş karesi kesinleşirken Son Dördün Ay fazına geçiyoruz. Daha hırslı ve iddialı hissederek insanlar kendimizi ispat etmek isteyebiliriz. Neyse ki öğleden sonra günün havası yumuşuyor ve Terazi burcundaki Ay önce saat 13:06’da Mars ile altmışlık ve 15:55’te Satürn ile üçgen olumlu açı yapıyor. Önemli işlerin öğleden sonra denk getirilmesini öneririm, tuttuğumuzu koparabiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 28.12.2021: Haftanın en gerilimli günlerinden birindeyiz. Ay Terazi burcunda yanan yolda ilerlerken saat 11:56’da Merkür, 15:19’da Venüs ve 17:06’da Plüton ile kare sert açı yapacak. Tüm gerilimlere açık olabiliriz. Yanlış anlaşılmalar ve gönül kırıklıklarına dikkat. Açıkçası bugün hiçbir önemli konunun görüşmemesine, bir şeylerin zorlanmamasında fayda var. Kavga eden daha da zarar görebilir. Sessiz, gözlemci ve tarafsız kalmakta fayda var. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 29.12.2021: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00:11’de Jüpiter ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 00:11-00:16 arası çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Akrep burcuna geçiş yapıyor. Diğer yandan yılın son günlerine gelirken yılın en önemli olaylarından biri gerçekleşiyor ve Jüpiter Balık burcuna geçiş yapıyor. Bu haftanın en önemli konusu şans bolluk bereket gezegeni Jüpiter’in Kova burcundaki uzun yolculuğunu tamamlayarak yönettiği Balık burcuna geçecek olması. Yönettiği yerde bulunan bir Jüpiter iyileştirici ve güçlendirici tesirini daha iyi yansıtabilecektir. Detaylı açıklamasınıı haftalık yazısında okuyabilirsiniz. Jüpiter 11 Mayıs 2022’ye kadar kesintisiz Balık burcunda yolculuğuna devam edecek. Saat 13:27’de Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 13:42’de Güneş ile altmışlık açı yaparak bu iyicil tesiri daha da desteklemekte. Sadece akşam saatlerinde frene basıyoruz zira Ay, saat 18:51’de Uranüs ile karşıt, 19:57’de Satürn ile kare açı yaparak Satürn Uranüs karesini kesinleştirdiği için akşam saatlerini daha gergin ve karmaşık kılabilir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.12.2021: Saat 02:53’te Güneş-Chiron Karesi kesinleşiyor. Özellikle gün boyunca hırçın tepkiler göstermemeye ve ani kırıcı sözler söylememeye dikkat etmeliyiz. Çarpıntı, tansiyon yükselmesi ve anksiyete görülebilir. Neyse ki saat 03:21’de haftanın en güçlü ve olumlu açısı Mars-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. İki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biri. Bu açı kalıbı İkizler-Kova burçları arasında gerçekleşecek. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 10:51’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken 08:51-12:51 arasında günün en ruhani saatlerine adım atıyoruz. Bu evre her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Saat 12:53’te ise Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Saat 16:27’de Ay-Güneş yarım karesi kesinleşirken Balzamik Ay fazına geçeceğiz. Bu faz bir şeyleri bırakmak, bağ kesmek ve ruhsal çalışmalar için çok uygundur. Ay saat 16:18’de Venüs, 19:27’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak duygusal enerjiyi ve tutkuyu artttıyor. Ay saat 20:09’da Merkür ile altmışlık yaptıktan sonra boşluğa girerek tüm gün bu şekilde kalacak. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 31.12.2021: Yılın son gününe geldik! Yeni yılınız kutlu olsun; 2022 size sağlık, huzur, mutluluk ve hayallerinizdeki güzellikleri getirsin. Ay 02:08’de boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor. Saat 02:42’de ilk açısı Jüpiter ile kare sert açı olduğu için gece aniden uyanma, yeme içme arzusu görülebilir. Saat 04:07’de Ay, Güney Ay Düğümü ile kavuştuğu için oldukça karmik tesirler altında yeni yıla gireceğiz. Eski sözün dediği gibi: “Ne dilediğine dikkat et” Ay saat 15:50’de Chiron ile üçgen açı yaparak 14:50-16:50 arasında ruhsal çalışmalar ve ibadet için son derece güzel tesirler oluşturacak. Saat 21:14’te Ay-Satürn altmışlığı dengeli ve huzurlu bir etkise yaratsa da saat 23:00’te Ay-Mars kavuşumu devrede. Taşkınlık, aşırı yiyip içme gibi konularda dikkat. Tekrar mutlu yıllar dilerim. Senelerdir Merkür Astroloji ile yolculuğumuza devam ediyoruz, bir parçası olduğunuz için çok teşekkür ederiz. İlerleyen yıllarda da bu güzel yolculuğa birlikte devam etmek dileğiyle. Ay Fazı: Balzamik.

Cumartesi – 01.01.2022: 2022 yılının ilk gününe girerken Ay Yay burcunda ve Neptün ile saat 02:02’de kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Aşırı yeme içme, sersemlik gibi konulara dikkat, ayarı iyi tutturmakta fayda var. :) Ay tüm gün boşlukta olacağı için yeni yılın ilk gününe yakışır şekilde bir şeyler yapmadan, dinlenerek ya da ufak şeylerle uğraşarak zaman geçirebiliriz. Kendimizi yormadan biraz mola vermenin tam zamanı. Diğer yandan enerjisi yüksek olanlar için saat 12:49’da Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyler üretmek, yeni şeyler icat etmek, yaratıcılığı konuşturmak adına idealdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili olacak. Ay Fazı: Balzamik.

Pazar – 02.01.2022: Ay saat 02:02’de boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ay saat 03:12’de Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yaparak günü canlandıracak. Diğer yandan saat 10:09’da Merkür burç değiştiriyor ve Kova burcuna geçiş yapacak. Merkür 13 Ocak 2022’ye kadar Kova burcuna ileri gittikten sonra retrosuna başlayacak ancak bu başka bir yazı konusu. Merkür Kova burcunda sivri dilli, iddialı, hümanist ve çoğulcudur. Şahsi oynayanlar bu süreçte pek fayda bulamazlar. Ay saat 19:19’da Uranüs ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra saat 21:33’te Ay-Güneş kavuşumu gerçekleşecek ve yılın ilk yeniayını yaşayacağız. Oğlak burcunda 12 derece gerçekleşecek bu yeniayda Uranüs sisteme destek veriyor. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına destekler devrede olacak. Planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır. Ay Fazı: Yeniay +-7 gün etkili. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim.
Merve Çubuktepe