Begüm Minkis

27 Şubat 2021 saat 11:17’de Başak burcunda Venüsyen dolunay meydana gelecek. Sabit burçların baskın olduğu gökyüzü altında bir süredir değişime yönelik direnç vardı. Gezegenler rotalarını değişken burçlara doğru çevirirken yaşam da hız kazanmaya başlıyor. Dışarı açılmak, yeni şeyler öğrenmek ve nihayetinde harekete geçmek için istek duymaya başlıyoruz. Öte yandan dolunayın ruhu yüksek oranda gerçekçilik ve mantığı ön plana çıkarıyor. Aklımıza yatmayan karmaşıklıklara bir şekil vermek isteyeceğiz. Arınma, odaklanma, sadelik, az ile yetinme ve detayları fark etme dolunayın temel başlıklarını oluşturuyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Dolunay evreleri aydınlanma, mevcut gidişatı algılama, farkındalık, karar alma ve sonuçları görme zamanlarıdır. Bu sebeple hayatlarımızda daha keskin değişimler yaşadığımız zamanlara işaret eder. Ruhsal yönden daha hassas, huzursuz, alıngan ve sağlık sorunlarına açık hale gelebiliriz. Başak ve Balık aksında etkin gökyüzü konumları hayatımızda ters giden karmaşık konuları düzene sokmamız gerektiği zamanlara işaret eder.

Güneş’in Balık burcunda seyahat ettiği bu süreçlerde bazı belirsizlik, kafa karışıklıkları ve yanılgıları kendimize çekme eğiliminde olabiliriz. Öte yandan Başak burcu ise detaylar ve gözlem ile doğrudan bağlantılıdır. Doğru yol kimi zaman iç ses ve ayrıntıları doğru kavramakla ilgili olabilir. Görünenin ardında birtakım gerçekler olabilir. Farkındalığımızı üst boyutta tutarak akılcı seçimler yapabilir ve zihinsel huzura ulaşabiliriz.

30 Kasım 2020’de 8 derece İkizler burcunda Ay Tutulması meydana gelmişti. Derece itibariyle dolunay bu tutulmayı tetikleyerek etkilerini görünür kılacaktır. Haritamız da destekliyorsa geleceğe yönelik umut verici gelişmeler deneyimleyebiliriz. An haritasındaki Jüpiter ve Kuzey Ay Düğümü üçgeni de şanslı değişimlere işaret etmektedir. Uluslararası ilişkiler, eğitim ve hukuksal temalarda güzel gelişmelerle karşılaşabiliriz. Dolunayın ışığında İkizler ve Yay ekseninde hareket halindeki düğümler kişisel haritalarımızda etkin hale gelerek bizleri kadersel kavşaklara ulaştırabilir. Dolunay anının yükseleni de 1 derece İkizler burcu olarak zaten bu değişimlerin gerçekleşeceğinin sinyalini veriyor.

Dolunay Başak burcunda meydana geldiğinden mütevellit Merkür’ü de dolunay anında baskın görüyoruz. Fikir ve projeler, mail ve telefon görüşmeleri, imzalar ve evrak süreçleri, eğitim ve seyahat planları, ticaret ve ulaşım/araç gereçler ile konuları sık sık öne çıkarabilir. Gündelik yaşam trafiğimiz bu verilerle hız kazanabilir. Dış dünyaya karşı daha istekli, öğrenmeye açık, çözüm geliştirici ve meraklı davranışlar sergileyebiliriz. An haritasında hayırlı Kuzey Ay Düğümünün de yükselende olması öncülük, liderlik, cesur girişimler, kendi kararını kendi verme yönünde pek çok kişiyi destekleyebilir.

Ay dolunay anında Thuban sabit yıldızı ile etkileşimde olacak. Paylaşım, yardımlaşmanın önemini vurgulayan bir yıldızdır. Altın, maden konularında olumlu gelişmeler, piyasalarda hareketlenme ve hızlı maddi başarılara işaret edebilir. Güneş ve Kuzey Ay Düğümü ise Rigel sabit yıldızı ile etkileşimde. Kişisel gelişim, bilgileri güncelleme, kalıplaşmış fikirleri kırma ve yeni bir buluş yapma ile ilişkilidir. Bildiğimiz, inandığımız konularda kendimizi savunmak isteyebiliriz.

Haritanın tepe noktasında (MC) Kova burcunda Satürn, Merkür ve Jüpiter kavuşumu bulunmakta. Yükseliş, tanınırlık kazanma zamanlarına işaret ediyor. İnternet, teknolojiye yönelik konuları sık sık konuşabiliriz. Mesleki yükselişler, online dersler/sınavlar, web site tasarımı, yaratıcı çalışmalar, bilimsel buluşlar, üretim/planlama ve e-ticaret girişimleri için doğru zamanlama olabilir. Sağlık sektörü, aşı çalışmalarına dair hayırlı haberler, tarım ve küçük hayvanlarla ilgili alınacak pozitif yönde kararları medyada daha sık duyabiliriz. Dolunay Türkiye haritasında kuzey ay düğümü ile kavuşumda olduğundan bu temalarda ülkece bizi ileriye taşıyan gündemler görünür olabilir.

Sevgi ve para gezegeni Venüs; Ay ve Güneş karşıtlığı ile an haritasında etkileşimde ve üstelik Güneş ile yaklaşan açıda olması dolunay akabindeki günlerde aşkta flörtöz, fedakar ve romantik süreçlerin artış gösterebileceğine işaret edebilir. An haritasında yalnızca zorlayıcı görünüm Satürn Uranüs karesi. Anca bu açı zaten tüm 2021 yılı içerisinde aktif olacaktır. Dolunay açının ilk değişim dalgasını görünür kılabilir ancak diğer olumlu kombinasyonlar değişimi daha kolay kabulleneceğimizin de bir yandan habercisi.

Sağlık yönünden bağırsaklar, mide, solunum yolları, apandist ve alerjik durumlar baş gösterebileceğinden daha dikkat edilmesi gerekebilir. Dengeli yaşam öne çıkacaktır. Beslenme şekli, diyet ve spor uygulamalarından daha etkili sonuçlar görülmesi mümkün.

Başak dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Gündelik hayatınızda rutinleriniz, spor ve diyet uygulamalarınızla bağlantılı yeni kararları uygulamaya sokabilirsiniz. Evcil hayvanınızın sağlığı ve ihtiyaçları daha çok ilgi alaka gerektirebilir. Çalışma düzeninizde yardımlaşma, fedakarlıklar kendisini gösterecektir. Kendinizi her konuda daha programlı, sistematik bir düzene sokmanız gerekebilir. Çok çalışarak bünyeyi yorgun düşürmemeye dikkat etmelisiniz. Detayları es geçmeden size verilen projeleri, görevleri en iyi şekilde teslim edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Aşk ve eğlence hayatı önem kazanıyor. Size ilgi gösteren birileri olabilir ve siz de hoşlandığınızı fark edebilirsiniz. Ancak çok seçici ve eleştirel yaklaşmamaya dikkat etmelisiniz. Kısa süreliğine tatile çıkmak, kafanızı dinlemek veya çoğunlukla hobilerinize vakit ayırma isteğiniz yükselebilir. Çocuklarınız var ise daha titiz ve ilgili davranışlar gösterebilirsiniz. Risk alma, sahneye çıkma isteğiniz artacaktır. Sanatla ilgileniyorsanız yaratıcı çalışmalar için verimli etkiler altındasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ev hayatınızda ilgilenmenizi gerektirecek tadilat/tamirat işleri çıkabilir. Evinizde spor, meditasyon uygulamaları yapabilirsiniz. Emlak görüşmeleri, taşınma ve toprak işleriniz var ise belli bir seviyeye taşınabilir. Ev ve kariyer dengenizi ilgilendirecek yeni gelişmeler öne çıkabilir bu süreçte. Aile ilişkilerinizde ise önceden farkında olmadığınız detaylar gözünüze batmaya başlayabilir. Huzuru sağlamak için çaba göstermeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Beklediğiniz önemli haberler size ulaşmaya başlayabilir. Atama, terfi, tayin veya eğitim hayatınızla ile ilgili çeşitli görüşmeler yapabilirsiniz. E ticaret, sosyal medya üzerinden girişimde bulunduğunuz konular var ise zihnen kendinizi bu konulara odaklayabilirsiniz. Bu dönemde aklınıza yatan fikir ve projeleriniz gelecekte önem arz edebilir. Not alarak, randevulu ve sistemli ilerlemeniz iyi olacaktır. Kardeş başta olmak üzere yakın çevre ilişkileriniz yoğunlaşabilir. Trafikte daha dikkatli olmanız gereken bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi yönden kendinizi bağladığınız yerler ile ilişkinizi koparabilirsiniz. Bir borç bitebilir, belki maddi yardım yaptığınız bir yer ile ilişki sonlanabilir. Paranızı farklı bir alandan kazanmak isteyebilirsiniz bu dönem ve bu yönde alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz. Kendinizi değerli hissedeceğiniz yerlerde bulunabilirsiniz. Değerli eşya/mal alımı bu sebeple gerçekleştirebilirsiniz. İlerleyen günlerde cüzdanınız ve banka hesabınız normalden daha hareketli olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kendinizle ilgili sizi olgunlaştırdığını hissettiğiniz birtakım gelişmeler ile karşılaşacaksınız. Önemli danışmanlık, ikili görüşmeleriniz olabilir. Belki ilişkinizi belki de arkadaşlıklarınızı bitiyorsunuz. İlişkilerin akıbeti belirlenmeye başlanabilir. Kendinizi daha çok görünür kılabilir ve dikkatleri üzerinize toplayacak girişimler gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreçte çevreyi çok eleştirmemeye özen göstermeniz gerekebilir zira kolayca tartışma içerisinde bulunabilirsiniz kendinizi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İç dünyanızın son derece hareketli olması kendinizi artık patlayacakmış gibi hissetmenize neden olabilir. Bastırılan duygu ve düşünceler daha kolay dışarı taşmak isteyecektir. Uyku, beslenme düzeninize daha fazla dikkat etmeniz olumlu olacaktır. Ek olarak sportif faaliyetlerinize de her zamankinden fazla zaman ayırabilirsiniz. Yardımlaşma, fedakarlık gerektiren işler, sorumluluklar gündeme gelebilir. Doktor kontrolleri için de iyi bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İdealleriniz, arzularınız açısından aydınlığa kavuşarak harekete geçebilirsiniz. Arkadaşlarınızla sık görüşebilirsiniz. Sosyal çevrenizden insanlarla işbirlikleri ve fikir alışverişleri gündeme gelebilir. Ait olduğunuz ekipten ayrılabilir veya bulunduğunuz gruplarda bazı düzenlenmelere gitmek isteyebilirsiniz. Mesleki gelirlerinizle ilgili değişimler gündeme gelebilir. Terfi, zam veya kendi işletmenizde gelir artışı yaratacak gelişmeler söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyer hayatınız, başarılarınız veya kadersel rotanızla ilgili bazı belirsizlikler sona ermeye başlayabilir. Patronlar, aile büyükleriniz ile kendinizle ilgili önemli konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Toplum önünde yeni unvanlar kazanmanız da mümkün. Önceden üzerinde çalıştığınız projeler görünür olabilir. Taşınma, ev alma gündemlerinde eksileri ve artıları masaya yatırarak akılcı kararlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Fikirler, düşünceleri hayata geçirme, diğer insanlarla paylaşmak için doğru zamandasınız. Medya, reklam, büyük ticari faaliyetlerde başarı elde edebilir ve kazançlarınızı arttırabilirsiniz. Yurt dışı, uzak yerlere seyahat planlayabilirsiniz veya sizi ziyaret eden kişiler olabilir bu dönem. İnternet ve sosyal medya ile bolca haşır neşir olabilirsiniz. Teknolojik cihazlarınızı yenilemek istiyorsanız ideal bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ortak maddi kaynaklarınızı ilgilendiren önemli kararların eşiğine gelebilirsiniz. Toplu para kazanımınız olabilir. Eğer yapmak istedikleriniz konusunda maddi yetersizlik deneyimliyorsanız borç veya kredi gibi diğer alternatiflere yönlenebilirsiniz. Ruhsal olarak yorgun, kuşkucu ve depresif yapıda olmanız da mümkün. Kimilerinizin yatırım planları olabilir. Bir mal alarak parayı somutlaştırabilirsiniz. Krizleri fırsata çevirmek adına mücadele vererek başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Her türlü ilişkilerinizde aydınlanma dönemine giriyorsunuz. Size karşı iyi niyetli olmayan açık düşmanlıklar görebilirsiniz. İyi gitmeyen bir ilişkide ayrılık kararları görülebilir. Veya ilişkinizin farklı bir boyuta taşındığını görebilirsiniz. Evlilik kararı alınabilir. Bu tamamlanmalar hangi konularda iyi veya kötü olduğunuzu da hatırlatacaktır. Ayrıca sosyal ve açık görüşlü olduğunuz da bir döneme giriyorsunuz . İşbirlikleri, ortaklık ve danışmanlık konuları ile sık vakit geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis