Merve Çubuktepe

Bu hafta yılın son Merkür retrosuna adım atıyoruz. Haftanın ilk gününde 27 Eylül 2021 saat 08:59’da Merkür Terazi burcunda retro hareketine başlayacak. Merkür bu burçta 25-10 derece arasında gerileyecek. Takvimi gözden geçirelim:

Merkür Durağan Konumda: 26 Eylül 2021 08:09 – 27 Eylül 2021 08:09 (25 derece)
Merkür Retro Dönemi: 27 Eylül 2021 08:10 – 17 Ekim 2021 18:16 (25-10 derece)
Merkür Durağan Konumda: 17 Ekim 2021 18:16 – 19 Ekim 2021 18:15 (10 derece)
Merkür İleri Harekette: 19 Ekim 2021 18:16 (10 derece)

Merkür Terazi burcunda olduğu için ilişkiler, barışmalar, bir şans daha vermek adına en etkili Retrolardan birindeyiz diyebiliriz. Özellikle Merkür ilişki göstergelerinizden geçiyor, olumlu açı yaparak retro yapıyorsa bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz yüksektir. Veya kalbimiz boşsa bir anda geçmişten tanıdığımız bir kişi ile yollarımız kesişebilir. Özellikle romantik açıların etkin olduğu bu hafta birçok önemli duygusal habere açığız. İlişkiler daha derinleşebilir ve geçmişte söylenmemiş detaylar açığa çıkabilir bu süreçte.

Retroda gelen retroda gider diye bir kaide kesinlikle yok, ancak yine de ilişkiler adına nihai kararlar vermek ve önümüzü görmek adına retro sonrası dönemde esas adımları atmak çok daha sağlıklı olacaktır. Hafta romantik olsa da retro önümüzdeki ay da etkin olacak, bu bir maraton.

Adalet ve yargı sistemlerinde aksaklıklar, yanlış uygulamalar; sahte barışçıl açıklamalar, sevimli görünerek kandırmak, riyakarlık gibi kavramlar özellikle gündeme gelebilir. Her Merkür retrosunda olduğu gibi iletişim, haberleşme, ulaşım kanallarında aksaklıklar; dolandırıcılık ve verilerin çalınması gibi konular gündeme gelebilir. Ortaklık kurmak, evlenmek gibi kavramlar adına pek ideal bir dönem değildir. Tarih seçecekseniz retro dışında olmasını öneririm.

Merkür retro dönemleri nostaljiktir. Eskiden sevdiğimiz müzikler; gençlik, çocukluk dönemleri, anılar daha ön planda olabilir. Özellikle giyim kuşam ve imaj konusunda da daha retro seçimler cazip gelebilir.

Haftaya özellikle 29 Eylül 2021’de kesinleşecek Venüs-Neptün üçgeni damgasını vuruyor. Bu iyicil açı kalıbı ilham verici, estetik ve dinginleştirici doğaya sahip. Romantik etkisi yüksek olan bu açı flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

2 Ekim 2021’de Venüs-Plüton altmışlığı da kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. +-5 gün etkili. Retro ile birleşince belirttiğim gibi havada epey romantik etkiler var bu hafta.

Bu iki iyicil açının arasında bir uyarı açısı yerleşiyor. 1 Ekim 2021’de Venüs-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. +-5 gün etkili. Ancak nitelik olarak en az yorucu sert açılardan biri. Toparlarsak eğer; duygular, romantizm, ilişkiler güzel şeyler olabilir, ancak hiçbir şeyi abartmamak koşuluyla.

Diğer önemli açılara değinirsek eğer, 30 Eylül 2021’de Güneş-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Son olarak 1 Ekim 2021’de Merkür-Plüton karesi kesinleşecek. Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.09.2021: Herkese iyi haftalar! Saat 08:09 itibariyle Merkür retrosu başlıyor. Merkür Terazi burcunda 17 Ekim 2021’e kadar 25-10 derece arasında gerileyecek ve 19 Ekim 2021’de durağan konumdan çıkıp tekrar ileri hareketine başlayacak. Merkür Terazi burcunda olduğu için ilişkiler, barışmalar, bir şans daha vermek adına en etkili Retrolardan birindeyiz diyebiliriz. Özellikle Merkür ilişki göstergelerinizden geçiyor, olumlu açı yaparak retro yapıyorsa bu tür şeyler yaşama ihtimaliniz yüksektir. Veya kalbimiz boşsa bir anda geçmişten tanıdığımız bir kişi ile yollarımız kesişebilir. Özellikle romantik açıların etkin olduğu bu hafta birçok önemli duygusal habere açığız. İlişkiler daha derinleşebilir ve geçmişte söylenmemiş detaylar açığa çıkabilir bu süreçte. Adalet ve yargı sistemlerinde aksaklıklar, yanlış uygulamalar; sahte barışçıl açıklamalar, sevimli görünerek kandırmak, riyakarlık gibi kavramlar özellikle gündeme gelebilir. Her Merkür retrosunda olduğu gibi iletişim, haberleşme, ulaşım kanallarında aksaklıklar; dolandırıcılık ve verilerin çalınması gibi konular gündeme gelebilir. Ortaklık kurmak, evlenmek gibi kavramlar adına pek ideal bir dönem değildir. Tarih seçecekseniz retro dışında olmasını öneririm. Retronun ilk gününde özellikle iletişim kazaları ve gaflara dikkat. Ay İkizler burcunda geç saatlere doğru 23:10’da Neptün ile kare açı yapacağından bugün dalgınlık, odaklanma zorluğu ve bir konuda emin olmakta güçlük görülebilir. Hayati kararlar almak yerine düşünmekte fayda var. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 28.09.2021: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde önce 02:24’te Jüpiter ile sonra 07:18’de Merkür ile olumlu üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. Sabah saatlerine keyifli etkilerle başlıyoruz ancak Ay saat 07:19-16:34 arasında boşlukta olacak. Bu bağlamda hem retro hem de boşluk etkisiyle daha aheste ve üşengeç hissedebiliriz. Diğer yandan yarım kalan işleri tamamlamak adına çok doğru zamanlardayız. Saat 16:34’te Ay boşluktan çıkıp Yengeç burcuna adım atacak. Daha duygusal, evcimen ve nostaljik hissedebiliriz. Özellikle evimizi düzenlemek, yemek yapmak, evi güzelleştirmek, bir davet vermek gibi konular için çok uygun bir etkidir. Ailemiz, özellikle ebeveynler ve aile büyükleriyle varsa buzları eritebilir; birbirimize daha çok kenetlenebiliriz. Sadece aşırı alınganlık ve her şeyi kişisel almaktan kaçınmalıyız. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 29.09.2021: Ay Yengeç burcunda saat 04:56’da Ay-Güneş karesi kesinleşirken Son Dördün fazına geçiyoruz. Daha iddialı, kendimizi göstermek ve çevremize ispat etmek istediğimiz tesirler devrede olacak. Ay saat 11:16’da Mars ile kare sert açı yaptığı için +-2 saat normalden daha gergin olabilir, kolay sinirlenip fevri tepkiler verebiliriz dikkat. Neyse ki saat 19:13’te haftanın en iyicil açısı Venüs-Neptün üçgeni kesinleşirken hava yumuşamaya başlıyor. Bu iyicil açı kalıbı ilham verici, estetik ve dinginleştirici doğaya sahip. Romantik etkisi yüksek olan bu açı flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır. Retro ile birleşince epey yoğun duygusal etkiler devrede diyebiliriz. Aynı zamanda bu açı aranan ilhamı bulmak, üretkenlik ve yaratıcılık adına da çok etkilidir. Sanat dallarıyla uğraşmak da enerjimizi yükseltecektir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.09.2021: Saat 01:19’da haftanın iyicil açılarından Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Yengeç burcunda saat 11:06’da Neptün, 12:43’te Venüs ile olumlu üçgen yaparak bir gün önce kesinleşen Venüs-Neptün üçgenini tetikliyor. Özellikle günün ilk yarısı oldukça romantik ve ruhsal açıdan derin etkilere sahip diyebiliriz. Öğleden sonra hava değişmeye başlıyor. Ay saat 16:54’te Plüton ile karşıt, 17:49’da Merkür ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek ve bir gün sonra kesinleşecek olan Merkür-Plüton karesini çalıştıracak. Bu bağlamda tüm önemli işlerimizi mümkünse 14:54’ten önce tamamlamakta fayda var. Zira günün geri kalan kısmı çatışma, zorlanma ve gerilimli etkilere açık durumda. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 01.10.2021: Ekim ayına adım atarken saat 02:31’de haftanın önemli açılarından Venüs-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. +-5 gün etkili. Ancak nitelik olarak en az yorucu sert açılardan biridir. Ay saat 03:54’te boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor. İmaj değişimi, estetik, kişisel bakım için Ay açıları sebebiyle bir sonraki günü öneririm. Ancak bir not olarak Merkür retrosu bu tür konuları olumsuz etkilemez. Ay saat 17:09’da Satürn ile karşıt açı yaparak uzlaşması zor ve gergin bir atmosfer oluşturmaya başlıyor. Bunun üzerine saat 17:26’da Merkür-Plüton karesi kesinleşecek. Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Retro dönemindeyiz, kaş yaparken göz çıkarmayalım; çok dikkat. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 02.10.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcunda saat 06:31’de Uranüs ile kare sert açı yapıyor. Aniden uyanma, yerinden zıplatan rüyalar söz konusu olabilir. Saat 10:47’de haftanın iyicil açılarından Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. +-5 gün etkili. Bugün her türlü güzellik ve bakım işlemi; estetik operasyon gibi konular için ideal. Retro Merkür bu durumu etkilemez. Akşam saatlerinde Ay saat 22:28’de Jüpiter ile karşıt, saat 23:56’da Merkür ile altmışlık açı yapacak. Bu bağlamda olayları mantıkla ele almak, empati kurmak ve geçmiş hata/doğrularımızdan referans almak bizi avantajlı konuma taşıyacaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 03.10.2021: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve saat 02:35’te Güneş ile 45’lik açı yaparak faz değiştiriyor. Ay, Balzamik faza geçerken yeniaydan önceki son aşamaya geçiyoruz. Bu faz bir şeyleri geride bırakmak, son formu vermek, bağ kesmek, zararlı alışkanlıkları terk etmek adına uygundur; ancak Merkür retro olduğu için kararlı olmakta normalden daha fazla zorlanabiliriz. Ay saat 02:42’de Venüs ile kare açı yaparak boşluğa girecek ve saat 02:43-11:36 arasında boşlukta kalacak. Boşluk evresinde sıfırdan iş başlatılmasını ve önemli işlere odaklanılmasını önermem. Saat 11:37’de Ay Başak burcuna geçiyor, netlik ve verimlilik kazanmaya başlıyoruz. Gün boyunca evimizi, çevremizi düzenleyebilir; diyet ve spora başlamak için adım atabilir, eski eşyaları temizleyip yaşam alanımızı ve eşyalarımızı tasnif edebiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe