Merve Çubuktepe

Bu hafta şiştikçe şişebilir, büyüttükçe büyütebilir adeta kabartma tozu çok kaçmış bir unlu mamule dönebiliriz. Kek kabına sığmıyor kesinlikle. Peki neden böyle? Öncelikle Yengeç yeniayı sebebiyle oldukça hassaslaşabiliriz. Bununla birlikte Yeniay anında Ay-Güneş ikilisine sert açı yapacak Jüpiter vesilesi ile iyiyi cennetten haber geldi gibi, kötüyü ise felaket gibi algılayabileceğiz. Özetle zihnimizin kontrast ayarları bu hafta pek keskin ve bu sebeple de bir konuda karar verirken gerçekten çok düşünmek ve hatta objektifliğinden emin olduğunuz kişilere danışmak gerek.

29 Haziran 2022 saat 05:52’de 7 derece Yengeç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Çevremizde gelişen olaylardan kolayca etkilenebilir ve duygusal reaksiyonlara açık olabiliriz. Karar alınan fakat bir türlü hayata geçirilememiş meseleler artık değişime girebilir ve Araf’taki konular netleşebilir. Ancak kabul edelim ki bu çok rahat bir değişim hali değil. Kafamızdaki idealize edilmiş konuları çözen, idolleştirdiğimiz kavramları yerle bir eden gerçeklerle yüzleşebiliriz. Ama bu esnada zor olsa dahi aşırı duygusal ve fevri reaksiyonlardan kaçınmalıyız. Yeniay anında 12. Ev oldukça yoğun, bu sebeple saklanan, içeride duran tüm sır ve duygusal gizler bir anda ortaya dökülebilir. İyisiyle kötüsüyle güçlü bir netlik yaşamamız olası. Ancak tabii ki bunu istememiz gerekiyor, Yengeç’in kabuğuna saklanıp artık bize uymayan bir alanda kalmayı seçer ve on ikinci eve hapsolmaya devam edersek ruhsal anlamda daha da bunalarak güç kaybı yaşayabiliriz.

Makro konularda ise konut fiyatları, kiralama, barınma, mülteciler gibi konularda çok daha sıkıntı haberler gündeme gelebilir. Yeniay anında Güneş, Mirzam yıldızı ile kavuşum yapıyor. Toplumda daha fazla sesini çıkaran insanlar, hakikatleri anlatmaya çalışan kişiler görebiliriz. Ne kadar sesleri duyulur bilinmez ancak bu tür kişiler artacaktır.

Neptün 27-29 Haziran 2022’de durağan konumda olacak. Bu retro bireyden ziyade makro olaylarla daha çok ilgilidir. Yine de haritası özellikle etkilenen kişiler geçmişe dair inkar ettiği ve illüzyon yaşadığı konularda uyanma yaşayabilir. Neptün’ün balık burcundaki retrosu inanç sömürüsü, insanların kendilerini düşünceler ve kendi delüzyonlarıyla uyuşturması, dolandırıcılık, zehirlenm bulaşıcı hastalıklar ve suyla alakalı kirlenme veya kazaları beraberinde getirebilir. Neptün retrosu 5 Aralık 2022’ye kadar sürecek. Ki yeniay anında da Neptün bu yapısı sebebiyle oldukça etkili.

Neptün Retro takvimi:
Neptün Durağan Konumda: 27 Haziran 2022 10:55 – 29 Haziran 2022 10:55 (25 derece Balık)
Neptün Retro Dönemi: 29 Haziran 2022 10:56 – 3 Aralık 2022 03:13 (22 derece Balık)
Neptün Durağan Konumda: 3 Aralık 2022 03:13 – 5 Aralık 2022 03:13 (22 derece Balık)
Neptün İleri Harekette: 5 Aralık 2022 03:14 (22 derece Balık)

Haftanın son günlerine yaklaşırken 2 Temmuz 2022’de Mars-Plüton karesi kesinleşecek. Bu oldukça zor bir açı kalıbı. Maalesef orman yangınları, sabotajlar gibi konuları tetikleyebilir. Ayrıca patlama gibi konulara da açıklık getirir. En önemlisi de şiddet ve cinnet içeren olayları tetiklemesidir. Bireysel düzlemde de bastırılmış öfkenin kontrolsüzce dışa vurumu, yıkıcı hareketler, kişisel ve çevreye zararlar söz konusudur. Etkisi hafta ortası itibariyle başlayacağı için bu hafta gerçekten stres yönetimini çok iyi yapmak, öfke ile daha da kendini gaza getirip hatalı hareketlerden kaçınmak çok önemli görünüyor. Çevrenizde de yıkıcı, zararlı, irrasyonel veya şiddet içerikli davranışlar gösteren kişilerden hemen uzaklaşmalısınız. Ayrıca kendi kendimizi aşırı yerme, suçlama eğilimi görülebilir, lütfen kendinizi de aşırı hırpalamayın. Bu açı kalıbı hafta boyunca deprem riski oluşturabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.06.2022: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda saat 10:21’de Merkür ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Saat 08:21-12:21 arası günün her türlü kariyer, finans ve iletişim konuları adına en iyicil zamanları. Saat 14:46’da Merkür-Chiron altmışlığı da bu durumu güçlendiriyor. Bu açı kalıbı iletişim kanallarının doğru kullanılması ve yeterli çaba ile sorunların çözülebileceğini gösterir. Bu sebeple aslında tüm gün sorunları çözmek, orta yol bulmak, dengeleri tekrar sağlamak ve hasarlı bir konuyu tamir etmek adına iyicil tesirleri beraberinde getirmekte. Ay günün sonuna gelirken 22:23’te Plüton ile Quintile olumlu açı yapıyor. Eğer bir konuyu çözmek adına çaba gösterdiyseniz sonucu gelebilir, ancak gelmiyor veya karşı taraf bir çaba göstermiyorsa bilin ki yapabileceğiniz her şeyi yaptınız demektir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 28.06.2022: Haftanın en iyicil açı kalıplarından biri olan Mars-Satürn altmışlığı saat 01:28’de kesinleşiyor. İrade ve kararlılık kullanmak adına ayın en güçlü açılarından biri. Gereken çabayı bir miktar göstersek dahi misliyle katkısını alabilmemiz mümkün. Bu açı kalıbında en önemli kavramlar kararlılık, disiplin, planlı olmak ve cesarettir. İsteklerimizi hayata geçirmek adına adımlarımızı attığımız takdirde giderek daha hızlı yol alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay İkizler burcunda son derecelerinde saat 05:38 itibariyle Neptün ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 05:38-14:53 arasında boşlukta olacağı için ne yapacağımızı tam bilmeden dolanabilir veya sürekli alakasız bir şeylerle uğraşıp asıl odaklanmamız gereken şeyden kaçınabiliriz. Ay saat 14:54’te boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında Ay sakin bir şekilde yolculuğuna devam ediyor ve Yengeç yeniayına hazırlanıyoruz. Balzamik Ay’ın da son evresindeyiz bu sebeple korkularımıza yenilmeden bir şeylerin üzerine gitme, gerekiyorsa son verme ve bırakma enerjisi en yüksek durumda. Artık ait olmadığımız veya sığmadığımız kabukları değiştirme vakti… Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 29.06.2022: Yeniay gününe geldik. Öncesinde haftanın zorlayıcı açılarından Güneş-Jüpiter karesi saat 03:59’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı egonun şişmesini de sembolize eder. Kendini çok üstün veya küçük görme hali söz konusu olabilir. Depresif bir ruh halindeyseniz değersizlik hissi, onay alma arzusu ve alamayınca da mod düşükleri görülebilir. En önemlisi de açı kalıbı abartı ile doğrudan alakalıdır. Kötü şeyleri felaket, iyi şeyleri mucize gibi algılayabiliriz oysaki iki uç da abartı durumdadır. Ayrıca aşırı harcama, yeme içme, dağıtma gibi kontrolsüz hareketlere dikkat; iradeyi zayıflatan bir açı kalıbı. Bu açı +-5 gün etkili olacak. Saat 05:52’de 7 derece Yengeç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Çevremizde gelişen olaylardan kolayca etkilenebilir ve duygusal reaksiyonlara açık olabiliriz. Karar alınan fakat bir türlü hayata geçirilememiş meseleler artık değişime girebilir ve Araf’taki konular netleşebilir. Ancak kabul edelim ki bu çok rahat bir değişim hali değil. Kafamızdaki idealize edilmiş konuları çözen, idolleştirdiğimiz kavramları yerle bir eden gerçeklerle yüzleşebiliriz. Ama bu esnada zor olsa dahi aşırı duygusal ve fevri reaksiyonlardan kaçınmalıyız. Bu tesirler tüm gün ve hatta hafta boyunca sürecek; rüyadaysak uyuma ve gerekiyorsa büyüme zamanı. Venüs-Jüpiter altmışlığı saat 06:51’de kesinleşiyor. Bu durum en azından iki iyicilin gücüyle bir şeyleri çaba göstererek tamir etmek, duygusal ya da maddi konularda sorunların hafiflemesi ihtimali olarak görülebilir, ancak ayaklarımız yere sağlam basmalı. Bu açı kalıbı da +-5 gün etkili. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.06.2022: Ay Yengeç burcunda ve yeniayın güçlü tesirleri devam ediyor. Saat 02:48’de Ay-Uranüs altmışlığı uyanık olanlar için yaratıcılık, farkındalık ve ezber bozma eğilimi getirmekte. Saat 06:32’de Ay-Ceres kavuşumu devrede olacağı için bir yere sığınma saklanma isteği, çocuksulaşma eğilimi görülebilir. Anne, dişil figürler, aile fertleri ile zaman geçirmek, en azından seslerini duymak iyi gelebilir. Akşam saatlerine doğru gerilimli tesirler devreye giriyor. Ay saat 21:16’da Mars ile kare, 23:13’te Plüton ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta kalacak. Özellikle akşam saatleri alınganlık, susulan hasıraltı edilen konuların patlaması, ani tepkiler, kavga ve gerilime açık olabilir. Zira Ay, haftanın sonunda kesinleşecek Mars-Plüton karesini tetikliyor. Bir şeyler çok büyüyüp kontrolden çıkmadan dile getirilip harekete geçirilmesinde fayda var. Sineye çekmek bir çözüm değil! Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 01.07.2022: Yeni bir aya adım atıyor, temmuz ayıyla gerçek anlamda yaz mevsimine giriş yapıyoruz. Ay saat 03:39’a kadar boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Yeniayın hassasiyetinden çıkmaya başlayıp görünür olma ve güçlenme arzumuzun artması olası. Yakın zamanda sıkıntılı travmatik olaylar yaşadıysanız bu evre itibariyle daha iyi ve güçlenmiş hissetmeye başlayabilirsiniz. Ay saat 18:49’da Jüpiter ile üçgen olumlu açı yaparak günün iyicil enerjisini daha da yükseltecek. Özellikle 16:49-20:49 arası günün en keyifli, maddi manevi verimli saatleri diyebiliriz. Önemli işlerimizi bu zaman aralığına denk getirmekte fayda var. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 02.07.2022: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en zorlu açı kalıbı Mars-Plüton karesi 05:13’te kesinleşiyor. Bu oldukça zor bir açı kalıbı. Maalesef orman yangınları, sabotajlar gibi konuları tetikleyebilir. Ayrıca patlama gibi konulara da açıklık getirir. En önemlisi de şiddet ve cinnet içeren olayları tetiklemesidir. Bireysel düzlemde de bastırılmış öfkenin kontrolsüzce dışa vurumu, yıkıcı hareketler, kişisel ve çevreye zararlar söz konusudur. Etkisi hafta ortası itibariyle başlayacağı için bu hafta gerçekten stres yönetimini çok iyi yapmak, öfke ile daha da kendini gaza getirip hatalı hareketlerden kaçınmak çok önemli görünüyor. Çevrenizde de yıkıcı, zararlı, irrasyonel veya şiddet içerikli davranışlar gösteren kişilerden hemen uzaklaşmalısınız. Ayrıca kendi kendimizi aşırı yerme, suçlama eğilimi görülebilir, lütfen kendinizi de aşırı hırpalamayın. Bu açı kalıbı hafta boyunca deprem riski oluşturabilir. Saat 13:38’de Merkür-Satürn üçgeni neyse ki bizi sağduyuya davet ediyor, mantıklı ve akılcı olanın bu zorlu süreçte zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmakta. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 15:31’de Uranüs ile kare sert açı yapmakta. Bu da yine beklenmedik olaylar, deprem riski gibi konulara işaret etmekte. Ve son olarak 23:52’de Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 03.07.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son evresinde 04:54’te Satürn ile karşıt, Merkür ile 07:42’de altmışlık açı yapıyor. En önemlisi de saat 08:11’de Ay-Güneş 45’lik açısı kesinleşiyor ve Hilal fazına adım atıyoruz. Mars-Plüton karesi ve yeniayın zorlu yankıları sürse de nefes almamıza fırsat veren ve artık harekete geçmemizi gerektiğini gösteren bu işaret oldukça önemli. Yeni bir konuya adım atmak, diyete başlamak, bir zararlı alışkanlığı bırakmak gibi konular için bugün ve sonraki günü değerlendirebilirsiniz. Ay saat 12:58’de Mars ile üçgen açı açı yapıp boşluğa gireceği için bu tür başlangıçları öncesinde hayata geçirmekte fayda var. Ay saat 12:59-15:31 arasında boşlukta kaldıktan sonra 15:32’de Başak burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında akış oldukça sakin. Çok yorulmadan, kafa dinleyerek, kişisel alanımızı koruyarak ve istiyorsak fayda yaratarak dengede kalabiliriz. Bugün sağlıklı beslenme, diyet, spor, egzersiz ve bakım gibi konular için oldukça ideal. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe