Merve Çubuktepe

Çok acı ve zorlu olaylara ev sahipliği yapan Şubat ayını geride bırakıyoruz. Umuyorum ki bu ay yaraların sarılması, koşulların iyileştirilmesi ve daha pozitif olaylara vesile olan bir ay olur. Yeni hafta içerisinde iki iyicil gezegen olan Venüs ve Jüpiter 2 Mart 2023’te kavuşum açısı gerçekleştirecek; iletişim, düşünme, öğrenme ve öğretmenin gezegeni Merkür de 3 Mart 2023’te Balık burcuna geçiş yapacak. İki iyicilin beraberliği bu zor zamanlarda olumlu tesirler ve iyileşme konusunda dilerim ki hayırlı etkileri de beraberinde getirir. Hava bulutsuz olduğu sürece akşam saatleri itibariyle gökyüzünde bu iki iyicil gezegeni rahatça gözlemleyebilirsiniz.

Açı ve transiti detaylandıralım. 2 Mart 2023’te Venüs-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı iki iyicil gezegenin güçlerini birleştirmesini sembolize eder. Bir konuda inisiyatif alarak maddi manevi kazanımlar sağlamak mümkündür. Ezber bozmak, yeni bir şey denemek asıl iyileşme ve bereketi getirebilecektir. Sadece açı kalıbının doğası gereği aşırı ısrar, dik başlılık ve sabırsızlık işleri daha karmaşık hale getirebilir, dikkat. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

2 Mart 2023’te Merkür-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Mantık, sağduyu ve kararlılığın her zamankinden daha fazla önem kazandığı bir dönem gelip çatmıştır. Açı kalıbı ciddiyet ve kararlılıkla tesir yaratmakla alakalıdır. Bu iki gezegen Kova burcunda kavuşum gerçekleştirdiği için farklılık ve çoğulcu olma teması ön plana çıkar. Farklı olmak ve kalıp dışı düşünmek güzeldir, ancak sırf karşı çıkmak için de aykırı olmaktan kaçınmak gerekir. Farklı olmak ile tuhaf olmak arasında ince bir çizgi olduğunu unutmamalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Merkür 3 Mart 2023’te Balık burcuna geçiş yapacak. İletişim, anlaşma, düşünce ve öğrenme tarzımızı sembolize eden Merkür en yaratıcı, ruhsal ve bir yandan kararsız formunda. Bu evrede yaratıcılık ve ilham duygumuz artar, olaylara daha ruhsal, derin ve çok boyutlu bakabiliriz. Ancak bir yandan da aşırı duygusallık, gelgitler ve kurban psikolojisi de görülebilir. Transit boyunca aşırı depresif ortam ve kaynaklarla araya mesafe koymakta fayda vardır. Merkür 19 Mart 2023’e kadar bu burçta seyahat edecek.

3 Mart 2023’te Venüs-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Kavuşum açı nötr doğada olduğu için zorlu halinde duygusal yaralanmalara açıklık veren bu açı kalıbını olumlu kullanmanın en iyi yolu içimizdeki şefkati kendimize yöneltmektir. İyileşme ve dengeyi dış kaynaklardan almaya çalışmak yerine, kendimiz için bir şeyler yapmak ve kendimizi ön plana almak asıl iyileşmeyi tetikleyecektir. Açının etkili olduğu dönemde ani ve sivri demeçler, patlatıcı duygulara karşı ekstra dikkat etmekte fayda vardır. Zira anlık tepkiler uzun vadeli krizleri tetikleyebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Sabian sembolleri ruhsal açıdan oldukça güçlü ve yoğun anlamlar içeriyor. Bu bağlamda dünyevi konuların yanı sıra ruhsal temalar ve özellikle iç dünyamızda bağ kurmak bu hafta ekstra önemli olacak. Bu süreçte sembollerin en önemli mesajlarından biri de ruhsallık ve iç dünyayla bağlantı süreçlerinin muhakkak bir akıl süzgecinden geçmesinin önemidir. Kısa ve kolay yollar aydınlanmayı getirmez. Sembollerin ağırlığı korkularla yüzleşmek ve inisiyatif almakla ilgili olduğu için bu hafta az veya çok demeden bir konuda yeni bir başlangıç yapmak faydalı olacaktır.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 27.02.2023: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda saat 11:05’te Güneş ile kare açı yapacak ve İlk Dördün fazına adım atacağız. Bu faz mantık ve duygular arasında ikilemler oluşturabilir. Olumlu yönde hayatımızdaki çelişkileri tespit edip çözüm bulmamız mümkündür. Öğlen saatleri itibariyle iyicil tesirler altında olacağız. Ay saat 11:25’te Venüs, saat 17:07’de Jüpiter ve 21:29’da Chiron ile olumlu altmışlık açılar yapacak. Yani gün boyunca her türlü işimizi yoluna koymak adına destekler altında olacağız. Maddiyat ve dünyevi konularla ilgili işler için 15:07-19:07, ruhsal çalışmalar ve ibadet için de 20:29-22:29 arasını özellikle değerlendirebiliriz. Günün Sabian sembolü “İzci kız azametle kalk borusunu çalıyor.” Bu sembol ansızın gelen bir görev çağrısını temsil eder. Kişi içinde bulunduğunu koşullarla başa çıkarak tekrar kişisel misyonuna odaklanmalı, en önemlisi bu misyona değer vermelidir. Bu sadece bireysel bir çaba değil bütüne hizmet etmenin verdiği gururdur. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 28.02.2023: Ay İkizler burcunda saat 07:20’de Mars ile kavuşum saat 18:45’te Neptün ile kare sert açı yapıyor. Bugün akşam saatlerine kadar iniş çıkışlı olabilir. Özellikle dalgınlık, bocalama, verdiğimiz karardan emin olmama gibi ruh halleri görülebilir. Bastırılmış duygular aniden dışa çıkabileceği için akşam saatlerine kadar çok majör kararları bekletmekte fayda var. Saat 16:45-19:45 arasında özellikle dalgınlık, unutkanlık, aldanma gibi konulara da ekstra dikkat. Neyse ki akşam saatleri itibariyle hava değişmeye başlıyor. Saat 20:27-00:27 arası günün en verimli zamanları. Bu zaman diliminde oluşan Ay-Merkür üçgeni önemli konuşma, görüşme ve başvurular için destekleyici. Günün Sabian sembolü “Yarış başlayınca jokey atını hızlandırıyor.” Bu sembol kendimizi bireysel bir amaca odaklamanın önemini gösterir. Dizginlenmesi zor bir mental ve fiziksel güç söz konusudur, ancak bunu bastırmak ters tepebilir. Burada dikkat etmemiz gereken enerjimizi bir maraton yarışçısı gibi dengeli kullanmaktır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 01.03.2023: Yeni bir aya adım atıyoruz. Umuyorum ki bu zorlu Şubat ayını geride bırakır ve yaraları sararız. Mart ayının herkese iyilik, esenlik ve umut getirmesini dilerim. Ay saat 04:07’de Satürn ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa girecek. Ay saat 04:08-05:40 arasında kısa bir süre boşlukta, akabinde saat 05:41’de Yengeç burcuna geçiş yapacak. Gün boyunca aile, geçmiş ve değerler daha ön plana çıkabilir. Aile ve yuvamıza zaman ayırmanın vaktidir. Normalden bir tık daha fazla duygusal ve alıngan hissetmemiz de mümkündür. Günün en iyicil zamanları 15:19-19:19 arası zira Ay, Ay Düğümleri ile olumlu açı yapıyor. Bu evre ruhsal çalışmalar ve kolektif işleri yoluna koymak adına değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “Yüksek alemlerin ustası yelken açıyor.” Bu sembol dünyevi düzlemden sıyrılarak yeni bir boyuta yükselmenin tezahürüdür. En yüksek idealleri anlama ve buna doğru adım atma vaktidir. Acı olaylar bir ceza değil, ruhsal anlamda taçlanmanın ilk adımı olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 02.03.2023: Haftanın en olumlu açısının etkin olduğu güne geldik. Ay Yengeç burcunda saat 04:09’da Güneş ile üçgen olumlu açı yapıyor ve İlk Dördün Ay fazının en verimli evresine adım atıyoruz. Saat 08:35’te haftanın hatta astrolojinin en olumlu açılarından Venüs-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı iki iyicil gezegenin güçlerini birleştirmesini sembolize eder. Bir konuda inisiyatif alarak maddi manevi kazanımlar sağlamak mümkündür. Ezber bozmak, yeni bir şey denemek asıl iyileşme ve bereketi getirebilecektir. Sadece açı kalıbının doğası gereği aşırı ısrar, dik başlılık ve sabırsızlık işleri daha karmaşık hale getirebilir, dikkat. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Günün en verimli ve her işi halletmeye en uygun zamanları saat 11:02-15:02 arasında Ay-Uranüs altmışlığının etkin olduğu dönem. Saat 17:34’te Merkür-Satürn kavuşumu kesinleşirken mantık, sağduyu ve kararlılığın önem kazandığı evrelere giriyoruz. Bu açı kalıbı ciddiyet ve kararlılıkla tesir yaratmakla alakalıdır. Farklı olmak ve kalıp dışı düşünmek güzeldir, ancak sırf karşı çıkmak için de aykırı olmaktan kaçınmak gerekir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Aydınlanma arayanlar bir mabede yönlendiriliyor.” Bu sembol bilinçli bir zihinle ruhsal aleme adım atmanın önemini vurgular. Bu süreçte eksik veya kısır bilgilere, en önemlisi hurafelere yer yoktur. Kişi içsel korkularıyla yüzleşerek korkunun içinden geçmesine izin verdiğinde ruhu kış uykusundan uyanır ve yeni bir dönem başlar. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 03.03.2023: Saat 01:51’de haftanın en önemli transit geçişi gerçekleşiyor ve Merkür Balık burcuna geçiyor. İletişim, anlaşma, düşünce ve öğrenme tarzımızı sembolize eden Merkür en yaratıcı, ruhsal ve bir yandan kararsız formunda. Bu evrede yaratıcılık ve ilham duygumuz artar, olaylara daha ruhsal, derin ve çok boyutlu bakabiliriz. Ancak bir yandan da aşırı duygusallık, gelgitler ve kurban psikolojisi de görülebilir. Transit boyunca aşırı depresif ortam ve kaynaklarla araya mesafe koymakta fayda vardır. Merkür 19 Mart 2023’e kadar bu burçta seyahat edecek. Saat 13:19’da Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Ay öğleden sonraya kadar olaysız Yengeç burcunda yolculuğunu sürdürüp saat 17:22’de Plüton ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 17:22-18:15 arasında boşlukta. Özellikle 15:22-18:15 arasında daha gergin bir atmosfer söz konusu, önemli işleri bu evreden önce veya sonra ele alabiliriz. Saat 18:16’da Ay boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapacak. Saat 20:47’de Venüs-Chiron kavuşumu kesinleşiyor. Duygusal yaralanmalara açıklık veren bu açı kalıbını olumlu kullanmanın en iyi yolu içimizdeki şefkati kendimize yöneltmektir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Özellikle 19:47-21:47 arası her türlü ruhsal çalışma için çok uygun. Günün Sabian sembolü “İnisiyeler çırak adaylarını imtihan ediyor.” Bu sembol bize usta olmak için en baştan başlamamız gerektiğini hatırlatır. Yetersiz bilgiyle ahkam kesmek en önemlisi ustalık taslamak ciddi sıkıntılar getirebilir. Ustalığa giden yol hiçbir zaman bedava, kolay veya kestirme değildir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 04.03.2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Aslan burcunda akşam saatlerine kadar sakin yolculuğunu sürdürüyor. Bu dönem özbakım, kişisel aktiviteler, yaratıcı faaliyetler ve çocuklara odaklanmak adına ideal tesirler içermektedir. Günün en verimli saatleri 17:56-21:56 arası zira Ay-Jüpiter üçgen olumlu açısı kesinleşiyor. Özellikle bu zaman dilimi finansal konular, eğitim, ticari ve hukuki konuları ele almak adına değerlendirilebilir. Saat 21:38-23:28 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin olduğu için özellikle bu zaman dilimi her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun durumda. Günün Sabian sembolü “Cam kasa içinde duran kutsal bir kılıç.” Bu sembol hakikate ulaşmak için cesareti toplamamız gerektiğini gösterir. Unutmayalım ki gerçekler acı olsa da gerçektir ve insanı asıl özgürlüğüne götürür. Korkuların yarattığı içsel boşluğu saf ve gerçek inançla doldurabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 05.03.2023: Haftanın en gününe geldiğimizde Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam etmekte. Günün ilk saatlerinde saat 01:27’de Ay-Venüs üçgeni ve saat 01:53’te Ay-Uranüs karesi etkin. Uyumlu ve uzlaşmacı olmak, ani çıkış ve dürtüsel hareketlerden uzak durmak fayda getirecektir. Saat 12:25’te günün en olumlu açısı olan Ay-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Özellikle 10:25-14:25 arası efor gerektiren işler, üşendiğimiz konular ve bedensel aktivite odaklı temalar için destekleyici durumda. Bir konuyu uzun süredir erteliyor veya çekiniyorsak ele almak için uygun bir zamandayız. Günün Sabian sembolü “Kürklere sarılmış kadın muhteşem bir zarafet içerisinde.” Bu sembol aşırı iddialı olmak sonucunda gelen övgüler ve aynı zamanda mahcubiyeti anlatır. Özgüven eksikliğini dış görünüş ve ziynetlerle kapamak bir yerden sonra kişiye yetmeyecektir. Ancak özbakımın ruh ve beden sağlığı üzerindeki olumlu etkisini de unutmamak gerekir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe