Merve Çubuktepe

Bu hafta gerçekten çok yoğun ve dolu dolu bir gökyüzü gündemi bizi bekliyor. Yay burcunda gerçekleşecek Merkür retrosu ve İkizler burcundaki dolunay başta olmak üzere pek çok önemli etkileşim mevcut.

Bu oluşumlara göz attığımızda ilk dikkat çeken açı 1 Aralık 2017’de kesinleşecek Mars-Uranüs karşıt açısı. Bu kalıp oldukça zorlu, tahmin edilmesi zor ve beklenmedik olayları tetikleyen bir nitelikte. Özellikle açı kalıbı kesinleşmeye yaklaşırken gündemi değiştirecek, sert ve gerilimli olaylar gündeme gelebilir. Diğer yandan bu süreçte bireysel özgürlüğümüze daha fazla önem verebilir ve bunu tehdit ettiğini düşündüğümüz kişilere oldukça agresif davranabiliriz. Kolayca köprüleri yaktırabileceği ve öncü burçlarda gerçekleşeceği için bir eylem kararı alırken bir kaç kere düşünmekte fayda var; zira davranışlarımız anlık hislerimizle şekillenebilir.

Diğer yandan 3 Aralık 2017’de Yay burcunda Merkür retrosu başlıyor. Hafta içerisinde bu oluşuma ayrıca detaylı olarak değineceğim. Ancak kısaca özetlemek gerekirse ticaret, yüksek eğitim, idealler, uluslararası konular ve inançlarla ilgili konular başta olmak üzere iletişim blokajları, gecikmeler ve yanlış anlaşılmalara açık bir döneme giriyoruz. Aynı zamanda bu süreç yarım bıraktığımız ya da ertelediğimiz konulara dönmek, tekrar bir değerlendirme yapmak açısından faydalı görünüyor.

Bitti mi, bitmedi. Aynı gün İkizler burcunda bir dolunay meydana geliyor… Neptün’ün sahnede olduğu bu dolunayı da detaylı burç bazında ele alacağız. Ve yine aynı gün Jüpiter-Neptün arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Bu oldukça güzel bir açı; kişisel açıdan bizi destekleyen, anlayış ve huzuru sağlamaya yönelik uzun vadeli bir destek sunmakta. Mars-Uranüs karşıtlığı ve Merkür gerilemesi gibi oluşumlara karşı adeta bir deva niteliğinde diyebiliriz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine:

Pazartesi - 27.11.2017
Yeni haftaya Ay Balık burcunda başlıyoruz. Ay’ın Neptün ve Jüpiter ile yapacağı olumlu açılar vesilesi ile huzurlu, rahat ve anlayışlı etkiler devrede. Maneviyatınız daha yüksek olabilir, kendinizi daha huzurlu, anlayışlı; adeta su gibi hissedebilirsiniz. Buna ek olarak Ay Plüton ile de olumlu açı yapacak. Bu da yine güzel bir etki, güçlü etkileşim ve insanlar üzerinde iz bırakmak adına kullanılabilir. Venüs-Kiron arasındaki olumlu açı da küslüklerin ortadan kalkması ve barışma açısından uygun koşullar sağlıyor. Bu gökyüzü etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlak burcu faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz

Salı - 28.11.2017
Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabah saatlerinde Venüs ile olumlu açı yapacağı için duygusal ve finansal konular üzerinde olumlu etkileri beraberinde getirmekte. Ancak diğer yandan bugün Merkür-Satürn arasındaki kavuşum açısı kesinleşiyor ve Ay da bu sistemi gerilimli bir şekilde çalıştırıyor. İletişim açısından zorlayıcı bir etki söz konusu olabilir, gerek ticari gerek düşünsel anlamda daha fazla çaba sarfetmek gerekebilir. Tabii yanlış anlaşılmalara karşı da tetikte olmakta fayda var. Özellikle değişken burçlar Balık, Başak, Yay ve İkizler burçları dikkat. Ay saat 15:09-19:31 arasında boşlukta kalıp akabinde Koç burcuna geçiş yapacak.

Çarşamba - 29.11.2017
Ay Koç burcunda ilerliyor, ilk olarak Güneş ile olumlu açı yapıyor. Bu oldukça güzel bir etki, gerek motivasyon artışı gerek canlılık açısından destekleyici etkileri beraberinde getiriyor. Bugün önemli görüşmeler ve girişimler açısından seçilebilir. Özellikle de ateş ve hava grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Terazi, İkizler ve Kovalar bu açıyı etkin bir şekilde kullanabilir. Akşam saatlerinde ise hava biraz sertleşiyor ve Ay, Plüton ile gerilimli açı yapıyor. Başta öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak olmak üzere stres yönetimi ve güç çekişmelerine dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz

Perşembe - 30.11.2017
Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, Mars ve Uranüs ile gerilimli konumda. Yani bugün beklenmedik gelişmelere ve agresyona açık etkiler taşımakta. Bugün her türlü iletişime özen göstermekte fayda var, aynı zamanda kazalara açıklık görülebilir. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar ekstra dikkat. Neyse ki akşam saatlerinde sular duruluyor ve Ay, Satürn ve Merkür ile olumlu kontakt kuruyor. Bu saat itibariyle daha dengeli, ciddi ve anlayışlı iletişim kurulabilir, önemli konular gündeme gelebilir. Bir bilene danışmak da fayda getirebilir. Özellikle de ateş ve hava grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Terazi, İkizler ve Kovalar bu açı kalıbını en etkin şekilde kullanabilir. Ay, 21:38-23:39 arasında boşlukta kalarak akabinde Boğa burcuna geçiyor.

Cuma - 01.12.2017
Ay Boğa burcunda ilerliyor. Bu bağlamda özellikle sakinlik, huzur ve düzen isteğimiz artabilir. Ay ile Jüpiter’in gerilimli konumu bu durumu abartabilir ya da düzenimizle ilgili bir aksama bizi aşırı tetikleyebilir. Bir yandan da Mars-Uranüs arasındaki karşıt açı kesinleşiyor. Gerilimli, sürprizlere açık, beklenmedik olayları getirebilecek bir gündeyiz. Bu bağlamda öncü grup burçları Yengeç, Koç, Terazi ve Oğlak burçları stres yönetimine özellikle dikkat etmeli.

Cumartesi - 02.12.2017
Ay Boğa burcunda 04:54 itibariyle tüm gün boşlukta. Gün içerisinde başka özel bir açı kalıbı bulunmuyor. Bugünü sakin geçirmek, yarım kalmış işlere odaklanmakta fayda var. Zira gün boyunca devam edecek boşluk etkisi yeni girişimler ve önemli görüşmeler açısından uygun değil. Günlük işler, dekorasyon, estetik ve yemek yapmak gibi faaliyetler rahatlatıcı olabilir.

Pazar - 03.12.2017
Ay 00:23 itibariyle İkizler burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter-Neptün arasındaki uzun vadeli insanı huzur, anlayış, şefkat ve destek hissi ile dolduracak açı da kesinleşiyor. Bu açı su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık burçları için destekleyici. Bu yoğunluğun üzerine Merkür retrosu başlıyor bir de İkizler dolunayı var. Özetle yok yok diyeceğimiz bir gün, ancak dikkatli olmak önemli. Zira tüm bu denklem günü kolay çözülemez hale getiriyor. Bundan ötürü her adımı iki kere düşünüp atmak önemli. Bu gökyüzü etkilerine burç bazında hafta içerisinde detaylı değineceğiz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ