Begüm Minkis

Akrep ve Boğa aksının 19 Kasım 2021 itibariyle başladığı tutulma serüveninin son durağına gelmiş bulunuyoruz. 28 Ekim 2023’de İstanbul saatine göre 23:24’de Ay’ın yücelimde olduğu 5° Boğa burcunda Jüpiteryen Parçalı Ay Tutulması gerçekleşecek. Tutulma takibinde hepimiz kendi yolumuza göre farklı hatlara aktarma yapmak zorunda kalabiliriz. Ay yücelirken meydana gelen tutulmada bastırılan duygular patlayabilir ve psikolojik iz bırakacak gelişmeler gündeme gelebilir. Tutulmayla beraber doğuştan getirdiğimiz yetenekler bize bahşedilmiş imkanlarla kolayca kaynaşarak büyümeye elverişli hale gelebilir. Kazançlı çıkaracak gelişmeler olabilir. Kendimizi idealize etmiş olduğumuz konularla ilişkili rengarenk bir gül bahçesinde bulabiliriz. Amma velakin ‘Gülü seven dikenine katlanır.’ sözünü bu dönemlerde tekrar hatırlamak gerek. Gönül verdiğimiz konuları sahiplenerek çalışırsak ancak o zaman maddi manevi elde edilmiş zenginlikleri sağlamlaştırabiliriz. (Burç bazında etkileri yazının devamında bulabilirsiniz.)

Tutulmayla beraber hem elimiz hem gönlümüz bollaşabilir. Tembellik, inatçılık, açgözlülük işlerin ters teperek bozulmasına neden olabileceğinden enerjimizi doğru ve dürüst işler için harcamalıyız. İhtiyaç fazlasını bırakabilmeyi öğrenmek, yüklerden kurtulmak bir kuş gibi hafif hissettirerek şifalandırabilir. Herkes ve her şey için iyi bir yol vardır. Jüpiter, Ay tutulmasında başrolde bulunuyor. Tüm dünyada adalet seslerinin yükseleceği ve denge arayışlarının artacağı büyük çapta olaylar bizleri bekliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Asya, Avrupa ve Afrika’da tamamen izlenebilecek Parçalı Ay tutulması 146 nolu saros numarasına sahip. Benzer saros döngüsüne sahip en yakın Güneş tutulması 11 Temmuz 2010 yılında, Ay tutulması ise 17 Ekim 2005’de gerçekleşmiş. 28 Ekim 2004 yılında da aynı derecede (5° Boğa) Tam Ay Tutulması gerçekleşmiş. Yine o dönemlere ışık tutan gelişmeler bizleri bekleyebilir.

Ay tutulmaları en genel tabirle gerçeklerin açığa çıkmasını, ilişkilerdeki yüzleşmeleri, ayrılık ve birleşmeleri, yön değişimlerini ifade eder. Herhangi bir aksta gerçekleşecek ilk ve son tutulmalar yaşam kalitemizin nasıl ilerleyeceğini belirlemesi açısından özel bir öneme sahiptir. Boğa ve Akrep aksındaki ilk tutulma zorlu etkilerle 19 Kasım 2021’de gerçekleşerek maddi manevi gergin gündemlere, krizlere ve yozlaşmalara kapıyı aralamıştı. Son tutulma da bir o kadar iyicil tesirde 28 Ekim 2023’de meydana gelerek üzerimize hafifleme getirerek, ilahi adaletin yerine gelmesini sağlayacak gözüküyor.

Boğa burcunun birinci dekanında gerçekleşecek Ay tutulmasını William lilly ‘’sığır, öküz ve atların hastalanıp ölmesi’’ olarak belirtmiş. Raphael ise ‘’hayvanlarda ölüm ve hastalıklar’’ olarak belirtmiş. Sadullah el-ankaravi ise ‘’ yağmurun kesilmesine, suların azalmasına, şiddetli soğuklara, meyve ve ekinlerin bozulmasına, toprağın faydasının gitmesine, kadın-erkek arasının bozulmasına neden olur.’’ şeklinde belirttiğini görüyoruz. Bu bağlamda iklim dengesinin bozulması, beslendiğimiz kaynaklarla ilişkili bazı problemleri devreye sokarken, bozuk olanların da düzelmesine işaret edebilir.

Boğa burcu tutulmaları; çiftçilik, kağıt paralar, dokumacılık, üretim, mimari konular, cafe&restaurantlar, kuyumculuk, bankerlik, gıda, büyükbaş hayvanlar, emlakçılık, bağ-bahçeler, altın piyasası ve arazi işleriyle ilgilidir. Tutulmayla bu alanlar daha fazla konuşulabilir. Yine bu alanlarda atılacak yeni adımları, büyüme ve yayılmaya işaret etmektedir. Sağlıklı yeme içmeye özen artabilir. Hormonal değişimler, boğaz-boyun bölgesi hassasiyetleri, yeme bozukluğu ve tiroid sıkıntıları tutulmayla tetiklenebilir.

Tutulma anının yükseleni Yengeç olacak. Maliye, sosyal yardım kuruluşları ve belediyeler öne çıkabilir. Yükselenin yöneticisi Ay, tutulmayı gerçekleştiren ana unsur olarak duygularımıza hakim olmakta zorlanacağımız önemli gelişmelerin yaşanabileceğini göstermekte. Kendimizi güvenli ve huzurlu hissedeceğimiz bir alana yol almakla ilgili belirgin şanslar yakalayabiliriz. Kendi evinin, arabasının sahibi olan, yuvasını kuran insanlar da olacaktır. Çocuk sahibi olamayan kişiler tutulmayla daha çok desteklenmeye başlayabilir.

Kuzey Ay Düğümü’nün yöneticisi Mars gezegeni tutulma anında Acrux (Güney Haç yıldızı) sabit yıldızı üzerinde bulunuyor. Bu yıldız Metafiziksel ve büyüsel olaylarla ilişkilidir. Mars üzerinde çok kuvvetli çalışmaktadır. Yön bulmayı ifade eder, insanların yön bulmasını sağlayan kişilerden alınacak destekleri ifade eder. Ayrıca Afrika kıtasını temsil ettiği için bu bölgeyle ilgili gelişmelerin, seyahatlerin sıklaşabileceğini ifade edebilir. İşçi haklarını savunan insanlar, sendikacılar, hakları yenen insanların aktivasyonunun çoğalacağına adalet arayacağına işaret etmektedir. Filistin-İsrail savaşı da bu bağlamda iyi bir örnek olabilir. Zührevi hastalıklar ortaya çıkarabilir. Güney Ay Düğümü de Terazi burcunda transit ettiği için kimlerle nasıl ilişki kurulduğuna ekstra dikkat edilmezse bu yıldız bulaşıcı hastalıklardan gelecek sorunları temsil edebilir.

Tutulma anında Mars-Lilith paraleli, Juno-Lilith kavuşumu, Venüs-Neptün karşıtlığı ilişkilerde ara bozucu üçüncü kişilerin devreye girme riskini ifade ediyor. Kadersel dağılmalar görülebilir. İhanetler varsa ortaya çıkabilir. Her türlü konuda intikamcılık ve ahlaki yozlaşmalara dikkat etmek gerek. Öte yandan ilişkilerde yoğun tutkular ateşlenebilir. Takıntı ve kuruntulara dikkat etmek gerekebilir.

Tutulmanın Sabian sembolü “Bir vadiye bir köprü inşa ediliyor”. Birbirinden bağımsız iki unsurun kaynaşması, arabuluculuk yeteneklerinin ortaya çıkması, duygu-mantık arasında orta yolu bulmak, imkanların gelişmesi ve meşakatli yolların pratik becerilerle rahatlatılması gibi konularda destekleyici bir etki getirebilir.

Türkiye’nin doğum haritasına göre 11.evde Güneş ile partil karşıt açıda gerçekleşiyor. Cumhuriyetin 100. yılında ülkenin kadersel geleceğini ilgilendiren ve şifalandıracak önemli gelişmeler olabilir. Meclis, kongreler, sivil toplum kuruluşları ve spor klüpleriyle ilgili başarılı adımlar atılabilir. Etkinlikler, festivaller, konserler ve sanatsal projeler önem kazanabilir. Dünyada siyaset olarak etkili lider bir pozisyon yakalayabiliriz. Eğlence sektörünün tutulmayla beraber yoğunlaşması mümkün gözüküyor.

Ay Tutulmasının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Finansal kaynaklarınızı büyütmek, yeteneklerinizi geliştirmek ve işinizde kendinizi ispatlayarak zam/terfi almak gibi konularda avantajlı bir döneme giriyorsunuz. Harcamalarınız ve ihtiyaçlarınız da tutulmayla beraber artabileceğinden savurganlıktan kaçınarak muhasebenizi iyi yapmalısınız. Sizi mutlu eden, özgüveninizi kuvvetlendiren yeni gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Kendinizle her bakımdan ilgilenir, gereken yerde haklarınızı savunur ve yatırım yaparsanız ilişkilerinizdeki sorunlar da kendiliğinden yoluna girdiğini görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayatınızın dönüm noktası niteliğinde yaşayacağınız gelişmelerle yeni bir sayfa açabilirsiniz. Dünyevi zevklere verdiğiniz önem artabilir. Kendinize yeni eşyalar, araçlar, kıyafetler satın alabilirsiniz. Tembelliğe düşmemeye özen göstermelisiniz. Karaciğer, tiroidler, ses nodülleri, boğaz ve boyun bölgelerle ilişkili sağlık sorunlarına dikkat etmeniz iyi olabilir. Kontrolsüz beslenme ve kilo alımına açık olabilirsiniz. Esir tutulduğunuz koşullardan özgürleşmeye başlayabilir, pek çok alanda kaybolan neşenizi ve umudunuzu tekrardan kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kadersel olaylar tutulmayla devreye giriyor. Geçmişte ektiklerinizi iyi veya kötü biçmeye başlayabilirsiniz. Bu süreçte duyulmasını görülmesini istemediğiniz gizli saklı durumlar varsa temkinli olmanız gerekebilir zira ortaya çıkabilir. Olayların çarpıtılması, yanlış değerlendirilmesi ve dedikodular tutulmanın olumsuz etkilerinden olacak. Hayatınızdaki aşırılıklardan arınabilir ve maddeden özgürleşebilirsiniz. Ruhsal ve yaratıcı çalışmalarla maneviyatınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Yurt dışı ve uluslararası ticari faaliyetlerden faydalanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sürpriz gelişmeler moralinizi aniden toparlayabilir. Çalışmalarınızın karşılığını alabilirsiniz. İşinizi büyütebilirsiniz. Hukuki konularda mücadeleleriniz varsa eğer haklarınızı alabilirsiniz. Sosyal çevrenizi geliştirmek, değer göreceğiniz yeni çevrelere katılmak için önünüze teklifler, davetler gelebilir. Kendi işinizi yapıyorsanız müşterileriniz ve talipleriniz artabilir. Popülerleşebilir, aranan insan haline gelebilirsiniz. Aranızın bozuk olduğu arkadaşlarınızla aranızı düzeltebilir, birbirinize yardımsever ve anlayışlı davranabilirsiniz. Gönüllü faaliyetlerde kendinizi gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Büyük başarıların kapısı aralanıyor. Sizi siz yapan değerleri herkes fark edebilir. Toplumsal imajınızı iyileştirebilirsiniz. Evlilik, iş kurma, mal alımı ve ebeveynliğe dair radikal karar alarak adım atabilirsiniz. Bağımsız çalışıyorsanız iz bırakan ve iyi maddi getirisi olacak projelerde yer alabilirsiniz. Pek çok konuda kendi yolunuza bakarak duygusal kölelikten kurtulabilirsiniz. Yaptıklarınızla adınızdan söz ettirebileceğiniz ve başkalarına da etki edebileceğiniz için eylemlerinizi, konuşmalarınızı tartarak ilerlemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sizin için her anlamda ideal olan hayatı inşa etmeye başlıyorsunuz. Kendiniz ve çevrenize dair bakış açınız değişebilir. Yanlış konulardaki yersiz mücadelelerinizi fark ederek herkesi serbest bırakıyorsunuz. Yargılayıcı, takıntılı ve evhamlı yönlerinizden eser kalmayabilir. Manevi konularda gelişme ve arınma fırsatı bulabilirsiniz. İçinizdeki seyyah ortaya çıkabilir. Sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Farklı kültürlerin içerisine girebilirsiniz. Akademi, hukuk, uzak akrabalar, yurt dışı, sosyal medya ve dış ticaret konusunda fırsatlar elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Büyük gelişim fırsatlarını başkalarının imkanlarını değerlendirerek, başkalarının psikolojisini düşünerek ve beraber uyumlu hareket ederek yakalayabilirsiniz. Yardım istemeyi ve vermeyi öğrenmeniz, sıkıntılarınızı içinize atmadan paylaşmanız ve çevrenizdekilere adil davranmadıysanız hatalarınızı kabullenerek olumsuz durumları düzeltmeye koyulmanız gerekebilir. Ancak bu şekilde büyüyen krizleri fırsata çevirebilirsiniz. Miras, sigorta, işbirlikleri, prim, ikramiye ve burslardan destek alabilirsiniz. Cerrahi operasyonlar yaptırabilir, terapi alabilir ve estetik müdahalelerde bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tüm ilişkilerinizde alışmış olduğunuz düzen kalıcı olarak değişiyor. Bekarsanız evlilik kararı alabilirsiniz. Evliyseniz partnerinizin eksi ve artılarını daha çok gözlemleyerek size olan yararını sorgulamaya başlayabilirsiniz. İş ortaklıkları, projeler, yatırımcılar ve sponsorluklar sayesinde işleriniz büyüyebilir. Hayatınıza değiştirecek, yön verecek önemli insanlarla tanışabilirsiniz. Arkadan iş çevirdiğiniz, bilgi sızdırdığınız ve kötülük yaptığınız insanlar varsa tüm gerçekler kadersel biçimde ortaya döküleceğini bilmelisiniz. Sert yüzleşmeler takibinde uzun süredir devam eden davalarda netleşmeler görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Çalışma ortamınızda güvenliğinizi sarsan, sizi değersiz kılan ve maddi yetersizlik içerisinde olduğunuz bir durumun içerisindeyseniz eğer tutulmayla beraber güzel fırsatlar önünüze çıkmaya başlıyor. Daha iyi bir işe tayin edebilir, ek bir iş imkanı yaratabilir veya bulunduğunuz yerde zam alabilirsiniz. Ruhsal sorunlarınız varsa çözülebilir. Kafanızı kurcalayan soru işaretlerinizin cevabını açıkça bulabilirsiniz. Beden ve ruh dengeniz tekrar sağlanabilir. Diyet, detoks uygulamaları, alınan terapiler, tedavi yöntemleri, spor aktiviteleri tutulmayla beraber çok işe yarayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aşk hayatınızda yalnız hissediyor, yeterince beslenemiyor, güven ve kaygı sorunları yaşıyorsanız tutulmayla beraber eski gücünüz yerine gelebilir, moraliniz yerine gelmeye başlayabilir. Aşık olabilir, söz, nişan törenlerine katılabilirsiniz. Hayatın ödüllerini toplamaya başlıyorsunuz. İş hayatınızda sizi heyecanlandıran teklifler alabilirsiniz. Başarılarınızı kıskanan insanlar varsa eğer kendilerini belli edebilir. Tanınma fırsatı yakalayabilirsiniz. Hobiniz, riskli yatırımlar veya miras sayesinde elinize güçlü paralar geçebilir. Çocuk yapmaya karar verebilir veya çocuğunuz için endişe duyuyorsanız yeni fırsatlar gelişebilir, sevdiklerinizden değerli hediyeler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aile içi huzursuzluk, güven problemi, sağlık sorunları ve bozulan konfora dair sorunlar varsa eğer çözümleri gelebilir. Aile içi aldığınız sorumluluklarla toplumsal itibarınız kökten değiştirebilir ve insanlar üzerinde olumlu iz bırakabilirsiniz. Aile üyelerinizin hayatında önemli gelişmeler olabilir. Özellikle konu kariyer olduğunda aşırı duygusal tercihler yapıyor, yanlış stratejiler geliştiriyor ve sorumluluklardan kaçıyorsanız itibarınız riske girebilir, başarıyı geciktirebilirsiniz. İş değiştirebilirsiniz. Evlenmeye, taşınmaya, evinizi dekore ettirmeye, mülk almaya ve çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatınızı değiştiren kararlar ve girişimler devreye giriyor. Hızlı gelişmelerle gündeme yetişmekte zorlanabilirsiniz. Hayat temponuzu ona göre düzenlemeniz gerekebilir. Sözler, anlaşma, imza ve teklifler tutulmayla beraber hayati düzeyde olabilir. Kısa eğitim ve seyahatler kişisel gelişiminizi destekleyebilir. Önyargılı davranmadan girip deneyeceğiniz yeni yollar hem maddi açıdan sıçrama yaşamanızı hem de değerinizi arttırmanızı sağlayabilir gözüküyor. Kardeş, kuzen, arkadaşlarınızla birbirinize daha anlayışlı olabilir ve samimi davranabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis