Merve Çubuktepe

Bu hafta oldukça kaotik, çarpıcı ve ilahi adalet odaklı etkiler göreceğiz. 27 Kasım 2023’teki İkizler burcundaki dolunay kabul edelim ki ruhen yorucu tesirlere sahip olsa da bir yandan da doğrudan ilahi adaletle ilişkili. Bu hafta Merkür’ün Antares isimli karma odaklı kraliyet yıldızı ile güçlü bir görünüm kurması da bunu gösteriyor. Bir süredir sıkça duyduğumuz ifşalar daha da artabilir, kirli sepetleri bir bir ortaya çıkabilir. Tutulmalar döneminden beri ilahi adaletin daha net ve sert çalıştığı bir döneme girdik, bunun dozu giderek artacak. 1 Aralık 2023’te Merkür Oğlak burcuna geçerken daha ciddi, başarı ve disiplin odaklı düşünmemizi sağlarken yavaş yavaş daha mantık ve sağduyu odağıyla hareket edebileceğiz. Kısa yoldan başarılar görkemli ve cezbedici görülebilir, ancak terazi bir yerde muhakkak çalışır. Emekle ve hak edilerek gelinen noktalar ise kalıcıdır. Herkesin yolu açık olsun!

27 Kasım 2023 saat 12:16’da 4 derece İkizler Burcunda bir dolunay meydana gelecek. Mars Güneş ile kavuşumda ve Ay ile karşıt. Son derece kaotik ve ezber bozan bir dolunay yaşayacağız. Münakaşalar, kutuplaşma ve çatışmalar artabilir. Yıpranmış bazı ilişkiler inceldiği yerden kopabilir, ülke ve küresel anlamda büyük söz düelloları, skandallar ve çok çarpıcı demeçler duyabiliriz. İfşalar, çalan çırpanların rezil oluşu, hak ihlallerinin ters tepmesi gibi temalar bu süreçte daha da merkeze gelecek.

Merkür-Neptün karesi dolunayla aynı gün aktifleşeceği için aldanma temalarına da açık olacağız. Hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir, unutmayalım! Peşin hüküm vermek yerine bekleyip görmek daha doğru olacaktır. Kendimizi de kandırmadan, öncelikle kendimize dürüst olmamız bu süreçte önemli. Bir şey doğru değilse değildir, bahane bulmak bunu değiştirmez. Merkür, Antares isimli en sınavlı ve önemli kraliyet yıldızı ile birleşiyor. Bu sebeple cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar çok sağlam duvara toslayabilir. Yazının başlığında belirttiğim gibi, Allah’ın sopası yok. En sağlam ve kibirle duranlar bile bir anda yere düşebilir.

Dolunayın etkisini iyicil kullanmak için bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıkarsak eğer dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer gelebilir bu süreçte. Unutmayalım ki talih aklını kullanan cesur kişileri ödüllendirir. Ancak kabul edelim ki sert bir dolunay bizleri bekliyor. Dolunay +7 gün etkili.

1 Aralık 2023’te Merkür Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir.

Merkür retro hareketi sebebiyle uzun bir süre burçta ve 14 Ocak 2024’e kadar bu burçta giriş çıkışlarıyla yolculuğunu sürdürecek. Merkür 12-14 Aralık 2023’te retro konumda kalacak, 23 Aralık 2023’te Yay burcuna geri dönecek. Bu süreçleri ayrıca detaylı analiz edeceğiz. Ancak Merkür hızını yavaşlatıp gölge konuma geçmeden önemli işlerimizi özellikle bu hafta tamamlamak daha verimli olacaktır.

Haftanın önemli açı kalıplarını incelersek eğer, 27 Kasım 2023’te Merkür-Neptün karesi kesinleşecek. Açı kalıbı aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Kasım 2023’te Venüs-GAD Kavuşumu kesinleşecek. Duygusal konularda kadersel tesadüfler veya tesadüfler gündeme gelebilir. Miadı dolan ilişkiler sonlanabilir. Karmik açıdan güçlü bağları olan kişilerin aşkları yeşerebilir. Bu açı kalıbı aynı zamanda bağ kesmek, duygusal ve ruhsal açıdan arınmak adına da çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

2 Aralık 2023’te Merkür-Satürn Altmışlığı kesinleşecek. Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Yeni işlere planlı ve kararlı bir şekilde başlamak adına ideal bir tesirdir. Merkür gölge konuma geçmeden önemli işlerimizi hayata geçirmek adına haftanın en iyicil fırsatı diyebiliriz bu açı için. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Aralık 2023’te Venüs-Plüton Karesi kesinleşecek. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir, dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Astrolojik Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27 Kasım 2023: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00:52’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek ve saat 00:53-03:40 arasında boşlukta kalacak. Boşluk evresinde uykudan ani uyanma, uykuya dalma güçlüğü veya garip rüyalar görülebilir. Ay saat 03:41 itibariyle boşluktan çıkarak İkizler burcunda geçiş yapacak. Sabah saatlerine hem 07:07’de kesinleşecek Ay-Mars karşıtı, hem de dolunay gerginliği ile başlıyoruz. Özellikle günün ilk yarısında kritik işlere girmemek, fevri davranmamak çok çok önemli. Saat 12:16’da 4 derece İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Mars Güneş ile kavuşumda ve Ay ile karşıt. Son derece kaotik ve ezber bozan bir dolunay yaşayacağız. Münakaşalar, kutuplaşma ve çatışmalar artabilir. Yıpranmış bazı ilişkiler inceldiği yerden kopabilir, ülke ve küresel anlamda büyük söz düelloları, skandallar ve çok çarpıcı demeler duyabiliriz. İfşalar, çalan çırpanların rezil oluşu, hak ihlallerinin ters tepmesi gibi temalar bu süreçte daha da merkeze gelecek. Saat 16:27’de Merkür-Neptün karesi dolunayla aynı gün aktifleşeceği için aldanma temalarına da açık olacağız. Hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir, unutmayalım! Peşin hüküm vermek yerine bekleyip görmek daha doğru olacaktır. Kendimizi de kandırmadan, öncelikle kendimize dürüst olmamız bu süreçte önemli. Bir şey doğru değilse değildir, bahane bulmak bunu değiştirmez. Merkür, Antares isimli en sınavlı ve önemli kraliyet yıldızı ile birleşiyor. Bu sebeple cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar çok sağlam duvara toslayabilir. Dolunayın etkisini iyicil kullanmak için bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıkarsak eğer dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer gelebilir bu süreçte. Unutmayalım ki talih aklını kullanan cesur kişileri ödüllendirir. Ancak kabul edelim ki sert bir dolunay bizleri bekliyor. Dolunay +7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Renkli kalabalık kriket maçını seyrediyor.” Bu sembol ortak bir paydada buluşmanın önemi ve birlik bilincini vurgular. Benzer fikir ve ideolojilere sahip kişilerden güç alma zamanıdır. Rekabetin ateşleyici ve coşkulu doğası bize güç verir. Bireysel hareket yerine kolektif hareket zaferi getirecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 28 Kasım 2023: Dolunaydan sonraki ilk gündeyiz ve Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Neyse ki günün açıları olumlu ve bu da dolunay gerginliğini bir tık daha rahat geride bırakacağımıza işaret ediyor. Saat 06:57-08:57 arasında Ay-Chiron altmışlığı kesinleşiyor, bu aralık her türlü ruhsal çalışma için çok uygun durumda. Ay akşam saatlerine kadar olaysız yolculuğunu sürdürecek. Günün en güzel saatleri akşam vakti ve günün Sabian sembolü ile de son derece uygun bir tesir söz konusu. Saat 18:54-22:54 arasında Ay-Venüs üçgeni devrede olacak. Duygusal açıdan iyileştirici, huzurlu ve romantik etkiler devrede. Özellikle ilişkilerdeki sorunları çözmek, Merkür retro öncesinde barışmak, bağları güçlendirmek adına iyicil destekler söz konusu. Flört aşamasındaki ilişkiler de bu süreçte yeşerebilir, duyguları dökmek olumlu olabilir. Günün Sabian sembolü “Aşk tanrısı Cupid bir insanın kalbinin kapısını çalıyor” Bu sembol aşkın kapımızı beklenmeyen bir anda çalabileceğine işaret eder. Mutluluğu hak ettiğimizi içtenlikle kabul etmemiz önemlidir. Ve en önemlisi mutluluk en görmediğimiz yerde hatta burnumuzun ucunda bizi bekliyor olabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 29 Kasım 2023: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son deminde gece saatlerinde gerilimli açılar yapacak. Saat 00:29’da Neptün, saat 04:02’de Merkür ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 04:03-09:52 arasında boşlukta. Boşluktan çıkış evresine kadar iddialı demeçler, blöfler, duygusal ve fevri tepkiler, çok özledim dayanamadım yazdım gibi durumlardan uzak durmakta fayda var. :) Sonradan bu tür hareketlerden pişman olabiliriz. Bir de beyaz, pembe ne renk olursa olsun yalanlara kulak tıkamak önemli. Ay saat 09:53’te boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiş yapacak. Günün en verimli saatleri 09:53-13:51 arası zira Ay-Satürn üçgeni devrede. Bir işe odaklanmak, sonuç almak ve kalıcı bir başarı elde etmek adına destek altında olacağız. Saat 20:15’te günün en yoğun ve ruhsal etkisi devrede olacak ve Venüs ile karmik Güney Ay Düğümü kesinleşecek. Duygusal konularda kadersel tesadüfler veya tesadüfler gündeme gelebilir. Miadı dolan ilişkiler sonlanabilir. Karmik açıdan güçlü bağları olan kişilerin aşkları yeşerebilir. Bu açı kalıbı aynı zamanda bağ kesmek, duygusal ve ruhsal açıdan arınmak adına da çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Dünyanın derinliklerinde metaller oluşuyor” Bu sembol ancak sıkı çalışma, odak ve kararlılıkla bir şeylerin oluşabileceğini gösterir. Kendimizi tamamen sükunetle amaçlarımıza odaklamamız ve diğer dikkat dağıtan şeylerden uzak durmamız gerekir. Limitlerimizi aşmayı seçersek ödülü de aynı şekilde olacaktır. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30 Kasım 2023: Haftanın en sakin ve olaysız gününe geldik. Bu da güzel değil mi, olaysızlık günümüzde en güzel ve haber değeri taşıyan şeylerden biri. :) Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, daha evcimen romantik ve nostaljik hissedebiliriz. Evde zaman geçirmek, ev ve aile temalarına odaklanmak için güzel bir gün. Saat 14:03’te Vesta-Pallas altmışlığı kesinleştiği için günün ikinci yarısına odaklanmanız gereken daha önemli konuları denk getirebilirsiniz. Önemli çalışmalar, görüşmeler, resmi ve hukuki süreçler için ideal bir etkidir. Sadece 14:52-16:52 arasında Ay-Chiron karesi sebebiyle dil yaralarından kaçınalım, söyleyeceklerimizi enine boyuna tartalım. Günün geri kalanında sakin ve huzurlu bir akış var. Özellikle bugün inci, ay taşı kullanmak; lavanta yağı kullanmak ve mür tütsüsü yakmak ruha çok iyi gelebilir. Ayın son gününe geldiğimizde Günün Sabian sembolü “Bir anne çocuklarını merdivende yürütüyor” Bu sembol bizden tecrübeli ve özellikle de bilge dişil enerji sahibi kişilerden rehberlik almanın faydasını gösterir. Gerçek isteklerimizi reddetmemeli, kabullenmeli ve aldığımız rehberlikler ışığında rotamızı belirlemeliyiz. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 1 Aralık 2023: Yılın son ayına geldik. İnanması güç ama bir yılın sonuna daha geliyoruz… Ayın ilk günü açıkçası gergin tesirler içeriyor. Sadece günün ilk yarısı daha sakin. Saat 07:04-11:04 arasında Ay-Neptün üçgeni devrede olduğu için ruhsal açıdan yoğun tesirler devrede olacak. Ruhsal ve sanatsal faaliyetler için destekleyici tesirler söz konusu. Ancak sonrasında günün havası değişmeye başlıyor. Ay önce saat 11:08’de Venüs, saat 16:06’da Plüton ile kare sert açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 16:07-19:00 arasında boşlukta kalacak. Yani akşam saatlerine kadar başta gönül işleri olmak üzere hiçbir konuda aşırı hırs, kıskançlık ve tutturma gibi eğilimlere girmemeli ve sakin olmalıyız. Ay saat 19:01’de boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapacak. Ayrıca 17:31 itibariyle Merkür burç değiştirerek Oğlak burcuna adım atıyor. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür retro hareketi sebebiyle uzun bir süre burçta ve 14 Ocak 2024’e kadar bu burçta giriş çıkışlarıyla yolculuğunu sürdürecek. Merkür 12-14 Aralık 2023’te retro konumda kalacak, 23 Aralık 2023’te Yay burcuna geri dönecek. Bu süreçleri ayrıca detaylı analiz edeceğiz. Ancak Merkür hızını yavaşlatıp gölge konuma geçmeden önemli işlerimizi özellikle bu hafta tamamlamak daha verimli olacaktır. Günün Sabian sembolü “Altın saçlı fırsatlar tanrıçasının gösterişli bir şekilde temsil edilmesi.” Bu sembol tüm hengameye rağmen şans ve ilhamın beklenmedik bir yerde karşımıza çıkabileceğini gösterir. İşaretleri iyi okumak ve kendi önümüze gelen fırsatları tepmemek önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 2 Aralık 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün özellikle imaj çalışmaları, kişisel bakım gini konularda olumlu tesirler devrede. Saat 05:47 itibariyle Ay-Mars üçgeninin olumlu tesiri başlıyor, güne enerjik ve motive başlıyoruz. Bu tesir spora başlamak ve egzersiz için de çok uygundur. Sadece 10:44’e kadar Ay-Jüpiter karesi devrede olduğu için önemli finansal ve ticari kararları beklemede tutmak önemli. Günün en verimli zamanları saat 12:44-16:44 arası zira Ay-Güneş üçgeni devrede ve en verimli Ay fazı evrelerinden birine adım atıyoruz. Bu kalıp denge yakalamak, ilişkileri güçlendirmek, çözüm bulmak, görünürlük ve huzur adına son derece destekleyicidir. Ve saat 18.26’da haftanın en iyicil açı kalıplarından Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Yeni işlere planlı ve kararlı bir şekilde başlamak adına ideal bir tesirdir. Merkür gölge konuma geçmeden önemli işlerimizi hayata geçirmek adına haftanın en iyicil fırsatı diyebiliriz bu açı için. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kadim bir heykel üzerinde sönmeden yanan bir lamba” Bu sembol sönmeyen ateşi, yaşam enerjisi, bilme arzusunu ve ölümsüzlüğü temsil eder. Kadersel tesirler hayatımız üzerinde daha fazla etkili olabilir. Kolektif enerji bize de yol gösterecektir. Bilme, öğrenme, savaşma ve keşfetme arzumuzdan vazgeçmemeliyiz.

Pazar – 3 Aralık 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Aslan burcunda ve saat 01:05-03:05 arasında Ay-Chiron üçgeni devrede. Geç saatlerde uyanık olanlar için ruhsal çalışmalar, şifa ve meditasyon için destekleyici tesirler devrede. Günün ilk yarısı pozitif tesirler içermekle birlikte öğleden sonra hava değişmeye başlayacak. Önce 11:12 itibariyle Ay-Uranüs karesi süreçleri daha belirsiz ve kaotik hale getirebilir. Sonrasında haftanın en fırtınalı ve zorlu açı kalıplarından Venüs-Plüton karesi saat 16.29’da kesinleşiyor. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir, dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir bayrak bir kartala dönüşüyor” Bu sembol soyut fikirlerin somutlaşmasını temsil eder. Becerilerimizi kullanmaktan çekinmemeli ve cesur olmalıyız. Bu sembol aynı zamanda şans ve hayırlı desteklerle de alakalıdır. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe