Merve Çubuktepe

28 Haziran 2018 saat 07:32’te Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay ayrıca 13 Temmuz 2018’deki Güneş tutulmasından önceki son önemli etkileşim. Dolunay anında tartışmasız tek bir aktör var: Satürn. Ay ile kavuşumda, retro konumda olacak Satürn dolunay ve sonrasındaki iki hafta boyunca bizi ekstra hassas, gergin bir hale sokabilir. İnsanları suçlama, cezalandırma ya da mahrum bırakma isteği oluşabilir. Ruhsal açıdan açıkçası epey zorlu bir gökyüzü olayı bizi bekliyor.

Maddi dünya konuları; para, kariyer, statü gibi konular çok daha ön planda olacaktır. Hayattaki konumumuzu sorgulayabilir ve kendimizi zaman zaman yetersiz hissedebiliriz. Özellikle instagramda “mükemmel” hayat yaşadığını düşündüğümüz insanlara özenip “benim hiçbir şeyim yok” gibi duygular artabilir. Oysa ki hatırlanması gereken kimsenin mükemmel olmadığı, ancak mükemmel görünmeye çalıştığı gerçeğini kabullenmektir. Hangimiz mutsuz ya da acı çeken halimizi göz önüne koyarız ki? Gerçeklik ve dünyaya bakış açımız, bu dolunay süresince “sınavımız” olacaktır.

Dolunay anında Mars retro konumda olacağı için çok iddialı, katı ve sert kararlar alıp uygulama zorluğuna düşmek mümkündür. Örneğin aşırı katı bir diyete girip tavsiye edilenden çok daha fazla ve hızlı kilo kaybetmeyi denerken, aşırı acıkıp çok yiyerek diyetin sonlanması gibi. Bundan dolayı mantıklı ve kabul edilebilir hedefler seçmemiz önemli.

Dolunayın yükseleni Aslan, özellikle makam ve odak olma konularında ciddi rekabetler; entrikalar ve gizli kıskançlıklara işaret etmekte. Gözünüzü dört açmaya dikkat etmelisiniz.

The Matrix filminde Neo ilk kez dünyanın bir ilüzyon olduğunu öğrendiğinde bir binadan diğer binaya uçarak atlaması istenir. (Satürn sınavı başlar) Daha önce kimse bunu ilk seferde başaramamıştır. Neo’nun özel olduğunu düşünenler, bu gazla Neo’nun ilk seferde atlayacağını düşünür; ancak o da herkes gibi yere çakılır. Neo çalışarak, inanarak ve en önemlisi düşünme biçimini değiştirerek daha sonra bunu ve çok daha fazlasını başarır. İşte bu dolunay da mucizeler beklemememiz gerektiğini; hedefleri mantıklı seçmemizi, ancak sabır, çalışma ve irade ile başarıya yürüyebileceğimizi gösteriyor.

Dolunayın burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Dolunay kariyer konusunda sizi zorlayabilir. Özellikle katı ve meymenetsiz patronlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Sabırlı ve mantıklı davranmanız gerekli, zira ani duygu patlaması kariyerinize zarar verebilir. Çok uzun süredir hakkınız yendiyse ve gereken terfiyi almadıysanız sonunda gerçekleşebilir. Hayatınız adına çok keskin ve radikal kararlar almak adına uygun bir zaman değil. Arkadaşlarla anlaşmazlık, geçici küslük oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Dolunaydan olumlu etkiler alacaksınız. Satüryen etkiyle özellikle hukuki mücadelesi olan, eğitim hayatı devam eden, sınav/bütünleme sonucu bekleyen Boğalar olumlu dönüş alabilirler. Kariyeriniz konusunda ani iş ya da görev değişimi adına uygun bir zaman dilimi değil, gelen gideni aratabilir. Bir konuda eğitim almak ya da yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız bu branşın size olan uygunluğunu gerçekçi bir şekilde sorgulamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Finansal açıdan çok dikkatli olmanız gereken bir dönemdesiniz. Eğer bir türlü ödemediğiniz maddi manevi borçlar varsa yüzleşmeniz gerekebilir. Yatırım yapmak, kredi çekmek adına uygun bir dönem değil. Partner/ortağın maddiyatıyla alakalı bir daralma ya da zorlayıcı koşul gündeme gelebilir. Bir mahkemenin, başvurunun, ticari hamlenin sonucunu bekliyorsanız eğer bu süreç beklediğinizden daha uzun bir vakitte gerçekleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İlişkiler konusunda eğer bir süredir leyla gezdiyseniz, olumsuzluklara bahane bulduysanız şayet gerçeklerle yüzleşme vakti geldi diyebiliriz. Zira karşınızdaki insan tüm gerçekliği ile önünüzde duracak. Aynı zamanda partner daha uzak ya da sizi kısıtlayan tavırlar sergileyebilir. Bir ortağınız varsa şayet iş yapma biçimi ve kafa yapısı açısından uyumsuzluklar görülebilir. Kalbi boş olanlar ise çok yavaş ancak kalıcı bir ilişkiye adım atabilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Günlük hayat sorunları, konuşulması gereken meseleler, bir türlü üşenilip başlanmayan işler… Hepsi bu dolunayın gündemi dahilinde ve acilen ilginizi bekliyor. Zira erteledikçe işleri daha içinden çıkmaz bir hale getirebilirsiniz. Çalıştığınız yerde çok soğuk, katı ve eski kafalı bir yönetici gelebilir; bu kişiye alışmanız zor olabilir. Finansal açıdan alacaklar geç gelebilir. Sağlık açısından diş, kemikler, deri ve eklemler hassas olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Dolunaydan olumlu etki aldığınız için aşk konusunda sizden yaşça epey büyük, ya da çok büyük hayat deneyimi olan bir kişiden etkilenebilirsiniz. Ancak bu kişi şu anda ilişkiye hazır olmayabilir ya da bir şey saklıyor olabilir. Bundan ötürü ilişkilerde çok hızla hayaller kurmak ve her şeyi hızlandırmak yerine karşı tarafı iyi tanımak, beklemek önemli görünüyor. Çocuk sahibi olmak açısından zorlu bir dolunay. Çocuğu olanlar disiplin sorunu yaşayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile içerisinde taşlar yerinden oynayabilir; aile büyükleri ya da sözünün en çok geçen kişisi ile aranızda sert bir çatışma geçebilir. Aileniz size çok fazla baskı kuruyor, sizi anlamıyor gibi gelebilir; ancak bu duygu çok da kalıcı değil bundan ötürü de çok sert kararları uygulamayın derim. İş ortamına isteklerinizi anlatmak, bürokratik sorunları çözmek beklenenden daha yavaş bir şekilde gerçekleşebilir. Sabırsız ve gergin hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İletişim konusunda problemler yaşanabilir. İnsanlar ifadelerinizi ve kişisel tarzınızı soğuk, katı ve anlaşılmaz bulabilir. Bu konuda sizin de biraz olumlu çaba harcamanızda fayda var. Kardeşler ve yakın akrabalarla alakalı çözülmesi gereken sorunlar, ya da soğukluk görülebilir. Yatırımlar ve alım satımlar için ideal olmayan bir zaman dilimi. Teklifler, iş bağlantıları ve projeleriniz için gerçekçi hedefler belirlemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Finansal açıdan kırmızı alarm çalıyor. Dolunayın etkisi boyunca mutlaka tutumluluk odaklı olmalısınız. Zira tam anlamıyla beklenmedik masraflar etkisi söz konusu, ayrıca maddi akışınızda tökezlemeler görülebilir. Finansal girişimler için uygun bir zaman değil. Ticaretle uğraşıyorsanız eğer karşınızdaki müşteriyi çok dikkatli bir şekilde araştırmalısınız. Uzun süredir adım adım bir konu üzerinde çalışıyorsanız meyvelerini ilk kez toplayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunay doğrudan sizleri etkileyecek. Kendinize çok katı davranıp sürekli eleştirerek kendinize bir kusur bulabilirsiniz. Lütfen ruhunuzu bu kadar hırpalamayın ve aşırı mükemmelliyetçilikten kaçının. Çok sert, katı ve hatta imkansız hedefler seçebilirsiniz. Bunları yaparken gerçekçi olmanız önemli. Vücudunuzu forma sokmak, diyet ve zayıflama için uygun bir dolunay ancak tehlikeli şok diyetler ya da garip zayıflama haplarından kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ruhsal tesirler alacağınız için kendinizi daha depresif, umutsuz ve motivasyonu düşük hissedebilirsiniz. Bu geçici bir durum, ancak geçmişin ya da elalemin saçma sapan gölgelerinin üzerinize çökmesine izin vermeyin. Evet bu dönemde hayatınız biraz daha yavaş ilerleyebilir, ancak duygularınıza yenilmeyip yarış pistinden çekilmediğiniz sürece pekala kazanabilirsiniz. Moralinizi bozan, motivasyon düşüren olumsuz tiplerden uzak durun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dolunayın olumlu etkisi ile size özellikle kariyer konusunda destek olabilecek, önünüzü açabilecek sizden yaşça deneyimli insanlarla tanışabilirsiniz. Yeni ortamlara girme ve insanları tanıma tekliflerini geri çevirmeyin derim. Görünmez kazalar, uyuyan sağlık problemlerine daha açık durumda olacağınızdan uyku düzeni, rutin sağlık kontrollerine özen göstermelisiniz. Daha disipline olup, çok ve verimli çalışarak başarı kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ