Merve Çubuktepe

28 Mart 2017’de gerçekleşecek önemli bir Koç yeniayı ile Mart ayına veda ederek Nisan ayına başlıyoruz. Koç yeniayı yazısında özellikle bireysel anlamda etkilerine detaylı değinmiştim. Hafta boyunca ülkemiz açısından tansiyon artabilir, siyasi demeçler iyice sertleşebilir; ayrıca geçen hafta belirttiğim gibi özellikle uluslararası arenada gaflar, söz dalaşları ve sert yaptırımlar görülebilir.

Ekonomik anlamda ise Jüpiter-Plüton gergin açısının kesinleşmesi oldukça önemli. Bu esasen global ölçekte güçlü bir açı, özellikle maddi konular, bankalar ve yatırımlarla ilgili zorlu konular ortaya çıkabilir. Bundan ötürü maddi açıdan riske girmemekte fayda var. Ayrıca bu açı fanatizmin artışı, aşırı uçlara gitmek, beklenmedik gerilim ve şiddet olayları ile de alakalıdır. Umuyorum ki özellikle inanç ve kültürel temelli konular bahane edilerek kötü olaylar yaşanmaz.

Haftanın önemli diğer önemli olayı ise 31 Mart 2017’de Merkür’ün Koç burcundan çıkıp Boğa burcuna geçişi. Mars’ın Boğa burcundaki yolculuğuna Merkür de katılıyor. Yani son zamanlarda hakim olan bitmek bilmeyen düşünce trafiği ve gergin hissiyat düşüşe geçecek. Özellikle maddi dünya ile ilgili konular gündemimizi daha çok kaplayabilir, daha sakin ve odaklı düşünerek başarıya ulaşabiliriz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 27.03.2017: Yeni haftaya Ay Balık burcundayken başlıyoruz. Biraz hülyalı, duygusal hissebiliriz. Odaklanmak zor olabilir. Ay-Kiron kavuşumu ve Ay-Satürn gergin açısı da devrede olduğu için özellikle duygusal açıdan hassasiyet görülebilir, alınganlıklar artabilir. Ondan ötürü biraz zihnimizi başka yönlere çevirmekte fayda var. Ay saat 17:10’a kadar boşlukta kalacağı için bugünü çok ciddi konulara odaklanmadan sakin geçirebiliriz. Akabinde Ay Koç burcuna geçiş yapıyor. Üzerine de Plüton ve Jüpiter ile gergin açıları var. Yani agresyon artabilir, ufak şeylerden bile sinirlenebiliriz. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Oğlak ve Teraziler ekstra dikkat. Diğer yandan Mars-Neptün olumlu açısı kesinleşiyor. Birlikte çalışmak, yardım, şefkat, ilham veren fikirlerin yayılması ve birlikte harekete geçme teması önem kazanıyor. Özellikle su ve toprak grubu burçları *Yengeç, Balık, Akrep, Oğlak, Başak ve Boğalar bu etkiden daha fazla faydalanabilir.

Salı 28.03.2017: Ve Yeniay gününe geldik… 05:58’de Koç burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Etkilerini bir önceki yazımda detaylı belirtmiştim. Umuyorum herkese güzel başlangıçlara vesile olur. Siyasi anlamda da gergin etkiler ve beklenmedik olaylar gündeme gelebilir. Bu hafta yeniay ve diğer açılar itibariyle tansiyon artıyor. Gün boyunca Ay-Juno arasında da gergin bir açı olacak. Yani özellikle duygusal konularda bir hareket arzusu gündemdeyse biraz daha beklemekte fayda var. Hatta mümkünse haritanızda Venüs retro konumda değilse 15 Nisan 2017’ye, venüs geri hareketten çıkana kadar beklemek iyi olabilir.

Çarşamba 29.03.2017: Önce güzel haberle başlayalım. :) Merkür Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Bu etki özellikle önemli görüşmeler yapmak, sizden yaşça büyük ya da üst mevkide kişilerle irtibat kurmak açısından faydalıdır. Ayrıca bir konuda iyi hazırlandıysanız ciddiyetle fikirlerini ortaya koyabilir ve başarı elde edilebilir. Bu etkiden su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak, Oğlak ve Boğa özellikle faydalanabilir. Diğer yandan Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve önce Uranüs ile kavuşuyor; sonra da Merkür ile. Bugün kaotik bir gün diyebiliriz, her an her şey olabilir. Beklenmedik gelişmeler, sözler, demeçler, sansasyonel olayların açığa çıkması mümkün. Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar stres yönetimine ekstra dikkat etmeli. Ay 15:08-18:48 aralığında boşluğa girip akabinde Boğa burcuna geçiş yaparak özellikle Salı sabahından beri yüksek tansiyonu bir nebze düşürüyor.

Perşembe 30.03.2017: Ay Boğa burcunda yolculuğa devam ediyor. Önce Neptün ile olumlu açı yaparak ruhsal açıdan iyileştirici ve sakinleştirici bir etki yaratıyor. Akabinde Ay-Mars kavuşumu da enerjiyi yükselten bir etki, bir konuyu enine boyuna tarttıysak harekete geçebiliriz. Özellikle Boğa, Akrep, Başak ve Balık için uygun bir etki. Diğer yandan uzun vadeli ve önemli bir etkileşim olan Jüpiter-Plüton gergin açısı kesinleştiği için ekonomik açıdan iniş çıkışlar, dini ve felsefi konularla ilgili çatışmalar görülebilir. Burada hep vurguladığım gibi karşılıklı anlayış ve tolerans büyük önem taşıyor. Maddi açıdan risklere girişmemekte ciddi fayda var.

Cuma 31.03.2017: Bugün nispeten daha sakin bir etkiye sahip zira Ay 19:41’e kadar boşlukta. Ancak Jüpiter-Plüton gergin açısı uzun vadeli etkiler getirir bu bağlamda işaret ettiği noktaları unutmamak önemli. Ayrıca gün boyunca Ay boşlukta olduğundan işlerin bitmemesi, çözümsüzlük hissi ve boşverme duygusu görülebilir. 19:41’den sonra Ay İkizler burcuna geçerek Venüs ile olumlu açı yapıyor. Özellikle duygusal açıdan güzel bir etkileşim. Venüs retro olsa da ikili ilişkilerle ilgili güzel konuşmalar yapılabilir, canlılık ve eğlence duygusu artabilir. Bu etki özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Yay, Aslan ve Koç için ideal. Son olarak Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor; gökyüzünün tansiyonu biraz düşüyor.

Cumartesi 01.04.2017: Genel olarak gün boyunca olumlu açılar hakim diyebiliriz. Ay İkizler burcunda Güneş ve akabinde Jüpiter ile olumlu açılar yapacak. Yani hem ikili ilişkiler, hem de maddi/kariyer konuları ile ilgili güzel, iyimser ve canlandırıcı bir etki söz konusu. Bol bol konuşma isteği gelebilir, paylaşım hissimiz yükselebilir. Hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Yay, Aslan ve Koç bu etkiden güçlü şekilde faydalanabilir. Sadece Ay-Neptün gergin açısı kimi zaman kafa karışıklıkları ya da odaklanma problemlerine işaret ediyor.

Pazar: 02.04.2017: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün açıkçası biraz gergin bir hava var. Önce Ay-Uranüs olumlu açısı güzel bir etki yaratsa da akabinde Kiron ve Satürn gergin açıları aktif. Yani bir an kabımıza sığamayıp ani davranışlarda bulunmamak önemli görünüyor. Daha çok kendimize odaklanmak, ilgi alanlarımızla ilgili kendimizi geliştirmekte fayda var. 17:43-21:28 arasında Ay boşlukta; akabinde Yengeç burcuna geçiş yaparak daha duygusal bir etki yaratıyor. Ay-Venüs gergin açısının etkin olduğu gece boyunca özellikle geçmişle ilgili duygusal konulara takılıp melankoliye girebiliriz, alınganlık artabilir. Bu duyguyu çok yükseltmemek önemli. Özellikle de son dönemin duygusal açıdan en zorlanan burçları Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak yine ekstra dikkat. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyoruz.