Begüm Minkis

28 Ekim’de İstanbul saati ile 06:37’de Akrep burcunda 4°’de Uranüs etkili bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay sistemin bizler adına yazdığı planı gözler önüne serecek. Olmazları olduracak bu yeniay, acı gerçekler ve tatlı hayallerimizi karşı karşıya getirecek. Yeniay etkisiyle ‘’AAA’’ diyeceğimiz haberleri bolca duyabilir ve hatta yaşayabiliriz. İlkleri deneyimleyebilecek bu süreç zincirleme olayları da arkasında getirebilir. Hayatınızda misyonunu bitirmiş kişilerle ilişkinizi kesebilir, yenilere yer açmak isteyebilirsiniz. Samimi olmayan arkadaş, terfinizi vermeyen patron ve yıllarca beklediğiniz sevgili artık sizin için hiçbir şey ifade etmeyebilir. İnancınızı sarsmış konuları bir kenara bırakarak zincirleri kırabilirsiniz artık. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniayın an haritasında Güneş ve Ay Akrep burcunda ve yükselende kuvvetli bir şekilde konumlanıyor. Bu ikiliye Uranüs tam karşıdan bakıyor. İlişkiler, açık düşmanlıklar, ortaklıklar ve evliliklerin ilk olarak önem arz ettiğini söylemeliyim. Karşıt açılar henüz algılayamadığımız, bize görünür olmayan durumlarla bağlantılı güçlü etkileşimleri yansıtır. İşin içinde bir de Uranüs oldu mu sürprizler, şoklar, krizler, büyük şanslar veya kayıplar ardı ardına gelebilir. Toplumu ilgilendiren önemli olaylara şahir olabiliriz. Hava yolları, teknoloji, sosyal medya/internet, toprak ve ekonomi ile ilgili her türlü marjinal durum yaşanabilir. Başımıza gelen iyi ve kötü olarak andığımız gelişmelerin asıl hedefimize ulaşmamız adına sadece bir süreç olduğunu bilmeliyiz.

Yeniay, Merkür durağan konumuna geçmeden hemen önce gerçekleşiyor. Bu etki olumlu olacaktır fakat etkilerini hissettiğimiz süreçte retrodan maalesef kaçamayacağız. Bu durum şunu özetliyor; geçmişten beridir hayatımızda yük ettiğimiz birtakım insanlar, görevler ve bakış açıları mevcut. Yıllarca saplandık, garanti gördük, kontrol ettik… Fakat bu yeniay ile birlikte yeni bakış açıları kazanarak arınmış bir hale getirebilme potansiyelimiz mevcut. Akrep ve Boğa maddi konuları anlattığından vergiler, miraslar, borçlar, krediler ve sigortalar gibi konularda sorun oluşturmadan ilgilenmek gerekmektedir. Ev ve iş ekonomisine daha fazla önem verilmesini gerektirecek yeni gelişmeler olabilir.

Yeniay anında Ay’ın dispozitörü Mars Terazi burcunda ve Oğlak burcundaki Satürn ile partil bir kare içerisinde bulunuyor. Bu konumlanma, yaşanabilecek değişimlerin bazılarımıza ağır sorumluluklar getireceğini ve ilk aşamada çok hoşumuza gitmeyecek durumları işaret etmektedir. Aile büyükleri, otorite figürleri, yaşlılarımız ve hastalar adına iyi bir etki olmayabilir. Pasif agresif tutumlar göstermek veya ‘’her şeyden ve herkesten nefret ediyorum’’ gibi bunalımlı hallere açık ortamlar oluşabilir. Her türlü insan ilişkisinde geçmişte, kapalı kalmış entrikalar da aniden ortaya çıkabilir. Duygusal anlamda sakin bir dönem diyemeyiz. Öte yandan bu sıkıntılı etkiyi Venüs ve Merkür kavuşumunu kullanarak hafifletmemiz mümkün. Anlayışlı olmak, tatlı üslup ile ifade kullanmak, doğru kaynaklardan bilgi toplamak veya kardeşlerden almak müttefiklerimiz olacaktır. Ayrıca enerjiyi doğru yönlendirmek öylece savurmamak gerekiyor. Gereksizisyan ve kafa tutmalar ters tepebilir.

Yeniay anında Spica sabit yıldızı kavuşumu ile 23°’de Terazi burcu yükseliyor. Bu yıldız şanslıdır. Zenginlik ve ün getiren, sanat ve güzellikle bağlantılıdır. İşte bu noktada doğru ve hayırlı olana doğru yol almamız adına gökyüzünün bizi desteklediğini söyleyebiliriz. Bilhassa mesleki anlamda bir başarı kazanabilirsiniz. Bu dönem de yeni sanatçılar doğabilir, teknoloji, estetik ve bilim üzerine çalışmalar dikkat çekebilir.

Sağlık açısından genital bölgeler, diş ve kemik sorunları ve ruhsal konular daha hassas olabilir. İbadet etmek, araştırma ve buluş yapmak, terapiler ve cilt bakımları adına daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Sabit grup; Akrep, Boğa, Aslan ve Kovalar bu süreçten daha kuvvetli etki alabilir ve hayatlarında daha önemli başlangıçlar yapabilir. Bunu anlamak adına ise haritalarda Güneş, Ay ve yükselen yerleşimleri başta olmak üzere 0 – 8 derece arasındaki köşe noktalara (ASC, MC, DSC, IC ) bakmak gerekmektedir. Elbette tüm burçlar Yeniaydan kendilerine düşen payları alacaklardır.

Akrep yeniayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Finansal açıdan gözünüzü dört açmanız gereken bir dönem içerisine giriyorsunuz. Beklenmedik kayıp ve kazançlar gündemde olabilir. Ekonomizi iyi düzenlemeniz ve parayı çok savurmamanız gerekli. Dürtüsel bir kararla masraf etmeye açık olabilirsiniz. İlişkilerde gerçeklerden kaçmak bir çözüm getirmeyecek. Birtakım yüzleşmeler yaşanabilir. Miras, eş/ortak parası, yatırım ve sağlık açısından yeni bir düzene geçebilir, mevcut planlarda değişiklikler yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sağlık açısından dikkatli olmanız gereken bu süreçte ilişkilerinizi mercek altına alabilirsiniz. Çevreden şaşırtıcı hamleler görmeniz ve haberler almanız mümkün. Sizi zorlayan bir insana rest çekebilir veya size böyle bir hamle yapılabilir. Hızlı bir ilişkiye girebilir veya evlilik kararı alabilirsiniz. Enerjiniz değişiyor. Çevrenize daha özgür ve kendi ayaklarının üzerinde duran, güçlü bir imaj vermeniz mümkün. Eşinizin hayatında da yeni bir gündem sizi oldukça şaşırtabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Gündelik yaşamınıza yeni bir form kazandırabilirsiniz. Enerji ve koşturma gereken yeni bir gündem olabilir. Sağlık sorunlarınız var ise tedaviye başlamak veya yeni teknolojiler ile farklı yollar denemeniz mümkün. İş ortamınızda yeni bir görev alabilir veya tamamen yeni iş yerinizde taze bir başlangıç yapabilirsiniz. Duygusal olarak daha hassas olacağınız bu zamanda sorunlara karşı daha özgür bir bakış açısı kazanmanız sizi güçlendirecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Dost burcunuzdaki yeniay duygusal hayatınızda ani etkilenmeleri beraberinde getirebilir. Sosyal ortamlardan gelecek fırsatlar ile geleceğinize yön vermek isteyebilirsiniz. Üretkenlik, kısa tatil programları ve borsa/spekülasyon konularından yana şanslı olabilirsiniz. Yakın arkadaş çevrenizden bir insan sizi şaşırtacak bir hamlede bulunabilir. Değişik çevrelere girmek bu dönem ruhunuza daha iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aile ve kariyer konularınızla ilgili hızlı kararlar alacağınız bir süreç olabilir. Bir iş fırsatı dolayısıyla ani taşınma kararı alabilirsiniz. Her türlü gayrimenkul konuları ile bağlantılı beklentiler hızlı, beklenmedik şekilde ilerleyebilir. Yuvanız, otorite figürleri ve ebeveynlerinizle ilgilenmeniz gereken yeni bir durum da oluşabilir. Dengelerin değişeceği bir süreç yaşamanız muhtemel gözükmektedir. Bu değişimler de toplumdaki imajınızı etkileyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bilgi paylaşımınızın yoğun olacağı bu süreçte alacağınız sürpriz haberler sizi şaşırtabilir. Uzak yoldan gelecek ani bir misafir olabileceği gibi siz de ani bir seyahate çıkabilirsiniz. İmza işleri, eğitim konuları, arabalar, teknolojik aletler adına destekleyici ve ileriye dönük başlangıçlar olabilir. Fakat Uranüs etkisi ile bu temalar sürprizlere de açık olacaktır. Detaylı inceleme yapmadan imza atmanızı veya alım yapmanızı önermem. Maddi anlamda size fayda getirecek bir iş girişimi yapabilirsiniz. Sosyal medyada daha etkin rol almaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yeniay’ın yükseleni Terazi olduğundan yakın ölçekte etki alacak burçlardansınız. Ani bir kararla stilinizi değiştirebilirsiniz. Maddi olarak sürprizlere açık olacağınızdan ekonominizi iyi ayarlamanız gerekebilir. Değerli eşyaların alım ve satımı gündeme gelebilir. Özgüveninizi zedeleyecek düşüncelere kapılarak kendinizi strese sokmadan çözüm yolu aramanız gereken konular olabilir. Kredi çekebilir veya var olan borcunuza dair yapılandırma gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay hayatınızda büyük bir değişim yaşamanızı sağlayabilir. Karşıt fikirler önünüze bolca gelebilir bu dönemde. Sağlığınız ile ilgili tedaviler veya yeni bir yaşam kalitesi oluşturmak açısından destekleyici bir dönemde olacaksınız. Ruhsal olarak kuşku üretmeye de açık olabilirsiniz. Sosyal çevrenizde sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Aşık olarak hızlı bir ilişki başlatabilir veya var olan ilişkinizde çevreyi şaşırtacak kararlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Çevrenizde gizli saklı her ne var ise aniden ortaya çıkacak bir dönem deneyimleyebilirsiniz. Kontrol dışı durumlar kariyer hedeflerinizle bağlantılı yeniliklere gitmeniz konusunda zorlayabilir. Önemli bir gelir kaynağınızda bazı kayıplar veya beklenmedik değişimler olabilir. Sağlık açısından da ani sorunlara karşı temkinli olmak gerekebilir. Bu dönem ruhsal konularla ilgilenmek ve dünyevi işlerden biraz uzaklaşmak adına destekleyici etkiler daha fazla olacaktır. Kısa bir tatil iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Gereken sorumlulukları almış iseniz yeniay hayatta büyük bir yükselişe geçmenize yardımcı olabilir. Meslek değişimleri, kendi işinizi kurmak, terfi/zam almak gibi memnun edici gelişmeler olabilir. Öte yandan Uranüs etkisi de olduğundan prestij kaybına da açık olacaksınız, adımları dikkatli planlamak gerek. Kişisel hikayenize göre bu etkiler değişebilir. Bir aile büyüğünün sorunuyla da aniden ilgilenmek gerekebilir. Sosyal medya ve kalabalık yerlerden gelecek fırsatlara açıksınız. İstediğiniz gibi bir aşkın kapınızı çalması da mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İş yerinizin taşınması veya sizin hızlı bir kararla iş değişimi yaşamanız mümkün. Ev ortamınızda veya ailede oluşabilecek aksiliklere karşı dikkatli olmak gerekebilir. İşlerinizi çok fazla eve taşımaya başlayabilirsiniz. Toplantılar, görüşmeler derken oldukça yoğun olmanız mümkün. Medya ve yurt dışı işlerinde başarı yakalayabilirsiniz. Üstler size yeni görevler verebilir ve sizi iyi/kötü fark etmeye başlayabilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dost burcunuzdaki yeniay ruhsal olarak sizi yeni tecrübelere doğru götürebilir. Yetenekleriniz ve hedefleriniz daha fazla onay almaya başlayabilir fakat ağzınızdan çıkan sözlere de dikkat etmek gerekecektir. Beklenmedik diyaloglar ve eğitim konuları ön planda olabilir. İnternet bankacılığı, dolandırıcılıkları ve sosyal medya hırsızlarına karşı da dikkatli olmak önemli olacak. Önünüze gelen her imzaya karşı ekstra dikkatli olmanız gerekecektir. Miras ve eş/ortak gelirleri adına beklenmedik durumlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis