Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü birkaç açı kalıbı hariç oldukça sakin. Bu sebepten ötürü süratli ve maceraları etkilerden ziyade dingin tesirler altında olacağız. Haftanın başında 28 Mayıs 2024’te Merkür-Satürn altmışlığı kararlılık, odaklama ve disiplin konusunda bize destek olurken başladığımız bir konuyu en iyi şekilde tamamlamak adına destekleyici. Hafta boyunca duygusal tesirlerden ziyade kariyer, finans ve çalışma odaklı tesirler göreceğiz. Ancak haftanın son günü bir sonraki hareketli haftaya hazırlanmak üzere vites yükseltmeye başlayacağız. 31 Mayıs 2024’re Merkür-Uranüs kavuşumu kesinleşirken son derece sakin ve hatta bazen yavaş giden süreçler bir anda hızlanmaya başlayabilir. Bir sonraki hafta zaten hızlı ve hareketli olacağı için bu haftayı bir dinlenme, toparlanma ve hazırlık evresi gibi düşünebiliriz.

Haftanın önemli etkilerini incelersek eğer, bu hafta önemli bir transit veya dolunay/yeniay tipi gökyüzü olayı yok. Birkaç tane önemli ve Merkür’ün ağırlıkta olduğu açı kalıbı haftanın geneline yayılıyor. Bu bağlamda alacağımız tesirlerin çoğu mental, iş güç ve finans odaklı diyebiliriz.

28 Mayıs 2024’te Merkür-Satürn Altmışlığı kesinleşecek. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

29 Mayıs 2024’te Mars-Chiron Kavuşumu kesinleşecek. Açı vesilesiyle sakatlanma ve yaralanma riski artar, vücudumuza daha fazla dikkat etmemiz gerekir. Diğer yandan harita iyi açı alıyorsa cerrahi açıdan oldukça iyi bir yerleşimdir. Sadece ani öfke ve tepkilerle insanlar üzerinde kalıcı ruhsal yaralar bırakma riski vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

31 Mayıs 2024’te Merkür-Uranüs Kavuşumu kesinleşecek. Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir. Uçuk, fevri ve provokatif davranışlara karşı tetikte olmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.05.2024: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda ve yeni haftanın ilk saatlerine 00:23-04:23 arasında Ay-Satürn altmışlık açısının olumlu etkileriyle başlıyoruz. Uyanık olanlar için odaklanmayı kolaylaştırıcı, uyuyanlar için dinlendirici bir tesir. Saat 08:43’te Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Ancak sabahın ilk erken saatlerinde özellikle Ay-Mars ve Ay-Chiron karelerinin etkin olduğu 05:36-09:49 arasına dikkat. Bir miktar solumuzdan kalkabilir, basit şeylerden sinirlenebilir veya kolay hatalar yapabiliriz. Bu aralığa önemli bir iş veya görüşmemizi denk getirmemekte fayda var. Neyse ki saat 12:05 itibariyle Ay-Uranüs üçgeni vesilesiyle günün enerjisi daha olumlu ve renkli hale gelmeye başlıyor. Özellikle her türlü önemli resmi iş, görüşme ve imzayı Ay-Pallas altmışlığının etkin olduğu 15:01-19:01 arasına denk getirebiliriz. Saat 20:01-00:01 arasında Ay-Neptün altmışlığı ve Ay-Jüpiter üçgeni uygun olduğu için bu zaman aralığını her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması, meditasyon ve tarot açılımı gibi konular için değerlendirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Kapalı fabrika çevresinde meydan okurcasına duran grevdeki işçiler.” Bu sembol protesto etmek ile şikâyet etmek arasındaki ince çizgiyle ilgilidir. Bir mücadeleye başlanacaksa sabun köpüğü olmamalı ve devamı gelmelidir. Hak arayışı süreçlerinde sadakat sınanacak ve dayanıklılık önemli olacaktır. Bu da gerçek bir savaşçı ile söylenen kişiyi birbirinden ayırır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 28.05.2024: Haftanın en iyicil açı kalıplarından Merkür-Satürn altmışlığı saat 05:21’de kesinleşiyor. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün genel olarak son derece olumlu bir dokusu var. Ay Kova burcunda ve Ay’ın Venüs ve Güneş ile üçgen olumlu açı yaptığı 06:10-13:53 arası özellikle günün en verimli saatleri. Bu evreyi her türlü önemli resmi işlem, kariyer ve finans konuları, önemi yüksek görüşmeler için değerlendirebilirsiniz. Günün ikinci yarısında Ay sakin ve huzurlu yolculuğuna devam edecek. Saat 22:10-00:10 arasında Ay, Ay Düğümleri ile olumlu görünüme geçeceğinden ötürü bu aralık ruhsal pratikler ve şifa çalışmaları için değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “Yay ve okuyla savaşmaya hazır bir orta çağ okçusu.” Bu sembol eğitimin insana kattığı güç ve netliği temsil eder. Zihin berraklaştıkça alınan sonuçlar daha da iyi olacaktır. Başkalarını kopyalamak yerine kişi kendine has tarzıyla koşullarla müdahale etmelidir. Sembol ayrıca keskin bir görüş sahibi olmakla ilgilidir. Bu fiziki açıdan da mental anlamda da mümkündür. Gözlem yetisi esasen her şeyin temelini oluşturur. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 29.05.2024: Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 08:35-12:35 arasında Merkür ile kare sert açı yapacağı için önemli iş, görüşme ve imza gibi konuları bu saat aralığına denk getirmemekte fayda var. Bugün açısal irtibat kalitesi sebebiyle stresli bir gün olabilir, mental yönetimi iyi yapmak ve dürtüsel hareket etmemekte fayda var. Ay saat 13:19’da Uranüs ile kare açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 13:20’den de sonra tüm gün boşlukta. Açıkçası bugün daha rölantide kalmak ve hali hazırda devam işlere odaklanmak en iyisi, yeni bir şeyleri tamamlamak ve adapte olmak zor olabilir. Saat 19:09’de Mars-Chiron kavuşumu kesinleşiyor. Açı vesilesiyle sakatlanma ve yaralanma riski artar, vücudumuza daha fazla dikkat etmemiz gerekir. Diğer yandan harita iyi açı alıyorsa cerrahi açıdan oldukça iyi bir yerleşimdir. Sadece ani öfke ve tepkilerle insanlar üzerinde kalıcı ruhsal yaralar bırakma riski vardır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Yay ve okuyla savaşmaya hazır bir orta çağ okçusu.” Bir önceki günün sembolünün tesiri devam ediyor. Bu sembol eğitimin insana kattığı güç ve netliği temsil eder. Zihin berraklaştıkça alınan sonuçlar daha da iyi olacaktır. Başkalarını kopyalamak yerine kişi kendine has tarzıyla koşullarla müdahale etmelidir. Sembol ayrıca keskin bir görüş sahibi olmakla ilgilidir. Bu fiziki açıdan da mental anlamda da mümkündür. Gözlem yetisi esasen her şeyin temelini oluşturur. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.05.2024: Ay saat 02:31’e kadar boşlukta kaldıktan sonra Balık burcuna geçiş yapıyor. Ay boşluk evresindeyken uykusuzluk veya tuhaf rüyalar görülebilir. Tüm günün geneline abartı ve duygusal patlamaya açık enerjiler yayılıyor. Ay saat 04:11’de Jüpiter, saat 16:43’te Venüs ile kare sert açı yapacak. Açıkçası hiçbir önemli finansal işlemin bugün denk getirilmesini önermem. İyi hesaplanmamış finansal hamleler sıkıntı yaratabilir. Ayrıca gereksiz harcama, yeme, duygusal tepkiler gibi konular görülebilir. Saat 19:12’de Ay-Güneş karesi de devreye giriyor, Son Dördün fazına geçiyoruz. Gün içerisindeki duygusal ve gergin açılar sebebiyle ikilemde hissedebiliriz, mantık ve duygu arasında kalma görülebilir. Bugün özel ve önemli konuşmaları, sorunlu konuları pas geçmekte fayda var, zira sonuç almakta zorlanabiliriz. Günün Sabian sembolü “Burun dalışı yapan uçak zarifçe gücünü gösteriyor.” Bu sembol kişinin ilkelerinden vazgeçmeden asıl potansiyelini göstermesi gerektiğini bize hatırlatır. Öz kontrolü sağlamak en büyük güçlerden biridir, irademiz keskinleştirmek bizi zafere götürür. Bu süreçte zaman zaman fedakarlıklar yapılması gerekebilir, hiçbir şey bedavaya olmaz, özellikle de ruhsal gelişim ve tekâmül. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 31.05.2024: Saat 07:53’te haftanın önemli açı kalıplarından Merkür-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Sansasyonel haberler duyabilir ve bakış açımızı aniden değiştiren koşullarla karşılaşabiliriz. Karar değişimleri gündeme gelebilir. Orijinal, teknolojik veya bilimsel açıdan gelişim gösterilebilecek eğitimler, kitaplar, programlar ilgimizi çekebilir. Uçuk, fevri ve provokatif davranışlara karşı tetikte olmakta fayda vardır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 08:23-12:23 arasında Ay-Satürn kavuşumu kesinleştiği için odaklanma ve dikkat konusunda destekler alacağız, sadece resmi makam ve üstlerle gereksiz çatışmalara girmemekte fayda var. Günün özellikle akşam saatleri keyifli açılara sahip. Ay önce saat 19:36’da Uranüs, 21:19’da Merkür ile olumlu altmışlık açı yapacağı için akşam ve gece boyunca son derece keyifli, yaratıcı, muhabbet ve fikir dolu bir akış var. Önemli konuşmalar, beyin fırtınaları, tıkalı bir konuya çözüm bulmak, eğitim almak ve hobiler için harika tesirler devrede olacak. Günün Sabian sembolü “Yeni açılan topraklar el değmemiş alemleri sunuyor.” Bu sembol doğa ruhlarının çağrısını temsil eder. Ne kadar günlük hayat içine dalmış olsak da büyük bir makro kozmos içerisinde yaşıyoruz ve her canlı da en az bizim kadar bu evrenin bir parçası. Bu yüzden doğayla bağlarımızı tekrar güçlendirmenin tam zamanıdır diyebiliriz. Ayrıca sıkıştığımız kalıplar yerine yeni ve belki başta biraz çekinebileceğimiz seçeneklere de göz atmak fayda getirebilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 01.06.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 04:54’te Neptün ile kavuşum açısı yaptıktan sonra boşluğa girip saat 04:55-05:29 arasında boşlukta kalacak. Neptün etkisiyle son derece anlamlı, hatta duru görü özelliği taşıyan rüyalar görebilirsiniz, gün boyu sezgileriniz çok keskin olabilir. Uyanık olanlar için ruhsal çalışmalar sabaha karşı gerçekleştirilebilir. Ay saat 05:29’da boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiş yapacak, saat 07:57’de Jüpiter, saat 08:41’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yapacağı içi özellikle saat 10:41’e kadar günün her anlamda en verimli saatlerindeyiz. Özellikle parasal konular, kariyer temaları ve iyi bir iz bırakmamız gereken konuşmalar için harika tesirler altında olacağız. Ay günün geri kalanında sakin yolculuğunu sürdürecek. Ay Koç dönemleri özellikle spor faaliyetleri ve egzersiz gibi temalar için idealdir, başlangıç yapmak istiyorsanız tam zamanı. Günün Sabian sembolü “Siyah bir köle kız efendisi olan hanımın haklarını talep ediyor.” Bu sembol ırksal koşullanmaların önüne geçmenin ne kadar hayati olduğunu bize hatırlatır. Kişi bireysel haklarını aramaktan korkmamalı ve özellikle de zorbaların caydırıcı boş tehditlerine boyun asmamalıdır. Bazen bir hareket çok şeyi adeta kelebek etkisi misali değiştirebilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 02.06.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Koç burcunda ve gün başlarken 00:15’te Venüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Uyanık olanlar için konuşmak, okumak ve öğrenmek, hatta buzları eritmek adına güzel tesirler söz konusu. Bugün tartışmasız haftanın hatta ayın en ruhani enerjisinin yüksek olduğu günlerden biri. Saat 01:34 itibariyle- Ay-Güneş altmışlığı kesinleştiği için Son Dördün Ay fazının en verimli bölgesine geçiş yapıyoruz. Tüm gün bu iyicil etki sürecek. Önemli bir işe son halini vermek, bir çalışmayı tamamlamak, insanlardan geri bildirim almak adına ideal tesirler söz konusu. Ve saat 05:07’de Ay, hayırlı Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Tam saatine denk getirebilirsiniz ancak tüm gün ruhsal pratikler, arınma ve şifa çalışmaları için çok uygun. Hayır işi yapmak da bugün pozitif etkiyi ekstra arttırıyor. Ruhsal pratikleri Ay-Chiron kavuşumunun etkin olduğu saat 18:02-20:02 aralığına denk getirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Dünyaca ünlü piyanist büyük bir kitleye çalmaya başlıyor.” Bu sembol bizi bencillik ve şişmiş egolara karşı uyarır. Bir şeyi aşırı tutturmak ve büyütmek sahip olduktan sonra boşluk hissi yaratabilir. Unutmayalım ki fazla görünür, ilgi düşkünü ve narsist insanlar çevreleri kalabalık görünse de aslında çok yalnızdır, insanlar onlardan uzaklaşır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe