Merve Çubuktepe

Kuzey Düğüm Yengeç / Güney Düğüm Oğlak burcundaki son haftamıza giriş yapıyoruz. Malumunuz tutulmalar bu aksa kaydığından beri, özellikle de 2019-2020 Kış tutulmaları ile dünya akla hayale gelmeyecek kadar değişik bir sürece girdi. Düğümlerin önümüzdeki haftanın ilk günü olan 5 Mayıs 2020 itibariyle İkizler/Yay burcu aksına geçişi Covid-19 Sürecinin yavaşlaması ve normalleşme süreci açısından da önemli. Mayıs 2020; Venüs, Jüpiter, Satürn gibi gezegenlerin retrosuna başlayacağı dönem de olduğu için bu hafta bir geçiş haftası diyebiliriz.

Haftaya en çok Merkür’ün açıları damga vuracak. 27 Nisan 2020’de Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor. Fikir ve tutumlarda daha kesin, değişime kapalı olduğumuz aynı zamanda netlik istediğimiz bir sürece giriyoruz. Çetrefilli laflar, belirsiz imalar, karmaşık vakalar sıkıcı gelebilecektir. Toplumsal olarak da net olmayan bilgi aktarımı veya aşırı dayatmalar problem getirebilir.

23 Nisan 2020’de Boğa burcunda yeniay, 26 Nisan 2020’de Güneş-Uranüs kavuşumu zaten bizi daha isyankâr, bir şeyleri sorgulayan ve zincierlerimizi kırmaya odaklı bir ruh haline soktu. Bu hafta bu etkileşimin devamını 28 Nisan 2020 Merkür-Satürn karesi ve 1 Mayıs 2020 Merkür-Uranüs kavuşumu ile izleyeceğiz.

Yaşam tarzımızı, doyum ve beklentilerimizi karşılamayan konularda “Artık yeter” dedirten bir enerji söz konusu. Özellikle bireysel anlamda hayat tarzımız açısından önemli devrimlerin arifesine gelebiliriz, bazı kapıları kalıcı olarak kapatabilir, hayat sınırlarımızı net olarak çizebiliriz.

Olumsuz yansımasında ise aşırı tepkisellik, her şeye karşı çıkma, hiçbir orta yolu kabul etmeme; aşırı rijit uyumsuz davranış görülür. Çok yakında gerçekleşecek ve işlerin karışacağı Venüs retrosundan önce eğer bir konudan emin değilseniz sırf o an egoyu güçlü tutmak adına fevri tepkiler ve restler önermem. Konu ne olursa olsun devrimsel bir sürece giren kişinin kaybetme korkusundan arınması gerekecektir.

Makro boyutta ise dünyada da görüldüğü üzere havalar ısınıyor, oldukça uzun süredir evlerimizdeyiz. Daha da önemlisi işler güçler durdu. Hepsi hayatın gerçeği. Tabii sürecin getirdiği pek çok sıkıntı da söz konusu. Ama her şey iyiye gitmeye başlamış, vakalar azalırken belki de gerçekten iyi haberler almamıza az kalmışken yasakları çiğnemeye çalışmak, buna aşırı ve gereksiz tepkiler vermek bir çuval inciri berbat edecektir. Bu açıların etkisi ile izolasyon kurallarına uymayan, hatta buna tepkilenen insanları görebiliriz. Ancak tabii ki bu tür davranışların bir yaptırımı var ve daha da önemlisi toplumsal sorumluluk çok önemli. Son günlerde iyileşen kişi sayısı hastalanan kişi sayısını geçti; bu harikulade bir haber.

5-14 Mayıs 2020; tutulmalar dönemi, özellikle de 3 Temmuz 2020 sonrası zaten daha önce söylediğim gibi normalleşme süreçlerimizi temsil ediyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, ABD ve Almanya gibi ülkelerde şuursuz başkalarının yaşam hakkını düşünmeyen protestolar olabilir. Ancak biz şu ana kadar yaptığımız gibi süreci doğru yöneterek bu sıkıntıdan en kısa sürede kurtulmak adına elimizden geleni yapmanın huzurunu yaşayabiliriz. Bu süreçte elbette en büyük pay sağlık çalışanları başta olmak üzere kısıtlamalar süresince gerek sahada gerek evde fark etmez emek veren herkesin. 1 Mayıs 2020 Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun!

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.04.2020: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda 01:31’de Neptün ile kare sert açı yapıyor. Günün ilk saatleri odaklanma zorluğu ve kafa karışıklığı görülebilir. Bu saatlerde çok dikkat gerektiren işlerle uğraşmamakta fayda var. Uyanık olanların bir konuyu çok didiklemesini önermem, işler daha da belirsizleşebilir. Saat 19:59’de Ay-Merkür olumlu açısı kesinleşiyor ve Ay boşlukta. Bu sebeple öğleden sonra ve akşam saatleri özellikle önemli konuşmalar, işlemler ve çözümlemeler için etkili durumda. Bu etki yeniay sonrası dönemde bir şeyi lanse etmek, websitesi açmak gibi konular için de uygundur. Saat 20:28 itibariyle Ay Yengeç burcuna geçiş yapıyor; daha duygusal, aile ve kök değerlerimizin önem kazandığı bir ruh haline giriş yapıyoruz. Ve 22:52’de Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor. Fikir ve tutumlarda daha kesin, değişime kapalı olduğumuz aynı zamanda netlik istediğimiz bir sürece giriyoruz. Çetrefilli laflar, belirsiz imalar, karmaşık vakalar sıkıcı gelebilecektir. Toplumsal olarak da net olmayan bilgi aktarımı veya aşırı dayatmalar problem getirebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Başaklar faydalanabilir.

Salı – 28.04.2020: Ay Yengeç burcunda 00:15’te iyicil karmik Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Özellikle gece saatleri ibadet, dua, meditasyon ve her türlü ruhsal çalışma için çok uygundur. Saat 09:98’de Ay-Uranüs altmışlığının kesinleşmesi ile günün yaratıcı ve üretken enerjisi de yükseliyor. Saat 12:38’de Ay-Güneş altmışlığını da kesinleşiyor. Bu açı ikili insan ilişkileri adına da olumludur. Bu vesileyle günün en verimli kısmı günün ilk yarısı diyebiliriz. Her türlü önemli iş ve görüşmeyi buraya almakta fayda var. Diğer yandan 20:27’de haftanın önemli açılarından Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. +-3 gün etkili olan bu açı kalıbı iletişimde tıkanma, konuşmanın bir türlü ilerleyemesi hatta ters tepmesi gibi durumlar getirebilir. “Ne zaman mesaj atayım vb” gibi konular için bu zaman dimi elverişli görünmüyor. Bu açı kalıbı aşırı kuruntu ve depresif ruh hali getirebilir, özellikle bu tür etki veren insan ve uyaranlardan uzak durmakta fayda var. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Çarşamba – 29.04.2020: Ay Yengeç burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 10:12’de Neptün ile üçgen olumlu açı gerçekleştirecek. Sabah saatlerinde ruhsal enerji oldukça yüksek. Sabah sporu, yoga, meditasyon, ibadet gibi çalışmalar ruhu yükseltebilir. Aynı zamanda bu tesir merhamet, zorda olanlara yardım etme gibi konular adına da destekleyicidir. Akşam saatlerine doğru atmosfer değişmeye başlıyor. Ay, saat 19:00’da Plüton, 22:39’da Jüpiter ile karşıt sert açı yapacak ve günün kalan bölümünü boşlukta geçirecek. Özellikle akşam saatleri itibariyle zaten devrede olan Merkür-Satürn karesinin de etkisi ile gereksiz çatışma, inattan ufak meselelerin abartılması, duygusal patlamalar ve aşırı tepkiler görülebilir. Biraz inceldiği yerden kopsun etkisi var ama blöf ise geri dönüşü olmayabilir. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 30.04.2020: Ay saat 04:07’de boşluktan çıkarak Aslan burcuna geçiş yapıyor. Haftanın en gerilimli günlerinden biriyiz. Bugün aşırı iddialı, biraz cakalı ve gururlu olabiliriz. Her şey eleştiri gibi gelebilir. Yapıcı olan ile olmayanı ayrıştırmak zorlaşabilecek. 07:26’de Ay-Satürn karşıtı, 13:46’da Ay-Merkür karesi, 16:20’de Uranüs karesi ve 23:38’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor. Yani günün genelinde seri şeklinde dört sert açı kalıbı devrede olacak. Bugün gerek finansal konular ve önemli projeleri son hale getirme, uygulama veya anlaşma gibi konular açısından pek elverişli değil. Veya çok etkili gördüğümüz bir fikir geri tepebilir. Önemli yazışmalar, toplantılar, duygusal meseleler de dahil olmaak özere hiçbir önemli konuyu bugüne denk getirmemekte fayda var. Gün boyunca kendimize dönmek ve daha sükunetli zaman geçirmek, belki keyifli filmler diziler izlemek, hobi faaliyetleriyle uğraşmak faydalı olacaktır. Gün boyunca özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cuma – 01.05.2020: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramımız kutlu olsun! 06:40’da günün anlam ve önemine uygun Merkür-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı devrimci, farklı bir bakış açısını sembolize eder. İsyankar ve farklı bir bakış açısına sahip bir enerjidir. Bireysel düzlemle yaşam tarzımızı, hayata olan doyum ve beklentilerimizi karşılamayan konularda “Artık yeter” dedirten bir enerji söz konusudur. Bireysel anlamda hayat tarzımızda önemli devrimlerin arifesine gelebiliriz, bazı kapıları kalıcı olarak kapatabilir, hayat sınırlarımızı net olarak çizebiliriz. Olumsuz yansımasında ise aşırı tepkisellik, her şeye karşı çıkma, hiçbir orta yolu kabul etmeme; aşırı rijit uyumsuz davranış görülür. Çok yakın işlerin karışacağı Venüs retrosundan önce eğer bir konuda emin değilseniz sırf o an egoyu güçlü tutmak adına fevri tepkiler ve restler önermem. Konu ne olursa olsun devrimsel bir sürece giren kişinin kaybetme korkusu olmayacaktır. Ay Aslan burcunda 14:15’te Venüs ile olumlu altmışlık, 19:04 itibariyle Mars ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek. Özellikle öğlen saatleri evde saç boyama, kişisel bakım gibi konular için tam zamanı demektir. Yalnız sakın ve sakın eğer bilginiz yoksa saçınızı kesmeye çok değişik bir işlem yapmaya çalışmayın Mars karşıtı sebebiyle sonuç iyi olmayabilir. Bildiğiniz yerden işlem yapacaksanız sorun yok. :) Ay günün kalanını boşlukta geçirecek. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Başaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 02.05.2020: Ay saat 08:36’da boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiş yapacak. Haftanın en sakin ve uyumlu açısal irtibatlarından birine sahip günlerden birindeyiz. 11:33’te Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu pozisyona geçerek ruhsal açıdan yüksek bir tesir oluşturuyor; huzur etkisi de baskın durumda. Bugün diyete girme, kişisel bakım ve temizlik, sağlıklı beslenme ve spor gibi konularda da ilk adımlar atılabilir. Evdeki eşyaları toplamak, gereksiz olanı ayıklamak, ihtiyacı olan verilebilecekleri tespit etmek gibi tasnif işlerine çok uygun bir gün. Ve tabii ki ev temizliği yapmak ve hijyen sağlamak da. 20:18’de Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken yaratıcılık ve heves yükseliyor. Özellikle bu saatler keyifli sohbetler etmek, yeni bir şeyler üretmek, yaratıcılığımızı konuşturmak, ilham vermek ve ilham almak adına harika bir tesirdir. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 03.05.2020: Ay Başak burcunda saat 02:38’de Ay-Merkür üçgeni devrede. Akabinde de güzel bir Ay-Güneş üçgeni 06:39’da kesinleşecek. Gece yarısı ve sabah saatleri gerek mental, gerek duygusal anlamda son derece akışkan bir etkiye sahip. Geç uyuyan gece kuşları bu saatlerde bol bol okuyup öğrenebilir, aynı zamanda çözüm odaklı konuşmalar yapabilirler. Sabahın erken saatlerinde ise her türlü ikili ilişkiler ve duygusal meseleler adına daha iyileştirici ve destekleyici tesirler olacak. Ancak saat 18:05 itibariyle Ay-Venüs karesi ve 18:21’de Ay-Neptün karşıtlığı devreye gireceği için öğleden sonra akşam saatleri itibariyle duygusal konularda ortalık çok karışık. Hemen duyduğunuz şeye inanmamalı gaza gelmemelisiniz. Size anlatılan ve görülen birbirini tutmayabilir. Karşınızdaki kişi çelişkisi yakalansa bile laf ebeliği yapıyor olabilir. Çok büyük beklentiler hayal kırıklıkları getirebilir. Bu konularda daha temkinli olmak ve mantık odağında kalmak bugün faydalı olacaktır. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Çubuktepe