Merve Çubuktepe

Geçtiğimiz hafta son derece olaylı ve önemli gezegen hareketlerine ev sahipliği yaptı. Bu hafta daha sakin ve olumlu koşullar devrede olacak. Nisan ayı tutulmalar dönemi başlayacağı için büyük dönüşüm öncesinde kendimizi bu sürece hazırlamamız önemli. 30 Mart 2023’te haftanın en önemli açısı Mars-Satürn üçgeni kararlılıkla yola çıkanları zafere götürmek adına hafta boyunca destekleyici olacak. Bir şeyleri mekanik bir şekilde yapmak için yapmak yerine ruh, duygu ve azmi birleştirerek harekete geçenler harika bir şekilde bu sürecin meyvelerini toplayabilir. 31 Mart 2023’te kesinleşecek olan Venüs-Uranüs kavuşumu haftanın ortası itibariyle etkin. Aşk ve ilişkiler hattında beklenmeyeni bekleme vakti. Tüm dengeler bir anda değişebilir, sürpriz haberler alabiliriz.

Haftanın önemli açılarını detaylı bir şekilde incelersek eğer, 28 Mart 2023’te Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbıdır. Her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyici. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Mart 2023’te Mars-Satürn üçgeni kesinleşecek. Söylediğim gibi bu açı kalıbı haftanın en önemli ve en güzel tesiri. Zira bu açı kalıbı iki zorlu gezegenin en güzel ortaklığıdır. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Tutulmalar dönemi öncesine denk gelen bu harika açıyı iyi değerlendirmeliyiz. Üşengeçlik ve ertelemeden kaçınalım.

31 Mart 2023’te Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Bu da belirttiğim üzere haftanın en önemli ikinci etkisi. Bu açı kalıbı bir kavuşum açısı ve bu sebeple nötr durumda. Duygusal konular başta olmak üzere insan ilişkilerinde Beklenmedik çok önemli haber alabilirsiniz. Duygusal konularda sürprizlere açık olmak lazım. Beklenmedik ilişki veya ayrılık haberleri gündeme gelebilir. Ani küsme ve barışmalar yaratabilen bir tesirdir. Makroda kadınların daha fazla ses çıkarması, haklarını savunması gibi eylemler giderek artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

1 Nisan 2023’te Venüs-Pallas altmışlığı kesinleşecek. Açı kalıbı zekâ ile duyguları sentezleme gücünü bize sunmakta. İçimizdeki koruyucu ve anaç duygular açığa çıkabilir. İlişkilerde stratejik hamleler ve mantık odağı önem kazanır. Finansal konular, özellikle de iş girişimleri adına destekleyici bir açıdır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.03.2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya oldukça iyicil açılar altında başlıyoruz. Ay İkizler burcunda ve Ay-Chiron olumlu açısı sebebiyle saat 07:40-09:40 arası ruhsal çalışmalar için çok uygun. Günün en verimli zamanlarından biri Ay-Merkür altmışlığının tesirini gösterdiği 08:39-12:39 arası. Bu evreye her türlü önemli işlem, imza, görüşme ve başvuru denk getirilebilir. Bu açıdan hemen sonra finansal konularda en iyi açılardan biri olan Ay-Jüpiter altmışlığı saat 11:57-15:57 arasında etkin olacak. Bu evreyi iyi değerlendirmekte fayda var; daha fazla şans, akışkanlık ve daha az blokaj söz konusu. Akşam saatlerinde Ay-Vesta altmışlığı dinlendirici ve huzur veren bir etkiye sahip. Günün Sabian sembolü “Bir tarafı kırmızı ışıkla aydınlatılmış siyah bir kare.” Bu sembol bireysellikle ilgilidir. Kişi bir şeylerin güdümünde olduğu için huzursuzluk hissediyor olabilir. Bunu değiştirmek adına bilinçli ve güçlü şekilde çaba gösterme zamanıdır. Bir temaya aniden aşırı bir ilgi duymak mümkündür. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 28.03.2023: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:39’da Neptün ile kare sert açı yapıyor ve boşluğa giriyor. Günün erken saatlerinde dalgınlık ve unutkanlık görülebilir, dikkat. Ay saat 09:50-13:22 arasında boşlukta kalacağı için önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemeliyiz. Saat 09:50’de haftanın iyicil açılarından Merkür-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Ticari anlamda son derece etkili bir açı kalıbıdır ve her türlü finansal işlem, iş kurma, yatırım, alım satım gibi konular adına destekleyicidir. Özellikle online yatırım ve dijital paralar gibi konularda avantaj getirebilir. Bir eğitime katılmak, tez, roman yazmak gibi konular adına da harika bir etkileşim. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 13:23’te boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Ay-Mars kavuşumunun etkin olduğu 14:19-18:19 arasında ani duygusal patlamalar yaşayabilir ve hassas olabiliriz. Günün en verimli zamanı saat 18:03-21:58 arası, bu saatlerde Ay, Satürn ve Ay Düğümleriyle olumlu pozisyonda ve her konuda destekleyici. Günün Sabian sembolü “İki alemde birden kendini ifade eden bir adam.” Bu sembol düalite ile ilgilidir. Her şeyin zıttı ile var olduğunu ve anlam kazandığını hatırlamamız önemlidir. Kişi nefs ve hayvansal güdülerin kontrolüne kapılmamalıdır. Zira bu gerçekleştiğinde kişinin bir üstteki şuur seviyesine çıkma fırsatı söz konusudur. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 29.03.2023: Saat 05:32’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün fazına geçiyoruz. Bu evrede sorgulamalar artar, zaman zaman akıl ve kalp arasında ikilemler yaşanabilir. Ancak bir yandan da insanı tetikleyen ve hareket enerjisini arttıran, rekabeti yükselten bir Ay fazıdır. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 17:49-21:49 arası günün en huzurlu ve duygusal açıdan keyifli saatleri. Duygusal konularla ilgili adımlar bu zaman dilimine denk getirilebilir, barışma ve uzlaşma açısından destekleyici tesirler söz konusu. Bugün duygular dile gelebilir, baskılamak yerine konuşmak güzellikler yaratabilir. Bunun üzerine saat 22:39 itibariyle Ay-Uranüs altmışlığı canlandırıcı ve yaratıcı tesirleri beraberinde getirecek. Günün Sabian sembolü “Doğu rüzgarının püsküllerini uçurduğu bir kadın şapkası.” Bu sembol özellikle doğu disiplinleriyle ilgilidir. İslamiyet, Orta Asya ve Uzak Doğunun bilgeliklerini incelemek, derinliklerine dalmak ruha çok iyi gelebilir. Ruh ve bedeni arındırmak için gereken uygulamaların yapılması bu süreçte önemlidir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.03.2023: Günün ilk yarısında tansiyon oldukça yüksek. Ay Yengeç burcunda ve sırasıyla Jüpiter, Merkür ve Vesta ile kare sert açı yapacak. Bu tesirler saat 00:34-12:27 arasında etkin, bu sebeple günün ilk yarısı öğlen saatlerine kadar hiçbir önemli işinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi önermem. Özellikle kariyer ve finans odaklı işleri pas geçmekte fayda var. Saat 16:46 itibariyle Ay-Neptün üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak. Açıkçası bugünü daha rölantide ve önem seviyesi daha düşük işlerle geçirmek daha uygun olacaktır. Günün sonunda gelirken haftanın en iyi açısı Mars-Satürn üçgeni saat 22:03’te devreye girecek. Açının gücünü bir sonraki gün itibariyle hissetmeye başlayacağız. Bu açı iki zorlu gezegenin en güzel ortaklıklarından biridir. Fikirlerimizi gerçeğe dönüştürmek, teoriden pratiğine başarıyla geçmek adına harika bir etkileşim. Sabır ve disiplinle ele aldığımız bir işi yeterli eforu gösterdiğimiz takdirde başarıyla sonuçlandırabilir, emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian Sembolü “Bir kahin kristal küreye konsantre bir şekilde bakıyor.” Bu sembol sezgilerimizin rehberliğini dinlemeyi tavsiye eder. Şişirilmiş değil gerçek bir özgüven ve kişisel inanç söz konusudur. Eğer iç sesimizi gerçekten dinlersek doğru bir şekilde nerede ne zaman neyi yapacağımızı bilebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 31.03.2023: Haftanın en heyecanlı açı kalıbı Venüs-Uranüs kavuşumu saat 01:25’te devreye giriyor. Bu açı kalıbı bir kavuşum açısı ve bu sebeple nötr durumda. Duygusal konular başta olmak üzere insan ilişkilerinde Beklenmedik çok önemli haber alabilirsiniz. Duygusal konularda sürprizlere açık olmak lazım. Beklenmedik ilişki veya ayrılık haberleri gündeme gelebilir. Ani küsme ve barışmalar yaratabilen bir tesirdir. Makroda kadınların daha fazla ses çıkarması, haklarını savunması gibi eylemler giderek artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 01:31 itibariyle boşluktan çıkıyor ve Aslan burcuna geçiyor. Bugün pembe dizi gibi etkiler devrede olacak; tutku, gurur ve ihtiras ön plana çıkabilir. Ay saat 08:13-12:13 arasında Ay düğümleri ile sert açı yapacağından önemli konuları bu zaman dilimine denk getirmemeliyiz. Saat 21:28-01:28 arası günün en verimli zamanları, hatta etkisi bir sonraki güne taşıyor. Ay-Güneş üçgeni devrede olacak ve İlk Dördün fazının en güzel etkisi başlayacak. Bu saatlere her türlü önemli görüşme, toplantı, konuşma ve başvuru denk getirilebilir. Günün Sabian sembolü “Bir alim kadim semboller için yeni formlar oluşturuyor.” Bu sembol insani kavrayışın boyutlarının büyüyerek normalin ötesine çıkabileceğine işaret eder. Sezgi ve algılama gücümüz yükselebilir. Ancak bunları tarafsız ve doğru bir şekilde yorumlamamız gerekir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 01.04.2023: Herkese iyi hafta sonları! Göz açıp kapayıncaya kadar yeni bir aya geçtik bile. Bu ay son derece önemli zira bu yıl Nisan ayı tutulmalar dönemini başlatıyor. Henüz konumuz değil ancak pek yakında 20 Nisan 2023 Güneş tutulmasını konuşacağız. Ay Aslan burcunda 07:01-11:01 arasında Chiron ile olumlu açıda, bu saatler her türlü ruhsal çalışma ve tedavi için uygun. Saat 13:33’te Venüs-Pallas altmışlığı kesinleşecek. Açı kalıbı zeka ile duyguları sentezleme gücünü bize sunmakta. İçimizdeki koruyucu ve anaç duygular açığa çıkabilir. İlişkilerde stratejik hamleler ve mantık odağı önem kazanır. Finansal konular, özellikle de iş girişimleri adına destekleyici bir açıdır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 14:24-18:24 arasında Ay-Jüpiter üçgeni etkin, finans ve kariyer odağı için bu saatleri özellikle değerlendirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Bir ülkenin hükümdarı resmen tanıtılıyor.” Bu sembol illaki uçuk yollar ve çözümlerin gerekmediğini bazen denenmiş ve tekdüze görünen seçimlerin de zaman zaman en iyi sonuçları verebileceğini hatırlatır. Kişi otorite ve kararlılığını sergilemelidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 02.04.2023: Saat 08:23’te Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Bu evre son derece keyifli ve yapıcı tesirler içerir. 10-15 gün önce başladığımız işlerin sonuçlarını görüp meyvelerini toplayabiliriz. Ay saat 09:02’ye kadar olaysız yolculuğuna devam ediyor ve sonra Merkür ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 09:03-13:57 arasında boşlukta akabinde saat 13:58’de Başak burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresine önemli işlerimizi denk getirmemeye özen göstermeliyiz. Saat 17:44-21:44 arası günün zorlayıcı saatleri zira bu aralıkta Ay-Satürn karşıtı devrede, işler yavaş gidebilir ve engellemelerle karşılaşabiliriz. Saat 22:07 itibariyle Ay-Mars altmışlığı devreye girdikten sonra akış rahatlamaya başlıyor ve gece saatleri bir adım attığımız takdirde gerisi olumlu bir şekilde çorap söküğü gibi gelebilir. Günün Sabian sembolü “Beyaz kaz sürüsü berrak gökyüzünde uçuyor.” Bu sembol kişinin kendini keşif sürecinin vaktinin geldiğini gösterir. Ancak unutmamak gerekir ki hiçbir şey bir anda istikrarlı hale gelmez, öncesinde muhakkak tökezlemeler olacaktır. Bu gerçekleştiğinde hemen küsmek veya pes etmek yerine yola devam etmek lazımdır. İyi niyetli çabalar olgunlaşacak ve eninde sonunda meyve verecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe