Merve Çubuktepe

Bu hafta dokusu gereği bizi ruhen ve düşünsel olarak karmaşaya sokabilecek etkilere sahip. Zira bu hafta 30 Mayıs 2019’da Merkür-Neptün karesi, 31 Mayıs 2019’da da Merkür-Jüpiter karşıtlığı kesinleşecek. Bu iki etkileşim de düşünsel anlamda epey bir derinlere inebileceğimizi ancak bir yandan da her şeyi abartılı ya da olduğundan daha farklı görebilme durumuna işaret ediyor.

Hafta boyunca duygu ve düşünceleriniz çok anlamlı, her şey birbiri ile bağlantılı gibi görünse de bu algıyı o andaki ruhsal durumunuz oluşturabilir. Aşırı umutlar veya umutsuzluklar yargınızı gölgeleyebilir. Bundan dolayı hafta boyunca çok hayati kararlar almak yerine meseleleri enine boyuna incelemek, hatta üşenmezseniz artı-eksi listesi yapmak ve en önemlisi de kararlarınızla alakalı gerçekten yargısına güvendiğiniz kişilerden fikir almak sağlıklı bir zeminde ilerlemenizi sağlayabilir.

Merkür’ün etkisi aynı zamanda çarpıtılmış bilgi, dedikodu, komplo teorisi ve hatta paranoyakça düşünceler oluşturabilir. Bundan dolayı size bir şey aktarılırken bunun karşı tarafın algı filtresinden geçerek size aktarıldığını unutmayın. Her şeyi koşulsuz doğru veya yanlış kabul etmek ya da hemen bir yargıya varmak yerine kendinize zaman verin ve olaya birçok yönden bakmaya çalışın. “Ben olsam nasıl davranırdım?” sorusu güzel bir yönlendirici olabilir.

Diğer yandan Merkür-Jüpiter etkisi abartı demek olduğundan mental aktivite aşırı artabilir veya tam tersi “Aman bana ne ya” diyerek boşvermişlik duygusu gelebilir. Ne türlü olursa olsun bir şeylerin çok yoğunlaşması zihinsel yük demektir. Bundan dolayı da hafta boyunca ruhen ve zihnen kendinizi yormamaya ve en önemlisi de sizi yoran olay/kişilerle aranızda güvenli bir mesafede durmaya çalışın. Bir not olarak bu açılar içinizde bir süredir biriken ama bir türlü nasıl dışarı çıkacağını bilemeyen yaratıcılık ve üretimi de dışarı çıkartabilir.

Duygusal anlamda ise Merkür’ün karmaşasına karşın romantik ve dengeli açı kalıpları dikkat çekiyor. Yine 30 Mayıs 2019’da Venüs-Neptün altmışlığı, 31 Mayıs 2019’da Venüs-Satürn üçgeni kesinleşecek. Merkür ve Venüs açılarının aynı günlere denk gelmesi oldukça dikkat çekici. Esasen Venüs-Neptün altmışlığı ilişkiye romantizm, uyum ve aynı zamanda şefkat duygusunu getirebilir; Venüs-Satürn üçgeni ise ilişkilerde sağlıklı ve kalıcı bağlar kurulması ile alakalıdır. Ancak unutmamak lazım ki Merkür’ün açıları ise dengelerin hassasiyetinin tüyden hafif olduğuna işaret ediyor. Yani her türlü ikili ilişki bir sözün açtığı sonuçla bir anda tepetaklak olabilir veya yapıcı ancak ufak bir adım bir ilişkinin tüm kaderini değiştirebilir. Duygusal konular başta olmak üzere her türlü insan ilişkisinde bu hafta dolaylı ve imalı iletişim tarzı yerine direkt ifadeler kullanmak birçok sorunu başlamadan engelleyebilir, zira bu hafta kendini net ve yalın bir şekilde ifade eden kişi konu ne olursa olsun daha avantajlı durumda olabilecektir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.05.2019: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Balık burcunda yoğun ve sezgisel etkiler altında başlıyoruz. Rüyalar oldukça sembolik ve anlamlı olabilir; rüyaların haber vermekten ziyade kendinizi anlamak adına bir mesajı olması mümkün, iyi okumakta fayda var. Saat 11:07’de Ay-Merkür karesi kesinleştiğinden günün ilk yarısında yanlış anlaşılmalar ve gereksiz dırdıra açık bir etkileşim söz konusu. Meseleleri çok uzatmamaya ve en önemlisi de kişisel almamaya çalışın. Ani gelgitler veya karar değişimleri olabileceğinden önemli karar almak gerekiyorsa da günün ikinci yarısını kullanmakta fayda var. Özellikle bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. 14:51’de Ay-Venüs altmışlığı devreye girerek havayı yumuşatmaya başlıyor. Kendinizi çok daha rahat ve keyifli hissedebilirsiniz. Duygusal konular başta olmak üzere önemli işler için günün bu saatleri değerlendirilebilir. Ve 22:38’de Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Balık burcunda olan bu kavuşum gece saatlerinde her türlü ruhsal çalışma, niyet etme, bir şeyler üretme ve yaratıcılığı dışarı vurma; şifalanma için harika bir etkiye sahip. Bu iyicil etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 28.05.2019: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, 01:21’de Satürn ile olumlu açı yapacak. Gece saatlerinde çalışmayı sevenler için odaklanma ve üretkenlik adına güzel bir etkileşim devrede. Ancak 03:54’te Ay-Jüpiter karesi kesinleşeceğinden aşırı çalışma veya uykusuzluk gibi konuları da abartmamak gerek. Saat 07:22’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleşip Ay neredeyse tüm gün boşlukta kalacak. Bu sebeple de bugün yeni bir işe girişmek yerine elimizde olanla ilgilenmek, önemli kişilerden destek almak için daha uygun. Fikir ve tasarılarınızı daha da geliştirmek, mentorluk ve koçluk çalışmaları için bu etkiler idealdir. Sıfırdan işlerde akışkan ilerleme zor olabilir. Günün olumlu tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Saat 21:32’de Ay boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiş yapıyor.

Çarşamba – 29.05.2019: Ay Koç burcunda ve 07:53’te Kiron ile kavuşum yapacak. Gün boyunca kıpır kıpır yerinde duramaz halde hissedebilirsiniz. Ancak yüksek motivasyona bir miktar sabırsızlık ve agresyon da eşlik edebilir, kendinizi sonuna kadar zorlamamakta fayda var. Öfkeyle kalkanın zararla oturabileceği bu saatlerde ani bir fevri hareket Kiron etkisi ile sizde veya karşı tarafta duygusal yaralanma oluşturabilir. Bin düşün bir konuş sabahın mottosu. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki 12:51’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor ve günün çehresi değişiyor. İkili ilişkiler, duygusal konulara dair daha destekleyici etkiler devreye girecek. Bu etkileşim iş görüşmesi ve başvurular adına da olumludur. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar bu tesirden faydalanabilir. Ancak 14:30’da Ay-Mars karesi de kesinleşeceğinden sabahki uyarıları unutmamak ve tüm gün dikkat etmekte fayda var. Bu açı aynı zamanda sakarlık ve kazalarla alakalı olduğundan dikkatinizi azami şekilde toplu tutmaya gayret etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.05.2019: Haftanın en önemli iki gününden birindeyiz. 04:22’de Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı muhakemede hata, yanlış anlaşılma ve taraflı bilgi aktarımı getirebilir. Bundan dolayı gün boyunca hemen bir şeylere atlamak veya inanmak yerine belirli bir mesafeden tarafsız yaklaşmak faydalı olabilir. Ayrıca hiçbir şeyin de göründüğü gibi olmayabileceğini de unutmayın. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat. Ay Koç burcunda dinamik bir şekilde yolculuğuna devam ederken 11:02’de Merkür ile olumlu açı yapsa da 12:16’da Satürn ile kare açıya geçecek. Yani yukarıda saydığım konularla ilgili abartı veya aşırı odaklı davranış ilişkilerde gerilim ve soğukluk getirebilir. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar da temkinli olmalı. 14:21’de Ay-Jüpiter üçgeni neyse ki bu gerilimli havayı ilk kez gerçekten dağıtmaya başlıyor, ama 18:09’da Ay-Plüton karşıtlığı kesinleşip yan yan bakarken, Ay boşluğa giriyor ve tüm gün boşlukta kalacak. Burada olayları zorlamak yerine “hayırlı neyse o olsun” yaklaşımı daha faydalı olabilir. Ve 19:49’da haftanın en iyicil etkilerinden Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Etkisi birkaç gün devam edecek bu açı kalıbı ilişkilere romantizm, uyum ve duygusal bağın güçlenmesi getirebilir. Ancak yine de dengelerin çok hassas olduğunu ve elinizdekilere şükür duymayı, fazlası için gereksiz zorlamalar yapılmaması gerektiğini unutmamalısınız. Doğru adımlarla barışma ve kavuşmalar söz konusu olabilir. Bu iyicil tesirden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 31.05.2019: Saat 06:11’de Merkür-Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı her türlü abartılı davranış biçimine açıktır. Olumlu veya olumsuz olayları çok daha uç ve vurgulu şekilde değerlendirebiliriz. Adeta televizyonunuzun kontrast ayarlarının en sonuna kadar açılması gibi düşünebilirsiniz. Ayrıca bu etkileşim tutulamayacak sözler verilmesi riski de getirebildiğinden “nasılsa yaparım” bakış açısı yerine kendinize zaman tanıyın ve bir anda bir konuda hızlı taahhüt vermekten kaçının derim. Bugün finans ve kariyer konularıyla alakalı girişimleri de pas geçmekte fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Saat 07:44’de Ay boşluktan çıkıyor ve yüceldiği Boğa burcuna geçiyor. 16:26’da Ay-Uranüs kavuşumunun kesinleşmesi bomba ve beklenmedik haberleri gündeme getirebilir. Çok iyi veya çok kötü duygusal anlamda çok yükselişler yaşamak ve ani tepkiler yerine Boğa burcu sembolizmi gereği sükuneti korumak ve kendinizi topraklamak önemli. Ve 18:26’da haftanın diğer iyicil açısı Venüs-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı mevcut giden bir ilişkide boyut atlama ve kalıcılık etkisi getirebilir. İlişkinin fırtınası durulurken dengeler oturabilir. Yeni başlayan ilişkilerde ise ciddiyet ve anlam söz konusudur. Aynı zamanda finansal girişimler adına da destekleyici bir açıdır. Bu güzel etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 01.06.2019 Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcunda sakin, dingin, iştahı açık bir cumartesi bizleri bekliyor. Haftasonu aktivitesi olarak doğa yürüyüşleri yapabilir, temiz hava alarak kendinizi arındırabilirsiniz. Mesela toprağa temas etmek, ağaçlık yerlere gitmek ruhen size çok iyi gelebilir. Cumartesi açık ara haftanın en iyi günü zira Ay; 02:48’de Mars, 18:14’de Neptün, 20:12’de Satürn ile olumlu açı yaparken 22:55’te de Venüs ile kavuşarak bu muhteşem seriyi tamamlayacak. Uzun zamandır Ay’ın tüm gün boyunca bu kadar uyumlu görünümler oluşturduğu görmemiştim. Tam anlamıyla bugün kendimizi dengelemek, yaşamın tadını çıkarmak, sevdiklerimizle mutluluk ve bereketi paylaşmak; en önemlisi de şükür ve minnet duygusunu hissetmek adına harika bir tesir söz konusu. Açı kalıpları güzel bir ailenin mutlu ve şükür içinde bir iftar sofrasında kenetlenmelerini çağrıştırıyor bana. Ancak her türlü insan ilişkisine uyarlanabilir. Bu yoğun ve keyifli etkileşimler ilham konusunda da olumlu olmakla birlikte duygusal anlamda da güzel gelişmeleri de tetikleyebilir. Bu olumlu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar yararlanabilir.

Pazar – 02.06.2019 Herkese iyi pazarlar! Ay Boğa burcunda, saat 01:54’te Plüton ile üçgen olumlu açı yapacak ve saat 14:48’e kadar boşlukta kalacak. Yani oldukça aheste, keyifle tembellik yapmaya açık etkiler devrede. :) Eğer bir süredir çok çalışıyor ve kendinize hiç dinlenme şansı vermediyseniz bugünü sadece kendinize ayırabilirsiniz mesela. Size huzur veren ne ise o şeyin veya kişinin yanında olmaya çalışın. Özellikle de doğayla iç içe olmak ferahlatıcı olabilir. Saat 14:48’de Ay İkizler burcuna geçerken günün keyifli ancak aheste enerjisi değişiyor, iletişim ve düşünce trafiği artarken hızımız da yükselecek. Günün kalan yarısı keyifli sohbetler ve hatta gıybetler içerisinde geçirebilirsiniz. :) Bir şeyler yazmak, sunum hazırlamak, planlamak veya bir şeyler öğrenmek için günün kalanı harika etkilere sahip. Bu destekleyici tesirden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe