Begüm Minkis

Haftanın hiç şüphesiz en önemli gündemi 31 Ağustos 2023’deSatürn’ün kavuşum ile eşlik edeceği Balık Dolunayı olacak. Değişken çevresel koşullar, artan veya azalan sorumluluklar, uyuyorsak uykudan uyanarak gerçekçi yeni bir bakış açısı kazanma, artan sezgiler, ideallerin sorumluluğunu alarak somut eylemler inşa etme üzerine gelişmeler haftaya yayılacak. Bilhassa bulanıklık sebebiyle gözden kaçan detayları iyi seçmeye başlayabiliriz. Konsantrasyon sorunları, unutkanlık, aşırı hassas ve alıngan haller ilişkilerde soğuk rüzgarların esmesine, herkesin bir köşeye çekilmesine neden olabilir. 28 ile 29 Ağustos tarihlerinde de Uranüs 23° Boğa burcunda durağan konumda olacak. Global çapta yangın, deprem, sert hava koşulları, uçak kazaları, dolandırıcılık ile suikastler vb. şaşırtıcı gündemlerin açığa çıkabileceğini gösteriyor. Hem bireysel hem global çapta olay ve durum değişikliğine açık bir hafta bizleri bekliyor.

Merkür ve Venüs retroları bu hafta da devam ediyor. Dolayısıyla ilişkiler, finansal konular, iletişim, sözleşme vb. konularda biraz daha dişleri sıkmak yarım kalan işlere yönelmek gerekecek. 31 Ağustos 2023’de İstanbul’a göre 04:35’de 7° Balık burcunda Satüryen dolunayla 2023’ün bize vaad ettiği değişimlerini somut biçimde görmeye başlıyoruz. Dolunaylar farkındalıktır. Balık ise tam kestirilemeyen bulanık durumları temsil eder. Ancak dolunay Satürnle kavuştuğu için gizli saklı durumlar yavaş yavaş aydınlanmaya başlayacak.

En harekete geçerek mücadele etmek isteyenler veya zorunda kalanlar değişken niteliğe mensup İkizler, Başak, Yay ve Balıklar bu hafta ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Satürn’ün olduğu yerde emek vermek ve mantık çerçevesinde değerlendirilmesi gereken konular hakimdir. Tüm burçlar hayatının bir alanında bu etkiyi hissedecektir.

28 Ağustos 2023 05:39 itibariyle Uranüs durağa konuma gelecek. 28 ile 29 Ağustos günleri haftanın en kritik olaylarının yaşanacağı günlere işaret etmektedir. Gezegenlerin retroya giriş günleriyle çıkış zamanları en kritik gelişmeleri açığa çıkartır. Hafta içinde elektrik kesintileri, kazalar, tıp alanında önemli gelişmeler, devrimsel olaylar, özgürlük arayışları, grevler, isyanlar, doğal afetlerle ilişkili sarsıcı durumlar öne çıkarak tüm dikkatleri üzerine toplayabilir. Gelecek planlarımıza dair önemli aydınlanmalar yaşayabiliriz. Gruplar arasında bölünme ve anlaşmazlıklar olabilir. Arkadaşlarımızdan beklenmedik hamleler bizleri şaşırtabilir.

Uranüs’ün retro takvimini aşağıda belirtelim:
28 Ağustos 2023 04:35-30 Ağustos 2023 05:35 Uranüs Durağan konumda (23° Boğa)
30 Ağustos 2023 05:39-27 Ocak 2024 10:35 Uranüs geri harekette (23°-19° Boğa)
27 Ocak 2024 10:36-29 Ocak 2024 10:36 Uranüs Durağan konumda (19° Boğa)
29 Ocak 2024 10:37 Uranüs ileri harekette (19° Boğa)

Uranüs gezegeni öngörülemez, toplum, kalabalıklar, hızlı gelişmeler, değişimler, deli ya da dahi insanlar, sert hava şartları, fırtınalarla doğrudan alakalıdır. Geri hareketi süresince gezegenin normal akışı değişir ve seyri yavaşlar. Retro konumdaki gezegen temsil ettiği konularda olumlu veya olumsuz tersine dönen durumlarla alakalı. Retro bir hak ediş veya sınav olduğu için değişimler temsil ettiği alanda daha çok istenmedik veya hazır olmadığımız sürprizler olarak da sirayet edebilir. Bireysel yaşantılarımızda devam eden işlerde ani tıkanıklıklar ortaya çıkabilir ya da durdu sandığımız yarım kalan işler tamamlanmak üzere hızlıca gelişim göstermeye başlayabilir. İşin özeti bu hafta kendimizi konforumuzu arttıran veya sarsan gelişmeler içerisinde bulabiliriz. Her şeye hazırlıklı olmak gerekebilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.08.2023: Herkese iyi haftalar! Haftaya Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. Yoğun bir iş temposuyla sorumluluklarımıza sahip çıkabiliriz. 03:00’da Ay-Merkür üçgeni kesinleşecek. + - 2 saat aydınlık bir zihnimiz olabilir. İş başvuruları, denetim, okuma ve araştırma için değerlendirilebilir. 05:39’da Uranüs durağan konuma geçiyor. Tüm gün böyle olacak. Toplumsal olaylar, elektrik kesintileri, teknolojik cihazlarda arızalar ve şok edici gelişmeler olabilir. 06:21’de Ay-Uranüs üçgeni kesinleşecek. + - 2 saat yaratıcı, aktif olabiliriz. Sportif işlerle ilgilenmek, arkadaşlarımızla toplantı düzenlemek veya sunum yapmak için değerlendirilebilir. 11:26’da Ay-Ay düğümleri karesi + - 2 saat tercihlerimizi etrafımızdaki kişilerin onaylarına göre değil kendi eğilimlerimize göre yapmamız gerektiğini gösteriyor. 12:29’da Ay-Neptün altmışlığı + - 2 saat işimizde yaratıcılığa, yardımlaşmaya önem verebiliriz. Toleranslı ve sağduyulu davranabiliriz. Biraz mola vermeye ihtiyacımız olabilir. 14:48’de Ay-Plüton kavuşumuyla Ay boşluğa giriyor. 14:48-17:31 arası Ay boşlukta seyredeceği için önemli başlangıçları bu saatler aralığına denk getirmemek önemli olacak. Yapılacak en güzel şey ezoterik çalışmalarla ilgilenmek, projelerin son halini vermeden gözden geçirmek, kontroller ve denetimler olacaktır. 17:31’de Ay boşluktan çıkarak Kova’ya geçecek. Toplumsal konu ve olaylar akşam saatleriyle beraber odağımıza yerleşebilir. Havamız değişebilir. Özgürleştiren, dayanışma içerisinde olan ve bireysel haklarımıza saygılı olan insanlarla vakit geçirebiliriz. 18:39’da Ay-Mars üçgen açısıyla + - 2 saat ekip organize etmek, online toplantı düzenlemek, turlara katılmak, girişim planlamak, spor yapmak, rekabet etmek için şartlar uygun gözüküyor. Günün Sabian sembolü “Heyecanlı çocuklar şatafatlı bir atlı karıncaya biniyor.” Bu sembol hayata korkusuz bir şekilde balıklama atlama isteğini yansıtır. Zira buna niyetlenen kişinin içerisinde hayattan keyif almaya dair bir açlık bulunmaktadır. Ancak bazen bir deneyimin sonsuz ve boşuna tekrarı gündeme gelebilir, bunu fark etmek de önemlidir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 29.08.2023: Ay tüm gün Kova burcunda seyretmeye devam edecek. Pek çok kişinin söz sahibi olduğu ve etkilendiği konular güne damgayı vurabilir. Planlarda sürpriz değişimler de olabilir. Sosyal medya, uygulamalar ve yazılımlarla ilgili işleri destekliyor. Teknolojiye ilgimiz artabilir. Hayvan, kadın ve çocuk hakları önem kazanabilir. Kova burcunun modern yöneticisi Uranüs’ün bugün de geri hareketi devam ediyor. Elektrik kesintileri, kazalar, tıp alanında önemli gelişmeler, devrimsel olaylar, özgürlük arayışları, grevler, isyanlar, doğal afetlerle ilişkili sarsıcı durumlar öne çıkarak tüm dikkatleri üzerine toplayabilir. Gelecek planlarımıza dair önemli aydınlanmalar yaşayabiliriz. Gruplar arasında bölünme ve anlaşmazlıklar olabilir. Arkadaşlarımızdan beklenmedik hamleler bizleri şaşırtabilir. 13:56’da Ay-Venüs karşıtlığı kesinleşecek. + - 2 saat ego çatışmaları ortaya çıkabilir. Gurur, fazla gösteriş, çıkıntılık, vicdan ve kibir nedeniyle sorunlar olabilir. İlişki, ortaklık başlatmak için pek iyi bir gün değil. Tuhaf eşyalara, markalara ve yerlere çok para harcayabiliriz. İhtiyaçlarımızın çok dışında hareket ederiz ve sonra pişman olabiliriz. 18:11’de Ay-Jüpiter karesi + - 2 saat kutlamalar, organizasyonlar, dernekler, cemiyetler ve açık alanlarda abartılı durumlar olabilir. Kendi sınırlarımızı belirlemekte, gerçek fırsatları ve potansiyelimizi görmekte zorluk çekebiliriz. Tatminsizlik ve açgözlülük olabilir. Her türlü yöne doğru gelişen aşırılıklar bizleri kaotik bir yola sokabileceğinden akşam saatleri temkinli olmak gerekebilir. Günün Sabian sembolü “Haremde parlak gözlü kadınlar mutlu bir şekilde gülüyor.” Bu sembol kişinin kısıtlama altında olduğu halde mutlu hissettiğine vurgu yapar. Görünmez duvarlar vardır ancak kişi bu duvarlarla yüzleşmeyi reddetmektedir. Ruhun gelişmesi ve özgürleşmesi için zamana ihtiyaç vardır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 30.08.2023: 00:15’de Ay-Kiron altmışlığı kesinleşecek. + - 2 saat dostluğun değerini anlayabiliriz. Arkadaşlarımızla dertleşebiliriz. Gece seansları için değerlendirilebilir. Aramızın bozuk olduğu birinin gönlünü alabiliriz. 05:39’da Uranüs durağan konumunu bitirerek geri hareketine başlıyor. En azından kritik evreyi bitiriyoruz. Uranüs gezegeni öngörülemez, toplum, kalabalıklar, hızlı gelişmeler, değişimler, deli ya da dahi insanlar, sert hava şartları, fırtınalarla doğrudan alakalıdır. 29 Ocak 2024’e kadar devam edecek geri hareketi süresince gezegenin normal akışı değişecek ve seyri yavaşlayacak. Retro konumdaki gezegen temsil ettiği konularda olumlu veya olumsuz tersine dönen durumları ifade edebilir. Retro bir hak ediş veya sınav olduğu için değişimler temsil ettiği alanda daha çok istenmedik, hazır olmadığımız veya ümidi kestiğimiz konularda sürprizler olarak da sirayet edebilir. Bireysel yaşantılarımızda devam eden işlerde ani tıkanıklıklar ortaya çıkabilir ya da durdu sandığımız yarım kalan işler tamamlanmak üzere hızlıca gelişim kat etmeye başlayabilir. 06:04’de Ay-Uranüs karesiyle Ay boşluğa giriyor. 06:04-16:56 arasında Ay boşlukta olacak. Neredeyse bu saatler aralığında günü öldürecek biçimde Ay boşlukta olacağı için yeni başlangıçlar yapılırsa istenen sonuç alınamayabilir. Bu süreçte toplaşmalarda iptaller, plan değişimleri, ürünlerde iadeler veya ödemelerin gecikmesi gibi gelişmelerle karşılaşabiliriz. 16:56’da Ay boşluktan çıkarak Balık’a geçiş yapıyor. Ertesi gün gerçekleşecek dolunay’ın ağırlığı üzerimize çökmeye başlayabilir. Kendimizi daha manevi, alıngan, hayal kurarken bulabiliriz. Su kenarlarında vakit geçirmek, duş almak, bol sıvı tüketmek, hafif beslenmek, kişisel bakım yapmak iyi gelebilir. 22:32’de Ay-Satürn kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat sanatı daha etkin kullanmak, konsept yaratmak, reklam işleri, online girişimcilik, yurt dışı seyahatleri için değerlendirebilirsiniz. Bir hedefe kendimizi adamak ruhsal bunalımlardan korunmamıza yardımcı olabilir. Günün Sabian sembolü “Beş yaşındaki aristokrat kız ilk dans dersini alıyor.” Bu sembol bireysel yeteneklerin erken yaşta ortaya çıkması ile ilgilidir. Gelişim geleneksel yöntemler uygulandığı takdirde artacaktır. Özdisiplin ve odak oluşturmak için doğru bir zamandır. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 31.08.2023: Dolunay günündeyiz. Ay tüm gün Balık’ta seyredecek. Duygular sular seller misali akabilir. 04:35’de Ay-Güneş karşı karşıya gelerek 7° Balık’ta dolunayı meydana getirecekler. Satüryen dolunayla 2023’ün bize vaad ettiği değişimlerini somut biçimde görmeye başlıyoruz. Dolunaylar farkındalıktır. Balık ise tam kestirilemeyen bulanık durumları temsil eder. Ancak dolunay Satürnle kavuştuğu için gizli saklı durumlar yavaş yavaş aydınlanmaya başlayacak. En harekete geçerek mücadele etmek isteyenler veya zorunda kalanlar değişken niteliğe mensup İkizler, Başak, Yay ve Balıklar bu hafta ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Satürn’ün olduğu yerde emek vermek ve mantık çerçevesinde değerlendirilmesi gereken konular hakimdir. Tüm burçlar hayatının bir alanında bu etkiyi hissedecektir. 17:24’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. + - 2 saat ilahi hak edişlerimizi alabiliriz. Kendimizi ne kadar değerli hissediyorsak etrafımıza da aynısını yansıttığımızı unutmayalım. Yardımların karşılığı misliyle gelebilir. Paramızın bereketi artabilir. Doğal yeteneklerimiz sayesinde para kazanabiliriz. 22:28’de Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşecek. + - 2 saat stres ve zihin kontrolü yapmak gerekebilir. Kararsızlık yaşayabiliriz. Fazla takıntılı olabilir elimizdeki işler mükemmel olmayınca da bu sefer de dağıtarak aşırıya kaçabiliriz. Her iki davranışta başarısızlığa neden olacağından orta yolu bulmak, pes etmeden elimizdeki işleri bitirmek gerekebilir. Günün Sabian sembolü “Modern dışavurumcu ressam garip bir resim çiziyor.” Bu sembol bize anlamlı olan her şeyin başkalarında aynı oranda anlamlı gelmeme ihtimalini hatırlatır. Bazen ruhsal mesajlar karışık, odaksız ve bazen o an için anlamsız da olabilir. Yaratıcılık zaman zaman kontrolsüzce dışarı çıkabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 01.09.2023: Eylül ayının ilk gününden merhaba. Dünkü Dolunay’ın etkileri yoğun biçimde hissedilmeye devam ediyor. Gizli gerçekler açığa çıkabilir. Yaratıcı projeler duygusal bir iz bırakabilir. Film analizi yapmak, fotoğraf çekimine katılmak, deniz aşırı yolculuk yapmak ve su sporlarıyla ilgilenmek için bugün destekleyici gözüküyor. 05:19’da Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. + - 2 saat telepati, sezgiler, durugörü yeteneklerimiz varsa eğer arşa çıkabilir. Rüya yoluyla mesaj alınabilir. Hiç beklenmedik yerde üzerimizde kadersel değişimler yaratacak insanlarla tanışabiliriz. 11:13’de Ay-Neptün kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat meditasyon yapmak, resim çizmek ve boyamak, hobilerle ilgilenmek, fal baktırma, psikolojik çözümlemeler yapmak veya masaj yaptırmak için değerlendirilebilir. 13:35’de Ay-Plüton altmışlığıyla Ay boşluğa girecek. 13:35-16:24 arasında Ay boşlukta olacak. Bu süre aralığında yeni girişimleri ve radikal eylemleri desteklemiyor. Niyet edilen işler havada kalabilir. 16:24 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Koç’a geçiyor. Üzerimize gelen canlılık fiziki güç ve performans sergilenmesi gereken işlerde bizi başarıya ulaştırabilir. Sağlığımıza ve dış görüntümüze özen gösterebiliriz. Venüs de halen geri hareketinde olduğu için kendimizde kusur bulabiliriz. Uzun yol yürüyebilir, dans edebilir ve egzersiz yapabiliriz. Aceleci ve atik olabiliriz. Baharatlı, acı ve soslu yiyeceklere ilgimiz artabilir. 21:49’da Ay-Mars karşıtlığı + - 2 saat ilişkilerde dengeyi kurmak, barış yapmak için harekete geçersek başarılı sonuçlar alabiliriz. Günün Sabian sembolü “İki kafalı adam her şeyin ötesine bakıyor.” Bu sembol yaşamda olan bitene aşırı duyarlılık geliştirmenin getireceği aşırı yorgunluğa vurgu yapar. Kavrama gücü en yüksektedir, bilinç iç ve dış alemler arasında seyahat edebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 02.09.2023: Herkese iyi haftasonları! Haftanın en iyi günündeyiz. Ay tüm gün Koç burcunda seyrine devam edecek. Keşfe çıkmak, seyahate gitmek, at binmek, adrenalin salgılatacak aktivitelerde bulunmak, tamir yapmak, taşınma yerleştirme işleriyle ilgilenmek, yeni insanlarla tanışmak, girişimcilik planlamak, kendi başımızın çaresine bakabilmek ve yeteneklerimizi sahada göstermek için destekleyici olabilir. 12:29’da Ay-Venüs üçgen açısı kesinleşecek. + - 2 saat dış görüntümüzü iyileştirebiliriz. Kendimizi daha çok beğenebiliriz. İlişkilerde ilk adımı atmak hoşumuza gidebilir. Yeni flörtlere kapı aralanabilir. Tatlıya düşkünlük gösterebiliriz. Diyabet riski olanlar dikkat etmesi gerekebilir. Hormonal değişimler yaşanabilir. Elimizdeki imkanlara şükredebiliriz. İnsanlara cömert davranışlarda bulunabiliriz. Hediyeleşme ve davetler bizi mutlu edebilir. Kendimize rahat edeceğimiz kaliteli yeni ayakkabı ve kıyafetler alabiliriz. 23:53’de Ay-Kiron kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat kendimizi yorgun, mahmur ve hassas hissedebiliriz. Baş ağrısı, migren, sinüzit, göz kulak problemleri varsa tekrar tetiklenebilir veya şifa gelebilir. Doğru kozmetik ürünü, ilacı, merhemi vs bulabiliriz. Bizi geçmişte yaralayan egomuzu yıkan gelişmelerle barışarak iyileşebiliriz. Günün Sabian sembolü “Annesinin hedeflerine göre yapılandırılmış tipik bir çocuk.” Bu sembol kişisel hedefler ile başkalarının hedefleri arasında kalmanın verdiği kafa karışıklığıyla ilgilidir. İç ışığa ve öz benliğe yönelmekte fayda vardır. Ancak tabii ki gelen geri bildirim, ima ve yorumlar da dikkate alınmalıdır. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 03.09.2023: 10:43’de Ay düğümleri geri hareket formundan durağan konuma geçiyor. 8 Eylül 01:30’a kadar böyle olacak. Bu birkaç günlük süreçte kaderselliği yüksek gelişmeler olabilir. Bazı konularda tıkanıklıkların açılması, değişime daha çok ayak uydurabilmek mümkün gözüküyor. 10:43’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat eski, kullanmadığımız veya bozuk eşyalarımız varsa eğer yenilerini temin edebiliriz. Duygusal yön değişimleri yaşanabilir. Yeni alışkanlıklar kazanmak, ilkleri deneyimlemek bizi dünya hayatında geliştirebilir. Kadın figürleriyle ilgili önemli gelişmeler olabilir. 14:56’da Ay-Plüton karesiyle Ay boşluğa girecek. 14:56-17:59 arasında Ay boşlukta seyredecek. Bu süreç bitmesi gereken durumları kabullenmemiz, gizliliklerin açığa çıkması ve önümüze bakmamız için destekleyici olacak. Eski çamlar bardak olabilir. Hem kendimizi hem etrafımızdaki kişilerin psikolojik çözümlemelerini yapmak, travmaları fark etmek ve bilinçaltımızın derinliklerine yolculuk yapmak için desteklemektedir. 17:59 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Boğa’ya geçiş yapıyor. Bu saatten sonra asıl gündemimiz dünyevi konularla ilişkili olacak. Para kazanmak, mal mülk sahibi olmak, işe girmek, yatırım yapmak, borçları ödemek ve üretim gibi konular odağımıza yerleşebilir. 23:35’de Ay-Satürn altmışlığı kesinleşecek. + - 2 saat akılcı, temkinli ve sabırlı eylemler ayaklarımızın yere sağlam basmasını sağlayabilir. İşe kabul edilebilir, onay alabiliriz. Haftalık planımızı oluşturabilir ve çalışmalarımızı düzenleyebiliriz. Çok çalışarak imkanlarımızı zenginleştirebiliriz. Yetenekleri fark etmek ve somutlaştırmak olası. Başlatılan işlerde kararlı ve inatçı davranışlar sergilemek isteyebiliriz. Günün Sabian sembolü “Güleryüzlü gelin duvağını kaldıran damadı azarlıyor.” Bu sembol kişisel alan ve sınırlarımızı korumanın önemini güçlü bir şekilde bize hatırlatır. Unutmamak gerekir ki her şeyin doğru bir zamanı vardır. Cesaret ve sebat edenler için beklenmedik güzel sürprizler gündeme gelebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis