Begüm Minkis

27 Kasım 2023 İstanbul saatine göre 12:16’da 4° İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay, ruhsal yetilerimizi doğru işler için kullanıp kullanmadığımızı, geçmişten bugüne akıllıca seçimler yapıp yapmadığımızı netleştirerek sonuçları önümüze getirebilir. Yolsuzluk ve ahlaksızlık yapanlar bir bir ortaya dökülebilir. Satürn ve Mars açılarıyla dolup taşan dolunay anı herhangi bir konuda iyimserliği ve kurnazlığı bir kenara koyarak, haritamızın tetiklendiği alanlarda değişimin gerektirdiği bedeli ödememizi istiyor. Ay-Satürn karesi, Ay-Mars karşıtlıkları aklımızı başımıza almamız, bağımlılıklardan kurtulmamız, zararlı ortamlardan uzaklaşmamız için fırsatlar da doğurabilir.

Dolunay’ın ışığı bizleri sorguya çekerken vicdan muhasebesi yapmak zorunda bırakabilir. Evham, panik ve agresyon artabilir. İnsanlar birbirini tersten anlamak istercesine mücadele verebilir. Seçenekler arasında kalarak yorgun hissedebiliriz. Dolunay anında Güneş-Satürn ve Mars-Satürn kareleri adeta şansına fazla güvenerek ipleri salan, yalanlara sığınan, sürekli affedilmeyi bekleyen ve sorumluluklardan kaçanlar için başa bela olma sinyalleri veriyor. Mars ise kibirli bir hal ile hataların üstüne üstüne gidildiğinde ortalığı toz duman ederim dercesine gökyüzünden bizi izliyor. İşin özü İkizler dolunayıyla işler o kadar rahat ilerlemeyebilir. Eğriyle doğruyu iyi ayırt edenin, lafında haddini bilenin, sözünü tutanın kazançlı çıkacağı bir dolunay olacaktır. Yüzleşilmesi gereken sorunlardan kaçmadan diplomatik yollarla çözüm aramak gerekebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Güneş Yay, Ay İkizler burcundayken pırıl pırıl parlayacak dolunay zihinsel aktiviteleri, iletişim süreçlerini hızlandırıyor. Çözülmeyi gerektiren sorunlar masaya yatabilir. Temeli sağlam proje ve fikirler gelişmeye başlayabilir. İkizler burcu; merak etmek, soru sormak, bilgi toplamak, anlamaya çalışmak, daha sonra bilgiyi yaymak, başkalarına fikir danışmak, trendleri takip etmek ve pratik hareket etmekle doğrudan ilişkilidir. Ancak dolunay anında Ay-Güneş karşıtlığının yanında gördüğümüz Ay-Satürn karesi ve Ay-Mars karşıtlığı bu sürecin kolay işlemeyeceğini, isteklerimizle ve fikirlerimize çelişen insanlar veya kurumlar nedeniyle canımızın biraz sıkabileceğini gösterebilir.

Toplumsal ölçekte medya, ulaşım sektörü, gazeteciler, yazarlar, pazarlamacılar, internet üzerinden çalışanlar, araç ve teknoloji şirketleriyle ilgili sınırlandırmalar görülebilir. Bireysel hayatlarımızda ise önemli haberler almak, toplantılara katılmak, ciddi görüşme ve tekliflerde bulunmak, iş için taşınmak, ağır gelen bir eğitime yazılmak, sunumlar hazırlamak gibi konularla alakadar olabiliriz. Kardeşler, komşular, kuzenler ve yeğenlerle ilişkilere yeni bir soluk kazandırabiliriz.

Su ve Toprak elementi dolunay anında çok az bulunuyor. Empati eksikliği, gereksiz yere alınganlık, abartılı hal ve koşullar, soğukluk ve katı sınırlamalar görülebilir. Sinir sistemi, eller, kollar, omuzlar, akciğerler, solunum yolları, tırnaklar, parmaklar bu süreçte hassas olabilir. Diğer yandan sivilce sorunları, cilt kuruluğu, çatlaklar, kist, varis vb. sorunlar görülebilir.

Dolunay anında yükselen Kova burcu olacağı için geleceğimizi ilgilendiren durum ve koşullar, özgürleşmek istediğimiz alanlar, içinde bulunduğumuz topluluklar, arkadaşlık ilişkilerimiz, kalabalık mekanlarla ilgili konular bizimle beraber etkilenebilir, tamamlanmalar yaşayabilir veya mecburi yapılandırılmaya gidilebilir.

İlişkilerle ilgili önemli kadersel seçimler devreye girebilir. Eski partnerle barışma, flörtler, evlilik kararları olabilir. Satürn birinci evde, Venüs ise 14 Ekim 2023 Güneş tutulması derecesi üzerinde bir yandan Güney Ay Düğümü kavuşuyor olması gelecek vermeyen partnerlere veda etmenin vaktinin geldiğini, ilişkilerin sorunlu tarafları varsa eğer ortaya çıkabileceğini, bir insan veya ilişki modelinin geride bırakılmasının zamanının geldiğini gösteriyor. Dolayısıyla geri dönüşü olmayacak, sınırların ve sorumlulukların net olarak belirleneceği bitiş ve başlangıçlar görülebilir.

Türkiye haritasının 12.evinde gerçekleşecek dolunayla suyla ilişkili sınavları tetikleyebilir. Aşırı yağış, sel, heyelan ve fırtınalar nedeniyle evler ve halk zarar görebilir. Alkol, sigara, madde kullanımı gibi bağımlılık yapan maddeleri kullanan insanlarla ilgili haberler, intihar vakaları, doğalgaz zehirlenmeleri ve bulaşıcı enfeksiyonel hastalıklar bu dönemde artış olabilir. Sağlık ve hizmet sektörüyle ilişkili yasa dışı olaylar ortaya dökülebilir. Dolandırıcılık ve hırsızlık çetelerinden görülen zarar artabilir. Büyük şirketlerin yurt dışı kanalının sorun yaratması, şirketlerde el değiştirme, konkordato olabilir. Başka ülkelerle bağlantılı ticari ilişkilerimizi ilgilendirecek önemli bir kişinin rahatsızlanması gündem yaratabilir.

İkizler dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Tüm bildiklerinizin ve insan ilişkilerinde iletişim dilinizin üzerinden geçmeniz gereken bir süreçtesiniz. Eleştirilerin dozuna bulmanız iyi olabilir. Bazı fikirlerinizin sizi ileriye götürmediğini, bazı sorunlarla ilişkili bir çıkış yolu bulamadığınızı, karşı tarafı ikna edemediğinizi sezebilirsiniz. Ticari ve eğitim hayatınızda yeterli olup olmadığınızı düşünebilirsiniz. Randevularınıza gecikmemeye özen göstermelisiniz. Kardeş, kuzenleriniz ve komşularınızla soğukluk görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Para kaynaklarınızı, harcamalarınızı ve değer verdiğiniz koşulları aldığınız büyük sorumluluklar, ağır ödemeler sebebiyle tekrardan bir gözden geçirmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Kendinizi sahip olduklarınız veya size sunulanlarla tatminsiz onaylanamamış hissetmeniz olası gözüküyor. Yeteneklerinizi daha çok geliştirmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Çalıştığınız şirketi değiştirebilir, kendi işinizi yapıyorsanız eğer müşterilerinizle farklı bir iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tüm varoluşunuzu sorguladığınız, geleceğe dair karar almaya çalıştığınız bir sürece girebilirsiniz. Mantığınız ve duygularınız arasında kalabilirsiniz. Disiplinli bir şekilde çalışmanız gereken bir eğitime yazılabilir veya bir girişime soyunabilirsiniz. Yatırımlarınızı doğru bir kanala aktardığınızda kazançlı çıkabilirsiniz. Bedeninizle ilgilenmek, sağlık kontrollerinizi yaptırmak için iyi bir zaman. Dış görüntünüzde bazı değişiklikler yapmak, detoks programına, düzenli yürüyüşlere ve spora başlamak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Halı altına süpürdüğünüz her şey yüzeye çıkarak, gerçeklerle yüzleşmenizi sağlayabilir. Eski ilişkileriniz sık sık gözünüzde canlanabilir. Geçmişte yaptığınız hataları tekrar yapmamak üzere radikal kararlar alabilirsiniz. Kendinizi içinde bulunduğunuz düzen ve topluluklara yabancı hissetmeniz olası bu dönemde. Kıskançlık, nazar, dedikoduların olduğu ortamlardan uzak kalmaya özen göstermeli, henüz yeterince tanımadığınız insanlara özelinizi açmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hedeflerinizi gözden geçirmek ve neyi gerçekten isteyip istemediğinizi anlamak için çok uygun bir zamana giriyorsunuz. Mesleğinizden elde ettiğiniz gelirleri arttırmak adına yeni arayışlara geçebilir, iş başvuruları yapabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz topluluklara, yaptığınız projelerde kendinizi diğer kişilere kabul ettirmek bu süreçte daha zor olabilir. İş arkadaşlarınızla fikir ayrılığı yaşayabilir, bazı kişilerle aranıza iletişim engeli koymak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İtibarınızda size yetersiz gelen bir durum varsa, daha fazla sorumluluk almak istiyorsanız eğer şimdi telafi etmek ve girişim yapmak doğru zaman olabilir. Evlenmeye karar verebilir, farklı bir bölgeye taşınabilir, iş kurabilir veya mevcut işinizi büyütebilirsiniz. Kendi ebeveynlik biçiminizi daha iyi forma getirmek ve otorite figürleriyle sorunlu giden ilişkiniz varsa mantıklı adımlar atmak için uygun bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yaşamınızı daha sorgulayıcı yaklaşım sergileyebilirsiniz. Fırsatları kendi elinizle tepmemek için daha fazla gözünüzü açmanız gerekebilir. Hukuki konularda haklarınızı almak bu süreçte pek de kolay olmayabilir. İnsanlar fikirlerinde size inatçı bir tutum sergileyebilirler. Tartışma anlarında hoşgörünüzü arttırmanız iyi olabilir. Eğitim hayatı, evlilik, seyahatler, taşınma ve davalarınız nedeniyle mecburi masraflar yapmak zorunda kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Paylaşımlarınızı ilgilendiren konularda üzerinizde daha fazla baskı hissetmeye başlayabilirsiniz. Borçlar, vergiler, primler ve sigorta konularında gelir gider dengenizi iyi kurmanız gerekebilir. Takıntılı, kıskanç, intikamcı davranışlar aşk hayatınızda sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Başkalarıyla ortak karar almak, herkesi ikna etmek, eşinizle ve işbirliklerinde uyum sağlamak için daha fazla efor sarf etmeniz, dil dökmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Eşiniz, ortağınız veya yakın arkadaşlarınızda beğenmediğiniz yönler gözünüze takılmaya başlayabilir. Sıkıldığınız anda abartılı ve öfkeli tepkiler verebilirsiniz. İnsanların gerçek niyetlerini ortaya dökmesiyle ipleri koparmaya çok açıksınız ancak bir şeyden kurtulmaya çalışırken suçlu durumuna düşmemeye dikkat etmelisiniz. Bilinçaltınız ve bastırdıklarınızla yüzleşmeniz için gökyüzü sizi destekleyebilir. Aileniz ve evinizle ilgili aldığınız sorumluluklar ilişkilerinizi sağlamlaştırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Çalışma ortamınızda, beslenmenizde ve alışkanlıklarınızda sizi değişikliğe mecbur kılan koşullar ortaya çıkabilir. Bağışıklığınızı güçlendirmeniz iyi olabilir bu dönemde. Çok çalışıyor, az uyuyor ve kaslarınızı ağır işlerle zorluyorsanız eğer hastalanma riskiniz var. Günlük rutinlerinizi disipline oturtmak için daha hırslı davranabilirsiniz. Yardımcılarınız, müşterileriniz ve hizmet aldığınız yerlerle iletişimde sorunlar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Eskiden mutlu olduğunuz şeyler artık eski tadı vermemeye başlayabilir. Ancak size neyin gerçekten keyif verdiğini bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Çocuğunuz ilgi ihtiyacında, ergenlik çağında veyahut evlilik hazırlıklarında olabilir. Aşk hayatınızda fazla agresyon dolabilir, her şeye çok ciddi bakabilirsiniz. Hobilerinizi işe çevirebilir, uzun vadeli yatırımlar yapabilir, sportif faaliyetlerinizi disiplinli bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aileniz ve ev koşullarınızla ilgili kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Yakınlarınızla sağlıklı iletişim kurmak ve bir şeylere ikna etmek o kadar kolay olmayabilir. Sarf edeceğiniz kelimeler büyük kırgınlıklara neden olabilir. Geçim masrafları artabilir ancak üzerinize ağır gelebilir. Kendi evinize çıkmayı düşünebilir, taşınmak için ev bakabilirsiniz. Mirasla ilgili işler gecikebilir. Bağımlı olduğunuz ama size ve etrafınıza oldukça zarar veren bir yaşam tarzını sonlandırma cesareti gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis