Merve Çubuktepe

Artık gökyüzünün değme dizilere taş çıkaracak karışıklıktaki açı kalıplarına alıştık sanırım. Bu hafta Güneş Tutulmasının etkilerini tetiklemeye başlayacak önemli ve zorlu açı kalıpları bizi beklerken, diğer yandan da uzun süredir konuştuğumuz Venüs retrosu da 4 Mart 2017 itibariyle başlıyor. Özellikle ilişkiler ve ekonomik konularda etkili olacak bu hareketler gündemi daha da hareketli hale getirecek.

Venüs retrosunu bu hafta detaylı ve burç bazında etkileriyle yazacağım; ancak kısaca özetlemek gerekirse 4 Mart-15 Nisan 2017 aralığında aktif olacak bu etkileşimde; 2 Nisan 2017’ye kadar Venüs Koç burcunda gerileyecek, sonra Balık burcuna geçiş yaparak 15 Nisan 2017’de ileri hareketine başlayacak. Yani hem burç değişimi hem de geri hareket söz konusu, ilişkiler konusunda burçlar farklı dönemlerde özellikle etkilenecekler. Kısaca değinmek gerekirse ilişkiler açısından hem temkinli olunması gereken bir dönem bizi beklerken, diğer yandan ilişkilerde kalıcılık sınavları görülebilir. Ayrıca beklentilerimizin çok dışında insanlara doğru çekilebiliriz. Yani genel olarak ilişkilerde kalıcı ve ciddi kararlar almak için uygun bir dönem değildir. Aynı zamanda Venüs maddi değerleri de temsil ettiğinden ekonomik açıdan da riskli işlere girişilmesi tavsiye edilmez. Ek olarak estetik müdahale ve imaj değişikleri için de sürecin bitmesini beklemek faydalı olacaktır.

Diğer yandan en önemli konulardan biri gökyüzündeki gerilimli öncü T-Kare açı kalıbının iyice keskinleşmesi. 27 Şubat 2017’de Mars-Uranüs kavuşumu, 3 Mart 2017’de de Jüpiter-Uranüs karşıtlığı netleşirken; daha önce yazdığım gibi artık iplerin iyice gerildiğini, gerginliğin had safhada olduğunu gösteren işaretler. Her türlü gerilim, doğal afetler, şiddet olayları, kazalar ve toplumsal problemler görülebilir. Özellikle Jüpiter-Uranüs karşıtlığı ekonomik, dini ve felsefi konular üzerinden çıkan anlaşmazlıklar, isyanlar ve gerilimler hakkındadır. Genel olarak özetlemek gerekirse duygusal ve zihinsel açıdan kontrol, temkinli ve mantıklı hareket her zamankinden daha fazla önem taşımakta bu dönemlerde. En önemli temalardan biri insan ilişkileri olacak. Ve tabii ki kalıcı olup olmadıkları…

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 27 Şubat 2017: Tutulmadan sonra dakika bir gol bir şeklinde haftayı Mars-Uranüs kavuşumu ile açıyoruz. Hep yazıyorum ama yine yazacağım öncü burçlar Yengeç, Koç, Terazi ve Oğlaklar için çok zorlayıcı bir açı kalıbından bahsediyoruz. Kendinize hakim olmalı ve ani gerilim/duygusal patlamalara karşı stresten mümkün mertebe uzak durmalısınız. Spor gibi uğraşlar stres atmak açısından çok iyi gelecektir. Ayrıca genel anlamda kavga, gerilim ve hatta şiddet eylemleri içeren haberler duyabiliriz bugün. Diğer yandan Ay Balık burcunda seyahatine devam ediyor; Kiron ile gergin açılarda. Yani bugün özellikle duygusal meseleleri çok zorlamamak faydalı olacaktır. Alınganlık, aşırı hassasiyet görülebilir.

Salı 28.02.2017: Sabah saatlerine kadar Ay boşlukta; akabinde Koç burcuna geçiş yapacak. Bir yandan da gergin T-Kare kalıbına doğru yaklaşmaya başlıyor. Tansiyon iyice artabilir; diğer yandan olumlu kullanıldığında canlılık ve enerji anlamında güçlü bir etkiye sahip. Özellikle ateş ve hava grubu burçları yay, aslan, koç, kova, ikizler ve terazi bu etkiden olumlu faydalanabilir, isteklerini hayata geçirmek adına girişimlerde bulunabilirler. Ay ile Juno arasındaki gergin açı yine ilişkilerde gerilime davetiye çıkaran bir etkiye sahip, dikkat.

Çarşamba 01.03.2017: Haftanın en gerilimli günlerinden birine geldik… Ay önce Plüton ile gergin açı yapacak; akabinde önce Uranüs ile kavuşacak; akabinde Jüpiter ile karşıt açıya geçerek finalde Mars ile kavuşup T-Kare sistemini tetikleyecek. Artık ne denir ki… Bugün tam anlamıyla, her şey olabilir! Belirsizlik ve gerilim had safhada; umarım sorunsuz, kazasız belasız bugünü atlatırız. Her türlü kavga ve çatışmaya açık bugün içerisinde kendimizi korumalı, pişman olacağımız davranışlardan kaçınmalıyız.

Perşembe 02.03.2017: Ay saat 10:42’ye kadar boşlukta; akabinde Boğa burcuna geçiş yapacak. Bugün özellikle sabah saatlerine önemli bir iş/görüşme koymamak faydalı olacaktır. Ayrıca Merkür gün içerisinde Güneş tutulması derecesini tetikleyeceği için ülkemizin geleceğiyle alakalı çok önemli demeçler gündeme gelebilir. Bir yandan Merkür kadersel Güney Ay düğümü ile kavuşacak; zaten Neptün ile de çok yakın konumda. Özellikle bu hafta abartılı demeçler, tutulmayan sözler görülebilir, bu hem karşınızdaki insanlardan gelebilir, ayrıca siz de abartma eğiliminde olabilirsiniz. Ayrıca hileli propaganda hareketleri ve sahte gündemler için de çok uygun bir etki söz konusu!

Cuma 03.03.2017: Yazının başında belirttiğim Jüpiter-Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor; bu uzun vadeli, güçlü ve gerilimli bir etki kutuplaşma açısından. Ayrıca ekonomik açıdan zorlayıcı etkiler ve beklenmedik gelişmelere de müsait bir ortam yaratıyor. Diğer yandan Ay Neptün, Güneş ve Plüton ile uyumlu açılar içerisinde. Yani Ay’ın boşluğa geçiş yapacağı saat 18:21’e kadar bir şeyleri başarmak, özellikle de otorite figürleri ile görüşmeler yapmak adına etkili bir yapı mevcut. Bu açılardan özellikle su ve toprak grubu burçları balık, yengeç, akrep, oğlak, boğa ve başaklar maksimum faydalanabilir.

Cumartesi: 04.03.2017 Saat 13.06’ya kadar Ay boşlukta; bildiğiniz gibi önemli işleri bu saatlerden sonraya almak faydalı. Kendimizle kalmak ya da sevdiklerimizle birlikte güzel güzel kafa dinlemek en iyisi… Ayrıca Merkür-Neptün kavuşumu da bugün kesinleştiğinden hayal gücü ve yaratıcılığı arttırmak adına ideal bir etki yaratacaktır. Zihninizi özgür bırakın. :) Bu süreçten sonra Ay İkizler burcuna geçiş yapacak yani bugün okumak, araştırmak, öğrenmek ve bilgi paylaşımı için ideal bir gün.

Pazar 05.03.2017: Haftanın son gününde Venüs retrosu başlıyor; bu hafta etkilerinden detaylı bir şekilde bahsedeceğim. İlişkilerde sınav zamanı… Mars-Satürn olumlu açısı günün en iyi etkisi; sorumluluk ve inisiyatif ile başarı kazanma konusunda destekleyici bir konumda. Ancak… Diğer yandan gün içerisinde Ay’ın Neptün ve Merkür ile yapacağı gergin açılar kafayı bulandırabilir, odaklanma sorunları görülebilir. Ayrıca bu etkileşim dikkatsizliklere de açık bir etki yaratır, hesap kitap işlerinde dikkat. Zaten Ay ile Güneş de gergin açılarda olduğu için bugün özellikle bilgi anlamında emin olmadığımız konularda iddialaşmak bizi zora sokabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…
Sevgiler,
Merve Dirağ