Merve Çubuktepe

Gökyüzü cayır cayır. Öncü burçlarda Merkür-Satürn-Mars-Plüton dörtlüsünün paslaşarak oluşturduğu T-Kareler oldukça gergin tesirler oluşturmakta. Üstelik Mars retrosu sürüyor. Bu da enerji düşüklüğü, odaksızlık ve agresyon oluşturmakta. Bu hafta bu gergin etkilerin yankıları devam edecek ancak ilk olarak önemli ve iyi bir haberle başlayalım.

28 Eylül 2020 08:10’da Satürn durağan konuma geçiyor. 30 Eylül 2020 saat 08:11 itibariyle Satürn retrosu bitiyor ve ileri hareketine başlıyor. Satürn uzun süredir geri hareketindeydi ve yukarıda saydığım sert etkiler retro Mars-Satürn ikilisi arasında gidip gelirken daha yorucuydu. Çünkü hırpalansak da çözüm bulmakta, bir şeyleri yapılandırmakta zorlanabiliyorduk, “çok yıprandım da şimdi ne olacak yani” dediğimizde ise cevap belirmesi pek mümkün olmuyordu. Satürn ileri hareketine başladığında yönettiği güçlü konum Oğlak burcunda taşları yerine koymamız ve bir form oluşturmamız adına bize destek olmaya başlayacak.

Diğer yandan 30 Eylül 2020’de Mars-Satürn Karesi kesinleşiyor. Kavuşum anında Mars Retro, Satürn Durağan. Kendimizi imha etmemek adına çok dikkatli olmamız gereken bir hafta. Bir şeylere çok kızıp, tepki verip rahatlamak isteyebiliriz. Hiç de hak etmediğimiz bir durumla karşılaşma veya engel görme ihtimalimiz var. Ama bu duruma vereceğimiz tepki aşırıya kaçtığı koşulda bizi çok daha zor bir duruma sokabilir. Bazen insan kendine başkasından çok daha fazla zarar verebiliyor. Bu sebeple hafta boyunca sıkıntılı bir olay karşısında, “Bu davranışımın bana olası dönüşü ne olur?” diye sorgulamak çok önemli.

Koç Dolunayı etkisi ve ülkemiz izdüşümü ile birleştirilince hafta boyunca sismik aktiviteye açıklık söz konusu. Marmara ve Batı Ege Bölgesindeki hareketlilik devam edebilir. Özellikle bu vurgu 30 Eylül-3 Ekim 2020 aralığında oldukça yüksek. Neyse ki sabit burçlarda güçlü yerleşimler yok, Türkiye haritası da büyük deprem tablosu vermiyor. Ama yine de geçtiğimiz günlerde yaşanan tipte hareketlilik görülebilir.

Bu açı kalıbı askeri hareketlilik ve ülkelerarası gerilime oldukça açık. Nitekim Yunanistan-Fransa gerginliğinin yanı sıra Azerbeycan-Ermenistan arasında da çatışmalı süreç başladı. Hatta ben bu satırları yazarken Azerbaycan, Ermenistan’a yönelik “aktif savaş hali” ilan etti. Bu makro etkiler haliyle devam edecek. Satürn daralma prensibini de gösterdiğinden hafta içerisinde ekonomik anlamda da makro gündemin de etkisiyle dalgalanmalar görülebilir. Açı kalıbı beş gün boyunca etkili.

2 Ekim 2020 00:05’te Koç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında hayatı gözden geçirme, buna göre kararlar alıp ilk hareketi atma etkisi oldukça güçlü. Koç sembolizmi gereği inisiyatif kavramı merkezde. Bu sebeple de davranışlarımızın şekli iyi ya da kötü bir sonraki karşılaşacağımız durumu belirleyecek. Kimseyi suçlama veya sorumluluktan kaçma lüksümüz yok. Top bizde ve her şey bizim kararımıza bağlı. Dolunay 7-10 gün boyunca etkili.

Dolunayın yükseleni Yengeç, dolunay haritasında 10-7-4. Evler vurgulu durumda. Kariyer, aile hayatı, ilişkiler, evlilik, yaşam düzeni ve hatta hayat planımız. Aslında bize tek bir soru soracak:
“Bu hayatta gerçekten istediğim şeyler nedir?”
İkinci soru: “Gerçek istediklerim buysa eğer, ben bunların hangisine sahibim, hangisine değilim?”
Ve en önemlisi üçüncü soru: “Bu isteklere ulaşmak adına neler yaptım ve neleri yapmıyorum?”

29 Eylül 2020’de Venüs-Mars üçgeni sağlıklı kararlar almak ve önümüzü görmek adına bize bir destek sunuyor. Doğru zamanda doğru aksiyonları alarak gerek ilişkiler, gerek maddiyat aksında yapıcı çözümler bulup özellikle de Satürn retrosu bitişi itibariyle bu planları uygulamaya koyabiliriz.Açı kalıbı 3 gün boyunca etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 28.09.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda saat 08:04’te Venüs ile karşıt sert açı gerçekleştiriyor. Sabah saatlerinde normalden daha tahammülsüz olabiliriz. Özellikle de bir hışım kalkıp “Neden günaydın mesajı gelmedi” diye kızıp sabah sabah gerginlik yaratmak mümkün.
28 Eylül 2020 08:10’da Satürn durağan konuma geçiyor. 30 Eylül 2020 saat 08:11 itibariyle Satürn retrosu bitecek ve ileri hareketine başlayacak. Satürn durağan evresinde iş kurmak, bir sistem oluşturmak, büyük bir organizasyon gibi faaliyetler önerilmez.
Saat 10:17’de Ay-Mars altmışlığı kesinleşirken bu gerilimli açının etkisi solmaya başlıyor. Daha fazla iş, güç ve hareket odaklı olacağız.
Ay saat 10:18-18:33 arasında boşlukta olacağından önemli bir işimiz varsa 10:17 öncesinde başlatmakta fayda var. Aralığı önceden başlanmış ve önem sırası daha düşük işler için kullanabiliriz. Nitekim 12:37’de kesinleşecek Güneş-Mars QNoville açısı da bize ilham ve güç verecek.
Saat 18:34’te Ay Balık burcuna geçiş yapıyor. Daha odaklı, ruhsal enerjisi güçlü ve yaratıcı bir ruh aline geçiş yapıyoruz. Ancak bu geçiş duygusallığı da arttırır. Saat 23:22’de Venüs-Satürn 150’lik açısı da kesinleşeceği için özellikle akşam saatlerinde ani duygusal yoğunluk ve ilişki kazalarına dikkat. (Mesela hiç yapılmaması gerektiği halde bir kişiye mesaj atmak, aramak veya yanlış konuyu açmak gibi)
Ay Fazı: Büyüyenay

Salı – 29.09.2020: Saat 04:01’de Venüs-Mars üçgeni kesinleşiyor. Sağlıklı kararlar almak ve önümüzü görmek adına bize bir destek sunuyor. Doğru zamanda doğru aksiyonları alarak gerek ilişkiler, gerek maddiyat aksında yapıcı çözümler bulup özellikle de Satürn retrosu bitişi itibariyle (30 Eylül, 08:11) bu planları uygulamaya koyabiliriz. Açı kalıbı 3 gün boyunca etkili olacak.
Ay Balık burcunda günün ilk yarısı sakin bir şekilde ilerledikten sonra 13:57’de Uranüs ile güzel bir altmışlık yapacak. Balık burcu ve Uranüs etkisi birleştiğinde şahane yaratıcı bir enerji oluşuyor. Yeni fikirler, iş birlikleri, sanatsal yeteneklerin dışa vurumu adına harika bir etki. Üzerine 17:06’da Merkür-Plüton BiNovile açısı da bu etkiyi güçlendirirken odağı yükseltmekte.
Ve saat 23:43’te Güneş-Chiron karşıtlığı devrede olacak. Özellikle akşam saatleri itibariyle kırmaya da kırılmaya da daha açık durumdayız. Basit cümleler bile güçlü tesirde olabilir. Sağlık adına daha özenli olma zamanıdır. Baş, böbrek ve bel ağrıları artabilir. Açı kalıbı azalarak 2 gün boyunca etkili.
Ay Fazı: Büyüyenay

Çarşamba – 30.09.2020: 00:49’da Mars-Satürn Karesi kesinleşiyor. Kavuşum anında Mars Retro, Satürn Durağan. Kendimizi imha etmemek adına çok dikkatli olmamız gereken bir hafta. Bir şeylere çok kızıp, tepki verip rahatlamak isteyebiliriz. Hiç de hak etmediğimiz bir durumla karşılaşma veya engel görme ihtimalimiz var. Ama bu duruma vereceğimiz tepkinin aşırılığı bizi çok daha zor bir duruma sokabilir. Bazen insan kendine başkasından çok daha fazla zarar verebiliyor. Bu sebeple hafta boyunca sıkıntılı bir olay karşısında, “Bu davranışımın bana olası dönüşü ne olur?” diye sorgulamak çok önemli.
Dolunay etkisi ve ülkemiz izdüşümü ile birleştirilince hafta boyunca sismik aktiviteye açıklık söz konusu. Marmara ve Batı Ege Bölgesindeki hareketlilik devam edebilir. Özellikle bu vurgu 30 Eylül-3 Ekim 2020 aralığında oldukça yüksek. Neyse ki sabit burçlarda güçlü yerleşimler yok, Türkiye haritası da büyük deprem tablosu vermiyor.
Bu açı kalıbı askeri hareketlilik ve ülkelerarası gerilime oldukça açık. Satürn daralma prensibini de gösterdiğinden hafta içerisinde ekonomik anlamda da makro gündem sebebiyle dalgalanmalar görülebilir. Açı kalıbı beş gün boyunca etkili.
Ay Balık burcunda 05:40’ta Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yaparak güne iyimser, huzurlu ve sezgisel açıdan güçlü bir başlangıç gerçekleştiriyor. 08:00’de Neptün ile kavuşum yaparken ruhsal enerji daha da güçlü hale gelecek. +-2 saat ibadet ve ruhsal çalışmalar için çok uygun.
08:11 itibariyle Satürn retrosu bitiyor ve Satürn ileri hareketine başlıyor. Satürn uzun süredir doğal geri hareketindeydi ve yukarıda saydığım sert etkiler retro Mars-Satürn ikilisi arasında gidip gelirken daha yorucuydu. Çünkü hırpalansak da çözüm bulmakta, bir şeyleri yapılandırmakta zorlanabiliyorduk, İleri giden Satürn yönettiği güçlü konum Oğlak burcunda taşları yerine koymamız ve bir form oluşturmamız adına bize destek olmaya başlayacak.
Saat 14:49’da Ay-Plüton, 20:29’da Ay-Satürn altmışlıkları devrede olacak. Satürn retrosu da artık sona erdiği için günün ikinci yarısı önemli işleri yoluna koymak, mülakatlar, patronlarla görüşmeler, iş başvuruları, sunum gibi konular için çok uygun. 20:30’da Ay boşluğa girip kalan süreyi bu şekilde geçeceğinden frene basabiliriz.
Ay Fazı: Büyüyenay
Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 01.10.2020: Göz açıp kapayıncaya kadar Eylül ayı da geçti ve artık Ekim ayına başlıyoruz. Ay saat 05:48’de boşluktan çıkıp Koç burcuna geçiş yapıyor. Yeni ayın ilk gününde dolunaya hazırlık yapıyoruz. Bir sonraki gün gece yarısının ilk dakikalarında Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Bugün ruhsal enerji çok güçlü, hatta haftanın en güçlü halinde.
Bugün dolunaydan önceki gün olduğu için bir işi sonlandırmak, zararlı bir alışkanlığı bitirmek, bir işi feshetmek, toksik bir bağdan kurtulmak gibi konular için günü değerlendirebiliriz.
Ay 19:56’da Chiron ile kavuşuyor. 21:00’de Güneş-Neptün QNoville açısı kesinleşecek. Özellikle akşam saatlerini her türlü ibadet, ruhsal çalışma ve meditasyon faaliyetleri için değerlendirebilirsiniz. Sanatsal yetenekleri kullanmak adına da güçlü bir zamandır. Rüyalar oldukça anlamlı olabilir, sezgilerimiz bize çok şey söyleyebilir. Hiçbir şey yapmak içimizden gelmese bile sevdiğimiz müzik, renk ve kokularla bizi besleyecek bir atmosfer oluşturabiliriz. Basit görünen bir olay, kızdığımız bir konu, taktığımız bir detay ruhsal bir yaramızı bulup iyileştirmek adına bize yol gösterebilir. Dolunay bir sonraki gün 00:05’te kesinleşecek.
Ay Fazı: Büyüyenay

Cuma – 02.10.2020: Yeni günün ilk dakikalarında saat 00:05’te Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Dolunay anında hayatı gözden geçirme, buna göre kararlar alıp ilk hareketi atma etkisi oldukça güçlü. Koç sembolizmi gereği inisiyatif kavramı merkezde. Bu sebeple de davranışlarımızın şekli iyi ya da kötü bir sonraki karşılaşacağımız durumu belirleyecek. Kimseyi suçlama veya kimseye topu atma lüksümüz yok. Sorumluluk bizde ve her şey bizim kararımıza bağlı. Dolunay 7-10 gün boyunca etkili.
Dolunayın yükseleni Yengeç, dolunay haritasında 10-7-4. Evler vurgulu durumda. Kariyer, aile hayatı, ilişkiler, evlilik, yaşam düzeni ve hatta hayat planımız. Aslında bize tek bir soru soracak:
“Bu hayatta gerçekten istediğim şeyler nedir?”
İkinci soru: “Gerçek istediklerim buysa eğer, ben bunların hangisine sahibim, hangisine değilim?”
Ve en önemlisi üçüncü soru: “Bu isteklere ulaşmak adına neler yaptım ve neleri yapmıyorum?”
Saat 03:16’da Venüs-Neptün QNoville açısı devrede. Uyanık olanlar için ilham ve yaratıcılık dolu saatler. Romantizm ve aniden duyguların dile gelmesi de görülebilir. Rüyalar gerçekten yaşanıyormuş gibi hissettirebilir.
Saat 12:07’de Güneş-Plüton BiSeptile açısı kariyer, ikna, iyi intiba bırakma ve güçlü kişilerden destek almak adına yardımcı olan bir tesire sahip. 13:32’de Merkür-Satürn BiNovile açısı da bunu destekliyor.
16:30’da Güneş-Uranüs 150’liği ve 17:58’de Ay-Jüpiter karesi devrede. Akşam saatlerine doğru görünmez kazalar ve beklenmedik sürprizlere açık olabiliriz. Abartılı tepkiler vermekten kaçınmak –özellikle iş yerinde ve toplumsal alanlarda– oldukça önemli.
Ay Fazı: Dolunay

Cumartesi – 03.10.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 02:59’da Plüton ile kare, 06:56’da Mars ile kavuşum ve 08:47’de Satürn ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Dolunay sonrasında oldukça hararetli Ay açıları devrede. Bir konuya kafayı çok takmışsak sinirden uyuyamayabiliriz, bundan dolayı uyku öncesi hazırlığımızı iyi yapıp rahatlamakta fayda var. Yoğun ve gergin rüyalar görülebilir ama bunları bir işaret olarak algılamaya gerek yok, bilinçaltının huzursuz dışavurumu sadece.
Güne bir miktar solumuzdan kalkarak başlayabiliriz. Ay saat 08:48-18:12 aralığında boşlukta. Bugün bir şey her şeyi yapıp denediğimiz halde olduramıyorsak zorlamak yerine bırakmamız, Ay boşluk çıkış saatinden sonra ele almamız daha faydalı olabilir.
Saat 18:13’te Ay Boğa burcuna geçiş yapıyor. Haftasonuna girerken sevdiklerimizle güzel bir sofrada oturmak, keyifli ve lezzetli saatler geçirmek ruhu besleyebilir. 20:13’te kesinleşen Ay-Venüs üçgeni daha ahenkli ve duygusal bir atmosfer yaratıyor. Duygusal konular özellikle +-2 saat boyunca ele alınabilir, daha keyifli ilişkiler kurulabilir.
Ay Fazı: Dolunay

Pazar – 04.10.2020: Haftanın son gününde Ay Boğa burcunda saat 08:16’da Merkür ile karşıt açı yapıyor. “Karşıyım karşı, her şeye karşı” tavrıyla uyanabiliriz. Biraz da şüpheci olacağız, bir konuyu en ince detayına kadar öğrenmek, stalk dünyasında kaybolmak ve bu esnada yanlışlıkla beğeni yapmak, yanlış mesajı yanlış kişiye göndermek gibi durumlar görülebilir, dikkat.
Diğer yandan 08:45’te Ay-Güneş TriSeptile devrede olduğundan sabah saatlerinde basit gibi görünen bir olay bile önemli olabilir. O an kızdığımız bir konunun bizi daha iyi bir yere götürmesi mümkün.
Saat 13:58’de Ay-Uranüs kavuşumu devrede. Bir önceki açı kalıbını da düşünürsek eğer bugün sürprizlere çok açık bir gün. İyisiyle, kötüsüyle. Ancak neyin iyi neyin kötü olduğunu o an fark edemeyebiliriz unutmayalım, hüküm vermekte acele etmeyelim.
Saat 18:15’te Ay-Güneş 150’liliği oluşurken de bazı konuları ego veya duygularımızdan net görememe ihtimali olduğunu anlıyoruz. Sakinleşmek, olaylara dışarıdan tarafsız bakmak bize hem geniş bir açı hem de aradığımız cevapları sunabilir.
Ay Fazı: Dolunay
Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe