Begüm Minkis

2024 yılına sık rastlanmayan olumlu açılar ve yüzümüzü güldüren gelişmeler eşliğinde giriş yapacağız. Herkese şimdiden mutlu, sağlıklı ve başarılı bir 2024 yılı dilerim. 27 Aralık 2023 İstanbul’a göre 03:03’de 4° Yengeç burcunda kuvvetli bir dolunay gerçekleşecek. Retro Merkür soslu Dolunay’ın ışığı bu sefer aile hayatımızdaki karışıklıkları, duygusal karmaşaları ve bilinçaltına attıklarımızı aydınlığa kavuşturacak. Kendimizi çok hassas, empatik, duygusal hissedebiliriz. Zaman yöneticileri Jüpiter ve Satürn gezegenlerinin dolunay anında kurduğu altmışlık açı, Güneş ve Jüpiterin üçgen açısı tüm taşların yerine oturmasına, hak edilenleri almaya, yükselmeye ve adaletin yerini bulmasına yardımcı olabilir. Adeta sevinç gözyaşları bile dökebiliriz. İstediğimiz zamanda bir şeyler olmadığı için hayallerimize küsüp sırt çevirmediysek, inancımızı yitirip pes etmediysek eğer hayat bizleri Yengeç Dolunayı ile beraber ödüllendirmeye başlayabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yoğun duygusal gelişmelere hazırlıklı olmamız gereken bir sürece giriyoruz. Dolunaylar tüm gerçeklerin açığa çıkması, tamamlanma ve bitişler yaşamakla ilişkilidir. Ay Yengeç burcunda kendi tahtında olduğu için tam performans çalışmaktadır. Dolunayda duygusal, abartılı, çocuksu tepkiler vermeye çok açık olabiliriz. Kendimizi korunmaya ve beslenmeye ihtiyaç duyuyor gibi hissedebiliriz. Başkalarıyla kurduğumuz empatinin aynısını görmek isteyebiliriz. İstediğimiz karşılıkları bulamazsak kaç yaşında olursak olalım alınganlık ve küslükler ortamın neşesini bozabilir.

Çocukluğumuza yolculuk yaptığımız, değerli hatıralarımızı andığımız, vatanseverliğimizin yoğunlaştığı, aile albümlerinde bolca vakit geçirdiğimiz bir dönem olabilir. Uzun zamandır görüşmediğimiz insanlarla hasret gidermek, bir türlü hafızamızdan atamadığımız travmaları kökten çözmek, her şeyle ve herkesle barışmak, affetmek ve şifalanmak için çok iyi bir zaman olabilir. Aile hayatımız, yuvamız ve annemizle olan bağımız geleceğe yönelik verdiğimiz kararlarımıza etki edecek düzeye gelebilir. Kendimizi bir konuya, insana ve olaya aşırı bağlı hissedebiliriz. Bu sebeple ait olduğumuz yerde köklenmek, evlenmek ve dostlukları daha da pekiştirmek isteyebiliriz.

Dolunay’ın yükseleni İstanbul’a göre 3° Akrep burcu olacak. Dolunay’ın ışığı karanlık karmaları çözümleyebilir. Krizler tatlıya bağlanabilir. Başkalarıyla evlilik-ortaklık yoluyla elde edilen paralar, riskli yatırımlar, miras, tazminat, vergi ve SGK konularıyla ilgili bizleri 2022 başından beri kısırdöngüye sokan problemlerin çözüldüğünü görebiliriz. Tüm zehirli ilişkiler ve çöplüklerden de arınabiliriz. Artık temiz sularda yüzmek, pis suları da damıtmak gerektiğini iyice idrak edebiliriz. Jüpiter’in dolunay an haritasında ilişkilerle ilgili 7.evde (DSC) bulunması erdemli, etik ve dürüst insanlarla karşılaşmaya, destek bulmaya yardımcı olabilir.

Aşk ilişkileri konusunda da hayırlı haberler yolda olabilir. Dolunay anında Venüs-Neptün, Güneş-Jüpiter üçgenleri doğru eşi ve işi bulma, yeni kültürler tanıma, yaratıcı işler başarma, terfi etme ve bireysel yaşamlarda hayal edilenlerin somutlaşabilmesi konusunda destekler getirebilir. Pollux (Zeus’un ölümsüz ikiz çocuğu) ve Scheat sabit yıldızları eşliğinde gerçekleşecek dolunay bir alanda/konuda isim yapmak, karizma yaratmak ve iz bırakmak, düşleri gerçeğe dönüştürmek konusunda bazı harita sahiplerine kadersel etkiler getirebilir. Psikolojik çerçevede ulaşılması zor, aykırı ve ütopik fikirler ortaya çıkabilir. Hırslı ve gururlu yaklaşımların da sergileneceğini gösteriyor.

Dolunay’ın sabian sembolü bir demiryolu geçişinde, bir tren otomobile çarpar. Trenin kolektif sistemi temsil ettiğini farz edersek, otomobil de bizlere kolektifin içindeki bireyleri göstermektedir. Kökleşmiş yapılar yüzeysel değerleri bir çırpıda ezip geçebilir. Toplumun değerli bir parçası olsak da hayatın kuralları ve akışına uyum sağlamak gerekebilir. Neyin önünde engel durduğumuza, kime ve neye kafa tuttuğumuzu tekrar gözden geçirmek bizim için iyi olabilir. Aksi takdirde zarar gören ve yaralanan taraf biz olabiliriz.

Türkiye’nin doğum haritasının yükseleninde, Plüton’un üzerinde gerçekleşecek dolunay çözülmez gibi görünen meselelerin üstesinden gelmeye ve küllerden yeniden doğmayı sağlayabilir. Ülkenin koşulları, imkanları ve motivasyonunu ilgilendiren önemli maddi ve manevi gündemlere gözümüzü çevirebiliriz. Müttefik devletlerin başkanlarından destekler görülebilir. Dolunay bir yandan 4.evdeki Mars ile kare açıda olması bilhassa sınırlarda askeri savunma, özel harekatları ve jandarma kuvvetlerini harekete geçirebilir. İnşaatlar, kentsel dönüşüm, nakliye, tadilat ve taşınma konuları hız kazanabilir. Ayrıca halk kendi içinde de yaralanma, kazalara, çatışma ve saldırılara açık olabilir. Kasaplar, marangozlar, cerrahlar, ağır iş gücüne sahip demir/çelik fabrika çalışanları ve maden işçileri görünmez kazalara uğrayabileceğinden dikkat etmeleri gerekebilir.

Yengeç Dolunayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile bireylerinizle ilişkinizi daha iyi yönetmeniz, empati kurmanız ve sorumluluk almanız gereken bir sürece girebilirsiniz. Duygusal olarak geçmişinizle yüzleşmeniz, bağımlılıklardan kurtulmanız ve olması imkansız beklentilerinizin de farkına vararak artık kabule geçmeniz sizin için hayırlı olabilir. Evinize uzaklardan misafir gelebilir. Taşınma, evlenme, mülk alımı ve miras paylaşımlarıyla ilişkili uzun süredir devam eden konular varsa artık netliğe kavuşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Projelerinizi uygulamaya koymak için iyi bir zaman. Ticari hayatınızla ilişkili yeni atılımlar gerçekleştirebilir, imzalar atabilirsiniz. Kiminiz iş kurabilir, uzun vadeli bir eğitime başlayabilir, araç ve elektronik alet satın alabilirsiniz. Elinizi attığınız her işi altına dönüştürmeniz, fayda sağlamanız mümkün gözüküyor. Kardeşler, kuzenler, yakın arkadaşlar, komşularınızla daha sık haberleşmek ve görüşmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Finansal açıdan kendinizi sağlamlaştırdığınız, gelir gider dengesini daha iyi kurduğunuz, işsizseniz işe girdiğiniz, birikim yapabildiğiniz ve arzu ettiğiniz eşyaları satın olabileceğiniz bir zaman olabilir. Dayanıklı ve uzun vadeli yatırımlar yapabilirsiniz. Eşiniz ve ortağınızla yanlış anlaşılmalarınız varsa eğer çözebilirsiniz. Bu süreçte kendi değerinizi daha iyi fark edebilir, etrafınızdaki insanlardan değer ve saygı görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Etrafınıza karşı daha duygusal ve anaç davranışlar sergilediğiniz bir zaman olabilir. Olaylara karşı fazla hassasiyet ve alınganlık göstermemeye dikkat etmelisiniz. Sevdiğiniz insanlarla birbirinize olan sadakatiniz göz doldurabilir. Ev hayatınız ve aile ilişkilerinizle ilgili sorunlarınız varsa eğer çözümlenmeye başlayabilir. Yeni bir arkadaş çevresine dahil olmanız ve keyifli zamanlar geçirmeniz de mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Fedakar, cömert ve koruyucu davranışlarınızın yoğunlaştığı bir zaman. Kariyer hayatınızı farklı kanallara taşıyabilirsiniz. Yurt dışı bağlantıları kurabilirsiniz. Sanal ticaret konuları ilginizi çekebilir. Ailenizle uzun bir seyahate çıkmak isteyebilirsiniz. Harcamalarınızı abartmamaya, fazla borçlanmamaya dikkat etmelisiniz. İlişkilerinizde sizden saklanan ve güvenmemeniz gereken durumlar varsa eğer ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Geleceğe dair plan ve projelerinizi hayata geçirmek isteyebilirsiniz. İşinizden elde ettiğiniz gelir artabilir. Maddi açıdan hayallerinize kavuşabilirsiniz. Sermayesi güçlü insanlardan destek görebilirsiniz. Kalabalık ve farklı ortamlara girebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte katılacağınız eğitim, çıkacağınız seyahatler ve yapılacak organizasyonlar keyifli geçebilir. Hukuki konularda haklarınızı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hedeflerinize dört elle sarıldığınız bir zamana giriyorsunuz. Evlenmeye veya kendi işinizi kurmaya karar verebilirsiniz. Kiminiz evden çalışmaya başlayabilirsiniz. İlişkilere yatırım yaptığınız takdirde doğru insanlardan destek bulabilirsiniz. Eşinizin maddi gelirlerinde, ortak finansal kaynaklarda büyüme yaşanabilir. Miras hak edişleriniz varsa alabilirsiniz. Kardeş ve kuzenlerinizle aranızda yanlış anlaşılmalar varsa toparlamanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İlişki ve ortaklıklardan yana şanslı bir zamana giriyorsunuz. Hayat görüşünüzü olumlu yönde değiştiren bir olaya şahitlik edebilirsiniz. Seyahat, eğitim, bürokratik ve hukuki konularda beklentileriniz karşılanabilir. Gerçek ve kalıcı aşkı bulabilirsiniz. İyi giden bir ilişkiniz varsa evlilik kararı almanız mümkün. Sizi oldukça geliştirecek iş anlaşmaları da gerçekleştirebilirsiniz. Bir yeteneğinizi keşfedebilir ve hobinizi işe dönüştürebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Doğru insanlarla kendinizi paylaşıma açmanız sayesinde değerlerinize değer katmaya başlayabilirsiniz. Finansal krizleriniz varsa toparlayabilirsiniz. Yatırım yapmak, maddi plan çizmek için iyi bir zaman olabilir. Miras, tazminat, prim, sigorta ve vergi işlerinizi de halledebilirsiniz. İş ilişkilerinizi sağlıklı kurabilirsiniz. İnsanlara verdiğiniz sözleri yerine getirmeye ve yanıltıcı davranışlarda bulunmamaya dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İlişkilerde alma verme dengesini kurmadığınız takdirde bazı kişilerle zıtlaşma, aşırı alıngalık ve küslükler ortaya çıkabilir. Önemli ve verimli bir danışmanlık alabilirsiniz. Birilerinin rehberliğinde spekülasyon üzerinden gelir elde edebilirsiniz. Partneriniz bir sıkıntısını çözebilir. Birbirinize duygusal destek verebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte çıkacağınız seyahatler size çok iyi gelebilir. Köklenmiş beraberlikleriniz varsa evlilik kararı alabilirsiniz. Taşınmanız da mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayatınızı nizama sokmak, kişisel bakımlarınızla ilgilenmek ve temizlik yapmak için iyi bir zaman. Aile içinde bir sağlık sorunundan kurtulabilirsiniz. Kendinizde sağlık kontrollerinden geçmek isteyebilirsiniz. Çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Ofisinizi taşımak, iş değiştirmek, sağlıklı beslenmeye ve spora başlamak gibi yaşam tarzınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz. Çalışma ortamınızda rahatsız olduğunuz durumlar varsa eğer çözüme kavuşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kendi bildiğiniz yoldan gitmek isteyeceğiniz ve yaptıklarınızla popüler olacağınız bir sürece giriyorsunuz. Herhangi bir konuda risk almak için doğru bir zaman olabilir. Aşık olabilir, flört etmeye başlayabilir ve romantik tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Duygusal bunalım ve korkulardan kurtulabilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz. Lüks ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Keyifli bir tatile çıkabilirsiniz. Sanatsal konularda eğitim almak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis