Merve Çubuktepe

Yeni haftaya saat 06:37’de gerçekleşecek Akrep burcunda yeniay ile başlayacağız. Bu yeniay daha önce konuştuğumuz gibi Uranyen doğada; her türlü beklenmedik etkiye açık ve en önemlisi de ezberimizi bozacak tesirlere sahip. Yeniayın enerjisi hayatımızda çok önemli bulduğumuz, vazgeçemeyeceğimizi düşündüğümüz alanlarda bu beklenmedik ancak çarpıcı ve net olaylarla kesin bir karar alma enerjisi taşıyor. Bu bağlamda hem kendimiz hem de çevremizle yüzleşerek belki ilk başta buruk hissetsek de önemli yol ayrımlarına giriyoruz. Yeniayı bir önceki yazımızda detaylı ve burç bazlı bir şekilde paylaşmıştık.

Haftanın en önemli olayına gelirsek eğer… 31 Ekim-20 Kasım 2019 aralığında Merkür Akrep retrosu gerçekleşecek. Bu retroyu hafta içerisinde detaylı ve burç bazlı şekilde konuşacağız. Ancak oldukça yoğun ve güçlü bir etkiden bahsediyoruz. Akrep burcunda olduğundan hem geri hem de diplere bakarak bir kenara attığımız, unutmaya veya önemsememeye çalıştığımız bazı konuların su yüzüne çıkışını görebiliriz. İçsel anlamda önemli gözlem ve çözülmeler deneyimlememiz mümkün.

Pek tabii retro enerjisi doğası gereği geri çekilme, içe kapanma ve biraz da melankoli getirebilir. Bu durum da insani bir hal olmakta birlikte bu aşırı içe dönük enerjiye kendimizi tamamen kaptırmamak lazım. Bazen hiç düşünmeden öne koşmak yerine geri çekilip başkalarının hamlelerini beklemek en doğrusudur. Merkür retrosu aynı zamanda tabularımız ve bastırılmış duygularımızla yüzleşme teması da içermekte. Pek tabii unutmamak lazım ki yüzeysel yaklaşım başta olmak üzere Retro etkisi sebebiyle sağlıklı, net ve yanlış anlaşılmalardan uzak bir iletişim zeminine oturmak pek kolay olmayacaktır, bilinçli çaba ve farkındalık gerekecektir.

1 Kasım 2019 saat 23:24’te Venüs Yay burcunda geçiş yapıyor. Venüs Akrep enerjisini geride bırakıyor ve retro döneminde daha dışa dönük ve canlı bir Venüs formuna giriş yapıyoruz. İlişkilerde retronun da olumlu enerjisi kullanıldığı takdirde iyimserlik, canlılık, hareket ve keyifli günler getirebilir. Burada anahtar kelime özgürlüktür, karşımızdaki insanı çok dediklemeden anı yaşamak ilişkiler adına güzel ve canlandırıcı gelişmeler getirebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.10.2019: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya yeniay enerjisi ile başlıyoruz. Saat 06:38’de Akrep burcunda yeniay, yani Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor. Çok önemli işlerinizi yeniaydan bir gün sonrasına almanızı öneririm. Yeniayın enerjisi hayatımızda çok önemli bulduğumuz, vazgeçemeyeceğimizi düşündüğümüz alanlarda beklenmedik ve bir o kadar çarpıcı kararlar alma enerjisi taşıyor. Bu bağlamda hem kendimiz hem de çevremizle yüzleşerek belki ilk başta buruk hissetsek de önemli yol ayrımlarına giriyoruz. Yeniayı detaylı konuşmuştuk, yazımız profildeki “Akrep Yeniayı” hikayesinde burç bazınla yorumlarla mevcut. Saat 06:57’de Ay-Uranüs ve saat 11:15’te Güneş -Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. Günün enerjisi kafa karıştırıcı, her an her şey olabilir. Bugün peşin hükümlü olmayıp sürprizlere açık olmakta fayda var. Aşırı inat, bir konuya tutturma ve saplantı ters tepebilir. Özellikle açık görüşlülük önemli. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 18:25’te transit Ay, Ay Düğümlerine; gece yarısı yaklaşırken Ay, Satürn’e olumlu açı yapacağından tüm önemli işlerinizi özellikle akşam ve sonrasındaki saatlere almanızı öneririm. Zira bu saatler itibariyle daha sakin, gerçekçi ve stabil bir atmosfer oluşuyor. Akşamın iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak faydalanabilir.

Salı – 29.10.2019: Öncelikle Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Bu kutlu mücadelenin başarısı ve önemini hep yüreğimizde taşıyoruz. Cumhuriyetimiz her daim payidar olacak. İşgal altında bir vatanı kurtaran Mustafa Kemal Atatürk, tüm silah arkadaşları, milli mücadeleye katkıda bulunan herkesi minnetle anıyoruz. Ay Akrep burcunda saat 01:51’de Neptün’e üçgen yaparak ruhsallık ve ilham adına güçlü bir etkileşim oluşturuyor. 09:32’de Ay-Plüton altmışlığı ile güne güçlü, kararlı ve iddialı uyanabilirsiniz. İşbirlikleri ve sizden daha güçlü kişilerle uzlaşmak adına güzel etkidir. 18:43’te Ay-Venüs kavuşumunun kesinleşmesini takiben akşam üzeri itibariyle duygusal açıdan yoğunluk, özlem ve yoğun hissiyat deneyimlenebilir. İlişkilerle alakalı önemli konuşmalar için güzel zamanlar. 20:34’te Ay, Merkür ile kavuşum yaparak boşluğa girdiğinden tüm önemli görüşmeleri ve yazışmaları bu saatten önce bitirmek faydalı. Nitekim Merkür gerileme sürecinden önce artık durağan konuma ilerliyor. 20:34 itibariyle bu açıdan sonra Ay boşluğa giriş yapacak ve tüm gün bu şekilde kalacak. Bundan ötürü boşluk öncesinin güçlü ve pozitif enerjisinden faydalanmak en güzeli. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 30.10.2019: Ay saat 00:58 itibariyle boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor. Haftanın en sakin ve esasen iyimser düşünceye açık günlerinden birindeyiz, zaten Merkür de durağan halde ve retrosuna hazırlanıyor bir yandan. Şimdi hazır retroya takılmadan son söyleyeceklerimi söyleyeyim son işimi gücümü halledeyim diyorsanız güzel düşünce ama Merkür durağan Venüs de düşük konumda olduğu Akrep burcunun son derecelerinde. Yani kaş yaparak göz çıkarma riski veya istediğimiz sonucu almazsak burgunluk, hatta öfke hissetme durumu görülebilir. Adımlarımızı çok iyi atmamız önemli. Saat 04:49’da Ay-Kiron üçgeni de kesinleşeceğinden gün boyunca şifa çalışmaları, ruhsal aktiviteler, ibadet gibi konularla ilgilenmek çok iyi gelebilir. Bu konularla alakalı bir şeyler okumak ve yeni bir şeyler keşfetmek de ufuk açabilir. Günün olumlu etkilerinden özellikle ateş ve hava burcu grupları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Perşembe – 31.10.2019: Geldik yılın son Merkür retrosuna… 31 Ekim-20 Kasım 2019 aralığında etkin olacak. Bu retroyu detaylı ve burç bazlı hafta içerisinde konuşacağız. Ancak oldukça yoğun ve güçlü bir etkiden bahsediyoruz. 01:04’te Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşiyor, retronun daha ilk gününde geçmişten gelen iletişimler, haberler ve konuşmalar gündeme gelebilir. Ancak… Hem retronun doğası hem de 04:48 Ay-Neptün karesi hemen uçmamak gerektiği, hele karşınıza ciddi hatalar yapan bir insan varsa hemen geçmişi unuttum moduna geçmememiz gerektiğini söylüyor. Bu etkileşim yelkenleri suya indirmeden tetikte ve gerçekçi kalmanız gerektiğine işaret etmekte. Özellikle de değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar. Saat 07:10’da Ay-Mars altmışlığı günün enerjisini bir miktar yükseltiyor, Merkür’ün durgunluğunu bu enerji ile yükseltebilirsiniz, önemli olan içe kapanmamak ve hareket. Saat 17:29’da Ay-Jüpiter’in ruhsal açıdan güçlü ve güzel bir kavuşumu gerçekleşiyor. Özellikle finans, önemli iş bağlantıları, ticari ve hukuki konularda destekleyici bir etki. 17:30 itibariyle Ay boşluğa gireceğinden özellikle bu saat öncesini bu tür konularda değerlendirmek faydalı olacaktır. Bu etkilerden özellikle de ateş ve hava grupları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 01.11.2019: Ve geldik Kasım ayına… Göz açıp kapatıncaya kadar yıl bitti neredeyse. Ay saat 05:38’e kadar boşlukta akabinde Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Uyku saatlerinin Ay boşluğa denk geldiği zamanlarda uykuya dalmakta zorluk ve karışık rüyalar görülebilir. Haftanın açısal anlamda en eli yüzü düzgün günlerinden birindeyiz. 00:18’de Venüs-Juno olumlu açısı güne duygusal anlamda olumlu bir baz oluşturuyor. Saat 05:38’de Ay’ın Oğlak burcuna geçişi itibariyle daha kararlı, soğukkanlı ve mantık odaklı etkiler bizi kuşatıyor. 13:46’da Ay-Uranüs üçgeni de günün enerjisini yükseltirken özellikle kariyer başta olmak üzere iş görüşmeleri, önemli konuşamalar, kararlılık ve pes etmeme duygusu adına çok güçlü destekler oluşturuyorlar. Ve 22:21’de Ay- Güneş’e olumlu açı yaparak akşam saatleri sonrasında duygusal konular başta olmak üzere ikili ilişkiler adına canlı ve olumlu bir enerji oluşturmakta. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Bu zaman dilimleri oldukça keyifli geçebilir. Saat 23:24’e geldğimizde ise Venüs burç değiştirerek Yay burcuna geçiş yaparak bu hoş duyguyu yükseltiyor. Venüs Akrep enerjisini geride bırakıyor retro dönemine daha dışa dönük ve canlı bir Venüs formu ile giriş yapıyoruz. İlişkilerde retronun da olumlu enerjisi kullanıldığı takdirde iyimserlik, canlılık, hareket ve keyif gündeme gelebilir. Burada anahtar kelime özgürlüktür, karşımızdaki insanı çok didiklemeden anda kalmak ilişkiler adına güzel ve canlandırıcı gelişmeler getirebilir.

Cumartesi – 02.11.2019: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcunda ve 02:44’te karmik açıdan güçlü Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. Karma ve spiritüel konularla alakalı aydınlatıcı rüyalar görebilir veya bu konularda okumak ve bilgi toplamak isteyebilirsiniz. 10:28’de Ay-Satürn kavuşumu hepimizi ciddiyet ve mantığa davet etmekte. Hiçbir konuda sınırları çok esnetmemek, her şeyi kuralına göre yapmak, gecikmemek, insanlarla belirli bir mesafede durmak ve saygılı davranmak önemli görünüyor. 11:34’te Ay-Neptün altmışlığı günün aşırı ciddi ve katı enerjisini bir miktar yumuşatırken anlaşma, barışma ve ilham eleştirisi oluşturmakta. Özellikle üretkenliği dışa vurma ve ruhsal çalışmalar adına güzel bir etkileşim söz konusu. Saat 17:10 itibariyle hava değişmeye başlıyor zira Ay-Mars karesi kesinleşecek ve 20:38’de de Plüton ile kavuşum yapacak. Akşam üstü ve sonrasındaki saatler biraz gerilimli geçebilir, taze Merkür retrosunda olduğumuzda gerilimler çok hızla yanlış anlaşmaya ve kaosa dönüşebilir. Bundan dolayı neyi nasıl söylediğimize ve iletişim tarzımıza çok özen göstermeliyiz. Her türlü risk, tuhaf veya sinir bozan tipten uzak durmak en iyisi. Tüm bu konular özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar – 03.11.2019: Haftanın son gününde 08:46’da Oğlak burcunda konumlanmış Ay, Merkür ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Saat 14:19’a kadar Ay Boşluk konumda olacağından sakin, aheste, işinizde gücünüzde, özellikle bir inisiyatif alıp pes etmeden çözülmesi gereken yarım kalmış ya da günlük hayatla alakalı işleri toparlamanın tam zamanı. Saat 14:19 sonrasında Ay boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapıyor ve günün enerjisi yükselmeye başlıyor. 16:19’da Venüs - Kiron üçgeninin de kesinleşmesi retro sürecindeki ilk barışmalar ve yakınlaşmaları getirebilir. Ancak retro döneminde olduğumuzu unutmayın ve hemen pembe panjurlu ev moduna geçmeden biraz dişinizi sıkın derim. 18:27’de Ay-Kiron altmışlığı de kesinleştiğinden günün şifa ve spiritüel enerjisi giderek yükselmekte. Her türlü odaklanma, niyet ve şifa çalışması adına harika etkiler söz konusu. 18:42’de Ay-Venüs altmışlığı tetiklenirken Ay, Venüs-Kiron üçgenini de çok güzel bir şekilde tetikleyecek. Akşam saatlerine kadar olan saatler duygusal konular, buzları eritmek, geçmişten gelen zorlayıcı bir konuyu güzel güzel konuşup çözerek geride bırakmak adına güzel tesirler taşıyor. Saat 22:49’da Ay-Uranüs karesi kesinleştiğinden vites düşürme vakti. Beklenmedik, biraz kaotik olaylara açıklık görülebilir. Her daim bir B-Planınız olsun ve kriz anlarında paniğe girmek yerine kriz yönetimine odaklanmak avantaj getirebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe